Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Anorexia la serpi

Anorexia sau pierderea poftei de mancare este o problema de sanatate ca atare sau un semn al altor afectiuni. Citeste mai departe »

Alte articole

Brotacelul de copac

Brotacelul de copac, buratecul sau racanelul (Hyla arborea) este un amfibian crescut relativ frecvent in captivitate, datorita dimensiunilor reduse si a aspectului placut. Citeste mai departe »

Caracteristicile uimitoare ale limbii cameleonului

Cameleonul este o reptila renumita in mod special pentru capacitatea incredibila de a se metamorfoza pentru a scapa de pradatori. Citeste mai departe »

Cum asiguri caldura necesara unui sarpe de companie

In zilele reci de iarna, cand se intampla ca sistemul de incalzire sa nu functioneze, nu doar locatarii umani ai casei pot avea de suferit, ci si animalele de companie. Citeste mai departe »

Infectiile urechilor la reptile

Infectiile localizate la nivelul urechilor sunt afectiuni la care sunt predispuse cu precadere reptilele acvatice. Citeste mai departe »

Boala metabolica osoasa la reptilele de companie

Boala metabolica osoasa (BMO) la reptile este un nume generic dat unor afectiuni la nivelul sistemului osos si inglobeaza probleme precum osteomalacia, osteoporoza, rahitismul si hiperparatiroidismul secundar. Citeste mai departe »

Parazitii intestinali la reptilele de companie

Parazitii intestinali sunt adesea intalniti la reptilele de companie si, in numeroase cazuri, nu provoaca neplaceri ori probleme de sanatate. Citeste mai departe »

Naparlirea la iguana: ce este important sa stii

Iguana este un animal de companie care, la fel ca o pisica, un caine sau alta specie de reptile, naparleste ocazional. Citeste mai departe »

7 curiozitati din fascinanta lume a salamandrelor

Salamandrele se numara printre cele mai fascinante animale din lume, cel putin prin prisma varietatii lor, a coloritului si a caracteristicilor inedite cu care vin la pachet. Citeste mai departe »

Carapacea moale la broasca testoasa

O carapace moale este un semn ingrijorator pentru orice broasca testoasa acvatica sau terestra a carei carapace este in mod natural solida, iar aceasta problema poate uneori duce chiar la moartea animalului. Citeste mai departe »

Obezitatea la reptilele de companie

Obezitatea este o boala care afecteaza frecvent reptilele de companie. Citeste mai departe »