Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Iepurele de casa

Iepurele de casa s-a obtinut cu 6000 de ani in urma, prin domesticirea iepurelui de vizuina. Vestigiile arheologice confirma domesticirea iepurilor in Spania, de unde s-au raspandit in Asia si restul Europei. Citeste mai departe »

Alte articole

Chinchilla reuseste sa devina un animal de companie indragit

Chinchilla este un rozator care din ce in ce mai mult si-a capatat admiratori in randul iubitorilor de animale. Desi, la inceput, a fost privita cu circumspectie, chinchilla reuseste sa devina astazi un animal de companie indragit. Adorabil, sociabil, dragalas, usor de remarcat datorita blanii... Citeste mai departe »

Sterilizarea iepurilor de companie

Sterilizarea sau castrarea animalului de companie este o procedura recomandata dintr-o varietate de motive. Citeste mai departe »

6 curiozitati despre soarecele pradator Onychomys torridus

Onychomys torridus este o specie de soarece pradator care isi duce existenta in regiunile desertice din Mexic si sud-vestul SUA. Citeste mai departe »

Alimente nerecomandate in dieta iepurilor

Alimentatia corecta pentru iepurele de companie pare usor de intuit la prima vedere. Citeste mai departe »

Alimentatia chinchillei

Chinchilla este un indragit animal de companie care, atunci cand beneficiaza de hrana si ingrijirea corespunzatoare, poate trai chiar si peste 15 ani. Citeste mai departe »

Pseudotuberculoza la hamsteri

Pseudotuberculoza este o infectie cauzata de o bacterie, Yersinia pseudotuberculosis, care poate ajunge in sangele hamsterilor in urma ingerii de alimente sau apa contaminata. Citeste mai departe »

Ptialismul la iepuri

Ptialismul la iepuri este o afectiune care determina secretia de saliva in exces. Citeste mai departe »

Hrana unui iepure: Nutrientii necesari rozatorului de companie

Nutrientii sunt acele substante aflate in componenta alimentelor care, odata ajunse in organism, asigura buna functionare a acestuia. Citeste mai departe »

Cum diferentiezi un hamster pitic rusesc Campbell de un hamster alb de iarna

Hamsterul pitic rusesc Campbell (Phodopus campbelli) si hamsterul alb de iarna (Phodopus sunguros), cunoscut si sub denumirea de hamster siberian, sunt doua specii inrudite ale aceluiasi gen, Phodopus. Citeste mai departe »

De ce cade blana hamsterului

Caderea blanii hamsterului apare de obicei la rozatoarele cu varsta de peste 1 an si poate fi uneori un simptom pentru o problema medicala serioasa, care poate fi tratata. Citeste mai departe »