Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul
cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Animale.ro

Alte articole

Ponei de Shetland

Astazi, se stiu si se aud multe despre poneii de Shetland, prin intermediul media. Daca sunt bine dresati, ei sunt ideali pentru copiii mici. Datorita registrului genealogic al poneiului de Shetland cat si Societatii de decernare a Schemelor si Regulilor de conducere a poneilor, poneii de... Citeste mai departe »

Selle Francais: cal excelent pentru competitiile de sarituri peste obstacole

Selle Francais sau calul de sa francez, este un cal inteligent, docil dar in acelasi timp cu un temperament vioi si cu o impulsie foarte buna, usor de manevrat. Este un excelent cal pentru competitiile de sarituri peste obstacole, dar si de proba completa, datorita aptitudinilor si conformatiei... Citeste mai departe »

Rasa Pur Sange Englez este o rasa culturala

Rasa Pur Sange Englez este o rasa culturala cu un inalt grad de specializare pentru viteza. Inceputurile constituirii rasei se inregistreaza in sec. XIV, insa bazele regulamentelor de alergari se pun de abia in anul 1605, in Newmarket. Citeste mai departe »

Cea mai veche si mai vestita rasa de cai din lume

Cea mai veche si mai vestita rasa de cai din lume este rasa Araba, ea stand la baza formarii tuturor raselor culturale de cabaline existente in acest moment in lume. Originea rasei se pare ca ar fi in zona Asiei Centrale, de unde, prin intermediul persilor, acesti cai au ajuns in secolele IV-VI... Citeste mai departe »

Caprioara este cea mai mica specie de capre salbatice

Caprioara este cea mai mica specie de capre salbatice originare din Europa. Masculii au tendinta de a fi mai mari si mai robusti, in comparatie cu femelele. Citeste mai departe »

Cameleon - soparla exotica ce-si schimba culoarea pielii

Soparla exotica care si-a castigat notorietatea datorita capacitatii de a-si schimba culoarea pielii, a devenit in ultimele decenii un animal de companie ravnit si extrem de indragit. Desi achizitionarea unui cameleon este considerata, inca, o extravaganta, o data cu trecerea timpului aceste... Citeste mai departe »

Iguana - animal de companie spectaculos

Animal de companie spectaculos datorita aspectului exterior, iguana nu este atat de greu de ingrijit precum ar parea. Citeste mai departe »

Ogar Afgan se uita la tine dar si prin tine

Temperamentul este demn si distant , inspirand o anumita cruzime infocata. O expresie orientala spune ca afganul se uita la tine dar si prin tine. Este un caine cu o personalitate puternica, incapatanat, egoist, cu o precizie destul de mica in executarea unor exercitii de dresaj , totusi se pare... Citeste mai departe »

Uriasul bland care adora apa

Newfoundland-ul sau Terra Nova are o lunga istorie ca si companion al oamenilor. Caine utilitar, Newfoundland este adesea utilizat in operatiunile de salvare din apa. Newfoundland-ul este un protector al familiei, de talie mare, un caine dragalas si afectuos, un confident si, uneori, un salvator. Citeste mai departe »

Gidran, armasarul de rasa Pur Sange Arab

Gidranul este o varietate anglo-araba, de origine ungara, cu roba exclusiv roiba. Bazele formarii rasei s-au pus in herghelia de stat Mezohegyes, din Ungaria. In anul 1816, a fost importat armasarul de rasa Pur Sange Arab de origine desertica, numit SIGLAVY GIDRAN. Citeste mai departe »