Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul
cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Animale.ro

Lipitan - o rasa temperamentala, cu personalitate si cu o mare vioiciune

Lipitanii sunt deosebit de blanzi, inteligenti, docili, foarte sensibil si foarte dispusi sa invete lucruri noi, pe care si le insusesc repede. Sunt totusi o rasa temperamentala, cu multa personalitate si cu o mare vioiciune. Isi respecta calaretul, dar se cer totodata respectati . Citeste mai departe »

Alte articole

Uriasul bland care adora apa

Newfoundland-ul sau Terra Nova are o lunga istorie ca si companion al oamenilor. Caine utilitar, Newfoundland este adesea utilizat in operatiunile de salvare din apa. Newfoundland-ul este un protector al familiei, de talie mare, un caine dragalas si afectuos, un confident si, uneori, un salvator. Citeste mai departe »

Gidran, armasarul de rasa Pur Sange Arab

Gidranul este o varietate anglo-araba, de origine ungara, cu roba exclusiv roiba. Bazele formarii rasei s-au pus in herghelia de stat Mezohegyes, din Ungaria. In anul 1816, a fost importat armasarul de rasa Pur Sange Arab de origine desertica, numit SIGLAVY GIDRAN. Citeste mai departe »

Despre Nutrie

Nutria (Myocastor coypus) este originara din America de Sud. Tarile de origine sunt reprezentate de catre Argentina, Brazilia, Chile, Bolivia, Paraguay si Uruguay. Citeste mai departe »

Shagya Arab

Aceasta varietate a rasei Arabe este exploatata in prezent in Ungaria, Cehia, Romania, Austria, S.U.A., Croatia. Ina anul 1978, W.A.H.O. (World Arab Horse Organization) a elaborat o hotarare prin care  considera toate exemplarele crescute dupa metodologia de la Babolna, Radauti si Topolcianky,... Citeste mai departe »

Caii Percheron, folositi la atelaj

Percheronul este un cal bland, placid, docil, totusi are mersul vioi si destul de inalt. Atunci cand i se cere, are vioiciunea necesara, nefiind un cal greoi. Folositi la atelaj, ei se dovedesc a fi cai puternici, docili si rezistenti. Citeste mai departe »

Papagalul Jako uimeste prin frumusetea si inteligenta sa

Papagalul Jako (papagalul gri african) uimeste prin frumusetea si inteligenta sa. Apreciat pentru capacitatea sa de a invata si de a reproduce atat sunete, cat si cuvinte, Jako este considerata cea mai vorbareata pasare de colivie. Foarte prietenos, Jako se face usor placut de iubitorii de toate... Citeste mai departe »

Hutul din Muntii Carpati

Este una dintre cele mai reprezentative rase de cai hipometrici, naturale, cu o vasta arie de raspandire in zona Muntilor Carpati. Aceasta rasa reprezinta adaptarea perfecta a cabalinelor din regiunea muntoasa a Carpatilor, cuprinzand actualul teritoriu al Poloniei, Slovaciei, Ucrainei si Romaniei. Citeste mai departe »

Tinuta aristocratica si mandra a Frizianului

Frizianul este un cal inteligent, vioi, temperamental, foarte agil, dar usor de condus si docil. Este foarte apreciat datorita mersurilor caracteristice, maestuoase si a tinutei sale aristocratice si mandre. Citeste mai departe »

Pomeranian - caine mic, energic cu mult personalitate

Daca sunteti in cautarea unui caine mic, energic cu mult personalitate, nu cautati mai departe. De-a lungul istoriei, Pomeranian a fost un companion mititel al familiei regale si al oamenilor de rand, de asemenea. Cu o fire vesela, placura, acest caine mic a avut un numar impresionant de admiratori. Citeste mai departe »

5 animale care s-au adaptat in feluri infricosatoare la mediul inconjurator

Nu este neaparat o surpriza faptul ca animalele se adapteaza in mod constant la mediul in care traiesc. Citeste mai departe »