Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul
cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Animale.ro

Cainii de vanatoare si noua abordare deja dovedita in practica veterinara de zi cu zi in lupta impotriva babesiozei canine

Incepand cu luna ianuarie a acestui an cabinetul nostru a reinceput sa fie “gazda” episoadelor deja arhicunoscute de babesioza canina, flagel cu care cel putin zona Bucurestiului, se confrunta mult prea frecvent in ultimii ani. Se poate spune ca este maladia cea mai frecventa din categoria celor transmise prin vectori vii. Citeste mai departe »

Alte articole

De ce cade blana hamsterului

Caderea blanii hamsterului apare de obicei la rozatoarele cu varsta de peste 1 an si poate fi uneori un simptom pentru o problema medicala serioasa, care poate fi tratata. Citeste mai departe »

Cum sa "vorbim" cu animalul de companie

Deoarece cainii nu se pot exprima prin cuvinte, ei folosesc alte mijloace de comunicare. De obicei folosesc foarte mult limbajul corpului, astfel incat ceilalti caini (si oameni care poseda cunostinte in acest sens) sa inteleaga ceea simte. O zgribulire a corpului, o anumita sclipire a ochilor... Citeste mai departe »

Ce faci cand cainele incepe sa-si piarda auzul sau vederea

Odata cu inaintarea in varsta, simturile cainelui se pot diminua chiar daca starea generala de sanatate a animalului este buna si il mai asteapta multi ani de ros oase: ce poti sa faci cand cainele incepe sa-si piarda auzul sau vederea?

Citeste mai departe »

Cum se calculeaza varsta cainilor?

Varsta cainilor nu se calculeaza inmultind anii patrupedului cu sapte. Citeste mai departe »

Carapacea moale la broasca testoasa

O carapace moale este un semn ingrijorator pentru orice broasca testoasa acvatica sau terestra a carei carapace este in mod natural solida, iar aceasta problema poate uneori duce chiar la moartea animalului. Citeste mai departe »

Agresivitatea la porcusorul de Guineea

Porcusorul de Guineea este un rozator bland, dar uneori poate manifesta comportamente agresive fata de oameni si fata de alti porcusori alaturi de care imparte acelasi spatiu locativ. Citeste mai departe »

Cum sa te apropii de un caine al strazii

Animalele pe care le gasiti pe strada pot fi destul de periculoase sau cel putin imprevizibile. Trebuie sa ne amintim intotdeauna ca acestea sunt, cel mai probabil, speriate din cauza oamenilor, iar daca se simt amenintate chiar si neintentionat pot deveni violente. Citeste mai departe »

Ce facem ca sa nu ne intalnim cu ursul

Contrar isteriei create de foarte multe ori de media cu privire la pericolul pe care il reprezinta ursii pentru om, adevarul este altul: ursii sunt animale salbatice care se tem de oameni si nu ataca decat in conditii exceptionale. Citeste mai departe »

Cele mai bune teste pentru temperamentul unui catelus

Alegerea animalului de companie potrivit este adesea facuta in graba, dar cu cele mai bune teste pentru temperamentul unui catelus, ai o sansa mult mai ridicata de a alege un animal cu adevarat compatibil cu personalitatea si stilul tau de viata. Citeste mai departe »

Pisica are labele umflate: cauze si tratament

Atunci cand pisica are labele umflate, este recomandat sa fie consultata de un medic veterinar, dar cauzele pot fi identificate chiar inainte de consultatie si acest simptom este foarte grava in multe cazuri. Citeste mai departe »