Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Cu animalul in vacanta: Reguli de respectat

     
vezi toate imaginile
Bergamasco-with-puppies.jpg Bergamasco-Puppies-Dogs-Sale.jpg
04.08.2011  |  1631 afisari

Cand ai un animal si nu poti sa-l lasi singur acasa, pregatirea pentru plecare este foarte importanta. Un animal scos din mediul familiar poate reactiona neplacut, iar ultimul lucru de care ai nevoie in concediu sunt problemele cu catelul.

Animalele reactioneaza uneori mai bine daca sunt lasate acasa cu o persoana de incredere, in loc sa fie transportate, cainii fiind cei mai maleabili cand vine vorba de vacanta. Insa atunci cand nu gasiti o "bona", trebuie prevenite o serie de probleme.

Cainii si pisicile au, deseori, rau de masina, iar atunci cand sunt transportati pot avea comportamente nedorite, pot sa vomite sau sa se agite. O solutie ar fi ca, inainte de vacanta, sa se faca 2-3 drumuri scurte cu masina, astfel incat animalul sa se obisnuiasca cu ideea. Si medicamentele usor sedative, precum Diazepamul, mentin animalul linistit pe parcursul calatoriei, insa  e bine ca acestea sa fie luate doar cu sfatul veterinarului, care poate indica si doza corecta pentru animalul respectiv, in functie de talie si rasa.

E bine ca animalul sa fie examinat de un veterinar cu doua saptamani inainte de calatorie si sa fie vaccinat si sa aiba zgarda si elemente de identificare, in caz ca se pierde. Daca are anumite probleme de sanatate, trebuie aduse si remediile, pentru a preintampina problemele. Trusa de prim ajutor trebuie sa contina si analgezice.

In cazul in care animalul manifesta simptome de boala, precum letargie sau voma si diaree, e indicat sa nu i se mai dea hrana sau apa timp de cateva ore, pentru a minimiza senzatia de rau. Daca simptomele persista mai multe zile, e bine sa fie dus la veterinar, chiar si la unul local, unde va petreceti vacanta.

Mancarea preferata si apa trebuie sa fie mereu disponibile mereu in timpul calatoriei. Cainele trebuie sa aiba mereu la dispozitie jucaria preferata si paturi pe care sa doarma, pentru a se simti ca acasa.

Daca vacanta va duce in afara granitelor, este ideal sa va documentati cu privire la regulile de calatorie: transportul cu avionul necesita sa aveti carnetul de sanatate cu toate vaccinurile facute, iar in unele state, precum Marea Britanie, nu este indicat sa duceti deloc animalul, fiind nevoie de o perioada de carantina de sase luni.

Cand ajungeti la destinatie, e bine sa nu va gasiti in situatia ca la cazare sa nu fie primit si animalul: aranjati de la inceput sa fiti cazati intr-un hotel care are si spatii speciale pentru animalele de companie.

Comentarii (0)

adauga comentariu >>