Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Gradina Zoologica din Tirgu Mures

30.04.2012  |  6938 afisari

Gradina Zoologica din Tirgu Mures este unul dintre punctele de atractie ale orasului transilvanean, pragul sau fiind trecut de 100.

000 de vizitatori in fiecare an. De la infiintarea sa, zoo Tirgu Mures s-a dezvoltat constant, astfel ca, in prezent, iubitorii de animale pot admira pe teritoriul sau peste 500 de exemplare din 120 de specii.

Scurt istoric al Gradinii Zoologice Tirgu Mures

Zoo Tirgu Mures este situata in partea estica a orasului, pe platoul Cornesti, aflat la o altitudine de 488 m deasupra marii, respectiv 197 m deasupra orasului, in Padurea Mare. Gradina zoologica a fost infiintata in anii '60 si ocupa, la vremea respectiva, o suprafata de aproximativ 600-700 metri patrati. In 1965, gradina zoologica a devenit un spatiu mai generos, intinzandu-se si pana astazi pe o suprafata de 20 de hectare.

Cand si-a deschis portile pentru publicul larg, Gradina Zoologica din Tirgu Mures adapostea numai 10 animale: 3 lupi, 2 ursi, 2 porci mistreti, 2 fazani si o caprioara. Numarul exemplarelor a crescut simtitor, in momentul de fata gradina gazduind aproximativ 500 de animale apartinand unui numar de 120 de specii din fauna locala si exotica.

Animale la Gradina Zoologica Tirgu Mures

Animalele adapostite in interiorul gradinii zoo din Tirgu Mures sunt impartite in 5 sectoare: primate, ierbivore, carnivore, pavilionul tropical si lacul. In pavilionul primatelor se afla 10 specii de maimute, dintre care mentionam: paviani cu mantie, babuini, cercopiteci, macacul comun, macacul japonez, macacul porc, apela.Sectorul animalelor ierbivore se afla in zona cea mai inalta a gradinii zoo si a fost realizat prin ingradirea unui spatiu natural. Pe timp de noapte, animalele ca lama, capra cu coama sau cerbul carpatin sunt protejate intr-un adapost contruit special in acest sens.

Animalele carnivore sunt risipite in mai multe zone ale Gradinii Zoologice din Tirgu Mures. Printre altele, mentionam pavilionul leilor, unde sunt adapostite feline precum lei, leoparzi si jaguari. In imediata apropiere a acestui pavilion se afla custile pumelor, rasilor si ale pisicilor salbatice. Pavilionul ursilor gazduieste atat ursi, cat si lupi. Nu trebuie uitat tarcul tigrilor. Tot in sectorul animalelor carnivore sunt adapostite si pasarile de prada.Unul dintre cele mai interesante pavilioane ale zoo Tirgu Mures este cel al animalelor tropicale. Pavilionul este impartit in sectia de acvaristica, volierele papagalilor si sectia de reptile. In sectia de acvaristica se afla 37 de acvarii cu pesti din fauna exotica. In sectia de reptile, vizitatorii pot admira crocodili, dar si terarii cu serpi constrictori (anaconda, pitonul tigru si boa). Tot aici se afla iguane. Nu in ultimul rand, in pavilionul tropical se afla voliere cu pasari exotice, in marea lor majoritate papagali (papagalul calugar, papagalul nimfa etc.).

Zoo Tirgu Mures include si un lac, cel mai natural sector al gradinii care a devenit, in timp, un adevarat biotop.

Program si tarife

Gradina Zoologica din Tirgu Mures este deschisa zilnic intre orele 10.000-18.00 (program de vara), respectiv 10.00-17.00 (program de iarna).

Pretul unui bilet de intrare este de 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii si pensionari.

Adresa

Zoo Tirgu Mures se afla pe strada Verii, nr. 57.

Sursa foto: infopensiuni.ro, adevarul.ro, kissfm.ro

Comentarii (0)

adauga comentariu >>