Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Rasa bengal la Sofisticat toamna 2008

24.10.2008  |  3494 afisari

Pe langa multimea de proprietari, crescatori, promoteri si admiratori pe care expozitiile Sofisticat le aduna de fiecare data, expozitia din aceasta toamna a avut si un moment cu totul deosebit prin prezentarea in premiera in Romania a doua exemplare, unicat in Romania, din rasa Bengal.

Pisica Bengaleza este o rasa relativ noua de pisici, aparuta in urma cu 20 de ani, rasa fiind creata prin imperecherea pisicilor leopard asiatice, pisici salbatice mici, cu rase domestice ca Abyssian sau American Shorthair.

Aspectul este unul cu totul si cu totul deosebit, asemanarea destul de mare cu pisicile asiatice, care se afla la originea rasei, facand bengalul sa arate ca un mic si superb leopard.

In ceea ce priveste caracterul si comportamentul pisicii din rasa bengal, este o pisica potrivita pentru cei care iubesc si admira pisicile salbatice, beneficiind in acelasi timp si de afectiunea si prietenia unei pisici domestice.

La noi, cele doua exemplare din rasa bengal au fost aduse prin eforturile a doi tineri crescatori, aflati la inceput de drum, dar care au indragit atat de mult aceasta rasa incat au dorit sa o aiba si, prezentand-o in expozitii, sa o popularizeze si in randul iubitorilor de pisici de la noi. Poate ca in cativa ani vom avea si noi un mic nucleu de proprietari si poate chiar alti cativa crescatori ai acestei rase, care merita toata atentia noastra.

Pentru a vedea mai multe poze mergi la Galerie Bengal.

Comentarii (0)

adauga comentariu >>