View Full Version : Papagalul Cantator
nelutu.rosu
13 februarie 2008, 14:47
Deschid acest topic pentru discutiile despre aceasta rasa de papagali.
nelutu.rosu
13 februarie 2008, 14:54
Va atasez o inregistrare cu masculul meu de cantator. Eu fluier primul si apoi el. Auditie placuta :)
http://www.uploadhut.com/id192877/Sound
Dupa ce dati click pe lick si se dechide pagina, dati in jos si introduceti codul, apoi click pe submit si dupa 10 sec apare un buton cu download.
aratinga
13 februarie 2008, 15:45
eu nu am reusit sa aud nimic :(
aratinga
13 februarie 2008, 15:50
nu se deschide pagina de dupa download :(
nelutu.rosu
14 februarie 2008, 08:07
Incerc astazi sa-l urc pe alta pagina. La mine o mers. Sorry! :-?
aratinga
14 februarie 2008, 09:07
gata am reusit sa ascult
spune-mi si mie te rog daca virgula cantatorii astia se inmultzesc bine in captivitate si cam cat costa o pereche buna ?
nelutu.rosu
14 februarie 2008, 09:29
Am atasat si pe al site de upload.
Aici aveti link-ul:
http://www.momoshare.com/file.php?file=85d0256dac8c40bf48b463b560c48c42
nelutu.rosu
14 februarie 2008, 09:32
Se inmultesc bine in captivitate. O pereche buna nu stiu daca o gasesti la piata, adica sa-i vanda cineva maturi decat daca nu scoate bine. Deci daca esti interesat sa cumperi iti iei pui si intr-un an reusesti sa-i inmultesti daca perechea e buna, daca nu schimbi doar membrul care nu e bun.
rikki
14 februarie 2008, 09:41
canta dragut! =D/\
nelutu.rosu
14 februarie 2008, 09:51
Sa-l auzi acuma...Nu ma fluier eu, ii pun doar ce am inregistrat si sa-l auzi cum isi da drumul. Vine in fata coliviei si sta pe hranitoare si cand fluiera isi deshide aripile si scoate pieptul afara :)
rikki
19 februarie 2008, 19:09
:D dragut =D/\
nelutu.rosu
20 februarie 2008, 07:39
Ieri dupa curatenie si cu noul batz de salcie inauntru :)
Poza 1:
http://img301.imageshack.us/img301/1884/dsc03016vo5.jpg
Poza 2:
http://img230.imageshack.us/img230/8959/dsc03017dr2.jpg
Poza 3:
http://img352.imageshack.us/img352/7986/dsc03018ct3.jpg
liana_m
24 februarie 2008, 15:40
Ieri dupa curatenie si cu noul batz de salcie inauntru :)
Poza 1:
http://img301.imageshack.us/img301/1884/dsc03016vo5.jpg
Poza 2:
http://img230.imageshack.us/img230/8959/dsc03017dr2.jpg
Poza 3:
http://img352.imageshack.us/img352/7986/dsc03018ct3.jpg
Felicitari pt papagaluti! :) am vz si eu la petshop un papagal cantator mascul f f frumos, dar vreau mai intai sa ma documentez despre specia lor. Vreau sa te intreb in primul rand daca sunt prietenosi, sau daca accepta alte specii. Eu mai am o nimfa si vreau sa stiu daca s-ar putea intelege. Trebuie neaparat sa aiba pereche? Multumesc!
nelutu.rosu
25 februarie 2008, 10:52
Felicitari pt papagaluti! :) am vz si eu la petshop un papagal cantator mascul f f frumos, dar vreau mai intai sa ma documentez despre specia lor. Vreau sa te intreb in primul rand daca sunt prietenosi, sau daca accepta alte specii. Eu mai am o nimfa si vreau sa stiu daca s-ar putea intelege. Trebuie neaparat sa aiba pereche? Multumesc!
Multumesc. De prietenosi sunt foarte prietenosi. Si fluiera non-stop cand ma vede.
Nu e nici o problema daca il tii impreuna cu nimfa.
Ei devin agresivi cand au pereche, nu intre ei ci cu celelalte pasari. Deci daca ai o pereche de cantatori si vrei sa-i tii impreuna cu nimfa o sa se ia la bataie.
Din cate am vazut eu si auzit nici crescatorii care au mai multe perechi de cantatori nu ii tin impreuna. Fiecare pereche separat cand ii baga la imperecheat.
Eu am doar o pereche, iar un prieten de-al meu are 3 perechi si cand ii pune la imperecheat fiecare pereche sta separat.
Acuma iti dai seama ca s-ar simti mai bine cu o femela de cantator decat cu nimfa...dar daca nu si asa e bine...
cristian 75
25 februarie 2008, 12:25
colivia e foarte mica pentru ei,nu se vor imulti niciodata acolo.minim 90 cm in lungime.
nelutu.rosu
25 februarie 2008, 13:03
Stiu, nu vor ramane in colivia asta, decat mai vreo 2 sapt. Am mai postat, pe timp de iarna nu ii inmultesc si din lipsa de spatiu ii tin in coliviile astea. O sa pun poze si o sa vezi cand o sa-i scot la reprodus.
liana_m
25 februarie 2008, 13:42
Multumesc. De prietenosi sunt foarte prietenosi. Si fluiera non-stop cand ma vede.
Nu e nici o problema daca il tii impreuna cu nimfa.
Ei devin agresivi cand au pereche, nu intre ei ci cu celelalte pasari. Deci daca ai o pereche de cantatori si vrei sa-i tii impreuna cu nimfa o sa se ia la bataie.
Din cate am vazut eu si auzit nici crescatorii care au mai multe perechi de cantatori nu ii tin impreuna. Fiecare pereche separat cand ii baga la imperecheat.
Eu am doar o pereche, iar un prieten de-al meu are 3 perechi si cand ii pune la imperecheat fiecare pereche sta separat.
Acuma iti dai seama ca s-ar simti mai bine cu o femela de cantator decat cu nimfa...dar daca nu si asa e bine...
Multumesc mult pt raspuns! Problema e mai complicata.. Eu am avut 2 nimfe..2 femele..nu prea se intelegeau ele dar nici nu se bateau (la petshop mi s-a zis ca una dintre ele era baiat cand i-am cumparat). Si recent unul dintre puiutii mei a murit...veterinarii din tara asta sunt prea inapti sa dea un diagnostic..In fine, nu mai comentez pe tema asta.. Si asta mica a ramas singura si sufera..mananca doar cat e necesar, o striga pe cealalta incontinuu. Am zis ca nu imi mai iau papagaluti cat oi trai..dar am trecut pe langa un petshop din intamplare si l-am vazut pe papagalutul cantator, singurel intr-o colivie si..parca as vrea sa-l iau. Asa poate nu se mai simte singura nici puiuta mea. Cred ca pana la urma il cumpar, inca nu m-am hotarat. Multumesc inca o data! Succes cu perechea ta! :D
liana_m
26 februarie 2008, 17:23
deci sa iau? tu zici ca nu e nicio problema nu? :)
nelutu.rosu
27 februarie 2008, 07:03
Da poti sa-l iei. =D/\ Sper sa pui si poze aici cu el!
liana_m
27 februarie 2008, 19:54
Da poti sa-l iei. =D/\ Sper sa pui si poze aici cu el!
Ma duc sa il iau maine cand am timp si pun pozite cel putin poimaine! Chiar am emotii, sper sa fie bine [-o<
nelutu.rosu
28 februarie 2008, 06:59
O sa fie, lasa ca vezi tu. Pe el o sa-l dai gata daca incepi sa fluieri 8)
liana_m
04 martie 2008, 17:57
O sa fie, lasa ca vezi tu. Pe el o sa-l dai gata daca incepi sa fluieri 8)
L-am luat :D de-abia azi.. mi-a luat muult timp sa ma hotarasc! E puiut inca dar e adorabil..Nimfa mea eu zic ca o sa-l accepte pana la urma.. Deocamdata e cam indiferenta si puitul papagal cantator vrea sa se apropie de ea.. Sa vad maine ce se mai intampla :) pun poze maine si te anunt (daca vrei desigur #-o )
nelutu.rosu
05 martie 2008, 07:06
Ma bucur ca l-ai luat! Sa-ti traiasca!!! Astept pozele ;)
liana_m
06 martie 2008, 17:58
Multumesc mult! :D Iata si pozele dupa cum am promis. Si cu ocazia asta te intreb si ce mananca...am vazut ca nu prea e incantata de mancarea pe care o dau nimfei. In plus e si pui.. Ce imi recomanzi? aa..nu stiu sa pun pozele :oops: ma chinui de 5 min..cum sa creez un server?[/url]
liana_m
06 martie 2008, 18:14
http://s253.photobucket.com/albums/hh42/tookie-tookie/
intra pe asta sa il vezi, dar nu stiu daca o sa mearga :-?
nelutu.rosu
07 martie 2008, 07:12
Ii foarte frumos, sa-ti traiasca!!!
Pozele le pui in felul urmator, copiezi de pe photobucket din dreptul pozei de sub Direct Link Layout Pages - link-ul catre poza, vii pe forum si dai prima data un click pe Img apoi pui link-ul copiat si inca o data click pe Img.
Acuma iti pun eu pozele, pe viitor le pui tu ;)
Poza 1:
http://i253.photobucket.com/albums/hh42/tookie-tookie/04032008006.jpg
Poza 2:
http://i253.photobucket.com/albums/hh42/tookie-tookie/04032008003.jpg
Poza 3:
http://i253.photobucket.com/albums/hh42/tookie-tookie/04032008008.jpg
Da si un Preview sa vezi intai daca se vad si abia apoi Submit!
nelutu.rosu
07 martie 2008, 07:15
Multumesc mult! :D Iata si pozele dupa cum am promis. Si cu ocazia asta te intreb si ce mananca...am vazut ca nu prea e incantata de mancarea pe care o dau nimfei. In plus e si pui.. Ce imi recomanzi? aa..nu stiu sa pun pozele :oops: ma chinui de 5 min..cum sa creez un server?[/url]
Eu sincer le dau aceeasi mancare ca si la nimfe.
Ii poti da acuma mai mult ou fiert cu morcov razalit, dar principalul sunt tot semintele: floarea soarelui, ovaz si mei.
Asta e amestecul care il dau la ai mei.
Apoi mar si alte fructe, salata...stii tu :D
myky95
07 martie 2008, 09:35
cat costa unul? :)
nelutu.rosu
07 martie 2008, 10:19
40-50 ron bucata.
liana_m
07 martie 2008, 14:16
40-50 ron bucata.
Eu am dat 1 mil 500.. :lol: ei nu conteaza.. Multumesc pt raspuns! Vad ca a inceput sa mai manance. Mai pun 2 poze (scz de calitatea pozelor, o sa fac cu aparat daca gasesc incarcatorul :oops: )
Poza 1:
http://i253.photobucket.com/albums/hh42/tookie-tookie/04032008007.jpg
Poza 2:
http://i253.photobucket.com/albums/hh42/tookie-tookie/04032008001.jpg
nelutu.rosu
07 martie 2008, 14:47
Wow tu puteai sa-ti cumperi 3 bucati!!! :roll:
irinuks89
07 martie 2008, 18:07
Sexul cantatorilor se stabileste in functie de culoare?
nelutu.rosu
10 martie 2008, 06:58
Da, masculul este foarte colorat, are o pata rosie pe spate, iar al meu are un mov la aripi si galben la piept.
nelutu.rosu
10 martie 2008, 08:25
Sunt 2 tipuri de cantatori, cei care au culorile mai pronuntate si altii au mai palide.
Masculul Lianei face parte din ultima categorie, iar masculul meu din prima.
Femela care o am eu se potriveste mascului Lianei.
Atasez poze:
Mascul:
http://img90.imageshack.us/img90/7825/dsc01039tc7.jpg
Perechea:
http://img90.imageshack.us/img90/5244/img017ok7.jpg
liana_m
12 martie 2008, 14:04
[quote="nelutu.rosu"]Sunt 2 tipuri de cantatori, cei care au culorile mai pronuntate si altii au mai palide.
Masculul Lianei face parte din ultima categorie, iar masculul meu din prima.
Femela care o am eu se potriveste mascului Lianei.
Atasez poze:
Buna din nou! Ce mai faci, cum sunt papagalutii? Al meu e f f speriat... Am incercat eu sa vorbesc cu el, sa-l mai imbunez, dar se sperie la orice sunet mai puternic sau la miscari bruste :-? nu stiu ce sa-i mai fac..cu nimfa vad ca se intelege, ea e f intelegatoare si il mai si pupa din cand in cand, dar el fiind puiut, nu prea intelege ce face ea :lol: Astept raspuns, mersi! :D
nelutu.rosu
12 martie 2008, 14:44
Incearca sa-i fluieri poate asa o sa-si mai dea drumul. Eu nu vreau sa ii imblanzesc pe ai mei neaparat. Ma cuceresc cu culorile si comportamentul lor. Obiectiv pe vara asta e sa-i si inmultesc. :P
liana_m
13 martie 2008, 08:02
Incearca sa-i fluieri poate asa o sa-si mai dea drumul. Eu nu vreau sa ii imblanzesc pe ai mei neaparat. Ma cuceresc cu culorile si comportamentul lor. Obiectiv pe vara asta e sa-i si inmultesc. :P
Aha ok ai dreptate.. Eu am tendinta sa ma atasez f mult de papagaluti si sa ii simt langa mine, dar e mult mai bine pentru ei cum zici tu. Dar poate incerc cu fluieratul sa vad daca se schimba situatia. Mersi! :D
brainlessa
18 martie 2008, 15:10
Buna, tocmai am descoperit si eu site-ul acesta in timp ce faceam niste teste pe google. Si eu am o pereche de cantatori de aproape o luna.Masculul se numeste Jimmy iar femela Lolita. Sunt tare frumosi, am incercat sa pun o poza cu ei la profilul meu dar nu reusesc,poate pentru ca sunt noua.Oricum,pe blogul meu sunt cateva filme cu ei si o melodie cand ii inregistram, tot acolo am postat si toate detaliile pe care le-am putut gasii pe net despre aceasta specie si cateva din mica mea experienta de pana acum.
Am auzit si eu ca sunt agresivi, insa nu cred totusi, adica eu cand i-am luat erau 4 pusi in aceeasi colivie si nu stiu daca inca erau formate sau nu perechile, cert este ca acum 2 saptamani m-am intors la magazin si in locul lor erau niste nimfe, nu am vazut sa se certe intre ei.Am si eu o nimfa mascul care acum e la mama acasa si ma gandeam sa il aduc si pe el la mine,bineinteles nu sa ii pun in aceeasi colivie dar macar asa una langa cealalata, oare si asa se vor certa?Masculul nimfa a fost dresat sa stea pe mana si pe afara,oare acest lucru ii poate face sa devina gelosi sau ceva? Eu ma gandeam sa il aduc si pe el pentru ca este obisnuit sa ma imite cand fluier si poate asa se invata si astia mici sa fluiere mai des, pentru ca sunt destul de tacuti :)
Adresa blogului meu este http://blue.arcnet.ro , daca aveti ceva informatii despre acesti micuti si vreti sa le impartiti si cu mine, este o mare placere sa colaboram.
Cum nu reusesc sa pun poze aici o sa va dau 2 linkuri de la 2 video pe care le-am facut zilele trecute, oricum le gasiti si pe blog.
http://video.google.com/videoplay?docid=-2832740109592637942&hl=en
Nu este foarte reusit filmuletul cu baita pentru ca eram foarte emotionata dupa ce o zi intreaga m-am chinuit sa ii pacalesc sa faca baie sa ii filmez.
http://video.google.com/videoplay?docid=1021483773280883607&hl=en
Muzica de fundal nu este cea mai reusita dar ce sa fac daca aveam shuffle pus?:)
brainlessa
18 martie 2008, 19:45
40-50 ron bucata.
Ma mut in Romania!!! Eu pe perechea mea am dat 72 euro #-o ](*,)
brainlessa
19 martie 2008, 07:05
Ieri insfarsit s-au impacat micutii mei cantatori. Alaltaieri i-am lasa cu usita de la colivie deschisa sa vad daca ies afara.Dupa ce am asteptat 2 ore sa isi faca curaj sa iasa afara , a trebuit sa mai stau inca 5 ore dupa ei sa intre inapoi.Din pacate inapoi au intrat mai mult fortati pentru ca nefiind inca blanzi a trebuit sa ii obosim putin si sa ii pacalim cu un stick cu seminte si miere.Probabil dupa aceast maraton prin bucatarie domnisorii mei s-au certat putin si nu va pot descrie prea mult in cuvinte cum au incercat fiecare sa il impace pe celalalt.Impacarea lor a fost foarte hazlie pentru ca atunci cand incerca Lolita sa il pupe pe Jimmy , acesta se ferea si ii intorcea spatele, apoi incerca el sa o pupe pe Lolita si si ea facea exact la fel ca el.Intr-un final s-au pupat pe o melodie a lui Joe Satriani foarte draguta.Trebuie sa va spun ca micutii mei sunt relativ metalisti , adica le place mult muzica rock (bine nu grohaituri si porcarii de genu, rock clasic ca sa zic asa) si le place si Chopin :)
Am obervat la ei ca atunci cand unul vrea sa il pupe pe celalalt, in special cand Jimmy vrea sa o pupe pe Lolita , incepe sa dea din cap intr-un ritm ciudat.Am mai obervat ca la anumite sunete ale melodiilor incep sa isi intinda aripile si sa faca gimnastica :)
nelutu.rosu
19 martie 2008, 07:08
Bine ca ne-ai gasit, momentan postam doar 3 useri la acest topic, dar eu cred ca o sa creasca numarul celor care o sa-si cumpere cantatori, pentru ca sunt mai deosebiti!
Perechea ta e exact ca si a mea, masculul inchis la culoare si femela culoare deschisa.
72 euro ... chiar ca e mult!!
In rest sa-ti traiasca pasarile si te asteptam cu mai multe posturi pe aici.
NU ai incercat sa atasezi un cuib coliviei? Poate reusesti sa-i inmultesti!
brainlessa
19 martie 2008, 07:23
Bine ca ne-ai gasit, momentan postam doar 3 useri la acest topic, dar eu cred ca o sa creasca numarul celor care o sa-si cumpere cantatori, pentru ca sunt mai deosebiti!
Perechea ta e exact ca si a mea, masculul inchis la culoare si femela culoare deschisa.
72 euro ... chiar ca e mult!!
In rest sa-ti traiasca pasarile si te asteptam cu mai multe posturi pe aici.
NU ai incercat sa atasezi un cuib coliviei? Poate reusesti sa-i inmultesti!
As incerca insa cand i-am cumparat luna trecuta tanti de la magazin mi-a zis ca sunt tineri si ca au cateva luni.Este adevarat ca nu pot sa am incredere in ea mai ales pt ca am avut cateva probleme si cu colivia ca are un suport pe care sa o pun si teoretic suportul ala are si roti ca sa il muti mai usor, dar nici acum dupa 1 luna nu le-am vazut la fata rotitele.
Multumesc mult, sentimentul este reciproc.I-am vazut si eu pe ai tai cat ma uitam pe ici pe colo, sunt tare scumpi.
Iti dai seama ca mi-ar placea si mie sa ii imperechez dar mi-e teama pentru ca , asa cum ziceam mai am si un "nimf" care cand i-am adus o femela, ce-i drept mai micuta decat el, a tot "cocosit-o" ca sa zic asa si intr-un final a murit.
Despre cantatori am gasit destul de putine informatii dar una din ele era ca nu trebuie sa se imperecheza pana cand femela nu are varsta de 2 ani, acum nu stiu daca este adevarat dar prefer sa mai astept.
Apropo de comentatori, este adevarat ca nu prea are lumea, eu sunt in Italia dar sincer astia pe aici au mai mult canari si cativa nimfe sau perusi.Si cand i-am cumparat mi-a zis aia ca nu prea sunt populari.Din cate putine informatii am gasit despre ei pe net chiar cred ca sunt destul de rari.
nelutu.rosu
19 martie 2008, 07:46
Nu chiar rari, doar ca nu sunt asa populari precum perusii sau nimfele. Eu urmeaza sa-i scot pe ai mei afara si sa le adaug cuibul langa colivie.
brainlessa
19 martie 2008, 07:53
Frumos :D mi-ar placea si mie sa stau la casa si sa le ofer mai mult spatiu, dar momentan nu pot. Mie personal nu prea imi plac perusii, sunt prea galagiosi.Nimfele imi plac, de altfel am si o nimfa mascul, dar si el este destul de galagios mai ales ca ii place tare mult sa imite sunetele pe care le aude :)
Si apropo de pretul cantatorilor, este destul de mult 72 de euro insa pe nimfa am dat 120 acum 2 ani jumate :D bine cica e dresat insa oricum e enorm :) Cand am cumparat cantatorii o nimfa pricajita costa 60 de euro si cum eu vroiam pereche am preferat sa imi iau cantatorii mai ales ca nu prea am vazut pe la lume, cum ziceam in Italia 90% au canari sau perusi , si e pe bune pentru ca mai peste tot la geamurile lor sunt atarnate coliviile sa le vada tot poporu :)
brainlessa
19 martie 2008, 08:01
Stii ce vroiams a te intreb? Tu sigur ii ai de mai mult timp decat mine... Pana la urma este adevarat ca sunt agresivi?Pentru ca ai mei sincer, nu sunt agresivi adica nimfa cand ii este frica sau e nervoasa ciupeste tare de tot, insa cantatorii vad ca prefera sa zboare si sa fuga nu sa atace.Am gasit pe cateva site-uri cu detalii superficiale ca ar fii agresivi, dar nu stiu ce sa spun.
nelutu.rosu
19 martie 2008, 08:01
Dar nu sunt si piete de animale unde sa gasesti de exemplu cantatori direct de la crescator si sa-i achizitionezi de acolo. Banuiesc ca nu poate fi acelasi pret ca si in petshop!
brainlessa
19 martie 2008, 12:06
Pai sunt doar ca nu sunt in fiecare zi , sunt in anumite perioade ale anului.Femela nimfa am cumparat-o din piata dar si pe ea am dat 35 euro.In general aici sunt mai mari preturile, mai ales la animale ca nu le gasesti in toate magazinele pentru ca si alea la care le fac reclama sunt 90% cu hrana pentru animale.
nelutu.rosu
19 martie 2008, 12:31
Ok, inteleg. #-o Ia
brainlessa
19 martie 2008, 12:41
Eh, asta este.O sa creasca ai mei mari si o sa faca puisori si ma apuc eu de vandut pasari in locul magazinelor pentru animale :) Intr-un fel , sincer, chiar ma bucur ca nu au animale in magazine pentru ca majoritatea care aveau un soarec 2, sau 1 canar 2 , erau foarte rau ingrijite.Pana si ai mei de cand stau cu mine parca s-au mai ingrasat putin, au penele mai frumoase si sunt foarte vioi.Cand erau in magazin am stat cel putin jumatate de ora pana sa ma gandesc daca sa ii iau sau nu si in timpul acela nu au scos nici un sunet.Doar dupa ce i-am adus acasa si au trecut cateva zile au inceput sa zica cate ceva.
Deci fac foarte bine italieni ca nu au pasari in magazine pentru ca altfel ar murii pe capete saracele :(
nelutu.rosu
19 martie 2008, 12:46
Stiu ei dc nu tin si alte pasari atunci ... :D Dar pretul mancarii pentru cantatori cum este? Ma refer la batoane, meniuri si din astea???
brainlessa
19 martie 2008, 12:53
Pai am luat niste batoane de la Friskies si am dat pe 3 bucati aproape 3 euro, nu mai stiu exact. Despre mancare ce sa zic, am luat 1 kg de seminte amestecate (fara floarea soarelui) si am dat pe ele (erau cu discount) 2.60 si 1 kg de seminte de floarea soarelui tot cam 2 euro.Prima mancare pe care le-am dat-o , imi pare asa de rau ca le-am dat-o, era de fapt pt papagali din Africa, si mai mult de 80% din continut nu l-au mancat ci l-au aruncat pe jos, si m-a costat 750g 5.80 euro.Zic ca imi pare rau pentru ca le-am dat-o nu neaparat ca mama cati bani am dat pe ea, ci pt ca m-am luat dupa desteapta aia de la magazin care nu stia nimic despre ei si mi-a dat mancare pt alti papagali, si eu suca nu m-am uitat ce scrie pe punga, doar cand am deschis-o am vazut ca de fapt era pt papagali din Africa.Oricum preturile aici sunt mult mai mari decat in Romania, tocmai de aia cand o sa ajung acasa o sa imi fac depozit de tot ce au ei nevoie.Acum astept sa imi aduca cineva niste batoane din Serbia cam pe saptamana viitoare :)
nelutu.rosu
19 martie 2008, 13:13
Destul de scumpa mancarea. De obicei cei de la petshop nu prea stiu mare lucru despre animale sunt doar niste simpli angajati fara prea multa cultura in domeniu. Stiu doar sa-i hraneasca si sa le pun apa, in rest... Si asta nu numai in Italia ci si aici in Romania.
brainlessa
19 martie 2008, 13:18
Destul de scumpa mancarea. De obicei cei de la petshop nu prea stiu mare lucru despre animale sunt doar niste simpli angajati fara prea multa cultura in domeniu. Stiu doar sa-i hraneasca si sa le pun apa, in rest... Si asta nu numai in Italia ci si aici in Romania.
Nici macara atat.Adica din moment ce aia mi-a dat mancare pentru papagalii din Africa e clar ca aia erau obligati sa manance si cat erau la ea in magazin.Si in plus o chestie care m-a frapat putin este faptul ca in loc de nisip cum ar fi normal in cazul in care nu vrei sa le lasi colivia goala jos, ea pusese niste ameste de rumegus cu nu stiu ce chestii prin el care de fapt este pentru iepuri si animale de genu, si asta sunt sigura ca a facut-o ca sa nu se vada cata mizerie e acolo, pentru ca diferite componente din acel "material" erau colorate si nu puteai sa faci diferenta intre coji de la mancare si ala.Si in plus cand am fost sa intreb de rotile de la suportul colviei aveau si niste nimfe si erau toate murdare , pana si vasele de apa erau pline de jeg.Si este valabil si pt canari si ce mai avea aia pe acolo.
brainlessa
19 martie 2008, 13:20
Si la ultimul petshop la care am fost de le-am cumparat mancarea care am crezut eu ca o sa o manance am zis sa intreb totusi daca este buna pentru ei, la care vanzatoarea mi-a raspuns ca nu stie dar ca o sa se duca sa se uite ca au niste carti si sa vada ce scrie acolo.S-a dus si nici macar bunul simt sa vina sa imi zica ca nu a gasit nimic nu l-a avut.Ea a plecat sa "caute" informatiile pe care i le-am cerut si apoi a facut stanga-mprejur si s-a dus la casa, chipurile avea treaba.Nici cand am platit mancarea nu mi-a zis nimic.Ce sa mai zic, incompetenti!!
nelutu.rosu
19 martie 2008, 14:09
Urata treaba...credeam ca doar in Romania ii asa. Se pare ca m-am inselat. #-o
brainlessa
19 martie 2008, 14:12
Asta este, eu ma bucur totusi ca am reusit sa salvez 2 dintre ei, desi imi pare rau si pentru restul insa nu am posibilitatea sa cumpar toate animalele care sunt tratate rau, din pacate.Oricum sincer, daca as putea sa merg sa le fac o poza si sa ii compari cu ai mei se vede diferenta imediat.Ca sa nu mai zic ca nici macar o amarata de cutiuta de 2 lei sa faca si ei baie din cand in cand nu au in colivia aia.Si sa stii ca nu este o colivie cu mult mai mare decat a mea si sunt in ea in momentul de fata 6 sau 7 papagali , cantatori si nimfe.
brainlessa
19 martie 2008, 14:20
Mama ce emotii am, ca in cam 3 ore vine mama la mine si aduce si nimful si abia astept sa vad cum reactioneaza micutii mei :)
nelutu.rosu
19 martie 2008, 14:42
Nu cred ca vor fi probleme, cand sunt la imperecheat atunci sunt mai agresivi dupa cum am mai scris.
brainlessa
19 martie 2008, 17:29
Stiu, dar eu tot am emotii, mai ales ca acum ii vad si pe ei foarte vioi,astazi au cantat toata ziua mai ales cand le-am pus Joe Satriani - Always with you :) ieri pe melodia asta au facut pace si se tot pupau :)
nelutu.rosu
20 martie 2008, 07:14
Na, cum a decurs intalnirea? :lol:
brainlessa
20 martie 2008, 12:22
Pai , pe nimf am reusit sa il scot din colivie si sa il mangai putin apoi a zburat pe colivia cantatorilor sa exploateze ce e pe acolo. Lolita s-a apropiat putin de el sa il "miroasa" insa lui Jimmy am observat ca ii este frica, probabil si pentru ca Cris este mai mare decat el.Totusi Cris e din primavara anului 2005 , deci destul de marisor si la ani si la aspect :). Momentan nu sunt acasa,insa ma intorc maine si o sa vad cum se mai comporta.Oricum o chestie e buna, Cris nu mai "tipa" ca un disperat cand aude ceva :) Acum o sa vad maine mai multe pentru ca o sa fiu toata ziua cu ei acasa.Daca o sa reusesc sa vorbesc cu logodnicul meu o sa il intreg cum s-au comportat dupa ce am plecat si cum o sa se comporte in seara asta.Oricum asa la prima vedere nu pare sa aiba tendinte masochiste ca sa zic asa. Ma gandeam insa ca poate ar fi bine daca i-as lua o femela si lui Cris,asa sa nu fie gelos, problema este ca el are aproape 3 ani si o femela pui probabil v-a avea aceeasi soarta ca si cealalta daca as lasa-o in aceeasi colivie cu el, si sa iau alta colivie nu prea mai am spatiu pentru ca asa cum am zis stau intr-un apartament micut, de fapt are 25 m2.
brainlessa
21 martie 2008, 21:38
Tocmai am ajuns acasa si l-am scos pe Cris din colivia lui si ca si pana acum a stat putin pe mine si a tot incercat sa ma ciupeasca si apoi a zburat pe colivia lui Jimmy si a Lolitei. Cred ca Cris e indragostit de Lolita :) Jimmy ca sa isi arate probabil gelozia si faptul ca Lolita e a lui a inceput sa o pupe si sa se urce pe ea :)) Sunt tare comici :)
brainlessa
22 martie 2008, 08:16
De cand l-am adus pe Cris aici , Jimmy si Lolita sunt din ce in ce mai indragostiti :))) Se pupa toata ziua, ma oftic ca nu am o camera in ochi sa ii filmez non stop :)
brainlessa
22 martie 2008, 14:04
Tocmai le-am agatat un morcov micut in colivie si vad ca ciugulesc incet incet din el, oare sa il dau pe razatoare sau sa il las asa.Eu ma gandesc sa il las asa pentru ca atunci cand le-am dat prima oara mar il taiasem bucati micute si nu l-au mancat, doar cand le-am pus felie au inceput sa manance.
brainlessa
22 martie 2008, 21:08
In cateva clipe au si mancat morcovul acum rod la altul.Se pare ca le place mult de tot morcovul, mai ales ca astia care i-am cumparat sunt proaspeti si probabil si dulci.Le place chiar mai mult decat marul :D
brainlessa
23 martie 2008, 00:03
Ok.In sfarsit dupa ce au mancat toata ziua, s-au pupat toata ziua, au cantat pe aici de zor aproape non stop, micutii mei cantatori au decis ca trebuie sa faca si nani si uite asa s-au pus unul langa celalalt, cu capusoarele in pene si mai ca nu sforaie.Poate ar trebui sa urmez si eu exemplul lor :D Revin maine cu alte noutati :)
brainlessa
23 martie 2008, 13:37
Aseara le-am schimbat mancarea micutilor mei.Pana aseara le luasem o punga de mancare pentru perusi pe care am amestecat-o cu seminte de floarea soarelui, o mancau ei dar nu prea cu pofta.Aseara , cum tot trebuia sa le pun mancare, am zis sa incerc sa le pun din mancarea pe care o mananca nimful meu, trebuie sa va spun ca le place la nebunie.Nu stiu ce contine aceasta mancare pentru ca nu mai am punga, insa o mananca asa cum mananca copii dulciurile.Ma bucur nespus de tare cand ii vad ca le place aceasta mancare, dar mai ales ma bucur ca am incercat si am reusit singura sa imi dau seama ce mancare sa le cumpar de acum inainte fara aberatiile pe care mi le recomanda vanzatorii de la magazinele de mancare pt animale.
brainlessa
24 martie 2008, 01:53
Acum 10 minutele am decis sa le mai ofer posibilitatea micutilor mei sa mai faca o mica excursie prin bucutarie.De aceasta data au iesit mai repede din colivie si au inceput sa faca inventarul pe masa, sa ciuguleasca pe ici pe colo , iar acum Jimmy s-a bagat iar in colivie si Lolita numara merele din cos :D Sper ca de aceasta data sa nu mai zboare de pe dulap pe centrala si tot asa si sa se intoarca singurei in colivie.Reactia la prezenta nimfului este cam aceeasi, sunt indiferenti pana la un moment dat insa cand nimful sare calul micutii incep sa se agite prin colivie.Oare nu exista nici o posibilitate sa aflu ce varsta au?
nelutu.rosu
24 martie 2008, 09:30
Acum 10 minutele am decis sa le mai ofer posibilitatea micutilor mei sa mai faca o mica excursie prin bucutarie.De aceasta data au iesit mai repede din colivie si au inceput sa faca inventarul pe masa, sa ciuguleasca pe ici pe colo , iar acum Jimmy s-a bagat iar in colivie si Lolita numara merele din cos :D Sper ca de aceasta data sa nu mai zboare de pe dulap pe centrala si tot asa si sa se intoarca singurei in colivie.Reactia la prezenta nimfului este cam aceeasi, sunt indiferenti pana la un moment dat insa cand nimful sare calul micutii incep sa se agite prin colivie.Oare nu exista nici o posibilitate sa aflu ce varsta au?
Am revenit si eu dupa week-end :) Ma bucur ca se inteleg foarte bine! Nu cred ca ai decat daca au inel la picior. Verifica treaba asta.
brainlessa
24 martie 2008, 11:58
Din pacate , sau din fericire, nu au inel la picior.Celalalt mascul avea inel dar nu am vrut sa il iau asa ca imi era mila cand il vedeam cu inel.Am decis sa merg saptamana asta la tanti la magazin sa o intreb serios daca imi poate zice mai clar cat timp si nah sa ii explic ca nu vreau sa ma plang daca sunt maturi ci pur si simplu vreau sa stiu daca ii pot imperechea sau nu, pentru ca asa cum am zis Jimmy se tot urca pe ea :) Uite si acum se pupa :D Sunt tare comici.Aseara le-am lasat iar usa deschisa si le-am pus un bat dar de data asta pe dinafara, au iesit in 5 minute amandoi odata si au inceput sa zboare pe aici :))Initial dupa ce au reusit sa se catere pe colivia lor s-au dus tinta la colivia lui Cris apoi Jimmy , un curios si jumatate, s-a urcat pe etajera sa vada ce mai gaseste pe acolo , si cum se tot zbenguia el pe acolo a dat o bricheta jos si s-au speriat amandoi si iar au fugit pe centrala :)) Au stat putin pe centrala apoi iar au inceput sa faca turul de data trecuta : centrala, batul de la perdea, dulap.Au facut asa cateva minute iar dupa au schimbat ruta, au inceput sa zboare de pe chestiile mentionate mai sus pe colivia lor.Sunt tare mandra ca au retinut unde le este colivia si ca au intrat singuri, fara nici un maraton dupa ei prin bucatarie ca data trecuta.
Bine ai revenit din weekend, ma gandeam eu ca nu esti pe acasa, dupa cum poti vedeam am postat pe aici de multe ori, dar ce sa fac, daca dupa ce dadeam trimite imi aminteam altceva :))
nelutu.rosu
24 martie 2008, 13:42
Nu eram plecat, doar ca nu mai intru si in week-end pe net. Imi ajunge in timpul saptamanii ca numai calculatoare vad. Sper sa reusesc si eu azi sa le modific cusca la ai mei, sa adaug cuibul si sa ii scot afara si sa intre la imperecheat. Nu cred ca o sa ai mare succes cu varsta pentru ca nu s-au nascut in petshop sa iti spuna exact. Si ei ii cumpara si nu cred ca isi incarca memoria, mai ales vanzatorii cu toate datele de nastere a animalelor care le au. Ce sa zic, iti doresc bafta!!! [-o<
brainlessa
24 martie 2008, 13:47
Am inteles. :) Eu credeam ca esti plecat si de aia nu mai zici nimic :)
Eu incerc totusi.Bafta ce sa zic,sa faca cat mai repede un out :D I-ai mai imperecheat pana acum? :D
nelutu.rosu
24 martie 2008, 13:49
Am incercat si anul trecut dar nu am reusit. Au scos puiul dar nu il hraneau. Poate au fost prea tineri. Ce sa zic??? Incerc anul asta si daca nu o sa reusesc, schimb femela.
brainlessa
24 martie 2008, 13:51
Aha, trist.Denaturati ce sa zic :)) Poate anul asta o sa fie si ei mai educati putin. Dar ce varsta au, aproximativ,? Sau mai bine zis cat timp aveau anul trecut?
nelutu.rosu
24 martie 2008, 13:53
Aveau 1 an #-o
brainlessa
24 martie 2008, 13:55
Aha.Pai putin cam tineri, insa tot e bine ca nu a murit femela, pentru ca asa cum am mai zis , pe putinele site-uri cu informatii despre ei scrie ca daca femela e mai tanara de 2 ani sunt sanse foarte mari sa moara pentru ca nu poate oua.Eu ma gandeam totusi, daca eu i-am luat pe ai mei in februarie,atunci or fii ori din primavara trecuta ori din toamna nu?
brainlessa
24 martie 2008, 15:04
Hihihi, acum am observat ca lui Jimmy au inceput sa ii apara pene albastre pe la gat si pe aripioare, iar Lolita are ciocul mai inchis la culoare :D
brainlessa
24 martie 2008, 15:48
Am reusit pana la urma sa pun si pozele de pe telefon cu fuga micutilor mei din colivie de aseara :D
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/thumbs/thumbs_jl57.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl60.jpg)
brainlessa
24 martie 2008, 20:23
Mai toata lumea spune despre cantatori ca sunt curati, ca sunt economi pentru ca nu mananca mult, ca nu sunt galagiosi, trebuie sa va spun ca la ai mei aceste lucruri nu sunt valabile.De mancat mananca 1 hranitoare intr-o zi jumatate, daca le pun batoane le mananca in cateva ore, daca le dau morcov la fel, mizerie fac cat cuprinde, galagie nu au facut la inceput pt ca acum de cand s-au obisnuit canta toata ziua. Voi pune cateva poze cum dau navala pe un saracut de morcov :D
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl63.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jimmy11.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jimmy13.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jimmy14.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jimmy15.jpg
brainlessa
25 martie 2008, 10:11
Ca sa nu mai zic ca cica nu se imperecheaza fara cuib, ei bine domnisorul Jimmy e cam dornic, mai devreme s-a urcat pe Lolita si acum s-au cam certat. Uff nu stiu ce sa le mai fac :( Imi e tare mila de ea cand se urca maimutoiul pe ea.
nelutu.rosu
25 martie 2008, 10:37
Ieri am pregatit cusca in care au fost perusii pe timpul iernii pentru cantatori. Mai precis am schimbat fundul coliviei cu plasa iar sub am confectionat ca o tava pe care sta colivia si unde cade mizeria.
Cusca in asteptarea cantatorilor:
http://img172.imageshack.us/img172/8379/dsc03192hj9.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/893/dsc03193qq2.jpg
Prima impresie:
http://img182.imageshack.us/img182/9567/dsc03197fz4.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/9352/dsc03205qn0.jpg
Verifica cuibul:
http://img72.imageshack.us/img72/3883/dsc03203ep5.jpg
brainlessa
25 martie 2008, 10:39
Ce frumoasa este :D Ce mi-ar placea si mie sa le pun cuib la ai mei :D Dar ce sa fac, mai am si eu rabdare.Spor la oute si puisori :D Poate anul acesta s-au mai trezit si ei la realitate. Auzi dar micutul de anul trecut a murit?
nelutu.rosu
25 martie 2008, 10:43
Da, la cateva zile dupa ce l-au scos a murit. Nu a ajuns sa aibe pene. Multumesc de observatii.
brainlessa
25 martie 2008, 10:47
Saracul, imi pare tare rau :( Lasa ca poate recupereaza anul acesta si fac mai mult oua :D
nelutu.rosu
25 martie 2008, 10:53
Sper... [-o< Ar fi ideal sa scot cu ei si cu nimfele anul asta. Cu perusii scot oricum, ar fi maximul!!!
brainlessa
25 martie 2008, 10:55
Nimfele nu au facut nici un out? :D
Mai ai mei sunt asa de jmecheri, mai ales Lolita.Cand vrea sa iasa afara din colivie sa zboare se agata cu piciorusele pe "tavanul" coliviei si incepe sa dea din aripi :) Sunt tare bucuroasa pentru ca i-am scos si aseara din colivie si au zburat cam jumatate de ora si apoi s-au intors singurei in colivie. :D
brainlessa
28 martie 2008, 12:19
Intr-un final am reusit sa uploadez inregistrarea de la concert live :D Cantaretii principali din concert sunt Jimmy, Lolita si Cris. Pentru curiosi gasiti inregistrarea aici : http://blue.arcnet.ro/2008/03/28/concert-live-gratis/
alex_iasi2005
28 martie 2008, 18:31
nelutu..de unde ti-ai luat cantatorii>>?? i-ai luat amandoi odata?
brainlessa
29 martie 2008, 08:05
Ce ne place noua cel mai mult :
1.Sa stam pe tocul usii si pe centrala :
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jimmy20.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl71.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/lolita11.jpg
2.Sa ne pupam si sa avem grija unul de celalalt toata ziua buna ziua:
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl72.jpg
3.Sa ii facem lui Cris in ciuda ca suntem liberi si el nu :
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jlc/duo2.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jlc/trio15.jpg
Calitatea imaginilor nu este una din cele mai bune pentru ca au fost facute cu telefonul :D
brainlessa
29 martie 2008, 13:49
Dupa incercari esuate sa o filmez pe Lolita cand face baita , am reusit sa il filmez iar pe Jimmy :) Cred ca ii place tare mult sa se dea in spectacol.Vizionare placuta!
http://blue.arcnet.ro/2008/03/29/a-doua-baita-in-public/
alex_iasi2005
29 martie 2008, 16:39
nelutu si brainlessa..ce dimensiuni au coliviile cantatorilor???
brainlessa
29 martie 2008, 16:45
nelutu si brainlessa..ce dimensiuni au coliviile cantatorilor???
A mea are 62h , 52 latime si 32 adancime sau cum s-o zice.Dar nu stiu daca este neaparat ideala pentru imperechere pentru ca din cate am citit ar avea nevoie de mai mult spatiu.Insa m-am lamurit si cu alte chestii deci pana nu incerc nu stiu ce sa iti spun.Nelutu le-am pus cuib deja , poate pe luni o sa iti zica si dimensiunile ca deobicei in weekend nu este pe net.
alex_iasi2005
29 martie 2008, 16:51
dar colivia lui nelutu e mai mare ca a ta??
brainlessa
29 martie 2008, 17:06
Probabil ca da.Nu stiu sigur.Oricum pentru o pereche fara pui este buna a mea,l-am intrebat pe Nelutu daca este ok.Insa cand vor avea pui nu o sa pot sa ii tin pe toti in aceeasi colivie.Oricum cred ca tine mult si de cum sunt obisnuiti, eu pe ai mei in scot prin casa sa zboare deci nu prea au nevoie de o voliera imensa, si probabil ca daca le-as pune cuib s-ar si imperechea acum pentru ca deja Jimmy incepe sa o calce pe Lolita.Insa nu sunt experta sa iti spun mai mult de atat.Daca te iei dupa ce zice in carti iti trebuie o voliera de cel putin 2 metri pe 2..insa sincer intr-un apartament e cam greu sa tii asa ceva.Dar iti spun din experienta ai mei stau bine in asta deocamdata cat ii las sa zboare in fiecare zi prin camera.
brainlessa
30 martie 2008, 15:24
Nelutu te rog cand apari pe aici am nevoie de ajutor!! Azi le-am dat drumul micutilor prin casa sa zboare si i-am dat drumul si lui Cris.Ca deobicei Jimmy si Lolita s-au dus pe centrala ca acolo le place sa stea cel mai mult cand sunt liberi.Ideea este ca de aceasta data se imperecheaza in adevaratul sens al cuvantului.Mai aveau ei tentative prin colivie insa pe centrala chiar s-a urcat Jimmy pe Lolita de vreo 3 ori, si mandra sta nu are treaba.In cateva momente voi pune si niste poze sa vezi.Chiar nu stiu ce sa fac, oare sa le pun cuib sau sa ii las asa?Ca eu nu le-as pune cuib dar daca se apuca de facut oua pe centrala? :((
alex_iasi2005
30 martie 2008, 15:43
sorry ca ma bag in seama..dar ..ce mai astepti :D ? accept eo un cantator fara prob! :lol:
brainlessa
30 martie 2008, 16:26
sorry ca ma bag in seama..dar ..ce mai astepti :D ? accept eo un cantator fara prob! :lol:
Problema nu e ca nu as vrea, problema este ca am citit in multe locuri ca exista posibilitatea ca femela sa moara din imposibilitatea de a oua.
brainlessa
30 martie 2008, 16:43
Uite si cateva poze cu ei facand chestii pe centrala.
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/thumbs/thumbs_jl74.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl74.jpg) http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/thumbs/thumbs_jl75.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl75.jpg)
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/thumbs/thumbs_jl76.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl76.jpg) http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/thumbs/thumbs_jl77.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl77.jpg)
Daca va intrebati de ce nu i-am oprit , raspunsul este : nu am vrut sa ii sperii si asa sunt destul de speriati.
alex_iasi2005
30 martie 2008, 19:51
stai sa pricep..adik dak femela nu poate face oua moare??
brainlessa
30 martie 2008, 21:10
stai sa pricep..adik dak femela nu poate face oua moare??
Cam asa scrie pe putinele site-uri unde am gasit detalii despre ei.Acum nu stiu ce sa iti zic pt ca din cate am inteles si nelutu i-a imperecheat anul trecut si aveau probabil aceeasi varsta ca ai mei si au facut un puisor dar nu l-au hranit... Chiar nu stiu ce o sa fac..o sa astept sa vad cum se comporta in urmatoarele zile si ma voi gandi daca sa le pun cuibul pana la urma sau nu.Chestia interesanta este ca Lolitei in ultimul timp i s-a schimbat culoarea la cioc iar lui Jimmy culoarea de la penele de pe spate.Chiar nu stiu ce o sa fac.Astept sa intre nelutu sa vedem el ce ma sfatuieste.
cristian 75
31 martie 2008, 00:09
punele cuibul cit mai repede daca nu o sa iti oua pe jos,si nu le mai da dreumul prin casa.
brainlessa
31 martie 2008, 00:15
punele cuibul cit mai repede daca nu o sa iti oua pe jos,si nu le mai da dreumul prin casa.
Aha,dar daca este doar o simulare?Mai devreme am vazut niste poze cu niste papagali pe cale de disparitie tot aici pe forum si era si una unde doi amazoni simulau imperecherea.Cat despre a le da drumul, de ce sa nu le mai dau drumul? :D
brainlessa
31 martie 2008, 13:01
Alte noutati :( Jimmy a cantat astazi pana la ora asta fara sa se opreasca, insa cantecul lui este foarte diferit de sunetele pe care le scotea pana acum. In schimb Lolita este cam tacuta, ceea ce pana acum nu se intampla :((
brainlessa
31 martie 2008, 17:05
Pana la urma ascultand sfaturile lui cristian_75 si ale unei alte persoane de pe un alt forum am decis ca o sa le pun cuibul ori astazi ori maine, sa vad cand am timp.Am aflat o chestie care pt mine nu e neaparat noua, se pare ca Jimmy este mai tanar decat Lolita si ca exista posibilitatea ca Lolita sa aiba in jur de 18 luni iar Jimmy maxim 1 an.Acum ce o vrea Dumnezeu.Dupa ce le pun cuibul o sa va anunt cum merg lucrurile pe la noi.
brainlessa
01 aprilie 2008, 00:25
Ok.Cum eu sunt stresata putin acum o sa va stresez si pe voi putin.Din pacate nu am reusit sa gasesc cuib pentru perechea mea pentru ca se pare ca se vand ca painea calda, dar l-am comandat si o sa ma duc sa il iau vineri, sper sa nu fie prea tarziu.Oricum cuibul este extralarge si pe poza cu el era cocotat un papagal rosella.L-as fi facut singura insa din pacate nu prea am unde sa merg sa cumpar toate cele necesare si asa am decis sa il cumpar gata facut.Sincer abia astept sa il vad mai ales ca pretul nu mi se pare foarte mare, ma costa 25 euro.Alte noutati despre cuib si daca astia mici se baga in el voi posta in curand. :D
nelutu.rosu
01 aprilie 2008, 06:59
nelutu..de unde ti-ai luat cantatorii>>?? i-ai luat amandoi odata?
De la prietenul meu crescator :D, da i-am cumparat pe ambii odata.
nelutu.rosu
01 aprilie 2008, 07:03
Nelutu te rog cand apari pe aici am nevoie de ajutor!! Azi le-am dat drumul micutilor prin casa sa zboare si i-am dat drumul si lui Cris.Ca deobicei Jimmy si Lolita s-au dus pe centrala ca acolo le place sa stea cel mai mult cand sunt liberi.Ideea este ca de aceasta data se imperecheaza in adevaratul sens al cuvantului.Mai aveau ei tentative prin colivie insa pe centrala chiar s-a urcat Jimmy pe Lolita de vreo 3 ori, si mandra sta nu are treaba.In cateva momente voi pune si niste poze sa vezi.Chiar nu stiu ce sa fac, oare sa le pun cuib sau sa ii las asa?Ca eu nu le-as pune cuib dar daca se apuca de facut oua pe centrala? :((
Stai linistita ca nu fac oua pana nu le pui cuib. E normal sa se imperecheze fiindca acuma ii perioada si fiindca i-ai lasat liberi. Acuma imi dau seama cat de mult conteaza spatiul si libertate cat mai multa pentru pasari...
nelutu.rosu
01 aprilie 2008, 07:07
La mine deja femela si-a pregatit cuibul si sta din ce in ce mai mult in el. Ma astept ca saptamana asta sa apara primul ou. Si masculul intra si o ajuta pe acolo in pregatire :)
brainlessa
01 aprilie 2008, 07:56
La mine deja femela si-a pregatit cuibul si sta din ce in ce mai mult in el. Ma astept ca saptamana asta sa apara primul ou. Si masculul intra si o ajuta pe acolo in pregatire :)
Ce frumos :D Eu chiar ma gandeam aseara ca atunci cand mi-ai zis ca le-ai pus cuib imi doream asa de mult sa le pun si eu la ai mei :) Acum astept si eu pana vineri si vedem ce se intampla :D
nelutu.rosu
01 aprilie 2008, 10:14
Vezi ca sunt papadii pe afara. Rupe cateva si da-le sa vezi ce mananca. Ieri le-am dat si eu la ai mei, la toti. Va recomand sa le dati la toti ca mananca si sunt si bogate in vitamnine.
nelutu.rosu
01 aprilie 2008, 10:23
Poze cu ei mancand papadii:
http://i29.tinypic.com/16b0rxu.jpg
http://i28.tinypic.com/of5b92.jpg
brainlessa
01 aprilie 2008, 11:17
Foarte frumosi :D. O sa incerc sa le dau si eu la ai mei sa vad daca mananca.Desi cred ca nu o sa manance, dar o sa incerc sa vedem ce se intampla.Vroiam sa te mai intreb o chestie, in cazul in care incepe Lolita sa fac oua trebuie sa ii dau ceva mancare speciala sau altceva? Ca vazusem undeva ca trebuie sa ii dau ou fiert si coaja de ou pisata.
nelutu.rosu
01 aprilie 2008, 11:25
Da e bine ce zici tu numai ca poti sa-i dai oricand nu doar in perioada de imperechere. Oul fiert cu morcov razalit ajuta cand sunt puii mici, femela face o pasta care le-o da puilor cand sunt mici iar daca ii dai harana moale e mai usor pentru ea si pentru ei. Plus ca oul stim toti ce contine si cat ajuta la crestere. Iar cu papadiile garantez ca le mananca, ii dai doar planta fara floare si eventual cu radacina daca poti sa o smulgi.
brainlessa
01 aprilie 2008, 11:30
Am inteles.Pai o sa ies mai incolo putin prin parc sa vad daca gasesc vreo papadie. O sa le dau si ou fiert sa vedem, nu sunt sigura insa daca vor manca morcovul ras pentru ca am incercat sa le dau bucati mai mici insa nu au mancat, in schimb il mananca foarte bine daca il pun pur si simplu intre gratiile de la colivie intreg.
brainlessa
01 aprilie 2008, 11:56
Pana sa apara papadia micutii mei au decis ca a venit timpul sa faca o baita :D S-au bagat amandoi :)) De fapt Lolita a vrut sa faca prima baie dar nu prea mai era apa ca nu le-am mai pus si apoi am luar vasul sa le mai pun si s-a bagat Jimmy primul si cand a vazut Lolita ca el face baie a intrat si ea peste el in vas si l-a dat afara :))) Gata Lolita s-a udat din cap pana in picioare si Jimmy a continuat si el :)) Arata amandoi ca doua curci plouate :)) S-au balacit chiar bine astazi :))
logan79
nelutu...iti nasesc puii :lol: :lol: :lol:
brainlessa
Iar mi-au inundat bucataria :))))))) Ce haiosi sunt asa uzi :)))
brainlessa
01 aprilie 2008, 12:08
Uite si cateva poze facute asa cu chiu cu vai :))
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jimmy33.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl89.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl90.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl91.jpg http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl92.jpg http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/lolita21.jpg
nelutu.rosu
01 aprilie 2008, 12:10
nelutu...iti nasesc puii :lol: :lol: :lol:
Tin cont de spusele tale, mai intai trebuie sa-i am si apoi vei fi "The Godfather".
brainlessa
01 aprilie 2008, 17:34
Gata le-am adunat si papadie si le-am pus in colivie insa tot mai buna e parca aia de pe colivia lui Cris :)) Am inceput si exercitiile de adaptare cu lemnul :D Am scos betele de plastic si le-am inlocuit cu crengi de copaci , pentru moment par foarte incantati.Jimmy iar face gimnastica :))
brainlessa
05 aprilie 2008, 08:21
Azi de dimineata nici bine nu am aprins lumina si ne-am asezat la cafeluta ca micutii mei au inceput sa cerceteze cuibul :D
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/thumbs/thumbs_cuib1.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/cuib1.jpg) http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/thumbs/thumbs_cuib2.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/cuib2.jpg) http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/thumbs/thumbs_cuib3.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/cuib3.jpg) http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/thumbs/thumbs_cuib4.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/cuib4.jpg)
OctyBoo
05 aprilie 2008, 10:11
N-am vazut ceva mai frumos si mai comin niciodata.. :o :D :lol:
brainlessa
05 aprilie 2008, 10:56
Vreau sa va spun ca au evoluat :) De la mirositul gaurii de la intrare au ajuns la fapte mai mari :) Lolita a intrat in cuib a stat putin pe acolo s-a invartit si apoi a iesit si acum Jimmy tatoneaza terenul sa vada cum sa intre si el..nu prea are curaj dar cred ca o sa intre si el sa vada oare e totul bine pentru domnisoara lui? :)) Acum chiar ca le-am dat de lucru, ce munceau ei cu papadia dar ce muncesc acum sa faca inventarul la cuib :)))
brainlessa
06 aprilie 2008, 18:47
Se pare ca le place cuibul insa nu prea le place cum am aranjat talasul inauntru pentru ca Lolita azi toata ziua a intrat si a iesit din cuib si am vazut ca a facut o "gaura" intr-o parte :) Se pare ca este ea barbatul in casa pentru ca mai devreme era in cuib si a vrut sa intre si Jimmy si ea a iesit cu capul din cuib si a "marait" la el dupa care a iesit de tot :)) Sunt tare simpatici :)
logan79
06 aprilie 2008, 19:03
se pare ca o sa ai nepoti anul asta =D/\
brainlessa
06 aprilie 2008, 19:06
se pare ca o sa ai nepoti anul asta =D/\
Sa speram :) Problema e un pic cu imperecheatul pentru ca Jimmy se tot urca pe ea de parca zici ca sta pe scara si ea sta, doar ca nu prea se gandesc ei sa se duca pe fundul coliviei unde ar putea sa aiba mai mult echilibru ca pe bat nu prea pot ca isi pierde Jimmy echilibrul :)) Oricum el are multe sperante azi cred ca s-a urcat pe ea de vreo 10 ori :) Sunt bestiali :)
logan79
06 aprilie 2008, 19:07
:lol: :lol: .las' ca reuseste el :lol:
brainlessa
06 aprilie 2008, 19:11
Pai nah e mititel si el trebuie sa invete :)) Oricum ma bucur tare mult ca are mare grija de ea si pazeste cuibul :) Azi i-am dat drumul lui Cris (nimful) si el mereu cum ii dau drumul cum se duce pe colivia lor.Si el s-a urcat pe colivie si cand s-a apropia de cuib era Jimmy pe batul din fata si a inceput sa faca mai decat o cioara, mai mai sa il apuce de picior si Lolita a intrat in cuib cat timp se ratoia barbatelul :) Eu cred ca astia mici fac exercitii pe aici si cu hrana ca am observat ca au inceput din ce in ce mai mult sa se pune, ba chiar se pupa cand Lolita e in cuib si scoate putin capul afara si Jimmy sare repede sa o pupe :))
logan79
06 aprilie 2008, 20:57
fain de tine....ai parte de momente magice oferite de papagali =D/\ =D/\
nelutu.rosu
07 aprilie 2008, 07:05
E normal sa faca asa cu talajul si la mine a scos din el si s-a aranjat ea cum i-a placut plus ca si-a smuls cateva pene si le-a pus acolo.
brainlessa
07 aprilie 2008, 07:49
E normal sa faca asa cu talajul si la mine a scos din el si s-a aranjat ea cum i-a placut plus ca si-a smuls cateva pene si le-a pus acolo.
Am inteles.A mea inca nu si-a smuls penele, sau cel putin nu am vazut-o eu si sper nici sa nu o faca.Jimmy invata in fiecare zi mai mult sa se urce pe ea, azi dimineata s-a urcat iar pe ea bine de tot si nu si-a pierdut echilibrul!! 8)
brainlessa
08 aprilie 2008, 11:30
In sfarsit au descoperit unde am mutat vasul de baita si s-au gandit si ei ca ar fi timpul de o baie ca nu au mai facut baie de cand le-am pus cuibul. Chiar incepusem sa ma ingrijorez pentru ca le-am pus cuibul in partea unde inainte era vasul de apa si vasul l-am pus jos si ma gandeam ca nu o sa il mai gaseasca.Dar se pare ca m-am inselat :D
nelutu.rosu
08 aprilie 2008, 12:50
Sunt mult mai inteligenti decat ii credem noi. Si ai mei ma suprind mereu!
nelutu.rosu
09 aprilie 2008, 06:59
M-am uitat ieri la ei in cuib...nu m-am putut abtine...erau ambii afara :) Au 4 oua! Imediat cum au vazut ca ma uit au intrat amandoi inauntru sa nu cumva le iau ceva de acolo!
logan79
09 aprilie 2008, 07:24
=D/\ =D/\ =D/\ ...harnici :lol:
nelutu.rosu
09 aprilie 2008, 07:31
Sper sa si iasa ceva...macar cu ei daca nu am avut noroc si cu nimfele. Is harnici nu gluma... =D/\
brainlessa
09 aprilie 2008, 09:04
M-am uitat ieri la ei in cuib...nu m-am putut abtine...erau ambii afara :) Au 4 oua! Imediat cum au vazut ca ma uit au intrat amandoi inauntru sa nu cumva le iau ceva de acolo!
Felicitari! =D/\ Si abia asteptam sa vedem puisorii :oops: Eu mai mult decat oricine probabil :roll:
brainlessa
09 aprilie 2008, 09:37
Uite cam asa vreau eu de la papagalii tai si de la ai mei :) Bine daca se poate si mai mult de 3 nu ma supar :))
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/general/puisori.jpg
nelutu.rosu
09 aprilie 2008, 09:54
Ce tari is :) 2 femele si un mascul.
brainlessa
09 aprilie 2008, 10:06
Sunt tare frumosi :D . Ma gandeam acum ca nu o sa ne fie foarte greu sa deosebim masculii de femele si suntem foarte norocosi :) Acum sa speram ca o sa si avem ce sa deosebim. [-o<
brainlessa
12 aprilie 2008, 13:21
Ladies and gents, cred ca primul ousor e pe drum! Pe langa ca Lolita sta din ce in ce mai mult in cuib , ieri a intrat Jimmy in cuib sa verifice si cred ca a dat ok-ul deci probabil in cateva zile va aparea si primul ou. [-o<
logan79
12 aprilie 2008, 15:32
ei..daca are acceptul... :lol: ..atunci ar fi cazul...
brainlessa
12 aprilie 2008, 15:37
ei..daca are acceptul... :lol: ..atunci ar fi cazul...
Ar cam fi cazul..dar eu stiu ? Om vedea ce si cum.. ca altceva nu stiu ce sa zic :-?
cristian 75
13 aprilie 2008, 11:20
continua sa le dai ou fiert pina depun al 3 ou.si ai rabdare o sa apara ele. :lol:
brainlessa
13 aprilie 2008, 12:53
continua sa le dai ou fiert pina depun al 3 ou.si ai rabdare o sa apara ele. :lol:
Din pacate nu prea mananca ou.Eu le-am pus dar a mancat mai mult Jimmy decat Lolita.O sa mai incerc sa vedem poate pana la urma se obisnuiesc. Eu am rabdare doar ca stii cum e...curiozitatea si frica sa nu apara ceva probleme nu prea se impaca :oops:
brainlessa
13 aprilie 2008, 13:04
Era sa uit.. pana la urma azi le-am pus osul de sepie inapoi pentru ca vazand ca nu prea se omoara dupa ou macar osul mai are ceva vitamine si vad ca il rontaie asa incet incet.
nelutu.rosu
14 aprilie 2008, 07:24
Ai mei termina osul de sepie intr-o saptamana. :)
dany4dogs
14 aprilie 2008, 08:29
CE RASA DE PAPAGAL MAI E SI ASTA?
irinuks89
14 aprilie 2008, 08:45
De ce ?E greu sa deduci cand vezi numele rasei si poza?
Tu stii macar ce rasa de papagali ai?! #-o
brainlessa
14 aprilie 2008, 09:11
CE RASA DE PAPAGAL MAI E SI ASTA?
Cu siguranta o specie de papagal care nu este pentru tine.
brainlessa
14 aprilie 2008, 10:46
Stire bomba pentru mine cel putin!! Tocmai am aflat ca papagalul canteret este una dinstre speciile care au nevoie de CITES #-o
http://www.acau.it/cites.htm Ce fac eu care nici macar nu mai am bonul de la magazinul de unde i-am cumparat ?? :cry:
nelutu.rosu
14 aprilie 2008, 11:02
Si ce inseamna treaba asta? #-o
brainlessa
14 aprilie 2008, 11:04
Ca ar fi bine sa fac rost de unu? :wink: Sincer acum am aflat si eu :cry: Nici nu ma asteptam sa fie asa..dar se pare ca m-am inselat.
alex_iasi2005
14 aprilie 2008, 13:38
te rog mult..uita-te dak are nevoie si micul alex!(nu ma descurc cu italiana)..perusii banuiesc ca nu :D
brainlessa
14 aprilie 2008, 13:50
te rog mult..uita-te dak are nevoie si micul alex!(nu ma descurc cu italiana)..perusii banuiesc ca nu :D Cauta dupa denumirea in latina. Pentru perusi si nimfe nu trebuie.
nelutu.rosu
16 aprilie 2008, 13:50
M-am uitat ieri la cantatori in cuib. Femela cloceste cele 4 oua in coltul din stanga cuibului foarte constiincioasa. Sper sa fie si cu randament. Acuma pe saptamana viitoare ar trebui sa apara ceva. Sa vedem... [-o<
brainlessa
16 aprilie 2008, 14:11
M-am uitat ieri la cantatori in cuib. Femela cloceste cele 4 oua in coltul din stanga cuibului foarte constiincioasa. Sper sa fie si cu randament. Acuma pe saptamana viitoare ar trebui sa apara ceva. Sa vedem... [-o<
Ce frumos! Sa speram ca in curand lumea pasarilor va avea inca 4 membrii. :lol:
logan79
16 aprilie 2008, 20:02
[-o< :lol:
brainlessa
17 aprilie 2008, 11:06
Am rezolvat cu prostia aia de declaratie de vanzare pe care este scris si CITES-ul. Se pare ca sunt din Olanda micutii mei :) nu stiam de ce nu inteleg cand vorbesc cu ei in romana sau italiana :lol: Nu stiu daca amandoi insa CITES-ul a fost inregistrat pe 28/10/2007 , doar ca nu pot sa am incredere ca ei sunt de atunci ,nu pareau chiar asa mici cand i-am luat.Acum cuibul l-am pus nu mai pot sa schimb nimic, sa vedem daca face domnisoara ceva sau nu, ca semnele par ca se pregateste de oua dar eu stiu? :-?
brainlessa
20 aprilie 2008, 00:16
Nici nu stiu ce sa scriu , asa emotionata sunt. Doamnelor si domnilor, Lolita a facut primul out!!!!!!!!! :-({|= \:D/ :roll: Sa speram ca vor urma si altele [-o< Acum va las sa il admirati si voi, eu nu-mi mai pot lua ochii de la el.
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/puiuti/primulout.jpg
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/puiuti/primulout2.jpg
alex_iasi2005
20 aprilie 2008, 10:05
felicitari!!!!!!!la cat mai multe!!!
brainlessa
20 aprilie 2008, 11:11
felicitari!!!!!!!la cat mai multe!!!Multumesc.Sa speram ca o sa vina mai multe [-o< Momentam ma bucur ca este grijulie si cloceste 8)
OctyBoo
20 aprilie 2008, 12:14
cat de misto!
gandeste-te ca din outul ala va iesi un puiut mititel :-({|=
felicitari bunicuto :P
Love Pets
20 aprilie 2008, 12:51
sa speram ca o sa iasa un puiutz frumos din acest ou si ca pe viitor sa fie muuuuuuuuuult mai multe =P~ =P~
brainlessa
20 aprilie 2008, 13:00
Va multumesc de urari.Octy nici nu iti poti imagina cat este de micut oul,are maxim 2 cm. Ma bucur tare ca Lolita este foarte constiincioasa , sta si cloceste oul linistita si cred ca pe langa asta se pregateste si pentru oul numarul 2. :lol: Azi nu am vazut-o la fata decat putin cand m-am trezit ca , cum am deschis obloanele a fugit in cuib si nu a mai iesit.Mi-e putin mila de Jimmy ca e singur saracutul si se cam plictiseste din cate am vazut, dar ce sa ii fac? :wink: Ma bucur tare mult pentru ca a facut primul ou si chiar daca merge bine clocitul sau nu , sunt cu inima impacata ca nu a avut probleme gen sa nu poate face oua, sa nu iasa oul intreg ca sa zic asa.La prima vedere pare bun oul, adica din cate am citit pe net ouale lor sunt albe si asta nu are nimic pe el , este alb 8)
PS: Octy ai vazut ca m-am tinut de promisiune si ai aflat a 3 a? :wink:
nelutu.rosu
21 aprilie 2008, 06:59
Felicitari brainless...la cat mai multi puisori ;)
brainlessa
21 aprilie 2008, 07:06
Multumesc Nelutu!Ai tai ce mai fac?Nici un mititel pe la orizont? 8)
nelutu.rosu
21 aprilie 2008, 07:10
Sambata am verificat, am vazut ca sunt negre ouale ceea ce e un semn bun, inseamna ca vor iesi puisori. Acuma nush cand o sa fie asta, ma astept saptamana asta. Abia astept dupa ei :D
brainlessa
21 aprilie 2008, 07:18
Sambata am verificat, am vazut ca sunt negre ouale ceea ce e un semn bun, inseamna ca vor iesi puisori. Acuma nush cand o sa fie asta, ma astept saptamana asta. Abia astept dupa ei :D
Sa inteleg ca si al meu sau viitoarele oua vor deveni negre cand trebuie sa iasa puisorii? :-? Vroiam sa te mai intreb ceva, inafara de ou ce as putea sa le mai dau de mancare ca sa fie moale?Ca tare mi-e frica sa nu se sature de el sau sa se intoxice #-o
nelutu.rosu
21 aprilie 2008, 07:26
Da se vor inegri ouale care sunt bune. Pai nu e necesar sa le dai acuma in fiecare zi ou fiert. Le dai 1 data pe saptamana. Atunci cand au iesit puii e foarte important sa fie inclus in alimentatia lor zilnica. Si il poti administra alaturi de morcov razalit. Nu se satura fii linistita ca le place si lor si ce le place mananca oricat le-ai da.
brainlessa
21 aprilie 2008, 07:32
Da se vor inegri ouale care sunt bune. Pai nu e necesar sa le dai acuma in fiecare zi ou fiert. Le dai 1 data pe saptamana. Atunci cand au iesit puii e foarte important sa fie inclus in alimentatia lor zilnica. Si il poti administra alaturi de morcov razalit. Nu se satura fii linistita ca le place si lor si ce le place mananca oricat le-ai da.
Am inteles. Morcovul nu il mai amestec cu ou ca am avut o surpriza foarte neplacuta.O sa le dau ou cu pesmet eventual si apoi morcov separat pentru ca l-am dat pe razatoare si l-am amestecat cu oul si in nici 10 ore era totul stricat si miroasea foarte urat #-o
nelutu.rosu
21 aprilie 2008, 07:41
Le poti da si doar oul fara pesmet, ca nu are nimik. La faza cu morcovul amestecat, le dai doar cat mananca si atunci nu mai apuca sa se altereze. Vezi ca acuma Jimmy va fi cel care va hrani femela, ea v-a iesi din ce in ce mai rar afara, el fiind cel care ii aduce mancare in cuib.
brainlessa
21 aprilie 2008, 07:46
Le poti da si doar oul fara pesmet, ca nu are nimik. La faza cu morcovul amestecat, le dai doar cat mananca si atunci nu mai apuca sa se altereze. Vezi ca acuma Jimmy va fi cel care va hrani femela, ea v-a iesi din ce in ce mai rar afara, el fiind cel care ii aduce mancare in cuib.
Pai am observat ca el a cam inceput sa intre in cuib peste ea :P Dar imediat il da afara :) Oricum vad ca ea iese din cand in cand si se duce sa manance insa Jimmy nu o lasa :) stau amandoi pe batul de langa aia de mancare dar nu o lasa sa manance din ea ii da el sa manance :) Imi place de el ca este foarte grijuliu sa vezi ce comedie cand ea iese din cuib si el coboara pe batul de la cuib si incepe sa caraie si ea cum incearca sa se faca ca ploua dar pana la urma cand vede ca tot insista se duce repede in cuib :lol:
nelutu.rosu
21 aprilie 2008, 08:07
Exact la fel se comportau si ai mei cand au avut primul ou, ea incerca sa mai iasa din cuib in schimb el o lua in primire si o trimitea inapoi :)
brainlessa
21 aprilie 2008, 08:10
Exact la fel se comportau si ai mei cand au avut primul ou, ea incerca sa mai iasa din cuib in schimb el o lua in primire si o trimitea inapoi :)Sunt tare simpatici.Oricum cand am vezut oul nu stiam ce sa fac, ca eu ma dusesem chipurile sa dorm , dar cand am vazut-o pe Lolita ca iese ca din tun din cuib si vine spre mine si am observat ca nu mai era asa umflata nu am rezistat tentatiei si m-am uitat in cuib :roll: Nu imi venea sa cred cand am vazut oul si este atat de mic :wink: Teoretic azi sau maine ar trebui sa faca si urmatorul ou.Chestia interesanta este ca desi i-am scobit partea de jos nu l-a facut acolo, l-a facut in coltul din dreapta de la cuib pt ca in stanga e gaura :) si am vazut ca a dat si talasul la o parte si l-a facut direct pe partea de jos a cuibului.
nelutu.rosu
21 aprilie 2008, 08:24
Nici la mine nu a facut ouale unde am scobit, adica in mijlocul cuibului, ci in partea stanga a lui fix in colt. Parca ar fi pedepsita, sta toata ziua la colt :)
brainlessa
21 aprilie 2008, 08:27
Nici la mine nu a facut ouale unde am scobit, adica in mijlocul cuibului, ci in partea stanga a lui fix in colt. Parca ar fi pedepsita, sta toata ziua la colt :)Exact asa si la mine.Tot in colt :lol: Cred ca le place in colt ori poate acolo nu e lumina deloc :)
brainlessa
22 aprilie 2008, 12:27
Stiu ca va stresez cu atatea posturi despre cantatorii mei insa nu ma pot abtine, imi sunt prea dragi si sunt mult prea emotionata ca Lolita face oua si asa trebuie sa va zic si voua.Ei bine ieri Lolita a facut al 2 lea ou, foarte punctuala :) Din cate am mai vazut pe net si citit se pare ca o zi face ou o zi nu, ea este punctuala :)
nelutu.rosu
22 aprilie 2008, 12:58
Is curios in dreptul carei cifre se va opri. Dupa cum stii a mea s-a oprit in dreptul lui 4 ;)
alex_iasi2005
22 aprilie 2008, 14:16
felicitari! sa ne tii la curent! nelutu, sa ne zici cand apare primul puisor! :D
myky95
22 aprilie 2008, 16:57
nelutu noroc mai ai.cum de iti ies puii asha repede??shi la nimfa shi la camntatori...
brainlessa
22 aprilie 2008, 21:48
Is curios in dreptul carei cifre se va opri. Dupa cum stii a mea s-a oprit in dreptul lui 4 ;)
Sincer si eu sunt tare curioasa :) Maine teoretic ar trebui sa faca oul cu nr 3 apoi vedem daca mai continua sau nu :)
OctyBoo
23 aprilie 2008, 11:36
o sa continue, normal :P la cat mai multi puisori! 8)
AlinB
23 aprilie 2008, 16:52
Bafta colegu` !
Sa te gandesti si la mine cu un pui de nimfa, dau la schimb pui de gecko. :lol:
brainlessa
24 aprilie 2008, 07:22
Iar am venit eu cu stresul :oops: Lolita ieri a mai facut un ou! :roll: Momentan suntem la nr.3 poate maine se inmultesc sau poate ca nu.Oricum pana nu se opreste din ouat nu scapati de stres, dupa ce se opreste promit ca mai postez doar cand o sa iasa puisorii :lol:
alex_iasi2005
24 aprilie 2008, 17:54
sincere felicitari! asteptam si o poza cu cele 3 oua!(apropo..nu cred ca stresezi pe nimeni...sincer eu ma bucur tare mult pt bucuria ta! =D/\ )
brainlessa
24 aprilie 2008, 17:56
sincere felicitari! asteptam si o poza cu cele 3 oua!(apropo..nu cred ca stresezi pe nimeni...sincer eu ma bucur tare mult pt bucuria ta! =D/\ )Daca o sa reusesc in seara asta sa le fac poza o sa o postez,dar cred ca o sa o fac totusi si astept sa vad la ce numar se opreste si apoi le pun pe toate, de la 1 la numarul final 8)
alex_iasi2005
24 aprilie 2008, 18:06
brainlessa..nush dc...dar cred ca o sa faca 5 oua :D
brainlessa
24 aprilie 2008, 18:16
brainlessa..nush dc...dar cred ca o sa faca 5 oua :D Ar fi frumos 8) pe bune ca mi-ar placea sa mai faca.Dar daca nu sper ca macar astea sa fie bune, nu le-am controlat ca nu vreau sa le ating ca saracuta cloceste de zor si sa nu o deranjez.Oricum ma gandesc ca daca nu erau bune le arunca ea afara din cuib. :roll:
alex_iasi2005
24 aprilie 2008, 19:50
astept poza cu ouale..!
brainlessa
25 aprilie 2008, 20:28
Am ajuns pana la oul numarul 4, deocamdata.Vedem ce se mai intampla poimaine :lol:
alex_iasi2005
25 aprilie 2008, 21:14
felicitari! ma bucur tare mult pt tine!!!!!!!!!!!!!!!!mai face ink unu si se opreste! :P
brainlessa
25 aprilie 2008, 21:42
felicitari! ma bucur tare mult pt tine!!!!!!!!!!!!!!!!mai face ink unu si se opreste! :PVrei bataie? :lol: Lasa sa faca cate vrea ea si sa se opreasca cand vrea ea :P Glumesc :) Poate se oprese ca a lui Nelutu la 4 sau poate nu :wink:
alex_iasi2005
25 aprilie 2008, 22:12
se opreste la 5 iti zic eu!! :lol: :D
brainlessa
25 aprilie 2008, 23:10
se opreste la 5 iti zic eu!! :lol: :D
Daca se opreste la 5 si o sa iasa ceva din ele atunci iti trimit unul in Romania ce zici?Asa pentru efortul depus de a ghici in "carti" :)
Nici nu s-a oprit din ouat si eu deja fac programari pt pui :) Unul e rezervat pt mama, 1 pentru o colega, 1 pe Alex :lol: , bineinteles 1 pentru mine :) Dupa spusele lui Alex ar mai ramane 1, se ofera cineva sa il gazduiasca?
PS:Alex daca face 5 si nu ai rabdare pana iese puitul pot sa iti trimit direct oul , il pui la alexa sa il cloceasca :)
logan79
26 aprilie 2008, 06:15
Dupa spusele lui Alex ar mai ramane 1, se ofera cineva sa il gazduiasca?
eeeeeuuuuuuu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
brainlessa
26 aprilie 2008, 09:44
Dupa spusele lui Alex ar mai ramane 1, se ofera cineva sa il gazduiasca?
eeeeeuuuuuuu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Il vrei gata iesit din ou sau iti trimit direct oul si apoi te descurci tu cu clocitul? :lol:
Acum serios, daca as fi fost in Romania vi i-as fi dat cu mare placere , dar asa, trebuie sa ma stresez intai daca iese ceva pentru ca vad ca nu a aruncat nici un ou , deci ma gandesc ca sunt bune toate, si apoi sa ma gandesc si daca ies mai mult de 1 ce o sa fac cu ei :-? Sau faceti o cheta si veniti voi in Italia sa ii luati? :lol:
brainlessa
26 aprilie 2008, 10:51
Maine exista posibilitatea sa avem verdictul :ori mai face oua, ori nu mai face! Asa ca pana maine am zis sa fac o mica sedinta foto mai ales pentru ca probabil pozele primului ou vor disparea ca teoretic le-am sters de pe blog :)
Mititica mea a renuntat la plimbarile prin bucatarie ...
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/thumbs/thumbs_jl82.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/jimmylolita/jl82.jpg)
Pentru..:
19-04-2008 Primul ou
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/thumbs/thumbs_ou1.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/ou1.jpg)
21-04-2008 Al 2 lea ou
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/thumbs/thumbs_oua2.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/oua2.jpg)
23-04-2008 Al 3 lea ou
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/thumbs/thumbs_oua3.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/oua3.jpg)
25-04-2008 Al 4 lea ou
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/thumbs/thumbs_oua4.jpg (http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/oua4.jpg)
logan79
26 aprilie 2008, 13:45
Sau faceti o cheta si veniti voi in Italia sa ii luati? :lol:
gasim noi o solutie :lol: :lol:
multumim pt poze =D/\
lynnu alin
26 aprilie 2008, 14:39
sa-ti traiasca micutii!
brainlessa
26 aprilie 2008, 15:58
sa-ti traiasca micutii!Sa traiasca in ou nu? Inca sunt doar la stagiul de embrion probabil.Primul pui ar trebui sa iasa , daca respecta calculele matematice, prin 10 mai :roll:
brainlessa
26 aprilie 2008, 16:00
Sau faceti o cheta si veniti voi in Italia sa ii luati? :lol:
gasim noi o solutie :lol: :lol:
multumim pt poze =D/\
Atunci daca gasiti o solutie aduceti si o femela de nimfa frumusica si nu chiar foarte tanara pentru Cris :lol:
A fost placerea mea sa pun pozele, pentru ca poate asa cum ma simt eu acum, prima serie de oua din viata mea, poate se simte si altcineva si este doritor sa vada de unde iese papagalul lui :) Chiar ma gandeam acum ca ei au am 28 cm cu tot cu coada si cand ma uit la ouale care nici macar 2 cm nu au nu imi vine sa cred ca de acolo o sa iasa un pui care o sa creasca sa mare :)
mzm8055
26 aprilie 2008, 19:13
buna seara. am si eu un cantator mic si amarat care a aterizat ieri in viata mea. ducandu-ma la animax sa-i iau peruselului meu o jucarica, am vazut un amarat cu aripioara rupta totcazand de pe bat si chinuindu-se sa urce la loc.
i-am luat pe minunatii aia la intrebari, si, probabil ca sa scape de gura mea, mi-au zis ca ei l-ar da daca ar vrea cineva sa-l ingrijeasca. asa ca l-am luat.
nici macar nu stiam ce specie este, si la cati nervi aveam ieri, am uitat sa mai cer detalii....asa ca am cautat pe net si m-am lamurit ca este un cantator.
astazi am fost cu el la un crescator de perusi, care iubeste pasarile foarte mult si are mare grija de ele. mi l-a bandajat cu aripioarele imobilizate pe langa corp. va sta asa doua saptamani. daca avem noroc si nu are nervul sectionat, se pare ca se va face bine. nu va fi el campion la zbor, dar macar isi va putea folosi aripioara.
as vrea sa postez niste poze, sa-l vedeti si voi. eu cred ca e fetita, dar as vrea o parere mai competenta. eventual si referitoare la varsta. sigur e pui, ca inca mai are cativa pufuleti, dar as vrea o aproximare daca se poate. Insa nu m-am lamurit cum sa fac asta, astept indrumari.
ma uimeste cat este de luptator. sta numai pe fundul coliviei, si misuna non stop. cade si se rostogoleste cu picioarele in sus, dar nu se lasa pana nu se pune pe picioare. mi-e foarte greu sa nu intervin, dar cum de marti merg la munca, trebuie sa invete sa se descurce singur.
mananca, bea apa, trage de un clopotel, si nu e sperios.
Paste Fericit!
alex_iasi2005
26 aprilie 2008, 20:59
brainlessa..sa inteleg ca am rezervat un pui? :) :P multumessc mult! ar fi minunat sa iasa puiutzi..si sa imi aduci si mie unul..l-as primi cu tot draguL!!!
alex_iasi2005
26 aprilie 2008, 21:01
nu citisem tot msg..sunt sigur ca alexa mea i-ar place sa aiba un pui de cantator! as intra in cartea recordurilor!!!! :D ( in leg cu puiul..ti-am zis..il primesc cu cel mai mare drag!!!!!!!!)
brainlessa
27 aprilie 2008, 01:18
mzm8055 Sper sa isi revina micutul.Pentru poze, trebuie sa le pui pe un site, de exemplu bucket.com sau nu mai stiu exact cum ii zice dupa care le pui aici.Daca vrei pot sa le pun la mine pe blog si apoi le pun pe forum.La mine in profil gasesti si linkul de la blogul meu unde am pus toate detaliile care am reusit sa le adun de pe net despre aceasta specie.Pana reusesti sa gasesti o solutie pentru poze, iti pot spune ca masculii au o pata rosie pe spate chiar intre aripi, deobicei sunt viu colorati, asta in cazul in care nu este mutatie, in schimb femelele sunt galben inchis si deschis si nu au culoarea rosie prezenta pe spate.Pentru hrana te sfatuiesc sa iei amestec pentru nimfe,eu la ai mei asta le dau pentru ca amestec special pentru ei nu se gaseste si asta de la nimfe il manance cel mai bine, poti sa ii dai papadie, ou fiert amestecat cu putin pesmet, morcov , mar , salata.Iti recomand sa nu ii umpli colivia cu foarte multe bete pentru ca nu este genul care sa stea toata ziua pe bat, mai mult sare si zboara prin colivie decat sa stea pe bat.De asemenea iti recomand sa dotezi colivia cu un vas pentru baie, pentru ca au nevoie sa se spele destul de des pentru mentinerea penajului.Din pacate cu varsta nu stiu daca pot sa te ajut pentru ca si eu am avut o mare supriza cu ai mei, crezandu-i tineri am decis sa mai astept sa pun cuibul insa se pare ca femela nu este atat de tanara cum credeam eu si am fost nevoita sa le pun cuib iar acum are deja 4 oua.Pentru orice informatii poti sa imi trimit un mesaj mie sau poti sa ii trimit si lui Nelutu, in cazul in care nu vrei sa scrii direct pe forum.Daca nu reusesti sa pui pozele undeva trimite-mi un mesaj sau trimite pozele direct pe mail si se rezolva.Mult succes cu aripioara si sper sa se faca bine.
Alex : cu cea mai mare placere, pacat insa ca sunt asa de departe.
Massimo
27 aprilie 2008, 03:42
Pozele lui mzm :)
http://i291.photobucket.com/albums/ll298/MassimoBoy/c593e402.jpg
http://i291.photobucket.com/albums/ll298/MassimoBoy/af85a012.jpg
http://i291.photobucket.com/albums/ll298/MassimoBoy/7466c90c.jpg
http://i291.photobucket.com/albums/ll298/MassimoBoy/f323e9f7.jpg
Mzm , sper sa nu te superi ca ti-am pus eu pozele :) Fifi a fost de acord :lol:
P.S : A venit brigada pe alt forum :lol: :lol:
brainlessa
27 aprilie 2008, 09:47
mzm8055
Am vazut pozele.Acum cateva chestii :
1.Eu zic ca este femela pentru ca nu vad nici macar o pata de rosu pe spate
2.Gratarul de pe fundul coliviei te sfatuiesc sa il dai jos pentru ca in natura se hranesc de pe jos,iar in momentul in care mananca mai dau seminte pe jos pe care apoi coboara sa le adune.
3.Are mare nevoie de o baie, penajul este foarte dezordonat.Asa erau si ai mei la inceput dar dupa baie s-au facut foarte frumosi.
4.Nu cred ca are probleme doar la aripa, faptul ca sta sprijinita pe bat nu cred ca este un semn bun, poate totusi sta asa pentur ca nu are echilibru.
5.Din poze am observat ca nu este marisoara colivia.Cat timp nu se poate tine bine pe picioare este ok pentru ea , insa cand se va face bine o sa se loveasca din nou pentru ca este prea mica.
5.Poate un os de sepie ar ajuta la insanatosirea ei, poate duce lipsa de ceva vitamine.
Astept alte poze mai clare pentru a spune sigur ce este,insa eu continui sa zic ca este femela.
brainlessa
27 aprilie 2008, 19:00
Am ajuns si la numarul 5! :lol: Alex poate ai avut dreptate :P Sau poate mai face inca unu si asa nu te declar vrajitor :lol:
alex_iasi2005
27 aprilie 2008, 19:17
ti-am zis eo! :lol: :lol: :lol: felicitari pt oute! acu sunt sigur ca nu mai face nici unul! :D
brainlessa
27 aprilie 2008, 20:25
ti-am zis eo! :lol: :lol: :lol: felicitari pt oute! acu sunt sigur ca nu mai face nici unul! :DLasa ca o aburesc eu in seara asta sa mai faca un ou asa iti fac in ciuda :lol:
mzm8055
28 aprilie 2008, 12:41
mzm8055
Am vazut pozele.Acum cateva chestii :
1.Eu zic ca este femela pentru ca nu vad nici macar o pata de rosu pe spate
2.Gratarul de pe fundul coliviei te sfatuiesc sa il dai jos pentru ca in natura se hranesc de pe jos,iar in momentul in care mananca mai dau seminte pe jos pe care apoi coboara sa le adune.
3.Are mare nevoie de o baie, penajul este foarte dezordonat.Asa erau si ai mei la inceput dar dupa baie s-au facut foarte frumosi.
4.Nu cred ca are probleme doar la aripa, faptul ca sta sprijinita pe bat nu cred ca este un semn bun, poate totusi sta asa pentur ca nu are echilibru.
5.Din poze am observat ca nu este marisoara colivia.Cat timp nu se poate tine bine pe picioare este ok pentru ea , insa cand se va face bine o sa se loveasca din nou pentru ca este prea mica.
5.Poate un os de sepie ar ajuta la insanatosirea ei, poate duce lipsa de ceva vitamine.
Astept alte poze mai clare pentru a spune sigur ce este,insa eu continui sa zic ca este femela.
eu cred ca este numai aripa. acum, cu tot cu bandaj, sta bine pe picioruse si chiar sta si intr-un picior. o mai scot pe pat, mititica, sa se mai miste sie ea. tot vrea sa topaie, e caraghioasa rau.
la halul in care statea la pet shop, normal ca arata deplorabil. in plus, mananca aproape non stop. o aud si noaptea ca mananca. si tot pe langa recipientele cu mancare sta.
are deja os de sepie si bloc de calciu si o sa-i schimb si colivia. asta e fosta casuta a perusului si a fost varianta de urgenta....o sa primeasca, bineanteles, una mai mare. acum oricum sta numai pe fund, ca nu poate urca asa, bandajat. si nici nu vreau sa sara acum prea mult, sa nu se loveasca.o sa stea doua saptamani asa. prima noapte a fost ingrozitoare. s-a zbatut cu bandajele alea, ca nu poate nici macar sa-si bage cioculetul in aripa. ieri noapte deja a fost mai bine, a fost linistita. cand o scot pe pat mai si ciripeste, asa, anemic....
o sa-i mai fac poze si o sa apelez la tine sa le postezi.
multu mult pentru sfaturi.
multu si massimo ca mi-ai sarit in ajutor
paste fericit tuturor!
brainlessa
28 aprilie 2008, 13:00
Faptul ca mananca mult are doua explicatii :
1.La petshop nu manca destul
2.Mancare pe care i-o dai nu este pe placut ei.Eu asa am patit cu ai mei in prima saptamana cand i-am cumparat pentru ca desteapta aia de la magazin mi-a dat mancare pentru papagali din Africa si bineinteles ca 90% din compozitie nu le placea si o aruncau pe jos, si restul ce ramanea nu le ajungea sa se sature.Probabil si a ta nu este prea multumita de mancare sau poate ii place insa nu se satura.In cazul in care nu ii dai amestec pentru nimfe, incearca sa cumperi si sa ii dai , eu folosesc de la Vitakraft.
Pana cand reusesti sa schimbi colivia sa scoti gratarul de jos pentru ca fiind si bandajata ii este greu sa isi tina echilibrul pe gratar.Cum am zis si in celalalt post, poti sa ii dai niste papadie (doar frunze, poti sa le smulgi cu tot cu radacina, le speli bine in apa rece sa nu se vestejeasca si apoi le usuci bine cu un prosop sau le lasi la uscat undeva sa se scurga apa), ou fiert cam 10-15 minute dat pe razatoare si apoi amestecat cu pesmet, morcov poti incerca sa il dai pe razatoare momentan pentru ca probabil nu are atata forta sa il roada iar dupa ce isi revine poti sa il bagi intreg printre gratii si ea o sa ciuguleasca din el.
Nu uita de un vas cu apa pentru baita.
mzm8055
28 aprilie 2008, 16:30
Faptul ca mananca mult are doua explicatii :
1.La petshop nu manca destul
2.Mancare pe care i-o dai nu este pe placut ei.Eu asa am patit cu ai mei in prima saptamana cand i-am cumparat pentru ca desteapta aia de la magazin mi-a dat mancare pentru papagali din Africa si bineinteles ca 90% din compozitie nu le placea si o aruncau pe jos, si restul ce ramanea nu le ajungea sa se sature.Probabil si a ta nu este prea multumita de mancare sau poate ii place insa nu se satura.In cazul in care nu ii dai amestec pentru nimfe, incearca sa cumperi si sa ii dai , eu folosesc de la Vitakraft.
Pana cand reusesti sa schimbi colivia sa scoti gratarul de jos pentru ca fiind si bandajata ii este greu sa isi tina echilibrul pe gratar.Cum am zis si in celalalt post, poti sa ii dai niste papadie (doar frunze, poti sa le smulgi cu tot cu radacina, le speli bine in apa rece sa nu se vestejeasca si apoi le usuci bine cu un prosop sau le lasi la uscat undeva sa se scurga apa), ou fiert cam 10-15 minute dat pe razatoare si apoi amestecat cu pesmet, morcov poti incerca sa il dai pe razatoare momentan pentru ca probabil nu are atata forta sa il roada iar dupa ce isi revine poti sa il bagi intreg printre gratii si ea o sa ciuguleasca din el.
Nu uita de un vas cu apa pentru baita.
acum ii dau, intr-adevar, amestec Padovan pentru perusi. ptr ca desteptii de la magazin mi-au spus ca nu este nevoie sa cumpar altceva. maine ii voi lua ptr nimfe.
gratarul l-am scos de sambata, de cand am badajat-o, abia si-a capatat echilibrul asa....
in rest, vad ca sunt cam aceleasi chestii ca si la perusi, ou fiert, papadie, morcov....eu ii dau si coaja de ou fara pielita pisata foarte bine. are un aport mare de calciu.
abia astept sa treaca saptamanile astea doua, ca mi se rupe sufletul de mila ei. deocamdata nu cred ca e indicat sa-i pun vas ptr baita, nu cred ca se poate balaci fara aripi si ar sta mult timp cu penele si bandajul ude.
cand o vad ca se mai misca pe pat incetisor si mai scoate cate un piuit mic......ooof :(
brainlessa
28 aprilie 2008, 16:42
Pai cred si eu ca nu o sa reuseasca sa faca baie acum, dar cand o sa se faca bine sa vezi ce o sa ii placa sa se balaceasca.Pai de aia probabil mananca asa mult pt ca nu se satura.Incearca mancarea pentru nimfe, daca are si ceva fructe uscate e si mai bine. Si eu le mai dau din cand in cand la ai mei coji de ou dar acum le-am pus os de sepie si au calciu cat vor ei. Poti sa ii dai si mar si batoane daca gasesti de la Friskies, alea cu ou si miere, ai mei sunt nebuni dupa ele.A , inca o chestie, apa sa i-o schimbi in fiecare zi si sa fie rece si proaspata, este valabil si pentru viitor pentru apa de baie.
mzm8055
28 aprilie 2008, 17:16
Pai cred si eu ca nu o sa reuseasca sa faca baie acum, dar cand o sa se faca bine sa vezi ce o sa ii placa sa se balaceasca.Pai de aia probabil mananca asa mult pt ca nu se satura.Incearca mancarea pentru nimfe, daca are si ceva fructe uscate e si mai bine. Si eu le mai dau din cand in cand la ai mei coji de ou dar acum le-am pus os de sepie si au calciu cat vor ei. Poti sa ii dai si mar si batoane daca gasesti de la Friskies, alea cu ou si miere, ai mei sunt nebuni dupa ele.A , inca o chestie, apa sa i-o schimbi in fiecare zi si sa fie rece si proaspata, este valabil si pentru viitor pentru apa de baie.
referitor la batoane....eu sfatuiesc pe toata lumea sa renunte la ele. mie mi-a murit o pereche de perusi de la un baton. sunt pline de chimicale, iar substanta aia cu care lipesc boabele de bat e otrava, efectiv. pe fetita am dus-o la autopsie la Directia Sanitar Veterinara, avea inima si plamanii plesnite. mi-a spus un medic de acolo ca stie foarte multe cazuri de pasari otravite cu batoane. din pacate aparatele lor nu sunt calibrate pentru cantitati atat de mici, dar mi-a spus ca la perusi si in general la pasarile mici/ medii, diferenta dintre cantitatea admisa si cea letala e infim de mica.
nu va mai spun cum s-au chinuit si s-au tavalit si nu intelegeam cum din doi perusi sanatosi si zapaciti, in jumatate de ora au murit. apoi am facut legatura...
periculoase sunt si legumele, fructele si verdeturile tratate. daca nu sunteti siguri ca sunt 100% naturale, mai bine renuntati sa le dati.
uitati aici niste filmulete cu un perusel otravit cu asa ceva....
http://youtube.com/watch?v=YTkSbgrVH_E
http://youtube.com/watch?v=8--zIwSVWfM&feature=user
http://youtube.com/watch?v=PtKRqmFS0vQ&feature=user
linkurile sunt chiar de la proprietarul perusului....din pacate a trebuit eutanasiat.
cat despre apa, eu oricum le spal zilnic tavitele, recipientele, accesoriile cu apa fierbinte...orice numai sa le fie bine
multu inca o data ptr sfaturi
brainlessa
28 aprilie 2008, 17:41
Nu stiu ce sa iti zic despre batoane, insa nu iti magina ca le dau in fiecare zi [-X Le dau 1 baton pe saptamana pe care il mananca amandoi.Oricum acum de cand cu ouale nu le-am mai dat , insa nu cred ca totusi sunt asa toxice daca nu le dai non-stop.Daca le dai doar batoane este normal sa nu se simta bine.Despe chestia cu legumele si fructele, e cam greu sa gasesti care nu fost stropite sau modificate, singura solutie ar fi sa le pui tu, doar ca si asa le poti da foarte rar.Si trebuie sa te mai gandesti ca pana la urma si semintele au ceva chimicale prin ele.. N-ai pentru ce, ti-am zis si eu cat stiu ca nu sunt experta si nah cu experienta mea si a celorlalti mai aflam si noi una alta despre ei :lol:
brainlessa
28 aprilie 2008, 17:44
Mi-am adus aminte acum, pana la urma are penele rosii pe portiunea de jos a spatelui chiar intre aripi sau nu?Asta asa pana pui poze care sa arate mai bine partea aceea de spate.
mzm8055
28 aprilie 2008, 17:52
Mi-am adus aminte acum, pana la urma are penele rosii pe portiunea de jos a spatelui chiar intre aripi sau nu?Asta asa pana pui poze care sa arate mai bine partea aceea de spate.
nu stiu sa-ti spun acum, ca nu se vede nimic de bandaj. dar parca e verde uniform,totusi. pe burtica are o noanta mai deschisa
cat despre batoane, nici eu nu le dadeam zilnic.ideea e ca daca dai peste unul cu mai multe chimicale decat trebuie, ii omori sigur. acum eu am spus, fiecare face cum vrea.
puiuta papa acum out fiert.abia astept sa-i iau maine meniu ptr nimfe
brainlessa
28 aprilie 2008, 17:58
nu stiu sa-ti spun acum, ca nu se vede nimic de bandaj. dar parca e verde uniform,totusi. pe burtica are o noanta mai deschisa
cat despre batoane, nici eu nu le dadeam zilnic.ideea e ca daca dai peste unul cu mai multe chimicale decat trebuie, ii omori sigur. acum eu am spus, fiecare face cum vrea.
puiuta papa acum out fiert.abia astept sa-i iau maine meniu ptr nimfe
Probabil este femela.De fapt sunt sigura ca este femela pentru ca nu este mutatie deci daca era mascul trebuia sa aiba mai multe culori.Oricum dupa ce dai bandajele jos sa te uiti daca are cumva rosu, daca nu are atunci e femela, daca are (dar nu zic 1, 2 pene, chiar o zona intreaga) atunci este mascul.
mzm8055
28 aprilie 2008, 18:04
Probabil este femela.De fapt sunt sigura ca este femela pentru ca nu este mutatie deci daca era mascul trebuia sa aiba mai multe culori.Oricum dupa ce dai bandajele jos sa te uiti daca are cumva rosu, daca nu are atunci e femela, daca are (dar nu zic 1, 2 pene, chiar o zona intreaga) atunci este mascul.
eu speram sa-i mai apara si alte culori, sa nu ramana asa, verde-cacaniu :roll:
dar nu asta e important, sa i se faca ei bine aripioara si ma declar fericita
brainlessa
28 aprilie 2008, 18:06
eu speram sa-i mai apara si alte culori, sa nu ramana asa, verde-cacaniu :roll:
dar nu asta e important, sa i se faca ei bine aripioara si ma declar fericita
Pai femelele nu sunt colorate, doar masculii.Al meu de exemplu are :verde, albastru, mov , galben si rosu si alte culori in schimb Lolita are galben deschis pe piept si un maroniu deschis in rest.
alex_iasi2005
29 aprilie 2008, 10:00
brainlessa..a mai facut vreun ou? :lol:
nelutu..nu ai mai intrat demult...au iesit puiutzii??
brainlessa
29 aprilie 2008, 10:44
brainlessa..a mai facut vreun ou? :lol:
nelutu..nu ai mai intrat demult...au iesit puiutzii??
Inca nu m-am uitat in cuib, dar oricum pana spre seara nu cred ca face pentru ca si celalalte le-a facut in jur de ora 5-6 deci e cam drevreme acum sa ma uit si oricum nu pot pentru ca este in cuib, inca nu a iesit afara, daca face alt ou o sa iasa ea sa ne dea vestea :lol:
nelutu.rosu
29 aprilie 2008, 11:09
Am fost in concediu. Sorry! Da a iesit primul pui. E plin de puf :) Nu am reusit sa-l fotografiez ca nu vreau sa deranjez femela. Sper sa mai iasa vreunul ca mai sunt 3 oua.
alex_iasi2005
29 aprilie 2008, 11:14
felicitari! asteptam vesti si poze!!!!
nelutu.rosu
29 aprilie 2008, 11:18
Nush daca o sa-i fac pana nu vad ca a mai crescut si poate mai iese ceva din ouale ramase.
brainlessa
29 aprilie 2008, 11:19
Nush daca o sa-i fac pana nu vad ca a mai crescut si poate mai iese ceva din ouale ramase.
Bine ai revenit. Eu nu prea am inteles la ce te referi?Cine sa mai creasca?
nelutu.rosu
29 aprilie 2008, 11:20
Merci, puiul pana mai creste...
brainlessa
29 aprilie 2008, 11:22
Merci, puiul pana mai creste...Atunci sa inteleg ca a aparut un puisor la orizont? =D/\
OctyBoo
29 aprilie 2008, 11:22
ce misto, tre sa fii foarte fericit, nelutu :D
nelutu.rosu
29 aprilie 2008, 11:24
Multumesc, da sunt foarte fericit, e o realizare mare pt mine.
brainlessa
29 aprilie 2008, 11:24
Imi cer scuze Nelutu, nu am vazut postul in care ai scris de puisor, ca scrisese si alex si nu am observat.Sa iti traiasca puisorul! =D/\
alex_iasi2005
29 aprilie 2008, 11:25
brainlessa..astept cu nerabdare sa imi spui dak face lolita si al 6-lea ou sau se opreste la 5 :lol:
nelutu.rosu
29 aprilie 2008, 11:26
Imi cer scuze Nelutu, nu am vazut postul in care ai scris de puisor, ca scrisese si alex si nu am observat.Sa iti traiasca puisorul! =D/\
Sincer, m-am gandit la asta :) Merci, sper sa-l hraneasca de aceasta data parintii. ;)
brainlessa
29 aprilie 2008, 11:26
brainlessa..astept cu nerabdare sa imi spui dak face lolita si al 6-lea ou sau se opreste la 5 :lol:
Si eu astept sa il faca, cum ziceam si mai devreme, doar ca sa te oftic ca nu esti oracol :lol:
brainlessa
29 aprilie 2008, 11:28
Sincer, m-am gandit la asta :) Merci, sper sa-l hraneasca de aceasta data parintii. ;)
Nu stiu de ce, dar am un sentiment ca il vor face.Succes si astept sa aud de urmatorii puiuti.
brainlessa
29 aprilie 2008, 11:29
Ups, ca o vor face am vrut sa scriu :wink:
Apropo, ce parere ai despre cantatorul lui mmz , eu zic ca e femela tu ce zici?
logan79
29 aprilie 2008, 12:03
=D/\ =D/\ =D/\
nelutu.rosu
29 aprilie 2008, 13:50
Si eu zic ca e femela. Femelele nu sunt colorate deloc, sau e de culoare deschisa ca a mea sau de culoare inchisa cum e cea a lui mmz.
brainlessa
29 aprilie 2008, 17:41
Si eu zic ca e femela. Femelele nu sunt colorate deloc, sau e de culoare deschisa ca a mea sau de culoare inchisa cum e cea a lui mmz.
Acum dupa ce am vazut-o pe a lui , a ta nu mi se mai pare asa inchisa :lol:
alex_iasi2005
29 aprilie 2008, 19:01
a mai facut vreun ou brainlessa?? :P
brainlessa
29 aprilie 2008, 19:02
a mai facut vreun ou brainlessa?? :P
Inca nu m-am uitat in cuib pentru ca Lolita nu a iesit, dar daca iese te anunt. :)
alex_iasi2005
29 aprilie 2008, 20:19
ok..astept cu nerabdare..nu ma culc pana nu aflu!
brainlessa
29 aprilie 2008, 20:29
ok..astept cu nerabdare..nu ma culc pana nu aflu!
:lol: :lol: :lol: :lol: Pai si daca ea nu iese in seara asta ce faci?Tot nu mergi sa dormi? Oricum cred ca pana la urma ai avut tu dreptate, insa mai las o mica posibilitatea si sperantei mele sa mai faca 1 ou :oops:
brainlessa
29 aprilie 2008, 20:42
Alex, pana aflam verdictul pun poza cu cele 5 oua asa iti mai clatesti si tu ochii cum fac eu in fiecare zi :lol:
Nu este super calitate pentru ca e facuta cu telefonul, dar merge :wink:
http://blue.arcnet.ro/wp-content/gallery/oua/oua5.jpg
alex_iasi2005
29 aprilie 2008, 21:42
=D/\ =D/\ =D/\ ..atat pot spune!!!!!!
brainlessa
30 aprilie 2008, 07:22
=D/\ =D/\ =D/\ ..atat pot spune!!!!!!
Ai castigat! Lolita nu a mai facut nici un ou, cel putin pana acum sunt tot 5. Daca tot ai nimerit cu ouale nu zici si cati pui o sa iasa din aceste oua? Vreo 7/8 e bine? :lol:
mzm8055
30 aprilie 2008, 07:56
mzm :D
multumesc, si tie si lui "brainlessa"
cred ca a inceput s-o manance aripa, ca aseara se invartea de zor si incerca sa se ciuguleasca de aripa rupta. azi dimineata a dat un mic concert, cred ca incepe sa se simta mai bine. dar am si eu o intrebare, astia pana la urma canta sau nu? ca deocamdata mi se pare papagalul tipator mai degraba decat cantator.
m-a sunat acum mama, sa-mi spuna ca vorbeste cu perusul pe trei voci si stau si se zgaiesc unul la celalalt.
in plus e o mare ciupelitoare. uneori efectiv mi se taie respiratia. acum parca nu mai ciupe chiar asa, am lasat-o sa vada ca nu e nevoie sa fie micul crocodil, ca nu pateste nimic :wink:
brainlessa
30 aprilie 2008, 08:06
mzm :D
multumesc, si tie si lui "brainlessa"
cred ca a inceput s-o manance aripa, ca aseara se invartea de zor si incerca sa se ciuguleasca de aripa rupta. azi dimineata a dat un mic concert, cred ca incepe sa se simta mai bine. dar am si eu o intrebare, astia pana la urma canta sau nu? ca deocamdata mi se pare papagalul tipator mai degraba decat cantator.
m-a sunat acum mama, sa-mi spuna ca vorbeste cu perusul pe trei voci si stau si se zgaiesc unul la celalalt.
in plus e o mare ciupelitoare. uneori efectiv mi se taie respiratia. acum parca nu mai ciupe chiar asa, am lasat-o sa vada ca nu e nevoie sa fie micul crocodil, ca nu pateste nimic :wink:
Imi cer scuze pentru pocirea username-ului , iti dau un miel la anu :)
Pentru cantat iti spun ca nu o fac non stop insa dupa ce se adapteaza de cele mai multe ori daca aud un sunet mai ciudat incep sa cante.
http://blue.arcnet.ro/2008/03/17/cantaretii-mei/ Aici am pus un video si o inregistrare cu ei cantand."Vocalistul" care se aude cel mai este este femela, in teoria asa ar trebui sa cante si a ta.
Pentru muscat nu stiu ce sa iti zic pentru ca de exemplu ai mei nu i-am vazut niciodata sa incerce sa muste.Ai mei prefera sa fuga decat sa dea cu ciocul. Poate ar trebui sa nu incerci din prima sa pui mana pe ea, cine stie de unde vine si ce i s-a intamplat in trecut. Cu putin rabdare o sa invete sa nu mai muste, insa nu pot sa iti zic cat o sa dureze.Eu de exemplu am observat ca la ai mei este Jimmy cel care este mai speriat si prin urmare daca el se sperie se sperie si Lolita, ba chiar de cand Lolita cloceste trebuie sa spun ca mi se pare ca este si mai blanda decat mi se parea inainte, zilele trecute a iesit din cuib sa manance si am reusit sa o mangai putin printre gratii si nu s-a speriat si nici Jimmy am vazut ca nu a mai reactionat ca deobicei(cand i-am cumparat se speriau si daca ma apropiat de colivie , si cand le schimbam vasul cu apa sau mancarea)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.