Bun venit pe Forum animale - Animale.ro.

Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Pagina 49 din 105 PrimulPrimul ... 39474849505159 ... UltimulUltimul
Rezultate 721 la 735 din 1571
 1. #721
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  02 mai, 07
  Locație
  Cluj-Napoca
  Posturi
  215

  Implicit Ectoparazitozele - I

  Acarioza respiratorie


  Etio-patogeneza:
  Sternostoma trachaeocolum este agentul care produce aceasta infestatie la pasarile de voliera. Poate afecta multe specii de pasari ale ordinului Passeriformes sau Psittaciformes: canari, papagali si exotice(in special gulzii). Acesta este un acarian de mici dimensiuni 0,3x0,4 mm de culoare neagra cu un corp globulos inzestrat cu patru perechi de picioare.
  Actiune patogenica a acarienilor este direct proportionala cu agresivitatea agentului patogen si rezistenta organismului parazitat:
  - actiune microtraumatica si iritativa la nivelul mucoaselor si pielii favorizand penetrarea agentilor patogeni virali sau bacterieni;
  - actiune spolianta si hematofaga care se traduce prin extragerea substantelor nutritive si sange;
  - actiune toxico-alergica ca urmare a eliberarii substantelor iritante.
  Transmiterea acestora se realizeaza prin contact direct ca urmare a hranirii puilor si a regurgitarii de la mascul la femela in timpul ritualului de imperechiere.
  Deasemenea consumul de apa si alimente infestate cu oua de acarieni expulzate de canarii bolnavi in timpul episoadelor de tuse poate fi o alta modalitate de transmitere a bolii.
  Acarienii traiesc si se reproduc la nivelul lumenului traheal, al bronhiilor si sacilor aerieni hranindu-se cu sange si avand un ciclu vital care dureaza intre 15 si 20 de zile.
  Simptomatologie:
  E util de precizat ca boala se intalneste mai frecvent in perioade August-Octombrie si este in directa dependenta cu stresul legat de naparlire.
  Primele simptome pot sa apara dupa cateva saptamani de la infestatia initiala datorita faptului ca ciclul reproducator al acarianului este lent si doar un numar substantial de paraziti poate produce dificultati respiratorii. Simptomele de ordin general sunt debilitate, pierderea apetitului, penaj umflat si instabilitate pe bat. Cadrul clinic este de boala respiratorie putin contagioasa cu evolutie lenta. Simptomele caracteristice cuprind respiratia cu cicul deschis si miscari ale cozii sincronizate cu cele respiratorii. Accese astmatiforme in special seara, emisia unui sunet specific metalic care se poate asculta apropiind pasarea de ureche, modificari ale vocii cu pierderea sau distorsiuni ale cantecului. Exista atat forme fara exudat sero-cataral(seci) dar de cele mai multe ori apar emisii la nivelul narilor cu murdarirea penajului adiacent.
  Diagnostic si tratament:
  Diagnosticul este relativ usor de pus la subiectii morti dar mai greu la cei infestati. Examenul traheei va evidentia la examenul microscopic micii acarieni, mai ales la nivelul bifurcatiei.
  Dezinfestatia crescatoriei cu un produs pe baza de Permetrina pulverizat pe podea, pereti, ferestre si cu atentie in interiorul custilor. Tratamentul eficace al pasarilor bolnave se face cu un produs pe baza de ivermectina(Ivomec), molecula cu efect paralizant asupra centrilor nervosi ai acarienilor. Dilutia produsului in raport de 1/9 cu propilen glicol. O picatura introdusa direct pe cioc este de cele mai multe ori suficienta pentru efectul terapeutic la un canar fara o infestare grava.
  Considerand absorbtia buna a ivermectinului transcutanat, o alta metoda de administrare(mai putin eficienta) este aplicarea a 1sau 2 picaturi din produs pe piele, posterior la baza gatului. In cazurile grave sunt necesare doua sau trei aplicatii la interval de o saptamana. Atentie la manifestarile toxice care pot sa apara. E indicat ca intai sa fie tratati subiectii cu mai mica valoare genetica pentru a se putea observa reactia lor la medicament.

  Bibliografie: “Malattie del Canarino” de Licinio Buratto – FOI Aprilie 2006

 2. #722
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  02 mai, 07
  Locație
  Cluj-Napoca
  Posturi
  215

  Implicit Ectoparazitozele - II

  Acarioza pielii


  Etiologie:
  Cunoscuta si sub numele de “raia picioarelor” datorita frecventei localizari la acest nivel al parazitului, este o boala care se intalneste la toate speciile de pasari salbatice sau domestice.
  E povocata de un acarian Knemidocoptes pilae, un parazit tipic al tegumentelor. Femelele depun ouale la capatul galeriilor excavate in piele. Dupa aproximativ o saptamana larvele eclozeaza si migreaza la nivelul epidermului unde dupa mai multe naparliri ciclul evolutiv se incheie cu aparitia adultilor. Acestia se acupleaza iar femelele sapa galerii subepidermice unde traiesc timp de 3 luni fara sa iasa hranindu-se din secretiile naturala, hemolimfa, cataboliti celulari si celule moarte.
  Patogeneza:
  Transmiterea raiei se face prin contact direct de la pasarile parazitate la cele sanatoase, dar si indirect prin dispersia in mediul ambiant ale scumelor epidermice care vehiculeaza ouale de Knemidocoptes.
  Simptomatologie:
  Acestia produc leziuni in principal la nivelul picioarelor, dar si la nivelul ciocului.
  Parazitoza este facilitata de carentele igienice, acarianul producand leziuni la nivelul picioarelor care capata un aspect crustos. Ingrosarea tesutului epidermic determina o descuamare a starturilor superficiale. Este de retinut ca acest acarian nu produce spoliere de nutrienti esentiali dar determina iritatie si suferinta fizica din cauza dificulatii mentinerii unei posturi normale pe bat.
  Cand infestatia cuprinde si ciocul/cera leziunile sunt similare celor care apar la picioare, mai putin grave dar care pot sa produca invaliditate si imposibilitatea ingerarii normale de alimente si apa.
  Tratament:
  Dezinfestatia ambientului cu produse pe baza de Piretro care sunt antiparazitare eficace dotate cu o buna margine de siguranta.
  In cazul localizarii la nivelul picioarelor o pomada acaricida(unguent cu sulf) poate avea efecte mai indelungate.
  Pentru dezinfestarea cuiburilor rezultate bune se obtin cu Frontline spray, o aplicare este suficienta pentru protectia cuibului timp de 3 saptamani.
  Foarte eficace este folosirea ivermectinei diluata 1/9 cu propilen glicol administrat fie o picatura direct in cioc sau posterior la baza gatului.
  La subiectii afectati grav se inoculeaza 0,1 ml sub cute, iar trei zile dupa o picatura la baza gatului. Chiar daca e medicamentul de electie, datorita reactiilor adverse care pot sa apara ramane totusi ca rezerva pentru canarii grav afectati.

  Bibliografie: “Malattie del Canarino” de Licinio Buratto – FOI Aprilie 2006

 3. #723
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  02 mai, 07
  Locație
  Cluj-Napoca
  Posturi
  215

  Implicit Ectoparazitozele - III

  Infestatia cu acarianul rosu


  Etiologie:
  Este un ectoparazit extrem de comun intalnit la toate speciile de pasari, infestatie de o mare importanta economica datorita amplei raspandiri, dificultatii prevenirii si eradicarii, a prerogativelor de persistenta de-a lungul timpului dar nu in ultimul rand datorita scaderii productiei.
  Dermanyssus gallinae, acarianul responsabil apartine clasei Arachnida, familia Gamasidae caracterizata prin faptul ca sunt hematofagi. Este de mici dimensiuni(600-750 nanomicroni) cu un corp aplatizat, oval si moale. Reproducerea acestuia in timpul primaverii este foarte intensa si rapida, in scurt timp crescatoria fiind invadata de acesti paraziti. Femela dupa hranirea cu sange depune in crapaturi sute de oua de forma ovala cu dimensiuni de 40-50nm. In conditii de caldura si umiditate larvele eclozeaza si se transforma in nimfe si apoi in acarieni care in decurs de o saptamana ajung la maturitate reluand ciclul biologic. In cateva saptamani numarul lor poate deveni enorm.
  Acarianul poate supravietuii mai mult de 5 luni fara hrana in acest fel putand fi vehiculat prin intermediul custilor de la o crescatorie la alta.
  Demanyssus g. e cunoscut sub denumirea de acarianul rosu dupa culoarea pe care o capata dupa hranirea cu sangele gazdei.
  Patogeneza:
  Pe langa faptul ca se hraneste cu sange, acesta mai poate fi si vehicol care transfera agenti patogeni, cel mai cunoscut exemplu fiind Borrelia anserina care provoaca spirochetoze la un mare numar de pasari.
  Parazitii sunt activi in particular pe timpul noptii si in toata perioada calda, in timpul zilei nefiind pe pasari ci ascuzandu-se in anfractuozitatile si crapaturile din voliera. De aceea atunci cand se vor inspecta pasarile in timpul zilei este posibil sa nu gasim nici un parazit. Pe timpul noptii acarianul produce iritatii si microleziuni prin intermediul carora suge sangele. O infestatie grava a puilor poate produce anemie intensa si nu rareori mortalitate.
  Simptomatologie:
  Puii prezinta simptome de suferinta, paloare, scaderea vitalitatii pana in punctul in care nu mai pot ridica capul pentru a fi hraniti. Canarul adult apare si el palid, fara vivacitate dar in acelasi timp nelinistit datorita pruritului si iritatiei cutanate.
  Diagnosticul infestatiei se poate face in trei moduri:
  - poate fi suficient inspectarea pasarilor in cursul noptii cautand printre pene sau in colivie cu o laterna puternica;
  - se examineaza pulberile albe acumulate in colturile tavilor. Culoarea rosie si miscarile ararienilor pot fi mai usor decelate astfel;
  - punand o hartie de culoare alba, indoita intre doua custi pe care o deschidem dupa doua zile, observand acarienii care s-au ascuns.
  Preventie si tratament:
  Aceasta ectoparazitoza este relativ frecventa si poate determina pierderi mari deoarece este diagnosticata tardiv prin urmare e greu de de intervenit si eradicat.
  Din aceasta cauza sunt foarte importante masurile de prevenire care trebuie puse in practica cu regularitate. Trebuie tinut cont de faptul ca masurile de dezinfestatie trebuie sa cuprinda atat mediul cat si pasarile.
  Unul din produsele de uz veterinar care poate fi folosit atat pentru pasari cat si in mediul ambiental este Bayticol 6%(produs de Bayer). Aceste piretroide sintetice nu sunt neurotoxice si nu au efecte negative asupra fecunditatii. Doza indicata este de 1ml/2l apa care se pulverizeaza pe pasari de la distanta de 1 m, repetand interventia la interval de o saptamana.
  Un dezinfectant specific pentru crescatorie este Foractol, un spray acaricid pe baza de piperonil butosid si permetrina cu o activitate acaricida lunga si persistenta si o toxicitate scazuta pentru pasari si oameni cu care se spray-aza crapaturile si intersititiile.
  Acarene spray(Candioli) este indicat in tratamentul tuturor acariozelor(inclusiv ale penelor sau pielii). Se va pulveriza asupra pasarii de la o distanta de 30cm timp de 3-5 sec.

  Bibliografie: “Malattie del Canarino” de Licinio Buratto – FOI Aprilie 2006

 4. #724
  Clasa "Baby"
  Data inscrierii
  28 dec, 06
  Locație
  rm valcea
  Posturi
  83

  Implicit Administrarea ivermectinei

  Ivermectina este substanta activa care se gaseste in produsul comercial numit "Ivomec" produs injectabil de uz veterinar folosit cu succes la deparazitarea bovinelor,ovinelor,caprinelor si suinelor.La canari,in afara de modurile de administrare pe care ni le-a enumerat Doky,se mai poate da si in apa de baut in felul urmator:1mll ivomec la 453 ml apa plata(nu administrati medicamentele in apa de la robinet din cauza clorului care le reduce sau neutralizeaza efectul).Seara se iau si se golesc toate adapatorile iar dimineata se administreaza apa cu ivermectina timp de o ora pt.a fi siguri ca au baut toate pasarile,apoi se golesc si se spala adapatorile si se pune apa normala pt.ca ivermectina este un insecticid f.agresiv...Se repeta tratamentul dupa 14 zile si se recomanda sa se faca aceasta deparazitare la fiecare 6 luni.
  cosmacatalyn

 5. #725
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  14 nov, 08
  Locație
  Ro-CRAIOVA
  Varsta
  68
  Posturi
  280

  Implicit Canarii sunt pasiunea mea

  Salut pe toti iubitorii de pasari.Am cautat prin mesajele voastre si am vazut ca sunt ceva probleme cu ,cantecul. la canari Ami permit ,sper sa nu va supere ,sa va dau cateva sfaturi;
  -nu e bine sa aveti doar un canar ,bine ar fi ,sa aveti o pereche,si sa-i tineti separat , dar sa nu se vada . Intervine stresul de singuratate.
  - feriti canarii de curent sau variatii de temperatura.
  -nu dati multa hrana ,pt ca se ingrase si nu mai canta 2 lingurite de seminte pe zi +verdeata.rar ou.-
  -evitati salata ,are multa apa si provoaca diaree,dati morcov si patrunjel si marar tocat,rar mar.Si cel mai importartant lucru ,aveti grije de unde luati canarul. O vorba din batrani zice ;Calul bun se gaseste in grajd. Sper ca ati inteles.Va doresc succes,

 6. #726
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  14 nov, 08
  Locație
  Ro-CRAIOVA
  Varsta
  68
  Posturi
  280

  Implicit Canarii sunt pasiunea mea

  Salut pe iubitorii de pasari
  Am citit zilele trecute despre un iubitor al canarilor de culoare - OPALIi
  Vorbea de opalii-albi. Ami permit sa afirm ca nu sunt albi ,au o nuanta de gri. De altfel daca sufli puful la radacina vei vedea ca are ,puful, culoarea gri inchis.Deci sunt melanini.adica n-au nici-o legatura cu albii sau galbenii.Dupe cate ami aduc eu aminte ,se numeau ,ma refer la culoarea alba - opali sulmon Mai reamintesc ca la opali mai exista nuanta de cul.verde deschis ,adica-banan si clasica cul.bleo fara striuri pe spate.Dar o conditie importanta si care o cauta crescatorii este aceea ca;pasarile din aceasta rasa sa aiba;ciocul ,picioarele si unghiile negre.
  Asta presupune ca are bune gene pt a transmite pui buni Pt ca tot am vorbit de cul. bleo,nu pot trece ,fara sa zic 2 vorbe de :argintii,.Oare o mai creste cineva Argintii ?Acestea sunt de cul bleo -inchis cu striuri pe spate si mustati bine conturate Mustatile sunt 2 dungi de cul neagra in josul ciocului,cate o dunga de fiecare parte a ciocului.Frumoase pasari Dlor.
  Gata pt azi ,La revedere Danut.

 7. #727
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  02 mai, 07
  Locație
  Cluj-Napoca
  Posturi
  215

  Implicit

  Avand in vedere ca s-au adus in discutie canarii de culoare as vrea sa completez si eu informatia lui Danut cu cateva imagini, prin amabilitatea domnului Dirck de Schinkel :
  http://www.deschinkel.be/Pagina's/Thumbspagina.htm

  Am sa fiu putin mai didactic si am sa spun pe scurt, ca atunci cand vorbim de canarii melaninici, ne referim la acei canari care pe linga pigmentul lipocrom(galben si rosu, respectiv alb in lipsa celor doua) prezinta si pigmentul melanic(de fapt o asociere de trei pigmenti), care determina prezenta striatiilor de diferite culori si a subpenajului colorat. Astfel ii putem imparti in melaninici clasici si culorile noi.
  Cei patru clasici ar fi:
  1.Negru si dilutia lui Agatul - striatiile sunt de culoare neagra, groase la Negru, subtiri la Agat.
  2. Brunul cu dilutia lui Izabelul - striatiile sunt de culoare bruna, ciocolatie, tot asa groase la Brun si subtiri la Izabel.
  In cazul exprimarii maxime a melaninei la Negru, ciocul,unghiile si picioarele sunt pigmentate si ele tot cu negru. In timp ce la Brun si dilutii(Agat si Izabel), aparitia negrului la nivelul ciocului, unghiilor si picioarelor constituie defect major.
  La culoarea striatiilor se adauga culoarea de fond sau pigmentul lipocrom care poate fi rosu sau galben; albul apare in lipsa celor doua. Nuantele de galben, rosu sau alb sunt diferite, fiind influentate de existenta pigmentului melanic.
  In functie de repartitia acestui pigment lipocrom la nivelul penei avem variantele de intensiv(cuprinde intreaga pana), neintensiv(lasa o margine alba la extremitatea penei) si mozaic(lipocromul apare doar in zonele de electie, diferit la mascul fata de femela).

  Exemple:
  Argintiul de care spunea Danutz este de fapt tradus in termeni de "specialitate" ca fiind un Negru alb intensiv
  Observati culoarea neagra a picioarelor si ciocului. Striatiile de pe aripi sunt negre, de aceeasi grosime cu spatiul dintre ele.
  Cum spuneam dilutia corespunzatoare este agatul. In imaginea de mai jos avem un Agat alb. Striatiile raman negre, dar mai subtiri permitand sa iasa in evidenta mai bine culoarea de fond si a disparut pigmentatia ciocului si a picioarelor.
  Si tot comparativ mai jos, un Negru galben intensiv (stg)cu un Agat galben intensiv(dr). Diferenta este aparitia pigmentului galben lipocrom, care in contact cu cel melanic vor da nuanta verde a pasarii.

  Ultima modificare făcută de nelutu.rosu; 08/12/2008 la 11:26.

 8. #728
  MODERATOR
  Data inscrierii
  05 nov, 07
  Locație
  Arad
  Varsta
  28
  Posturi
  5,253

  Implicit

  Super si postul asta si cele anterioare.
  Multumesc Marius!

  Nelutu
  10 zebre australiene, 4 pescarusi japonezi, 30 perusi, 18 cantatori, 8 kakariki, 40 nimfe, 6 micul alexandru, 6 marele alexandru, 14 roselle, 4 penanti, 2 papagali calugari, 2 barrabanzi, 6 turturele diamant,2 papagali rege, 2 papagali berg, 2 papagali cap de pruna, 2 papagali bernard.

  www.youtube.com/user/b64lrm
  www.neluturosu.sunphoto.ro

 9. #729
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  14 nov, 08
  Locație
  Ro-CRAIOVA
  Varsta
  68
  Posturi
  280

  Implicit Canarii sunt pasiunea mea

  Salut pe toti iubitorii de pasari.
  Vreau sa-i multumesc lui Marius pt . completarile de specialist
  Eu am spus ca voi scrie cate ceva din experienta mea .practica ,mai ales ca atunci cand noi cei batrani cresteam canari de cul. ,,in regimul comunist ,nu gaseai nicio carte de canari ,iar despre net.nici atat.A propos, as vrea sa-l rog pe Marius ,dar si pe Catalin .amandoi fiind de meserie, sa ne spuna cum se vindeca ,nu cum se trateaza , micoplasmoza.Deoarece toate farmaciile vet. recomanda doxivit si enrofloxacina. ,iar efectul e zero. Si pasarile aduse de afara au aceasta boala, si eu consider ca este aproaoe in toate crescatoriile. Spun asta deoarece am vizitat ,ceva ,crescatorii,dar nimeni n-o recunoaste. Va multumesc.

 10. #730
  Clasa "Baby"
  Data inscrierii
  08 nov, 08
  Locație
  italia
  Varsta
  34
  Posturi
  14

  Smile parere

  am vazut ca s-a scris foarte mult ca,canari trebuiesc tinuti separat.dar eu am o pereche fata si baiat de o luna,si vreau sa va spun ca sunt foarte multumita!nu se bat,canta foarte frumos amadoi,se pupa ,dorm pe acelasi betisor!deci eu cred ca se poate sa-i tineti si impreuna.nu am mare experienta,dar v-am spus parerea mea.am o nedumerire si nu am vazut nicaieri scris.roco(canarul)are ciocul mai mic ,fata de miki(canaritza)!stiti cumva daca are vreo semnificatie?sau asa e normal?multumesc anticipat!

 11. #731
  Clasa "Baby"
  Data inscrierii
  28 dec, 06
  Locație
  rm valcea
  Posturi
  83

  Implicit vindecarea micoplasmozei

  Trebuie sa spun sincer ca am incercat aproape toata gama de antibiotice pe cale orala recomandate in micoplasmoza si nu prea am avut succes,doar ceva ameliorare...Eu folosesc la pasarile de curte si la porumbei Lincospectin pe cale injectabila si este f.eficient,mai complicat este sa-l dozez corespunzator pt un canar care are 20-25g,dar am doi subiecti care stranuta de mama focului si o sa le aplic tratamentul...Regula de aur in medicina si nu numai este "mai bine sa previi decat sa combati" si asta se poate face doar printr-o alimentatie echilibrata,o igiena corespunzatoare,evitarea variatilor bruste de temperatura,lipsa curentilor de aer si a prafului care sunt printre cei mai mari dusmani ai canarilor...Sunt sigur ca majoritatea stiti aceste lucruri dar mai stiu si ca dintr-un motiv sau altul aceste conditii sunt cam greu de respectat.
  In concluzie eu nu am reusit inca sa vindec definitiv de micoplazmoza,doar sa ameliorez,dar nu m-am dat batut...!
  cosmacatalyn

 12. #732
  Clasa "Junior"
  Data inscrierii
  02 mai, 07
  Locație
  Cluj-Napoca
  Posturi
  215

  Implicit Vindecare micoplasmoza

  Intr-adevar este afectiunea pe care am intalnit-o in ABSOLUT TOATE crescatoriile in care am fost, atat in tara cat si in strainatate(Ungaria, Belgia, Olanda, Italia). Din pacate nimeni nu mi-a putut spune un tratament care sa eradicheze complet boala. Explicatiile ar fi urmatoarele:
  - micoplasmele au tropism la nivelul epiteliului traheal, bronhiilor si sacilor aerieni unde antibioticele nu penetreaza foarte usor mai ales in administrarea orala
  - prin administrarea orala nu se pastreaza o concetratie plasmatica constanta si suficient de crescuta care sa omoare TOATE bacteriile. Alternativ ar fi administrarea parenterala dar care presupune doua aspecte negative cel iatrogen si cel al imposibilitatii dozarii corespunzatoare
  - fiind fara perete celular micoplasmele sunt sensibile doar la un grup restrans de antibiotice numite macrolide din care face parte de exemplu si eritromicina
  - exista purtatori fara manifestari simptomatice evidente prin urmare odata patrunsa in crescatorie va cuprinde incet incet tot efectivul. Asta inseamna pentru eradicare tratament la intreg efectivul. E suficient ca o singura pasare sa nu raspunda la tratament si dupa un timp revenim de unde am plecat
  - ideea este ca asa cum spunea si Catalin, mentinerea unui microclimat favorabil si in felul acesta se amelioreaza semnificativ boala
  - ceea ce este totusi paradoxal, in afara organismului micoplasmele rezista extrem de putin si sunt omorate foarte usor de dezinfectantii obisnuiti. Mai mult reproducerea lor pe medii de cultura se face dificil, diagnosticul bolii facandu-se prin metode serologice.
  - nu este o boala care sa produca mortalitate, decat in cazuri exceptionale cand apar infectii secundare cu bacterii cu patogenitate crescuta, asa ca mentinerea conditiilor optime este pana una alta modalitatea cea mai buna de a lupta cu boala.
  Ultima modificare făcută de Docky; 06/12/2008 la 23:03.

 13. #733
  clasa "Campioni"
  Data inscrierii
  23 iun, 07
  Locație
  Bacau/ Moinesti
  Posturi
  1,092

  Implicit

  multumim de articole

  canarita mea cloceste 3 oute de 4 zile..dar e ciudat ca am vazuto imperechindu-se si in aceste 4 zile...
  totusi pare sa-si vada de treaba...

 14. #734
  Clasa "Baby"
  Data inscrierii
  28 dec, 06
  Locație
  rm valcea
  Posturi
  83

  Smile Cum stati cu pasaretul?

  Salutare la toti pasararii!Cum stati cu pasaretul,le-ati terminat tratamentele pregatitoare pt reproductie sau deja aveti si oua?Eu in dimineata asta le-am administrat ivermectina in apa de baut pt deparazitare interna si externa iar apoi voi continua 3 zile cu un complex AD3E care intareste efectul ivermectinei si totodata pregateste pasarile pt.etapa ce urmeaza"REPRODUCEREA"...Multa bafta si mai scrieti si voi ca nu e pe bani!
  cosmacatalyn

 15. #735
  Clasa "Baby"
  Data inscrierii
  03 mai, 08
  Locație
  Bucuresti
  Varsta
  27
  Posturi
  62

  Implicit

  Am si eu o intrebare?... Merita 250 lei canarul din poza aceasta?

  tin sa va anunt ca l-am vazut decat in poza de pe un site unde se vand, deci as putea sa iau tzeapa nu??
 
Pagina 49 din 105 PrimulPrimul ... 39474849505159 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează

Momentan sunt 16 utilizatori care navighează

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii
 •  
Back to top
/* ]]> */