Postari mutate la la un subiect ce trata aceeasi tema.
christina
narcisa
Newbie
Data înscrierii: 20/Mai/2002
Trimis: Mie Iun 05, 2002 10:38 am Titlul subiectului: please....un sfat
--------------------------------------------------------------------------------
Salut!
N-am mai postat cam de mult timp, ptr. ca am mai mereu probleme cu parola.
Hai sa va spun ce problema am: un amic de-al meu are un rott de 8 luni si saracutul de el (Rocky) nu asimileaza calciu, iar din aceasta cauza aproape ca nu mai poate sa mearga.
A fost cu el la foarte multi doctori dar se pare ca nu se gaseste "leac", asa i s-a spus.
Stie cineva cum am putea sa-l ajutam?
Mersik!
Sus
oanapreda
Newbie
Data înscrierii: 09/Mai/2002
Trimis: Mie Iun 05, 2002 11:24 am Titlul subiectului:
--------------------------------------------------------------------------------
Cred ca doar veterinarul il poate ajuta. In afara de administrarea de calciu se administreaza si o vitamina care ajuta la fixarea calciului in organism. In ceea ce priveste administrarea calciului se poate face oral (pastile) si injectabil (intramuscular sau intravenos). Cel mai bine este asimilat daca este injectat intravenos, dar in mod sigur veterinarul stie cel mai bine.
Sus
narcisa
Newbie
Trimis: Joi Iun 06, 2002 11:29 am Titlul subiectului:
Parerea mea e ca in acelasi timp cu administrarea calciului i-a dat si fixatorul, dar degeaba ptr. ca medicii la care a fost i-au spus ca nu poate retine Ca in organism si il elimina. acest catel a ajuns sa nu mai poata merge. a mai patit cineva asta?
Multumesc Oana ptr. raspuns.
Sus
tanja
Newbie
Data înscrierii: 03/Apr/2002
Locaþie: Bucuresti
Trimis: Joi Iun 06, 2002 11:44 am Titlul subiectului:
Buna Narcisa,
Incearca sa mergi totusi la inca un consult. Iti recomand pe dl. dr. Tanase de la facultate (clinica de chirurgie). Nu ti-l recomand insa pe dl Elefterescu de la Armeneasca, multe cunostinte au avut de suferit de pe urma dumnealui. Multi doctori tineri nu au destule cunostinte pentru cazurile mai complicate si majoritatea nu vor sa recunoasca ca nu sunt bine pregatiti.
Suna-l pe Tanase la 092-250855, spune-i problema ta si vezi ce te va sfatui. Mai mult ca sigur ca va fi nevoie de o consultatie. Daca nu va putea rezolva dansul te va trimite cu siguranta la cineva care te poate ajuta. Nu se lacomeste sa-ti ia banii cu orice chip.
Merita sa incerci. Chiar te rog, in cazul in care imi urmezi sfatul, sa ma tii la curent cu ce iti spune dumnealui.
Succes si nu te da batuta!
Sus
george_rc
Moderator
Data înscrierii: 07/Mai/2002
Locaþie: Bucuresti, Romania
Trimis: Joi Iun 06, 2002 12:50 pm Titlul subiectului:
Eu iti recomand Dr. Marinescu (tot de la facultate), care are un cabinet medical pe Str. Veronica Micle (in spate la Mega Image Titulescu).
Maine postez si numarul lui de telefon.
Bafta!
Sus
clau_geo
Newbie
Data înscrierii: 24/Mai/2002
Trimis: Joi Iun 06, 2002 1:42 pm Titlul subiectului:
am avut si eu probleme cu catelusa mea acum o luna si jumatate cand a fatat datorita faptului ca nu retinea calciul acesta ducandu-se tot in laptele matern. Am fost cu ea cateva nopti la rand la Salvavet unde i-au facut calciu intravenos si perfuzii, i-au administart un complex de vitamina B, mi-au dat sa-i cumpar vitamine VITAVET care se pare ca sunt printre cele mai bune, deoarece se asimileaza f bine si sunt bune la gust, deci nu ar trebui sa aiba probleme cu administrarea lor, i-am mai dat Melcalcin cate 2 linguri pe zi timp de 10 zile, si cate 2 fiole de gluconolactat de calciu si magneziu timp de 10 zile dupa terminarea tratamentului la Salvavet.
Problema care am avut-o a fost ca dupa primele doua zile de la administarea calciului intravenos catelusa mea a facut o reactie f. urata si era sa moara. Mi-au zis ca i s-a administrat mai mult calciu decat putea ea sa suporte. Acum este sanatoasa si sunt extrem de incantata de asta.
Telefonul de la Salvavet este: 224.91.64 sau direct pentru salvarea lor: 9331
Incerarca si poate va fi mai bine.
Sus
Indio
Oldie
Data înscrierii: 06/Mar/2002
Trimis: Joi Iun 06, 2002 1:52 pm Titlul subiectului:
Narcisa, nu am patit cu catelul dar am patit eu ca om acum 20 de ani. Nu asimilam calciul sub nici o forma - pastile, injectabil, coji de oua cu miere ... Facusem o spamsmofilie de mai mare dragul si nu stiam ce sa mai fac, nici un medic nu gasea o solutie.
Pina am intinit un medic batrin, pensionar, care mi-a dat o medoda veche : sa maninc in fiecare zi cite 1 kg de lapte praf pt sugari facut cu apa rece. In 2 saptamini am fost pe picioare dar am continuat tratamentul 2 luni.
(Atentie , cu apa rece - daca il faci cu apa calda sau daca il fierbi nu mai are nici un efect pt ca dispare calciul ionic ... sau cam asa ceva)
maddie
Oldie
Data înscrierii: 29/Apr/2002
Trimis: Joi Iun 06, 2002 3:45 pm Titlul subiectului:
Din experienta pe care am avut-o cu cainele meu, iti pot spune ca daca mergi la mai multi medici, fiecare iti va spune altceva. Problema e ca noi nu prea avem medici specializati, si toti fac de toate.
Eu cred ca daca are probleme in asimilarea calciului, si asta se reflecta in oase "slabe", nu trebuie sa te adresezi unui medic de oase ci sa consulti un medic internist. Catelul tau pare sa aiba o problema de metabolism mai degraba decat o problema de osatura, asa incat oricat calciu i-ai da nu il retine. Trebuie tratata cauza nu efectul.
Sus
narcisa
Newbie
Trimis: Joi Iun 06, 2002 5:20 pm Titlul subiectului:
Va multumesc la toti si ma bucur ca sunteti alaturi de mine chiar si prin sfaturile voastre.
Cum se va rezolva ceva cu aceasta problema o sa va anunt.
Inca o data multumesc mult.
Sus
george_rc
Moderator
Data înscrierii: 07/Mai/2002
Locaþie: Bucuresti, Romania
Trimis: Vin Iun 07, 2002 8:08 am Titlul subiectului:
george_rc a scris:
Eu iti recomand Dr. Marinescu (tot de la facultate), care are un cabinet medical pe Str. Veronica Micle (in spate la Mega Image Titulescu).
Maine postez si numarul lui de telefon.
Bafta!
Programul cabinetului:
Luni-Vineri: 15-20
Sambata: 13-17
Duminica inchis
Prof. M. Marinescu, tel 092/782 248 si 095/042 932 (info afisata la cabinet).
Sus
MisterB
Oldie
Data înscrierii: 28/Dec/2001
Trimis: Mar Iun 11, 2002 8:29 am Titlul subiectului:
Eu iti recomand Calcifos dat impreuna cu sterogyl (pe care-l gasesti la farmacia umana) la 10 ml de calcigfos dai 10 picaturi de sterogyl. daca i se administreaza calciu intravenos e normal sa nu-l asimileze pentru ca il elimina cainii au o glanda care elimina surplusul de calciu dat brusc si mai mult il elimina si pe cel deja existent. Ttrebuie dat pe cale orala. Si ti-l recomand pe dl prof marinescu are cabinet pe Veronica Micle in spate la Mega Imge-ul de pe Titulescu
Sus
narcisa
Newbie
Trimis: Mar Iun 11, 2002 3:25 pm Titlul subiectului:
Rocky a inceput sa se simta mai bine, i s-a administrat calciu injectabil si alte medicamente, asa am inteles.
El este cainele unui amic de-al meu cum am mai spus si la inceput, pe catelul meu il cheama Otto si este tot un rottweiler.
Oricum va multumesc mult tuituror ca ati fost asa de receptivi si rapizi in raspunsuri, i-am transmis stapanului cainelui tot ce mi-ati recomandat voi.
Sus
maddie
Oldie
Data înscrierii: 29/Apr/2002
Trimis: Mar Iun 11, 2002 3:45 pm Titlul subiectului:
MisterB a scris:
Eu iti recomand Calcifos dat impreuna cu sterogyl (pe care-l gasesti la farmacia umana) la 10 ml de calcigfos dai 10 picaturi de sterogyl. daca i se administreaza calciu intravenos e normal sa nu-l asimileze pentru ca il elimina cainii au o glanda care elimina surplusul de calciu dat brusc si mai mult il elimina si pe cel deja existent. Ttrebuie dat pe cale orala. Si ti-l recomand pe dl prof marinescu are cabinet pe Veronica Micle in spate la Mega Imge-ul de pe Titulescu
Eu ti-as recomanda sa fii mai rezervat in privinta tratamentelor; tratamentul aplicat cainelui tau a dat rezultate, pentru ca Bond a fost consultat de medic si i s-a stabilit diagnosticul. De unde stii tu ce diagnostic are cainele prietenului Narcisei? Doar din ceea ce ne-a relatat ea nu este suficient. Ce s-ar intampla in situatia in care ar fi urmat "tratamentul" si ar "strica" in loc sa "repare"? Intentia ta buna poate induce suferinta unui animal !
Sus
MisterB
Oldie
Trimis: Mie Iun 12, 2002 7:30 am Titlul subiectului:
Maddie draga se pare ca nu sti sa citesti un mesaj . Eu am spus ca-i recomand si in al doilea rand am trimis-o la prof. doctor Marinescu care e cel mai bun internist din tara unde e problema? In al doilea rand diagnosticul pentru Rocky am inteles ca era deja stabilit de doctorii pe care i-a vazut si anume lipsa de calciu si greutate in asimilare. I-am recomnadat tratamentul nu pentru ca ii face bine lui Bond ci pentru ca acest tratament este universal la lipsa de calciu si se aplica mai multor caini cu asemenea probleme nu numai lui Bond, desigur nu e unicul.
Nu vad unde e problema altii au recomandat ca in perioada de calduri sa umbli cu pampersi si ce asta inseamna ca trebuie sa ma iau dupa ei. Cred ca ar trebui sa reactionezi asa de vehement la alte ineptii si sfaturi stupide nu la asta ca presupunand prin absurd ca s-ar fi luat dupa el nu i-ar fi daunat caci nu are efect advers si in plus mai e si discernamantul celui care cere sfatul . Asa il trimiteam toti la medic si gata si il mai si apostrofam "ce aici e cabinmet medical". Narcisa nu a vrut decat sa auda si opiniile noastre asta nu inseamna ca e literea de lege si sunt convins ca are un creier suficient de dezvoltat incat sa poata discerne.
Eu nu am scos din burta dozajele ci sunt reproduse in functie de greutatea si varsta cainelui poate ar fi trebuit sa fie chiar mai mari si au fost date de medici. Asa ca permitemi sa-ti recomand sa fi mai calma pe viitor nu de alta dar e vara , e cald si tensiunea creste mai repede si nu am vrea sa ramanem fara un membru marcant care emite opinii pertinente al acestui forum.
Trimis: Mie Iun 12, 2002 8:33 am Titlul subiectului:
MisterB a scris:
[color=darkblue] Maddie draga se pare ca nu sti sa citesti un mesaj . Eu am spus ca-i recomand si in al doilea rand am trimis-o la prof. doctor Marinescu care e cel mai bun internist din tara unde e problema? In al doilea rand diagnosticul pentru Rocky am inteles ca era deja stabilit de doctorii pe care i-a vazut si anume lipsa de calciu si greutate in asimilare. I-am recomnadat tratamentul nu pentru ca ii face bine lui Bond ci pentru ca acest tratament este universal la lipsa de calciu si se aplica mai multor caini cu asemenea probleme nu numai lui Bond, desigur nu e unicul.
E o mare diferenta intre a recomanda un tratament si a recomanda un medic !!!!
"Lipsa de calciu si greutate in asimilare" nu e un diagnostic ci un efect al unei cauze.
Acest tratament nu este universal, cu atat mai mult cu cat Calcifosul este inventia prof. Marinescu (pentru care detine brevet) si numai el il prepara.
Sus
MisterB
Oldie
Trimis: Mie Iun 12, 2002 8:45 am Titlul subiectului:
Permitemi sa-ti spun ca esti prost informata el l-a inventat dar meritele si licenta au cumparat-o altii. Si nu el mi-a recomandat prima oara calcifos. In al doilea rand nu vad nimic rau in a recomanda un tratament atat timp cat nu am formulat: "iti prescriu urmatorul tratament" pentru ca (dupa cum se poate constata din profilul meu nu sunt medic) spre deosebire de altii care au lasat spatiu gol , in fond iti spui profesia nu functia si locul de munca. Ai ceva special impotriva calcifosului? Mie mi se pare un medicament bun pentru periada de crestere la catei. E lichid se absorbe mai repede decat pastilele care e problema si cu ce ar fi gresit daca ii dadea calcifos de exemplu ca dovada ca tot lipsa de calciu a avut ca doar chiar narcisa ne-a spus.Nu inseamna ca daca esti implicata in hartogariile asociatiei si mai prinzi cate o frantura de fraza sau niste comentarii rautacioase le sti pe toate. Poate cel mult esti mai la curent cu anumite chestii dar nu intotdeauna acuratetea informatiilor e cea justa.
Sus
narcisa
Newbie
Trimis: Mie Iun 12, 2002 9:20 am Titlul subiectului:
Aoleu fratilor.....va rog frumos nu va mai certati. Fiecare are dreptul sa-si exprime parerea, iar eu nu am vrut decat sa cer un sfat si sa aud mai multe pareri, nu sa provoc controverse. Va dati seama ca i-am transmis amicului meu tot ce mi-ati spus voi, dar el are dreptul sa aleaga ce crede el ca-i mai bine pentru Rocky. Oricum a consultat si un medic.
Repet; va multumesc pentru implicarea voastra si nu vreau sa va mai certati. Va pup.
___________________________________-
am si eu o lupoaica si are o mare lipsa de calciu... are 8 luni jumate.. am fost cu ea la doctor cand era mai mica si i-a facut calciu intravenos.. da m-a costat 2,5 milioane o cura de 10 zile.. trebuia dupa alte 10 zile sa merg cu ea sa mai fac inca o serie de injectii, plus pastile (petphos - 12500 pastila/3pe zi la 4 luni cat avea cateaua), si tot asa... cred ca am cam gresit dar nu m-am mai dus dupa aceea cu ea la tratament... ca ma falimenta.. asa ca am luat eu calciu de la farmacie, vitamina D, C , A, mai multe, ce am vazut si eu ca baga doctorita acolo si i-am facut eu intravenoase.. si nu a fost rau.. am ccontinuat si cu pastile - tot Petphos - dar mai ieftine.. 3000 pastila.. si a fost bine...
Ce vreau eu sa intreb este daca trebuie sa fac ceva special sau pot continua sa ii fac injectii fara probleme??? (acum nu i-am mai facut ca nu se gaseste calciu)