|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#676 |
|
Clasa "Deschisa"
|
[quote=anyaa;3072935]Vai ce primire frumoasa multumesc
in legatura cu VArianta TOy daca exista sau nu mai ramne de vazut la noi este numit " toy " afara "tea cup sau tiny tea cup " uite aici un link sa verifici k exista varianta toy http://www.goldiesyorkies.com/ Ramane de vazut?ce anume ramane de vazut/??de ce nu suni la Asociatia CHinologica Romana??o sa te lamureasca ei... cat despre site ul dat de tine...e un site...cu catei...care seaman cu yorkshire...nu am vazut nici un pedigree...nimic....daca tu iti iei informatiile...de pe un site a unui vanzator de caini...ff bine! Bafta multa!
|
|
|
#677 |
|
Clasa "Puppy"
|
Vad ca nu ai reusit sa ma contactezi in legatura cu pedigreeul.
Eu nu vreu sa te superi pe mine, dar denumirea de Yorkshire Terrier Toy nu este recunoscuta nici de catre FCI nici de catre AKC. Este o denumire folosita ca strategie de marketing pt a vinde presupuse exemplare cat mai mici, denumire ce vine fara un act in spate care sa o dovedeasca. Pedigreeul eliberat de catre Asociatia Chinologica Romana arata asa: ![]() Am sters datele de identificare ale mele si ale cainelui meu sa nu am surprize, dar iti vei putea da seama ce ar trebui sa fie scris, si unde. La rasa poti observa ca este scris Yorkshire Terrier, langa apare COR, ceea ce este numarul de identificare a catelului. Iar in dreapta sus apare si nr de identificare a microcipului care este obligatoriu implantat in momentul achizitionarii. Tin sa precizez din nou ca a avea un pedigree, nu presupune posibilitatea de intrare la expozitiile chinologice. Pedigreeul este actul de identificare a catelului, apartenenta la rasa sub denumirea careia a fost vandut, dar si cu zestrea genetica, si cu rezultatele obtinute ale arborelui genealogic in expozitii, fapt ce tie iti garanteaza ca acei stramosi au avut dreptul de a se reproduce. Sper ca aceste informatii ti-au fost de folos, atat tie cat si a altor proprietari/viitori proprietari care doresc sa isi cumpere un catel rasa Yorkshire Terrier. |
|
|
|
|
|
#678 |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: februarie 2010
Postari: 4
|
Citat:
Exact asa arata si xeroxul la pedigree-ul care il am eu iti multumesc mult si acum o sa pun niste poze cu piticii mei la avatar iti multumesc mult pt raspuns si pt ajutor |
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Clasa "Puppy"
|
Citat:
Sa-ti traiasca pitica noua! si sa fie sanatoasa! asteptam poze! pupam boticurile |
|
|
|
|
|
|
#680 |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: februarie 2010
Postari: 4
|
am facut poze la piticii mei sper sa va placa va pupik pe totzi cu toate ca maya nu prea statea la pozat este o nebunatica si jumatate si il musca pe puff
|
|
|
|
|
|
#681 |
|
clasa "Campioni"
Data inscrierii: aprilie 2008
Varsta: 32
Postari: 1,567
|
trebuie sa vezi acum daca cipul catelului coincide cu nr. cipulul de pe pedigree.
|
|
|
#682 | |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: iulie 2009
Varsta: 1
Postari: 85
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#683 |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: decembrie 2009
Varsta: 18
Postari: 75
|
Sunt asa dulci! sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!
|
|
|
|
|
|
#684 |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: noiembrie 2009
Postari: 55
|
Nu te supara pe mine Hello Yorkies. Recunosc, poate am exgerat, dar am vazut un filmulet pe you tube unde erau catelusi orbi, fara blana ...etc..., care se pare ca au ajuns asa tocmai din cauza unor astfel de capricii ale stapanilor. Asa cum ai spus si tu, totul se face in corturi inchise, departe de ochii curiosilor, deci nu se poate vedea ce marca se foloseste....
Nu m-am referit la o marca anume, ci in general. Nu toti inteleg ca un animalut are suflet, are personalitate,ca nu tot ce ne incanta noua ochiul le face bine si lor, nu tuturor le pasa de asta. Eu nu condamn crescatorii pasionati care duc pasiunea uneori pana la arta, dar ma gandesc ca, peste tot exista si uscaturi. Am fost foarte bucuroasa cand v-am gasit pe acest site. Respect fiecare parere pt ca ea reflecta o viata reala,( nu vad de ce ar avea cineva interesul sa minta pe aici), una e sa mergi la vet si sa afli lucruri pe care multe poate le-a invatat din carti si alta este sa poti vb cu oameni care au propria experienta dobandita in timp. Un spectacol s-ar putea sa-l vezi altfel daca-l vezi si din culise. Deasemeni citesc tot ce-mi pica in mana pt ca vreau sa ma informez, vreau sa fiu in stare sa pot lua ce-a mai buna decizie daca apare vreo problema.Experienta mea.....e aproape inexistenta.Din pacate unele lucruri ma irita peste masura si atunci....ce pot sa fac, strig... Da, pot spune ca multe lucruri mai bine nu le stiam, mai ales la ce i se poate intampla cainelui meu, la cate e expus pt ca nu stiu de unde vine. Am uneori senzatia ca-l am de-o viata, nici nu imi imaginez cum ar fi fara el. Sper din tot sufletul sa nu am brobleme. |
|
|
|
|
|
#685 | |
|
Clasa "Puppy"
|
Citat:
Un multicampion , poate in parerea vostra extra 'terorizat' in expozitii...dar uite la ce varsta frumoasa a ajuns, si inca este in putere sa topaie prin casa ... o varsta la care ma rog intens sa ajunga catelasii mei. Eu militez in defavoarea samsarilor, daca ai puterea sa vezi, da search la 'puppy mills' pe youtube. si alea da dovezi de monstrii fara suflet care isi bat joc de animale!!! o industrie care din pacate a luat o mare mare amploare si la noi in tara! dar culmea ei ajung intr-un fel sau altul sa scape basma curata! Se poate sa existe si asa presupusi crescatori pasionati, dar nu vad sa-i numesc altfel decat samsari! De zeci de ani se fac expozitii chinologice, tocmai pt a mentine standardul rasei, si a scoate niste exemplare cat mai stabile din toate punctele de vedere. Dar din nou fiecare este liber sa credea ce vrea... Eu am intrat pe acest forum ca sa incerc sa ajut cu sfaturi, sa fiu ajutata cu sfaturi, si de fapt sa trancanesc de cateii nostrii.... nu sa-mi justific iubirea care o am fata de catei mei! |
|
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Clasa "Junior"
Data inscrierii: mai 2009
Varsta: 41
Postari: 262
|
Citat:
Inainte de a citi ceea ce a scris HelloYorkies ("ahh si faptul ca ai mei sunt tinuti pe moate.") habar nu aveam ca parul catelusilor - pentru a arata asa cum vedem la showuri - este tinut pe moate, ca mersul la showuri necesita o pregatire continua. Apoi, intamplator am gasit un video in care era filmat cum parul unui catelus Yorkshire Terrier este pus pe "moate" si uite asa am ajuns sa pun acele linkuri aici pe forum, m-am gandit ca asa cum eu nu stiam nimic de toate "micile atentii" si eram mirata de cum arata un catelus la show, probabil mai sunt si altii ca mine. Intrebari pe care i le-am pus lui HelloYorkies ti le pun si tie, poate tu ai sa imi poti raspunde: "Spune-mi si mie ce bucurie are un catel care participa la un show?! Cum reactioneaza?! Da din coada si te linge de cateva ori ca a castigat showul ?! Merita sa sufere atat?! Pentru ce?" De ce am pus toate aceste intrebari?! Pentru a sti si eu ce este cu adevarat in interesul si spre binele cainelui din showul prin care este nevoit sa treaca (si, desigur, a pregatirii constante si indirjite pentru show, care de fapt este stilul lui de viata, impus de crescator). HelloYorkies: "Si normal ca ma supar cand vad reactia oamenilor care cred ca, cateii nostri sufera si ca sunt cei mai nenorociti catei din lume! Dar din nou, este tot dreptul lor sa creada ce vor, poate daca vor avea ocazia sa vada un asemenea catel 'live' si-ar schimba parerea." ESCUsa: "Te asigur ca un catel la "impachetat" sufera cu mult mai putin decat suferi tu la un epilat." Sincer, voi ce ati putea spune?! Si cum sa nu va luati apararea?! Daca ati fi in locul cainelui de show, si eu te pot asigura ca nu ati mai spune acelasi lucru. Acel catel de show nu a avut de ales. Crezi ca daca ar fi fost sa aleaga intre un grooming normal si statul pe moate ar fi ales sa stea impachetat cu moatele alea?! Daca tu ar fi sa alegi intre a fi "tinuta" cu bigudiuri si intre a sta cu parul liber, ce ai alege?! Am intrat, tot din curiozitate (bat-o vina!), aici: http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=33981 Acolo metoda de educare a cainilor care merg la show, pentru a avea acea pozitie in timpul prezentarilor, este metoda "spanzuratului" sau a "sugrumarii", cum vrei sa o numesti.. vorbind de atitudine, daca un catel este "spanzurat" cateva luni de zile (antrenamentul incepandu-se cat se poate de repede dupa ce s-a nascut).. va invata in cele din urma ca daca nu face ceea ce i se spune, va fi din nou "spanzurat". Asta este rasplata pe care o primeste dupa ce, amaratul, a suportat moatele alea nu stiu cat timp - HelloYorkie nu mi-a raspus, pentru a sti si eu, cate luni pe an sta un catel de show cu moate – pentru a nu i se deteriora parul, dupa ce a fost pieptanat, dat cu fixative si geluri, pentru a arata "IMPECABIL", nu mai spun ca nu trebuie sa fie nici stresat de noul loc (si vorba aia un oarecare stress este prezent si la oameni, oricat de umblati ar fi ei in momentul in care merg intr-un loc nou). Si atunci, te intreb cum sa nu aibe "atitudine", cand el a fost in permanenta dresat sa faca asta, cand stie ca iar nu va mai avea aer daca face un pas gresit?! Si ca un comentariu suplimentar.. noi, aici, ne puneam intrebari cum sa facem sa nu "ranim" gatul lor fragil, sa le punem lesa sau ham cand iesim cu ei la plimbare.. ESCUsa: "Nu uitati ca in expozitii s-a conturat rasa pe care afirmati ca o iubiti atat" Multe rase de caini s-au conturat sau au inceput sa se contureze cu mult inaintea expozitiilor si showurilor. Specific, legat the Yorkshire Terrier, selectia a aparut acum circa 200 de ani, dupa ce cainii scotienilor plecati sa lucreze in Yorkshire au inceput sa se incruciseze cu rase englezesti autohtone. Initial au fost mult mai mari in dimensiuni, si au fost crescuti pentru a vina rozatoare, iar crescatorii au inceput sa selecteze dintre noi nascuti pe cei de dimensiuni mai mici. Este un fapt arhicunoscut ca standardul rasei, aproape asa cum este astazi, a fost dat in jur de 1870 de un catel numit "Huddersfield Ben", catel campion. Asa cum am mai spus, acele showuri era foarte diferite: erau de fapt concursuri de omorit rozatoare, iar Ben a castigat peste 70. ESCUsa: "..tot in expozitii sunt oprite de la monta exemplarele cu probleme de sanatate si comportament" Serios?! Si cum isi dau ei seama ca un caine este predispus la anumite problem de sanatate, li se face un set complet de analize?! Dar cei de rasa pura care nu participa la showuri, cum sunt opriti de la monta?! Aici impartasesc parerea lui timberwolf: http://www.animale.ro/forum/showthre...t=44287&page=2 "Nu sunt deloc impotriva showurilor, ci doar a caderii in extrema cealalta, a cresterii cainilor special pentru show, care poate avea consecinte nefaste pt. rasa ca urmare a aplicarii unor criterii de selectie gresite,asa cum spuneai si tu. Si de cele mai multe ori,directia in selectia unei rase este impusa de crescatori,nu de arbitri... ESCUsa: "Este posibil sa am eu o impresie gresita dar de yorkie crizati sau excesiv de fricosi nu ducem lipsa" In cazul in care cumva te referi la mine, spune-mi, te rog, in ce postura vrei sa il filmez pe Fritz (si apoi sa pun filmul pe YouTube) pentru al vedea ca nu este nici crizat, nici fricos, nici anxios sau mai stiu eu cum presupui tu ca ar fi. Te pot asigura ca este un catel perfect normal (din toate punctele de vedere) care se bucura ca nu are parul prins in moate (apropos de asta, dupa ce am vazut prin ce trec saracii catei de show nu mai am de gand sa ii las parul sa creasca mai lung decat este – ca sa il vezi mai bine atasez o fotografie cu el, un catel care nu este un catel de show si pot spune fericita, da, ma bucur ca nu este "IMPECABIL"). Iar daca nu te-ai referit la mine, poti fi mai explicita?! Din cite stiu eu, ca si oamenii, cainii nu se nasc nici crizati si nici fricosi, cei care ajung asa ajung probabil din cauza celor care ii cresc, de cele mai multe ori cu cele mai bune intentii (de exemplu, ajung ultra-dependenti), chiar daca anumite rase sunt mai predispuse la asa ceva, nu din cauza ca parintii lor nu au fost dusi la showuri si ca urmare nu au fost opriti de la monta! ESCUsa, uite, mai postez o data linkurile, poate nu le-ai vazut http://members.cox.net/jrogan/wraps.html http://www.youtube.com/watch?v=fyhESJyMN4I http://www.purepaws.net/yorkie%20video.htm http://www.youtube.com/watch?v=vfnEU6TzHU8 Inca un lucru, poate imi puteti spune vreuna dintre voi: cum beau acesti catei apa in timpul show-lui?! Va explic de ce intreb, pentru a nu mai da zor cu "samsarii". Fritz are si el parul destul de mare, in momentul in care bea apa, normal, se uda. Dupa cum am vazut in acele showuri catelusii nu sunt uzi pe parul din jurul gurii, acum voi pricepandu-va atat de bine poate o sa-mi dati si mie pontul, cum sa ii dau apa lui Fritz fara ca el sa se ude pe blanita (nu de alta dar cand voi iesi cu el la plimbari mai lungi si va trebui sa ii dau apa sa stiu cum sa procedez.. pentru ca de, si el arata mai bine fara parul din jurul gurii ud). Multumesc! In final: nu am nimic impotriva showurilor, ci a extremelor. Cel putin in cazul unor anumite rase, dorinta stapanilor pentru ca odraslele lor sa arate "IMPECABIL" duce la exagerari. La fel ca si in cazul asa numitelor "Child beauty pageants", cand privesc un Yorkie de show, nu ii admir doar frumusetea si eleganta.. dar ii dau si toata compasiunea mea, pentru tot ceea ce traiesc ei pentru a arata "IMPECABIL" Last edited by Fritz_C; 09 februarie 2010 at 04:34. Motiv: text |
|
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Clasa "Junior"
|
Citat:
Sunt niste scumpi! Sa iti traiasca, sa fie sanatosi si sa iti aduca multe-multe bucurii! |
|
|
|
|
|
|
#688 |
|
Clasa "Junior"
|
puteti viziona aproximativ 50min. din documentarul "De ce zambesc caini si cimpanzeii plang realizat" realizat de Discovery Channel
http://www.youtube.com/watch?v=C_PR7vRwNso http://www.youtube.com/watch?v=ddPKQ...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=5e8-5...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=e8W-k...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=a2HbL...eature=related Un documentar suberb in care veti putea vedea animale demonstrand emotii "umane". Oricine crede animalele ca animalele nu ar avea emotii si simtaminte ar trebui sa vada acest film.. Konrad Lorenz poate fi citat in acest context: "The fidelity of a dog is a precious gift demanding no less binding moral responsibilities than the friendship of a human being. The bond with a true dog is as lasting as the ties of this earth can ever be." |
|
|
|
|
|
#689 |
|
clasa "Campioni"
|
Fritz_C,orice caine ,cu parul lung,care se respecta ,in expozitii bea apa din adapatoare speciale.Uite,inca o metoda de chinuit bietii catei
Apropo,fac si eu parte din categoria celor care chinuie cainii prin showuri. Helloyorkies ,ma mir ca mai ai rabdare,dar chiar nu stiu de ce trebuie sa te justifici pe aici. Doar atat mai adaug ca ,in Romania,zica cine ce o vrea,cainii de show,cei care au o cariera de show,nu doar doua expozitii in cucuietii din deal,sunt mai fericiti decat marea majoritate a cainilor tinuti drept pet.Sunt si exceptii ,si asta e adevarat. Zilnic tund caini,din categoria pet,si rare sunt exemplare despre care pot sa spun ca da,asta poate fi un catel fericit,bine ingrijit.Majoritatea stapanilor se iau dupa spusele samsarilor ,si cred ca "acest caine nu necesita ingrijiri speciale,parul lui este asa de la natura,nu are nevoie de toaletaj etc."Si chiar ii ingrijesc asa,adica nici cum.Am vazut bichon de 8 luni nespalat,nepieptanat nici macar o data.Tot cainele era un calt.A trebuit chelit.Nu putea nici macar sa dea din coada,atat de incalcit era.Cand i-am spus "esti gata" chiar s-a vazut fericirea pe el.Asa ca,mie sa nu-mi spuna nimeni,ca noi,crescatorii,ne chinuim cainii prin expozitii.Ca pot sa vin cu contraargumente destule.Oricand,la orice ora,as prefera un yorkie "impachetat" decat unul tuns,sau incalcit. Si daca esti curioasa de reactia unui caine care tocmai a castigat,te rog sa mergi la o expozitie,sa vezi cu ochii tai.Ei stiu ca tocmai au castigat,si chiar se bucura. |
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Clasa "Veterani"
Data inscrierii: iulie 2007
Postari: 5,433
|
Citat:
atitutidea ta este foarte agresiva... din ton citesc subintelesul, ca acesti caini stau fara apa la expo pt ca tu ii vezi uscati la botic... nu uita insa ca la expo se poate veni si cu un uscator si rezolva problema in cort in ultimile minute. nu ai de unde sa stii daca acel caine e sau nu ud la botic... tu il vezi pentru maxim 1h... |
|
|
|
|