Comunitatea iubitorilor de animale
Vechi 06 februarie 2010, 16:02   #1
herculle
Clasa "Deschisa"

herculle's Avatar

Data inscrierii: februarie 2009
Varsta: 33
Postari: 751
Implicit ce animal salbatic este asta?

Cine poate sa-mi dea detali despre acest animal ?
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
herculle e offline Vezi profilul utilizatorului herculle Vezi galeriile foto ale utilizatorului herculle Vezi grupurile utilizatorului herculle   Raspunde cu citat
Vechi 06 februarie 2010, 18:54   #2
lavinia_nica
Clasa "Baby"

lavinia_nica's Avatar

Data inscrierii: decembrie 2008
Varsta: 25
Postari: 67
Implicit

Martes foina foina Erxleben 1777 - beica sau jderul de piatra sau jderul de casa

Face parte din familia Mustelidelor si este o specie asemanatoare (inrudita chiar ) cu jderul de padure, dar de talie mai mica, cu capul mai scurt, cu urechile mai mici si mai inguste si tivite cu alb, dar cel mai bine le deosebesti dupa pata de piept (de fapt ea se intinde de pe barbie pe gat si piept) care la jderul de padure (Martes martes L.) este galbena si nescobita inferior, pe cand la jderul de piatra este alba si adanc scobita incat pare bifurcata.

Dar ce s-a intamplat cu exemplarul acesta?

Last edited by lavinia_nica; 06 februarie 2010 at 18:56.
lavinia_nica e offline Vezi profilul utilizatorului lavinia_nica Vezi galeriile foto ale utilizatorului lavinia_nica Vezi grupurile utilizatorului lavinia_nica   Raspunde cu citat
Vechi 06 februarie 2010, 20:01   #3
herculle
Clasa "Deschisa"

herculle's Avatar

Implicit pt lavinia_nica

Multumesc mult pt precizari
herculle e offline Vezi profilul utilizatorului herculle Vezi galeriile foto ale utilizatorului herculle Vezi grupurile utilizatorului herculle   Raspunde cu citat
Vechi 18 februarie 2010, 11:38   #4
anca toma
Clasa "Baby"

Data inscrierii: noiembrie 2004
Postari: 8
Trimite mesaj via Yahoo la anca toma
Implicit

Citat:
Original a fost postat de lavinia_nica Vezi Postarea
Martes foina foina Erxleben 1777 - beica sau jderul de piatra sau jderul de casa

Face parte din familia Mustelidelor si este o specie asemanatoare (inrudita chiar ) cu jderul de padure, dar de talie mai mica, cu capul mai scurt, cu urechile mai mici si mai inguste si tivite cu alb, dar cel mai bine le deosebesti dupa pata de piept (de fapt ea se intinde de pe barbie pe gat si piept) care la jderul de padure (Martes martes L.) este galbena si nescobita inferior, pe cand la jderul de piatra este alba si adanc scobita incat pare bifurcata.

Ce sa se intample? nu se vede? E FOARTE MORT si am un presimtz ca nu a murit de batranete. De regula in Romania animale ca astea mor de boala "dat cu sapa in cap". Vezi si povestea de zilele trecute de la TV cu puiul de mistret ucis cu toporul + firci + ranga - in timp ce nemernicii frustrati infigeau furcile in bietul animal si il ucideau cu toporul politistul din sat vorbea la "celular" la 5 metri distanta.
anca toma e offline Vezi profilul utilizatorului anca toma Vezi galeriile foto ale utilizatorului anca toma Vezi grupurile utilizatorului anca toma   Raspunde cu citat
Vechi 18 februarie 2010, 12:47   #5
herculle
Clasa "Deschisa"

herculle's Avatar

Implicit

Citat:
Original a fost postat de lavinia_nica Vezi Postarea

Scuza-ma acum am vazut ca m-ai intrebat ce sa intamplat. L-am gasit dimineata mort cu capul in gard la mine cred ca a fost omorat de unul din caini mei
Vechi 18 februarie 2010, 12:49   #6
herculle
Clasa "Deschisa"

herculle's Avatar

Implicit

Citat:
Original a fost postat de anca toma Vezi Postarea
Ce sa se intample? nu se vede? E FOARTE MORT si am un presimtz ca nu a murit de batranete. De regula in Romania animale ca astea mor de boala "dat cu sapa in cap". Vezi si povestea de zilele trecute de la TV cu puiul de mistret ucis cu toporul + firci + ranga - in timp ce nemernicii frustrati infigeau furcile in bietul animal si il ucideau cu toporul politistul din sat vorbea la "celular" la 5 metri distanta.
E posibil sa ai o presimtire f proasta. Dupa parerea ta de iubitoare de animale ce ar trebui sa-i fac cainelui care cred ca la omorat?
Vechi 18 februarie 2010, 14:22   #7
anca toma
Clasa "Baby"

Data inscrierii: noiembrie 2004
Postari: 8
Trimite mesaj via Yahoo la anca toma
Implicit

Citat:
Original a fost postat de herculle Vezi Postarea
E posibil sa ai o presimtire f proasta. Dupa parerea ta de iubitoare de animale ce ar trebui sa-i fac cainelui care cred ca la omorat?

1) nu ai mentionat nicaieri ce/cum l-ai gasit si faptul ca presupui ca unul dintre cainii tai l-au omorat; uite, acu ceva vreme una dintre pisicile mele mi-a ranit unul dintre papagali - ce era sa ii fac?, astea sunt accidente 2) cand m-am referit la soarta multor animale salbatice sau domestice din Romania, m-am referit in mod generic, in nici un caz cu "atac la persoana" ta - iar pe de alta parte am precizat doar ca acel animal este mort si am adaugat ca "de regula in Romania" acele animale mor ca sunt ucise de oameni. Nu am spus nicaieri ca ai fi omorat tu acel animal sau ai fi lasat cu buna stiinta sa se intample asta . Scuze daca m-am exprimat intr-un mod nu tocmai clar. Dealtfel cred ca noi iubitorii de animale suntem mult mai putin numeroshi decat suma celor neiubitori + cei indiferenti. Asa ca nu are sens sa ne comentam intre noi, nu?
Sper sa ne auzim cu bine
Vechi 18 februarie 2010, 17:15   #8
herculle
Clasa "Deschisa"

herculle's Avatar

Implicit

Citat:
Original a fost postat de anca toma Vezi Postarea
1) nu ai mentionat nicaieri ce/cum l-ai gasit si faptul ca presupui ca unul dintre cainii tai l-au omorat; uite, acu ceva vreme una dintre pisicile mele mi-a ranit unul dintre papagali - ce era sa ii fac?, astea sunt accidente 2) cand m-am referit la soarta multor animale salbatice sau domestice din Romania, m-am referit in mod generic, in nici un caz cu "atac la persoana" ta - iar pe de alta parte am precizat doar ca acel animal este mort si am adaugat ca "de regula in Romania" acele animale mor ca sunt ucise de oameni. Nu am spus nicaieri ca ai fi omorat tu acel animal sau ai fi lasat cu buna stiinta sa se intample asta . Scuze daca m-am exprimat intr-un mod nu tocmai clar. Dealtfel cred ca noi iubitorii de animale suntem mult mai putin numeroshi decat suma celor neiubitori + cei indiferenti. Asa ca nu are sens sa ne comentam intre noi, nu?
Sper sa ne auzim cu bine
Scuza-ma am crezut ca insinuezi ceva, am scris pe forum-ul "caini de oi-povestea continua" cum a murit jderul , dar intradevar tu poate nu ai citit acolo [ greseala mea]
Toate cele bune
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Animall.ro
Raspuns

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Topicul (0 membri si 1 vizitatori)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu poti posta topicuri noi
Nu poti posta raspunsuri
Nu poti posta atasamente
Nu poti edita postarile

BB code is On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off
Forum Jump