Comunitatea iubitorilor de animale
Vechi 09 februarie 2010, 07:28   #121
big_tase
Clasa "Junior"

big_tase's Avatar

Data inscrierii: decembrie 2008
Varsta: 38
Postari: 409
Trimite mesaj via Yahoo la big_tase
Implicit

Citat:
Original a fost postat de jagoo Vezi Postarea
Bine mai Tase, dar ti se pare normal sa se ia data de referinta 31.01.08? Pai ala care dupa aia si-a vandut animalele si s-a dus la mare cu banii mai primeste inca un an subventie, iar cel care le-a cumparat, ciuciu. E corect? Atunci pe cine sprijina statul, pe ala care lucra? Uite eu atunci am avut 9, anul trecut vreo 13, dar n-am primit decat ptr. 9, in schimb au primit cei ce au vandut. Anul asta am 18 care se incadreaza, si inca nu stiu care va fi referinta, ptr. ca, cu toate promisiunile de anul trecut legea nu e modificata, adica referinta e tot 31.01.08. Dar anul asta am fost precaut si am trecut cele pe care le am in plus pe tata si i-am facut exploatatie, ca si anul trecut cei cu exploatatie noua au luat banii. Acum astept sa vad ce si cum.
Data de referinta se schimba odata la trei ani.De ce e asa?foarte simplu,e facuta legea dupa ce se intampla afara.Acolo o ferma ,daca are capacitate de 20 capete,sa zicem,apoi atat are si nu le inmulteste sau le scade in fiece an.La noi e altceva deocamdata,dar deh,trebuie sa ne aliniem.Am auzit si noi ca anul asta s-ar opera ceva modificari in privinta asta dar deocamdata nu a venit nimic nou,asa ca.....Referitor la exploatatia noua...foarte bine ai facut,oricum ar veni legea,cu siguranta ca aceasta se va incadra la subventie.Apropo,vitelul promis la Sibiu intra la subventie?
big_tase e online acum Vezi profilul utilizatorului big_tase Vezi galeriile foto ale utilizatorului big_tase Vezi grupurile utilizatorului big_tase   Raspunde cu citat
Vechi 09 februarie 2010, 08:52   #122
jagoo
Clasa "Junior"

jagoo's Avatar

Data inscrierii: iunie 2008
Varsta: 28
Postari: 215
Trimite mesaj via Yahoo la jagoo
Implicit

Citat:
Original a fost postat de big_tase Vezi Postarea
Data de referinta se schimba odata la trei ani.De ce e asa?foarte simplu,e facuta legea dupa ce se intampla afara.Acolo o ferma ,daca are capacitate de 20 capete,sa zicem,apoi atat are si nu le inmulteste sau le scade in fiece an.La noi e altceva deocamdata,dar deh,trebuie sa ne aliniem.Am auzit si noi ca anul asta s-ar opera ceva modificari in privinta asta dar deocamdata nu a venit nimic nou,asa ca.....Referitor la exploatatia noua...foarte bine ai facut,oricum ar veni legea,cu siguranta ca aceasta se va incadra la subventie.Apropo,vitelul promis la Sibiu intra la subventie?
Ala nu mai intra ca n-are inca varsta legala, si cu el subventionez eu intalnirea din mai.
Apropo ce subventii vor fi anul asta ca inca nimeni n-a zis nimic, doar zvonuri. Ptr. calitatea laptelui a cazut din cate am inteles, pe cap de animal e sigur ca ramane? La cereale ajutorul de la stat?
Vechi 09 februarie 2010, 09:57   #123
big_tase
Clasa "Junior"

big_tase's Avatar

Implicit

Citat:
Ala nu mai intra ca n-are inca varsta legala, si cu el subventionez eu intalnirea din mai.
Apropo ce subventii vor fi anul asta ca inca nimeni n-a zis nimic, doar zvonuri. Ptr. calitatea laptelui a cazut din cate am inteles, pe cap de animal e sigur ca ramane? La cereale ajutorul de la stat?
Tot ce a ajuns la noi pana acum a fost doar sub forma de proiecte.Referitor la subv.pentru lapte,am inteles ca se va da inca,dar prin directiile agricole si doar in zonele defavorizate,fara a delimita deocamdata concret acele zone,cadrul legislativ in baza caruia se acordau acestea cat si multe altele,OM 850 terminandu-si valabilitatea la 31.12.2009 si nefiind deocamdata altceva sa il inlocuiasca.La cereale....nu tine de APIA,deci,deocamdata nu stiu nimic.Cu siguranta prima pe cap de animal va ramane,asa este negociat la UE,urmand ca aceasta sa se dea pana in 2013.
big_tase e online acum Vezi profilul utilizatorului big_tase Vezi galeriile foto ale utilizatorului big_tase Vezi grupurile utilizatorului big_tase   Raspunde cu citat
Vechi 10 februarie 2010, 10:27   #124
jagoo
Clasa "Junior"

jagoo's Avatar

Data inscrierii: iunie 2008
Varsta: 28
Postari: 215
Trimite mesaj via Yahoo la jagoo
Implicit

Citat:
Original a fost postat de big_tase Vezi Postarea
Tot ce a ajuns la noi pana acum a fost doar sub forma de proiecte.Referitor la subv.pentru lapte,am inteles ca se va da inca,dar prin directiile agricole si doar in zonele defavorizate,fara a delimita deocamdata concret acele zone,cadrul legislativ in baza caruia se acordau acestea cat si multe altele,OM 850 terminandu-si valabilitatea la 31.12.2009 si nefiind deocamdata altceva sa il inlocuiasca.La cereale....nu tine de APIA,deci,deocamdata nu stiu nimic.Cu siguranta prima pe cap de animal va ramane,asa este negociat la UE,urmand ca aceasta sa se dea pana in 2013.
Te rog sa-mi mai rasp. la o intrebare: eu initial am vrut sa iau imprumut de la CEC ptr. transa a doua, si mi-am deschis cont curent , mi-am scos adeverinta de la APIA, dar nu am mai fost la CEC ptr. a face contractul de imprumut, ptr. ca intre nu mi-au mai trebuit. Acum exista vreo problema?
Vechi 10 februarie 2010, 13:09   #125
big_tase
Clasa "Junior"

big_tase's Avatar

Implicit

Citat:
Te rog sa-mi mai rasp. la o intrebare: eu initial am vrut sa iau imprumut de la CEC ptr. transa a doua, si mi-am deschis cont curent , mi-am scos adeverinta de la APIA, dar nu am mai fost la CEC ptr. a face contractul de imprumut, ptr. ca intre nu mi-au mai trebuit. Acum exista vreo problema?
Dute si cu adeverinta inapoi la APIA pentru a fi anulata.
Vechi 27 mai 2010, 06:05   #126
keeponfalling
Clasa "Baby"

Data inscrierii: mai 2010
Postari: 12
Implicit

Citat:
Original a fost postat de cristidami Vezi Postarea
... pentru ca la oras e cam greu sa prinzi in chip o vacuta adevarata, va prezint ce pot si eu:

Click the image to open in full size.
Frumos topic fromuase poze cu vaci si catei. Dar din pacate sau sa zic din fericire dispare incet incet cresterea vacii in sistem traditional, cel putin la bunica in sat asa este (nu mai exista nici o vaca). Asta este, acum se merge mai mult pe vaci cu productie marita de lapte furajate cu nutret de buna calitate etc.
Vechi 23 iunie 2010, 13:57   #127
Maria37
Clasa "Baby"

Data inscrierii: iunie 2010
Postari: 1
Exclamation cine ma poate ajuta si pe mine???

am o juninca din rasa Baltata romaneasca in varsta doi ani,gestanta in luna a noua si i s-a declansat laptele,mai precis ii curge .ce sa fac .ebine sa o mulg?am mai intrebat si pe altii. Unii fermieri altii medici si mi-au raspuns cu da si cu nu.astept un sfat cat mai urgent.am uitat sa mentionez data montei anume 05-10-2009.va multumesc anticipat.
Maria37 e offline Vezi profilul utilizatorului Maria37 Vezi galeriile foto ale utilizatorului Maria37 Vezi grupurile utilizatorului Maria37   Raspunde cu citat
Raspuns

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Topicul (0 membri si 1 vizitatori)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu poti posta topicuri noi
Nu poti posta raspunsuri
Nu poti posta atasamente
Nu poti edita postarile

BB code is On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off
Forum Jump