|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
Clasa "Baby"
|
ce stiti despre boala asta... cateaua meu a fost diagnosticat ca ar avea in urma unor analize. ii fac tratament...dar as vrea sa stiu mai multe despre boala... se ia? cum? ...am inteles ca se transmite de la mama!... cat de grava e ...stiu ca e destul de grava si ca nu trece niciodata 100%...
Folosind functia Cautare ( http://www.animale.ro/forum/search.php ), poti afla cateva informatii despre demodecie, deoarece acest subiect a mai fost discutat pe forum. maddie |
|
|
|
|
#2 |
|
clasa "Campioni"
Data inscrierii: martie 2002
Postari: 3,013
|
|
|
#3 |
|
clasa "Campioni"
Data inscrierii: aprilie 2002
Postari: 3,989
|
Intr-adevar, Indio, foarte utile informatiile postate de tine...
Totusi, din experienta ta ne poti spune "cum se ia" si "cat de grava e"? |
|
|
|
|
#4 |
|
clasa "Campioni"
|
Ma bucur ca te intereseaza experienta mea.
Dar nu stiu "cum se ia" ! Am citit ca : 1. unii medici sustin ca se transmite doar de mama la pui in primele zile dupa nastere, si ca este imposiil de transmis de la cainela caine. (personal nu cred acest lucru deoarece am vazut pui cu demodecie intr-un cuib crescut "la mina", mama murind in timpul cezarianei. ) 2. unii medici se multumesc sa spuna ca parazitul se gaseste in mod nomal in foliculii de par, fara a specifica cum a ajuns acolo 3. unii medici sustin ca predispozitia la demodecia pare a fi ereditara (nu sustin ca este, doar ca pare a fi !) Personal sunt destul de sceptic deoarece cunosc o catea care a avut 3 cuiburi cu acelasi mascul. Toti puii din unul dintre cuiburi au avut demodecie localizata la virsta de 2.5 luni. Nici un pui din celelalte cuiburi nu a fost afectat. (Nici cateaua nici masculul nu au avut vre-odata demodecie) Aceiasi catea, montata cu un mascul care suferea de demodecie generalizata recurenta, a produs un cuib - si nici un pui din acest cuib nu a avut demodecie. 4. unii medici considera ca factorii de stress din mediu pot influenta aparitia demodeciei. Cat de grava e demodecia: Asta depinde de la caz la caz Daca boala a aparut la pui (caini sub 1 an) atunci intre 30 si 50% dintre caini isi revin chiar si fara tratament, iar daca se face tratament procentul creste la peste 85%. Majoritatea (90%) cainilor care au avut demodecie localizata ca pui, si s-au vindecat, nu transmit boala la urmasi. (spre 100% in cazul cainilor vindecati spontan) Daca boala apare la caini adulti sansele de recuperare, chiar si cu tratament, sunt minime. In cazul formei generalizate este foarte posibil ca boala sa reapara la interval de 6-12 luni dupa vindecare. In unele cazuri poate reapare periodic, pe durata vietii cainelui. In cazuri mai grave boala duce la moartea cainelui. Anumite rase au o incidenta f mare a demodeciei (Dog de Bordeaux, de pilda !)
|
|
#5 | |||
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Daca ai fi fost femeie te-as fi banuit ca faci parte din acea categorie de femei care-si aplica diverse tratamente faciale, de exemplu, fara sa se demacheze! Tu nu stii ca un tratament local il aplici doar pe o zona curata?! Fie ca tratezi o otita, fie ca tratezi o afectiunea a pielii sau o banala zdrelitura, zona trebuie curatata inainte de aplicarea unui tratament. De pilda, in cazul demodeciei, inainte de aplicarea Amitraz-ului, zona se curata (nu te intreb cu ce, ca n-are rost...) pentru a inlatura secretia uleioasa si crustele formate intre aplicari. D-asta tot zic ca ar trebui sa lasam in seama veterinarilor sfaturile privind diverse tratamente pentru ca, asa cum zicea acel utilizator - ovidiu, "muzica se canta pe note". Citat:
Din cate stiu eu, parazitul se ia prin contact direct, traind bine-merci in foliculii parului , dar aparitia bolii - demodecia - este favorizata de sistemul imunitar deficitar al cainelui respectiv. Nu "predispozitia la demodecie e ereditara", ci pentru debilitatea sistemului imunitar exista o predispozitie ereditara. Asta este si motivul pentru care nu ar trebui montati cainii care au manifestat boala, indiferent de gravitatea ei. Citat:
Boala nu se transmite! Parazitul este cel care "topaie", iar in cazul in care boala se declanseaza, gravitatea ei este in stransa legatura cu... sistemul imunitar al animalului. Keep...talking! |
|||
|
|
|
|
#6 |
|
Clasa "Baby"
|
mie mi-a spus doctorita de la institutul de microbiologie ca virusul se transmite ereditar si in unele cazuri direct, prin contact(numai daca cainele sanatos sta in contact cu un caine bolnav pentru mult timp).
cateaua mea are 8luni si mi-a recomandat sa o sterilizez pentru ca exista sanse foarte mari sa transmita virusul puilor(in uter in timpul sarcinii sau in timpul perioadei de alaptare). la analize a aparut si o ciuperca, nu ii stiu numele exact. pentru asta faceam tratament cu imaverol. acum face tratament alternativ si cu amitraz solutie. forma bolii nu este avansata. are numai pe fata in doua zone. dupa ce termin tratamentul, cum imi dau seama daca s-a vindecat sau va recidiva? trebuie sa repet analizele? am inteles ca foarte putini caini se vindeca total. |
|
|
|
|
#7 | |||
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Citat:
Altii sunt de alta parere. Citat:
Ca din cite am citit eu se recomanda ca doar exemplarele cu demodecie generalizata sa nu fie folosite la monta. Nu-ti dau linkuri ca poti face si tu o cautare pe google sa vezi ca asta e opinia generala. Apropo de exemplare care nu trebuie montate - am citit ca se recomanda ca bloodhoundzii cu entropion sa nu fie folositi la monta ! Ce zici de asta ? Sa nu-mi spui ca acum auzi asta pt prima oara, ca nu-i adevarat. E, ce spui ? Keep...babling !
|
|
|
#8 | |||||
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Narcis draga, daca voi avea vreodata asemenea probleme cu cainii mei, te asigur ca nu ma voi folosi de "cursurile" tale! Sunt incomplete si-apoi cunosc destui medici veterinari competenti. Ar fi chiar culmea sa ma folosesc de mesajul scris de-un inginer! Citat:
Keep Googling! ![]() P.S. Citat:
|
|||||
|
|
|
|
#9 | |
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Da' lasa, nu-ti obosi tu capsoru' cu d-astea; tot ce trebuie sa retii este ca ar fi bine sa-ti sterilizezi cateaua. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Ciuperca probabil ca e Tricophiton si de asta ii face si tratament cu imaverol. Daca cateaua are demodecie localizata (doar pe cap) probabil ca in aproximativ 1 luna se va vindeca. Dupa un timp repeta-i analizele si vezi ce iese Vezi daca boala reapare anul viitor (la cainii la care boala e recurenta apare de obicei la inceputul verii ... Nu e o regula batuta in cuie, dar de obicei asa se intimpla) Pentru a lua decizia de o castra gindeste-te bine la toate aspectele, nu numai la boala: - cateua are pedigree ? - este un exemplar deosebit care merita sa fie folosit la monta ? (la 8 luni e probabil prea devreme sa-ti dai seama de asta) - daca face pui o sa ai timp sa te ocupi de ei ? (sa stii ca este dificil sa ai catea cu pui ! 3 luni asta va fi activitatea ta principala: puii. Cu tot ce inseamna asta - mincare, curatenie, curatenie, curatenie ! - o sa ai cui sa vinzi puii ? Pur si simplu unele rase se vind greu. - toata familia ta este de acord sa dati cateaua la monta ? (puii afecteaza viata si rutina intregii familii) - si in ultimul rind demodecia ! (daca are forma localizata si ii trece 1 luna nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji) Povesteam ceva mai sus despre o catea care a facut 1 cuib in care toti puii au avut demodecie. Ei bine, 2 catele din acel cuib (deci catele care au avut la 3 luni demodecie localizata si care s-a vindecat pina spre 4-5 luni) au fost la rindul lor montate si nici unul dintre pui nu a avut demodecie !
|
|
|
#11 |
|
clasa "Campioni"
|
Am uitat sa zic : nu o baga in seama pe maddie, ca asa e e ea "prietenoasa" cu toata lumea.
Si nici nu lua de bun tot ce spune - e doar un inginer santierist cu pareri radicale cind e vorba de cainii altora.
|
|
#12 | ||
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Cum eu nu ma pricep la rasa Bloodhound te-am intrebat pe tine daca ceea ce am citit e corect. Doar imi complectam cunostintele.
|
|
|
#13 | ||
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Daca recitesti cele scrise la acest subiect, vei constata (oare?! Cat despre cateaua zzirnei, gasesti cateva informatii aici: http://www.animale.ro/forum/viewtopi...ghlight=#44504 P.S. Ai incurcat putin termenii Citat:
|
||
|
|
|
|
#14 | ||
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Citat:
Sa stii ca asemanarile, oricit de puternice ti s-ar parea, sunt intimplatoare !
|
|
|
#15 | ||||
|
clasa "Campioni"
|
Citat:
Citat:
Revenind la discutia despre demodecie, te-am intrebat ce anume te-a iritat? Poti purta o discutie pe aceasta tema - demodecia? |
||||
|
|
| Sponsored links | |
|
Advertisement
|
|