|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
Clasa "Deschisa"
|
Acest subiect este deschis tuturor celor interesati de aceasta rasa.... fanilor...eventualilor proprietari... si chiar "trecatorilor"... intrebati...comentati...dati-va cu parerea....
O prima intrebare : Ce parere aveti despre Terra Nova? |
|
|
|
|
#2 |
|
Clasa "Deschisa"
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Clasa "Deschisa"
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Clasa "Veterani"
|
vai frumoshi pot fi!!!!! sa iti traiasca negrutii toti...ai cu ce te lauda!
|
|
|
|
|
#5 |
|
clasa "Campioni"
Data inscrierii: mai 2005
Postari: 1,248
|
este un ciine super, insa ca orice ciine mare are nevoie de grija si atentie speciale pt evitarea problemelor cu scheletul si articulatiile
in plus, inclin sa cred ca sint niste ciini care pastreaza inca "functia" pentru care au fost creati, de aceea consider ca e un ciine care nu are ce cauta in apartament, oricit de spatios ar fi acesta; ii trebuie mai degraba o casa cu curte si....cu lac |
|
|
|
|
#6 |
|
Clasa "Deschisa"
|
sunt incredibil de frumosi. iar despre rasa am auzit numai lucruri fantastice. Din cate vad eu devine din ce in ce mai populara pe la noi. Cine nu si-ar dori asa minunatie in curte!
|
|
#7 | |
|
Clasa "Deschisa"
|
beckythepoodle a scris :
Citat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Clasa "Deschisa"
|
mikavenin a scris :
Citat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Clasa "Deschisa"
|
nu mi-o lua in nume de rau, dar cred ca ar trebui sa-ti doresti ca rasa sa fie promovata printre oameni care intr-adevar inteleg valoarea unui asemenea caine. intre noi fie vorba am vazut un terra nova intr-o curte a unei vile din alea noi noutze roz, cu blana murdara si prafuita, si in general, vai de steaua lui. E de bon ton sa ai un asemenea caine, asa cum "da bine" si un Saint-Bernard, si un ciobanesc romanesc. Modele au facut multe victime in Romania. Iar un caine ca asta are nevoie si de altele in afara de spatiu suficient, lucru de la sine inteles.
Vorbea cineva de pretul puilor la rasele "rare". Si concluzia era ca daca cineva e dispus sa plateasca 500-1000 de euro pe un pui, sigur intelege ce si-a luat si va avea grija de caine toata viata. Nu e musai. Asa cum spuneam, un caine cu cat e mai rar cu atat "da" mai bine, ca un soi de accesoriu elegant. De care persoana se poate plictisi, cum te plictisesti de o masina, de o haina etc. Sper sa nu gresesc. Lucrul asta s-a intamplat cu multe rase si se va mai intampla. Acesti caini sunt extraordinari iar rasa trebuie popularizata pe cat posibil, in mod controlat avind in permanenta in vedere nevoile unui asemenea caine.
|
|
#10 |
|
Clasa "Deschisa"
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Clasa "Deschisa"
|
mikavenin a scris :
Citat:
Crede-ma ca stiu foarte bine tot ce are nevoie aceasta... doar e rasa pe care o cresc. Si stiu care e si moda cu aceasta rasa: "Oh.. avem casuta noua. ..(vila..mai bine zis) .. curte mare.. hai sa ne luam un caine care da bine la casa" ..si ce e mai spectaculos pentru ei? Terra Nova bineinteles... La faza cu pretul si cu cel care da mai mult stie pentru ce a dat acesti bani si are grija de caine.. te contrazic..intrucat eu am vazut caini de show in conditii mai rele decat am vazut pet-uri .. caini urati si cu defecte...insa primind tot ce e mai bun de la stapani ..si dragoste neconditionata.... Si nu vreau sa popularizez rasa in randul celor care vor niste "accesorii"... ci in randul adevaratilor iubitori si fani... iar daca niste caini ajung pe mana "colectionarilor de accesorii " ... cei care cumpara catelu pentru ca au bani...si pentru a se lauda... apoi.. aici e vine celui care vinde puiul ! nu a viitorului proprietar.. ca el e ignorant si nu se gandeste ce-i poate cauza cainelui pe viitor... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
clasa "Campioni"
|
aveti amindoi dreptate, dar uite....mie de ex imi plac foarte mult, si terra nova, si saint bernardul, si daca as avea un ciine de genul asta nu as precupeti nici bani, nici nimic ca a-i fie bine..
insa ramine problema spatiului: putina lume are UNDE sa-si ia un asemnea ciine, de aceea rasa este inca rara la noi |
|
|
|
|
#13 |
|
Clasa "Deschisa"
|
july, ai perfecta dreptate! tu care ii cresti, stii ce-i mai bine pentru ei! si daca te poti asigura ca ajung pe maini bune, e minunat! e nevoie de crescatori responsabili la fel cum e nevoie de proprietari responsabili! si asta pentru orice rasa.
si becky, cand faci rost de elesteul ala, sa-mi spui si mie, sa te vizitez cu raztoiul meu!
|
|
#14 |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: aprilie 2006
Postari: 61
|
Sunt senzationali negrutii !!!!!!!! Mi-as dori si eu unul , pacat ca nu as putea sa am grija cum trebuie de el acum. Las' ca ma fac eu mare
|
|
|
|
|
#15 |
|
clasa "Campioni"
|
|