Comunitatea iubitorilor de animale
Vechi 08 ianuarie 2007, 14:21   #151
july_jaina
Clasa "Deschisa"

july_jaina's Avatar

Data inscrierii: iunie 2006
Postari: 776
Trimite mesaj via Yahoo la july_jaina
Implicit

Citat:
Original a fost postat de MARKY
La urma urmei cred ca orice caine si-ar dori o curticica cat de mica dar daca nu se poate .........
Daca nu se poate te reprofilezi asupra altei rase care sa nu fie atat de pretentioasa.
Asa e corect.
Vechi 08 ianuarie 2007, 14:27   #152
blind
Clasa "Deschisa"

Data inscrierii: ianuarie 2007
Postari: 769
Implicit

Citat:
Nu poti compara un dog german cu un terranova.
Amandoi sunt caini de talie mare, deci exista elemente de comparatie

Citat:
Un terranova nu il poti tine in interior. In afara de faptul ca saracul caine moare de caldura..Imaginati-va si voi...la cata blana are. Plus ca naparleste tot timpul...Covoarele tale vor fi pline, pline de par !
Cainele moare de caldura??? Crezi ca temperatura in interior trebuie sa fie mult diferita si totdeauna mai mare ca afara? eu cred ca nu...
Niciun caine nu naparleste tot timpul, ci are anumite perioade, si chiar si atunci, poti sa previi imprastierea parului prin toata casa...

Citat:
Stiu pe cineva care tine terranova in casa...Care are numai gresie si parchet (si-a scos covoarele din cauza catelului..) si expresia folosita de el a fost : "De dimineata pana seara stau incontinuu cu aspiratorul in mana".
Daca nu a auzit de metodele de periere, asta e, bine ca a auzit de aspirator

Citat:
Un terranova e mult mai activ decat un dog..nu poti compara nici din acest punct de vedere.
Esti sigura de acest lucru? reamintesc, amandoua rasele sunt mari...

Citat:
Un terranova se adapteaza foarte greu in spatii inchise.
In toate documentarele pe care le-am vazut si in toate articolele pe care le-am citit spune ca este rasa de caine mare care se adapteaza cel mai bine spatiilor mici, fiind vital sa fie impreuna cu familia, nu sa aiba spatiu, in comparatie cu celelalte rase de gen...

Citat:
Adica pur si simplu l-ai chinui tinandu-l in apartament.
un Terra Nova nu se chinuie atunci cand sta cu familia... deoarece este foarte legat de aceasta, si ii place sa ia parte la toate activitatile, am citit undeva ca un Terra Nova prefera sa stea in casa decat in curte, daca familia sta numai in casa...

Citat:
Sa zicem ca il duci afara intr-o zi cand ploua...pai... cand il aduci inapoi nu poti sa il stergi pe "picioruse" cu o carpa... si gata l-ai curatat.. sau are doar 5 kg..il bagam in cada... ii facem o baitza rapida si cu asta basta.
Acvesta este un risc asumat, sunt metode de curatat gresia, parchetul sau ce mai ai prin casa, chiar si covoarele sunt curatate in 5 minute fara prea mare efort

Citat:
Cand e mic si vrea sa faca pisu de 20 de ori pe zi? Ce faci? Esti tu in stare cand e mic sa mergi de atatea ori cu el afara? sa-l cari in brate?
Sau il lasi sa se scape pe el in apartament? Odata invatat prost..nu-l mai poti dezobisnui
Nu il cari in brate, exista lift, in perioada cand e mic, normal ca va face si in casa, insa acest lucru nu va mai fi o problema odata cu cresterea si invatarea acelor lucruri pe care nu trebuie sa le faca in casa... orice invat are si dezvat

Citat:
Nu stiu cum o fi la alte rase. Dar un terranova adult de exemplu nu se poate tine mult cand are de facut pisu sau caca. Stiu ca am mai patit-o cand mai luam cate unul in casa peste noapte dupa ce ii spalam. Pai ori ma trezeam noaptea de 5 ori sa il duc pe afara...ori rupea el usa si se ducea singur....ori facea pe el.
Aici chiar mi-a venit sa rad cainele acela nu era invatat in casa, de aceea a vrut sa mearga de 5 ori afara... Ca nu se poate tine mult, aici chiar rad ) nu stiam de acest specific al rasei, dar nu-l cred... este un specific al cainelui tinut afara, nu al rasei Terra Nova

Citat:
Si vb foarte serios cand zic ca nu e sanatos pentru caine sa faca atata efort pe scari in perioada de crestere....De fapt nu e bine nici cand e adult... Daca crezi ca eu nu ma pricep la asa ceva...intreaba un doctor si vezi ce-ti zice.
Merge cu liftul, nu pe scari, iar daca primeste o alimentatie sanatoasa, potrivita fiecarei etape de dezvoltare in parte, nu cred ca un caine, mai ales unul specific muncii, nu poate urca niste trepte, repet, in conditiile unei dezvoltari normale.

blind e offline Vezi profilul utilizatorului blind Vezi galeriile foto ale utilizatorului blind Vezi grupurile utilizatorului blind  
Vechi 08 ianuarie 2007, 14:29   #153
blind
Clasa "Deschisa"

Implicit

Citat:
Original a fost postat de july_jaina
Citat:
Original a fost postat de MARKY
La urma urmei cred ca orice caine si-ar dori o curticica cat de mica dar daca nu se poate .........
Daca nu se poate te reprofilezi asupra altei rase care sa nu fie atat de pretentioasa.
Asa e corect.
Majoritatea raselor sunt pretentioase dintrun punct sau altul de vedere, important este ca tu sa vrei sa ii oferi cat mai multe...
blind e offline Vezi profilul utilizatorului blind Vezi galeriile foto ale utilizatorului blind Vezi grupurile utilizatorului blind  
Vechi 08 ianuarie 2007, 14:32   #154
MARKY
clasa "Campioni"

MARKY's Avatar

Data inscrierii: august 2005
Postari: 1,044
Implicit

Asta asa e la urma urmei te chinui si pe tine si pe caine. Si asta nu tine numai de talie. Eu una cu siguranta nu as tine la bloc un jagd terrier de ex si sunt mici sau un border collie etc. Trebuie sa cunosti si temperamentul rasei ptr. a evita eventuale neplaceri. Cu terra nova la bloc nu am habar cum se adapteaza ptr. ca desi mi se pare o rasa superba nu cred ca as avea vreodata rabdare sa perii un astfel de caine asa ca nu prea ii cunosc temperamentul .
Dar un dog, din propria experienta german sau de bordeaux se adapteaza f. bine la viata de apartament. ( si stapanii la plimbari nesfarsite )
MARKY e offline Vezi profilul utilizatorului MARKY Vezi galeriile foto ale utilizatorului MARKY Vezi grupurile utilizatorului MARKY  
Vechi 08 ianuarie 2007, 14:35   #155
july_jaina
Clasa "Deschisa"

july_jaina's Avatar

Data inscrierii: iunie 2006
Postari: 776
Trimite mesaj via Yahoo la july_jaina
Implicit

pana la urma urmei pe tine nu te impiedica nimeni sa-ti iei un terranova...

ai pus niste intrebari pe forum si eu ti-am raspuns cu ce credeam eu de cuviinta.

Eu iti urez succes cu viitorul companion daca iti vei lua unul. Si cand e totul gata...sa ni-l arati si noua pe forum.
Vechi 08 ianuarie 2007, 14:51   #156
blind
Clasa "Deschisa"

Implicit

eu am pus niste intrebari, am primit niste raspunsuri la care am avut nelamuriri si mi-am spus si eu punctul de vedere.

Normal ca pana la urma o sa-mi iau cainele pe care-l vreau
Vechi 15 ianuarie 2007, 23:17   #157
timberwolf
clasa "Campioni"

timberwolf's Avatar

Data inscrierii: aprilie 2006
Postari: 3,839
Implicit

Citat:
Original a fost postat de iola

Incearca sa faci un pic abstractie de chinologie si sa privesti un caine si din punct de vedere "artistic". Un caine nu trebuie sa fie neaparat campion
Chinologia nu inseamna nici pe departe doar expozitii si exemplare "de show" !
Vechi 16 ianuarie 2007, 14:17   #158
iola
clasa "Campioni"

iola's Avatar

Data inscrierii: mai 2006
Varsta: 35
Postari: 2,360
Implicit

Citat:
Original a fost postat de timberwolf
Citat:

Incearca sa faci un pic abstractie de chinologie si sa privesti un caine si din punct de vedere "artistic". Un caine nu trebuie sa fie neaparat campion
Dar unde am spus eu ca n-ar fi asa?

"Vorbim anapoda sau tacem ani in sir,
Penibil si inestetic.
Si nu stim unde dracu sa ne tinem mainile."
iola e offline Vezi profilul utilizatorului iola Vezi galeriile foto ale utilizatorului iola Vezi grupurile utilizatorului iola  
Vechi 16 ianuarie 2007, 14:27   #159
mariana
Clasa "Junior"

mariana's Avatar

Data inscrierii: iulie 2002
Postari: 469
Trimite mesaj via Yahoo la mariana
Implicit

Citat:
Citat:

Ai perfecta dreptate, eu cred ca inseamna in primul rand :suflet si dragoste in ceeace faci fata de caine
mariana e offline Vezi profilul utilizatorului mariana Vezi galeriile foto ale utilizatorului mariana Vezi grupurile utilizatorului mariana  
Vechi 16 ianuarie 2007, 16:11   #160
beckythepoodle
clasa "Campioni"

beckythepoodle's Avatar

Data inscrierii: mai 2005
Postari: 1,248
Implicit

...si responsabilitate....si informare...

ok, iulia are o "deformare profesionala" pt ca ea s-a dedicat acestei rase, si s-a obisnuit sa priveasca exemplarele din aceasta rasa dpdv al cunoscatorului, nu al iubitorului de animale.

pe de alta parte, cind vii si incepi sa pretinzi ca unui newfie i-ar fi bine intr-un apartament de bloc... ...si te contrazici la nesfirsit cu cineva care are 7 !!!!! ciini de-astia "mari negri si blanosi" pe care ii mai duce si in expozitii si mai ia si premii....asta nu prea da bine. desigur, omul e liber si sa tina saint bernard-ul in garsoniera, si sa puna dalmatianul in lant...si vor supravietui (macar o vreme) si unul si celalalt...dar asta nu inseamna ca e si BINE.
beckythepoodle e offline Vezi profilul utilizatorului beckythepoodle Vezi galeriile foto ale utilizatorului beckythepoodle Vezi grupurile utilizatorului beckythepoodle  
Vechi 16 ianuarie 2007, 16:19   #161
impala jack daniels
Clasa "Veterani"

impala jack daniels's Avatar

Data inscrierii: septembrie 2006
Varsta: 31
Postari: 6,674
Trimite mesaj via MSN la impala jack daniels Trimite mesaj via Yahoo la impala jack daniels
Implicit

Citat:
Original a fost postat de beckythepoodle

ok, iulia are o "deformare profesionala" pt ca ea s-a dedicat acestei rase, si s-a obisnuit sa priveasca exemplarele din aceasta rasa dpdv al cunoscatorului, nu al iubitorului de animale.

pe de alta parte, cind vii si incepi sa pretinzi ca unui newfie i-ar fi bine intr-un apartament de bloc... ...si te contrazici la nesfirsit cu cineva care are 7 !!!!! ciini de-astia "mari negri si blanosi" pe care ii mai duce si in expozitii si mai ia si premii....asta nu prea da bine. desigur, omul e liber si sa tina saint bernard-ul in garsoniera, si sa puna dalmatianul in lant...si vor supravietui (macar o vreme) si unul si celalalt...dar asta nu inseamna ca e si BINE.

te contrazic beckythepoodle!!!nu poti privi un animal doar ca si cunoscator mai intai,eu cred ca trebuie sa primeze iubirea fatza de animale si apoi opinia de cunoscator .si iti spun eu ca un terra nova poate trai bine merci la bloc daca este scos afara atat cat are nevoie cainele
impala jack daniels e offline Vezi profilul utilizatorului impala jack daniels Vezi galeriile foto ale utilizatorului impala jack daniels Vezi grupurile utilizatorului impala jack daniels  
Vechi 16 ianuarie 2007, 19:52   #162
timberwolf
clasa "Campioni"

timberwolf's Avatar

Data inscrierii: aprilie 2006
Postari: 3,839
Implicit

Citat:
Citat:
Citat:

Nu Iola,nu tie iti explicam acest lucru ! Tu se vede ca-l stii bine,dupa sfaturile pe care i le dai (si la care am venit doar cu o completare) celei careia vroiam de fapt sa-i explic...
Vechi 16 ianuarie 2007, 22:10   #163
blind
Clasa "Deschisa"

Implicit

Citat:
Original a fost postat de beckythepoodle

poti sa ai si 15000 de caini, nu conteaza, si cred ca ar fi bine sa citesti un post de-al tau catre mine de acum cateva zile, sa-l recitesti pe acesta si sa cugeti un pic...

dupa sa recitesti si posturile la care faci referire aici, sa nu te uiti la cine scrie, sa consideri doar ce e logic si ce nu e..., sa iti dai seama ca blocurile au lift, cum cunoscatorii de aici nu si-au dat seama, ca in apartament se poate pune aer conditionat sau climatizare, sa nu moara cainele de cald...
sa mai citesti cate ceva despre posibilitatile acetei rase de adaptare si la necesitatile ei...

Inca ceva: sa intrebi de cat timp creste cunoscatorul caini, cati ani are, daca a crescut vreodata caini la bloc, incat sa-si dea cu parerea, dupa sa intrebi si partea celalta acelasi lucru ( care din pacate a crescut caini si la casa si la bloc...)

Dca vrei sa aprofundam cunostintele despre aceasta rasa, impreuna cu cei cunoscatori eu sunt de acord sa va impartasesc din "informatiile" pe care le detin...

Ai raspuns fara sa aprofundezi si sa citesti cu atentie ce s-a scris aici, exact in spiritul cu care eu nu eram de acord pe topicul cu anunturi mincinoase...
Vechi 16 ianuarie 2007, 22:14   #164
blind
Clasa "Deschisa"

Implicit

Vechi 16 ianuarie 2007, 22:59   #165
iola
clasa "Campioni"

iola's Avatar

Data inscrierii: mai 2006
Varsta: 35
Postari: 2,360
Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

Nu Iola,nu tie iti explicam acest lucru ! Tu se vede ca-l stii bine,dupa sfaturile pe care i le dai (si la care am venit doar cu o completare) celei careia vroiam de fapt sa-i explic...
Am inteles si te-am iertat!
Asa s-a inteles; fiindca m-ai citat pe mine, logic ar fi fost ca tot mie sa imi raspunzi, daca nu te-ai adresat altei persoane.

"Vorbim anapoda sau tacem ani in sir,
Penibil si inestetic.
Si nu stim unde dracu sa ne tinem mainile."
iola e offline Vezi profilul utilizatorului iola Vezi galeriile foto ale utilizatorului iola Vezi grupurile utilizatorului iola  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Animall.ro
Topic Inchis

Momentan 2 utilizator(i) vizualizeaza Topicul (0 membri si 2 vizitatori)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu poti posta topicuri noi
Nu poti posta raspunsuri
Nu poti posta atasamente
Nu poti edita postarile

BB code is On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off
Forum Jump