|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
Clasa "Veterani"
Data inscrierii: iulie 2006
Postari: 6,401
|
Deschid acest nou topic si sper din tot sufletul ca el nu va fi inchis motivandu-se (pueril) ca avem unul cu CRC, altul cu CRB, CRM, caucazian etc!
Propun sa discutam aici despre: 1- acesti caini in general 2- orice alte rase de caini ciobanesti care nu au un topic al lor (ex - centrasiaticul, mastiff tibetan, anatolian etc) 3- cainii de oi din Romania - asa cum se gasesc ei la stana (metisati ori ba) 4- comportament al acestor caini 5- practici ciobanesti legate de caini (ex- arsul in bot, taiatul cozii, cuparea urechii) 6- relatia acestor caini cu stapanii, familiile lor, turmele, marii pradatori etc 7- orice altceva va mai trece prin cap 8- postarea de poze, facute in excursii, cainilor de la stane Am deschis acest topic deoarece si eu si altii am inceput uneori discutii interesante (referitoare la cainii de oi - fara a nominaliza o anume rasa) pe alte topic-uri si am fost nevoiti (sau opriti) sa incetam pt off-topic! |
|
|
|
|
#2 |
|
clasa "Campioni"
Data inscrierii: septembrie 2005
Postari: 2,629
|
idee buna
|
|
#3 |
|
clasa "Campioni"
|
misto topic.....este relaxant...te poarta asa intr-o atmosfera mai rustica
ai uitat sa spui si de mancara "traditionala" |
|
|
|
|
#4 |
|
Clasa "Veterani"
|
Asta o stie toata lumea - bulzul - adicatelea mamaliga cu branza de burduf!
Ca desert o portie mare (la jgheab) de zer! |
|
|
|
|
#5 |
|
clasa "Campioni"
|
Ce caini norocosi...eu nu apuc sa mananc bulz decat cand trec pe la Bran...iar ei se indoapa toata ziua
|
|
|
|
|
#6 |
|
Clasa "Veterani"
|
Eu mananc mereu ca are balta peste si desi iti vine greu sa crezi sa sti ca si cainii papa des astfel de branza (mai ales "cozile" care raman dupa ce se fac burdusii - fie in "basica" (vezica de porc sau vita umflata si uscata) fie in "tuburi" de coaja de brad)!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Clasa "Veterani"
Data inscrierii: octombrie 2002
Postari: 12,316
|
Deja sunt limbi straine...
Adevarul e ca intotdeauna am fost fascinata de cainii de stana...
|
|
#8 |
|
clasa "Campioni"
|
mustang, vrem poze
|
|
|
|
|
#9 |
|
Clasa "Veterani"
|
Pe 17 septembrie am intalnire la stana unui prieten (bulz, berbecut la gratar, povesti cu caini, la foc)!
Aceea este data cand el coboara de la munte cu turmele! Are 7 caini sanatosi carora le voi face poze si le voi pune aici (deci rabdare)! Cand nu intelegeti ceva din limbajul meu ciobanesc spuneti si va explic cu cea mai mare placere! |
|
|
|
|
#10 | |
|
Clasa "Veterani"
Data inscrierii: octombrie 2002
Postari: 12,316
|
Citat:
Despre prima parte...
|
|
|
#11 |
|
Clasa "Veterani"
|
barac - mioritic
dulau - in general CRB sau orice caine ciobanesc mascul mare zavod - CRC sau mascul mare tigaie - rasa de oi cu lana scurta si fina (productie buna de lapte) turcana - rasa de oi cu lana lunga si aspra coltar - zgarda cu tepi pe care o poarta ciobanestii (si cainii mei jujeu - bucata de lemn (purtata orizontal sau vertical) legata cu zale (cateva) de coltar sau curea - se spune ca trebuie purtata pt ca ciobanestii sa nu fugareasca vanatul (o tampenie cat casa )............. aici completati voi cu ce mai vreti sa aflati (de la mine sau altii mai invatati)! |
|
|
|
|
#12 |
|
Clasa "Veterani"
Data inscrierii: iunie 2001
Locatie: teritoriile arabile ocupate - organizatia natiunilor uimite
Varsta: 92
Postari: 6,479
|
becali - cioban
|
|
#13 |
|
Clasa "Veterani"
|
Manule manule te tii de sotii!
Ce treaba are asta cu ciobanestii! |
|
|
|
|
#14 |
|
Clasa "Deschisa"
|
parca nici oile n-ar trebui sa le fugareasca. alea trebuie sa stea linistite sa manance si nu sa faca cross
|
|
#15 |
|
clasa "Campioni"
Data inscrierii: martie 2005
Postari: 2,691
|
|
|
|
| Sponsored links | |