|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#16 |
|
Clasa "Junior"
Data inscrierii: iulie 2007
Postari: 218
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Clasa "Veterani"
|
mikygal acum te stiu dupa ce ai postat pozele
in decembrie vii la expo DMC?
|
|
|
#18 | |||||||||||||||
|
Clasa "Veterani"
|
imi pare rau dar am intrat putin mai tarziu pe forum si deja exista un subiect cu saint bernard(m-am gandit sa pastram acest topic dar sa alipesc celelalte mesaje care nu sunt foarte multe la numar si poate va ajuta cu ceva)
deci mesajele de la vechiul topic(pe care il voi sterge): Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|
#19 |
|
Clasa "Veterani"
|
mikygal poate ai timp si ne spui cate ceva in legatura cu problemele ridicate in vechiul topic
|
|
|
#20 |
|
Clasa "Junior"
|
In ce priveste imperecherile aiurea si eu sant impotriva ;la aceasta rasa si nu numai este plin de exemplare care nu au nici 50%din caracteristicile rasei, numai asa se poate distruge o rasa
cine totusi vrea sa fie un *inmultitor*macar sa caute un mascul de calitate ,nu doar hop la cel mai apropiat caine si eu am facut recent o monta cu 1000E doar pentru a avea linii diferite,desi am mascul in canisa si eramult mai comod... Aceasta rasa este intradevar predispusa la displazia de sold,insa un crescator serios nu foloseste exemplare bolnave in reproductie ,pentru ca pe liga animalul in sine va suferi mult si proprietarul. dupa ce te atasezi asa mult de animal ,ce simti cand vezi ca la cativa ani nu se poate ridica nici sa bea apa? Eu personal masculului meu i-am facut testul la Fac.de med. vet. din Cluj si a fost -zero ,asa macar pentru linistea mea. Apropo se face undeva in tara OFICIAL?,caci in alte tari se stie este obligatoriu |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Clasa "Junior"
|
Pentru Impala Jack Daniels desi nu am lipsit de la expo DMC ,acum chiar nu stiu daca voi reusi ,in aceasta perioada voi avea 2-3 cuiburi si e foarte greu, ambele rase pe care le cresc nici nu simt cand se culca pe un pui de 1kg,in plus daca sant multi pui trebuie ajutate femelele cu laptele
Pt .ca s-a discutat,nu cred ca e o regula cu multi pui,acum am 12, am avut si 3,totusi media e undeva7-8 pui Apropo...crescatori experimentati, cand femela nu prea are apetit dupa fatare ,ce se poate face? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Clasa "Junior"
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: august 2007
Postari: 55
|
Felicitari pentru EFORTURILE DEPUSE IN PROMOVAREA ACESTOR RASE DEOSEBITE.
Personal, sunt un admirator al raselor mari si puternice ( am cautat ceva pana l-am gasit pe cel mai ce : TOSA-INU ) SI MAI ALES AL CAUCAZIANULUI SI CENTRAL -ASIATICULUI ( DINTRE CIOBANESTI). Dca puteti, va rog sa-mi spuneti cate ceva despre caucazian ( pt. ca nu a iesit din calcul ) : ce experiente ati avut cu ei, ca si caini de paza si aparare, cat este de adevarat din ce se spune despre caracterul lor, cum interactioneaza cu oamenii in general, etc. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Clasa "Junior"
|
In general este adevarat ce se spune despre caucazian,est pur si simplu infricosator atunci cand ataca,unii nesocializati,sant chiar de nestapanit,stiu destule cazuri cand la un moment dat chiar stapanilor sau dresorilor le este frica de propriile animale,dar asta este lipsa de educatie a cainelui,din experienta mea pot sa confirm ca atunci cand mananca masculul doar eu pot sa intru in tarcul lui
Deci sa poti face din caucazian un caine de familie trebuie sa lucrezi foarte foarte mult cu el,dar parerea mea este ca incredere deplina nu poti sa ai niciodata in el,oricand se poate trezi salbaticia din el si zic eu ca cei care(am vazut de cateva ori si in expozitii )lasa straini si mai ales copii sa le mangaie cainii sant niste iresponsabili deci de mic cu autoritate si mana de fier si sa nu observe ca vreodata faci pasul inapoi caci din acel moment o sa vezi in ochii lui ca el a devenit seful!~ |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Clasa "Baby"
Data inscrierii: ianuarie 2008
Postari: 3
|
In luna aprilie anul trecut in curtea unde are sediul firma la care lucrez, si-a facut aparitia un gemotoc de blana. Il vedem la inceput in brate la stapanii sai (locuiau in aceeasi curte dar la un etaj superior)care il duceau la vaccinuri sau il mai scoteau la soare cateodata, apoi zilnic.isi facuse un obicei de a sta mai toata ziua tolanit la usa biroului nostru, si se intelegea foarte bine cu una dintre pisicile care ne vizitau pentru a primi de mancare. Nu l-am mangaiat niciodata, si nu i-am dat voie sa se joace cu mine cum faceau ceilalti colegi cu toate ca iubesc foarte mult animalele , dar nu suport sa le ating blana, in schimb zilnic aveam cate ceva in geanta pentru el(biscuiti sau produse deshidratate de la pet shop).Timpul a trecut si micutul ghem de blana a crescut si a inceput sa aiba personalitate asa incat nu mai putea nimeni intra in curtea noastra.Clientii ne sunau de la poarta si toata lumea era exasperata.I-am rugat pe vecini sa ia masuri.I-au construit un tarc de aprox 4/4 mult prea mic pentru dimensiunile sale in care a stat pana in luna noiembrie cand proprietarii au hotarat ca nu il mai pot intretine ca trebuie urgent sa se mute.
Sotul meu , care deasemenea iubeste animalele, a hotarat sa-l luam la noi, avand spatiu decent pentru un caine de talia lui (200mp curte). Atat eu cat si el nu am crescut decat pisici abandonate pe care le gasea aruncate in pungi pe santiere, pana la varsta cand le puteam da spre adoptie. Pasha(asa cum a fost numit de vechii proprietari) s-a acomodat foarte bine la noul domiciliu si este chiar un paznic foarte bun.( nu da voie nimanui sa intre in curte decat noi si colegii care ne mai viziteaza si pe care ii cunoaste, cei necunoscuti intra doar dupa ce reusim sa-l inchidem in baie). Invata repede lucruri noi(cand a inceput frigul, i-am dat voie sa intre in casa si sa doarma in baia mica care este chiar langa usa de la intrare, dimineata deschide ambele usi si iese singur afara, iar cum se intuneca daca suntem acasa ,deschide usile si intra in baie , iar daca nu suntem acasa asteapta rabdator in fata usii.Niciodata nu a incercat sa treaca in salon sau in bucatarie). Dar avem si greutati... De cand a venit la noi, nu i-am mai dat conserve de carne pentru caini ci doar hrana gatita (tachimuri de pui fierte in oala sub presiune, pana oasele sunt moi, cu morcovi orez conopida, telina si alte legume care nu neparat erau cumparate strict pt el, Inimi si ficat de pui cu legume si orez, oase de vita fierte, si hrana uscata de la Royal canin (nu mananca decat inmuiata in supa de oase de vita sau pui).Masa o primeste doar de 2 ori pe zi , dimineata inainte sa plecam la munca si seara dupa ce ne intoarcem cate 1 castron cu capacitatea de 2 litri. Seara deobicei nu mananca tot , dimineata mai gasim mancare in castronel, insa castronul de dimineata mereu il gasim gol.Cu toate astea mi se pare foarte slab, ce ma sfatuiti, unde gresesc, ce mai trebuie sa fac? Si o alta problema este referitor la educatie, sotul meu se joaca fregvent cu el , de aceea cand vrea sa plece , pana ajunge la poarta este plin de noroi pana la gat, Pasha sare si vrea sa se joace cu el mereu, il trage cu dintii de haine, si ii rupe pungile cand vine acasa .Nu asculta decat de mine si atunci doar daca sunt doar eu si el. Cand cineva trece pe strada latra, dar daca se apropie de gard cu intentia sa intre in curte sau doar sa discute printre gard cu unul din noi , efectiv innebuneste,greu ne mai ajunge forta sa-l bagam in casa.In schimb daca un strain reuseste sa intre in casa , nu mai latra, dar nici nu accepta vre-un gest prietenos. Acum nu mai este doar un caine dragalas al vecinilor, este un membru al familiei, pe care il iubesc foarte mult si vreau sa fac tot posibilul sa-i fie bine, sa stiu de ce are nevoie, si sa inteleaga ca unele reguli trebuiesc respectate chiar daca este in curtea lui!! |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Clasa "Baby"
Postari: 3
|
Imi cer scuze ca nu am mentionat ca este din rasa saint bernard.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Clasa "Junior"
|
Incearca sa pui o fotografie,poate nu este slab ci doar are o constructie usoara(ca si majoritatea asa zisilor saint bernard din tara noastra)
nu orice caine rosu cu alb si semne asemanatoare cu saint bernard poate fi numit astfel majoritatea exemplarelor de la noi sant mai degraba Paznicul Moscovei decat saint bernard |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Clasa "Baby"
Postari: 2
|
Am un catel saint bernard de aprox 9 sapt si sunt si as avea niste intrebari pentru "cunoscatori" sa le spun asha:
1) Cam ce hrana ar fi adecvata pentru asemena varsta (momentan lapte) 2) De la ce varsta sa incepem cu hrana solida ( care ar fi mai buna?) 3) Pe langa vaccinurile necesare trebuie sa ii dam ceva suplimente ( vitamine, calciu , etc etc.... daca da exemplificati cate , de care , etc....) 4) Un pic de dresaj cam pe la ce varsta poate incepe. 5) Alte sfaturi pentru cresterea sa sunt binevenite. Va multumesc.[img] [/img]
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Clasa "Junior"
|
laptele nu este prea bun, pt ca se spune nu digera lactoza,hrana uscata puteai sa o dai mai demult,poti folosi orice hrana din gama premium sau superpremium,daca primeste doar crochete in mod normal nu este nevoie de suplimente ,doar daca apar schiopaturi,la varsta asta mananca aprox 3-400gr/zi
Pt.probleme specifice rasei ma mai poti suna si la tel.0740439719-Gall |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Clasa "Junior"
|