Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Animale.ro

regulament

Termeni generali

Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.animale.ro (denumite in continuare "Termeni si Conditii") stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori accesa site-ul www.animale.ro (denumit in continuare "Site-ul" si/sau Animale.ro) ori poate utiliza in orice mod serviciile oferite prin intermediul Site-ului (denumite in continuare "Serviciile Animale.ro"), si are valoarea unei conventii incheiate intre Netbridge Development S.R.L. (denumita in continuare Netbridge), in calitatea sa de proprietar si administrator al Site-ului si de furnizor al Serviciilor Animale.ro, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza Site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciile Animale.ro (denumita in continuare "Utilizator"). Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea Serviciilor Animale.ro, precum si a oricarui component al acestora constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.

Utilizatorii inactivi, precum si oricare Utilizator care incalca in orice mod Termenii si Conditiile vor putea fi sanctionati de catre echipa Animale.ro prin avertisment sau suspendarea pe o perioada limitata sau in mod definitiv a contului de Utilizator, a accesului partial sau total pe Site si/sau a utilizarii Serviciilor Animale.ro. Aplicarea sanctiunilor mentionate mai sus va putea fi argumentata fara a exista insa o obligatie expresa sau implicita in acest sens.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca pe Site este interzisa clonarea. Un Utilizator nu poate avea doua sau mai multe conturi. In intelesul Termenilor si Conditiilor prin clonare se intelege crearea unui cont nou de catre un Utilizator care are deja un cont sau contul vechi a fost suspendat temporar sau definitiv ca urmare a aplicarii unei sanctiuni din cele prevazute in alineatul precedent. Utilizatorul care incalca in orice mod prevederile de mai sus va fi sanctionat cu blocarea ambelor conturi si interzicerea accesului pe Site.

Nota de informare privind prelucrarea de date cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Netbridge va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Prin Termeni si Conditii Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre Netbridge a serviciilor pe internet, a serviciilor de relationare sociala, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica.

Datele personale sunt furnizate de catre Utilizatori in momentul crearii unui cont pe Site. Colectarea acestor date se face doar in scopurile precizate mai sus si pentru oferirea in conditii optime a Serviciilor Animale.ro.

Conform Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi Utilizatorii pot face o cerere in scris cu cerinta lor, pe care sa o trimita apoi prin posta la adresa adresa: Netbridge Development S.R.L. B-dul Pierre de Coubertin nr.3-5 Sector 2,Bucuresti sau prin e-mail la adresa support@animale.ro.

Netbridge Development S.R.L. este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 5439 si nr. 5440. Mai multe informatii privind publicitatea targetata comportamental, regasiti accesand linkul http://www.youronlinechoices.com/ro/despre-publicitatea-targetata-comportamental

Regulile forumului Animale.RO

Toate mesajele postate pe forumul Animale.ro exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale administratorilor, moderatorilor sau a web master-ului (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre acestia). Raspunderea pentru continutul oricarui mesaj este purtata in intregime de catre autorul mesajului. Administratorii si moderatorii forumului Animale.ro, in masura posibilitatilor, vor incerca sa indeparteze sau sa modifice orice material deranjant cat mai repede posibil. Intrucat parcurgerea fiecarui mesaj in parte este imposibila, Utilizatorii/vizitatorii forum-ului sunt avertizati ca pot fi expusi unor mesaje cu continut contrar Termenilor si Conditiilor.

Administratorii si moderatorii forumului Animale.ro au dreptul de a sterge, modifica sau inchide orice subiect sau mesaj care, conform aprecierii lor, nu contine informatie relevanta referitoare la subiectul sau firul de discutie in cadrul caruia a fost trimis. Administratorii si moderatorii forumului Animale.ro vor putea argumenta actiunile mentionate mai sus, in limita posibilului si fara a avea o obligatie expresa in acest sens.

Orice informatie introdusa de Utilizator in timpul utilizarii forumului Animale.ro va fi stocata in baza de date si intra in proprietatea intelectuala a Animale.ro.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca este interzisa postarea pe forumul Animale.ro a mesajelor cu continut abuziv, rasist, obscen, vulgar, jignitor, calomnios, de ura, amenintator, cu conotatii sexuale, de promovare a pirateriei software, folosirea unui limbaj lasciv sau orice alt material care este contrar legislatiei in vigoare in Romania.

Administratorii forumului isi rezerva dreptul de a-si selecta utilizatorii.

Fiecare Utillizator este de acord si se obliga sa nu initieze si/sau sa nu sustina pe forumul Animale.ro subiecte de discutie care prin esenta lor sunt menite sa produca scandal. Aprecierea unui subiect drept generator de scandal se face de catre moderatori sau administrator, din proprie initiativa sau la solicitarea unui Utilizator. Utilizatorii sunt sfatuiti sa dezbata idei si nu persoane.

Inainte de a posta un subiect de discutie, Utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice toate categoriile forumului si sa posteze subiectul de discutie in acea categorie in care acesta se incadreaza cel mai bine. In caz contrar subiectul de discutie va fi mutat la alta categorie (De exemplu: mesajele de genul "vand", "donez", "am gasit", "caut", "luati-l acasa" se posteaza la categoria "Publicitate"). Utilizatorii sunt sfatuiti sa dea un titlu sugestiv subiectului de discutie pe care il posteaza.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa posteze un mesaj doar daca ceea ce au de spus are legatura cu subiectul de discutie. Este interzisa abaterea de la profilul sectiunilor forumului Animale.ro. Discutiile care degenereaza, nu mai au legatura cu subiectul de discutie initial pot fi mutate (la categoria Diverse) sau inchise de catre moderatorii sau administratorii forumului Animale.ro.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca pe forumul Animale.ro sunt interzise discutiile gen IRC, chat, reply-urile monosilabice sau onomatopeice, care nu prezinta nici un argument chiar daca sunt totusi la subiect de genul "aha", "asa e", bravo, "da", "nu", "nope", "vreau si eu", "ce topic idiot", "cine te-a intrebat pe tine" etc.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca pe forumul Animale.ro spam-ul este interzis. Prin spam se intelege introducerea aceluiasi subiect repetitiv pe una sau mai multe categorii ale forumului Animale.ro. In functie de gravitatea faptei, Netbridge isi rezerva dreptul de a sterge subiectul de discutie si/sau contul Utilizatorului care l-a postat.

Postarea  link-urilor catre forumuri de profil este interzisa si se sanctioneaza la decizia moderatorilor sau administratorului.

Este interzis accesul pe forum folosind proxy-uri anonime.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca este interzisa includerea in semnatura lor a vreunui link de profil (pentru acest scop exista optiunea "Homepage"). Este totodata interzis ca semnaturile si nick-urile sa aiba tenta rasista sau pornografica. Mesajul lor nu trebuie sa produca confuzie intre calitatea de utilizator si moderator/administrator sau sa incalce legile in vigoare din Romania. Netbridge isi rezerva dreptul de a modifica semnaturile.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca pe forumul Animale.ro este interzisa publicarea mesajelor de interes limitat (de genul: pentru Xulescu). Pentru discutiile intre doi utilizatori exista functia "Mesaje Private" care permite schimbarea de mesaje private intre oricare dintre Utilizatori. Totodata este interzisa publicarea informatiilor private de genul: log-uri provenite din discutii private, imagini sau alte informatii ce ar putea aduce atingeri dreptului la intimitate ale Utilizatorilor etc.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu abuzeze de majuscule. Pe Internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor. Totodata, Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu abuzeze de culori, fonturi, smiles (un maxim de trei simboluri grafice este suficient pentru a exprima o stare emotionala) si nici de marimea literelor; si sa incerce sa dea prioritate fondului in favoarea formei.

Limba utilizata pe forumul Animale.ro este Romana. Acolo unde este necesar, Utilizatorii pot folosi citate intr-o limba straina, pentru care Utilizatorii sunt sfatuiti sa furnizeze o traducere, in masura in care este posibil.

Utilizatorii care depisteaza unul sau mai multi Utilizatori care incalca in orice mod Termenii si Conditiile pot trimite o instiintare/plangere doar (a) utilizand functia Mesaj Privat (PM) catre moderatorul sectiunii respective , sau (b) prin email la adresa suport@animale.ro in cazul in care moderatorul nu intervine sau a avut o atitudine eronata.Aceasta instiintare/plangere fiind solutionata de un administarator. Instiintarile/plangerile vor fi facute cu un ton civilizat, si se vor da detalii complete si exacte asupra situatiei. Orice plangere impotriva unui moderator va fi solutionata cu cea mai mare seriozitate si atentia cuvenita de catre un administrator. Decizia administatorului asupra instiintarii/plangerii in cauza este definitiva, aplicabila imediat si nu poate fi contestata in nici un mod. Instiintarile/plangerile se trimit exclusiv prin email.

In orice situatie neacoperita specific de prezentele reguli, se va aplica intotdeauna decizia administratorului forumului Animale.ro.

Incalcarea deciziilor moderatorilor si administratorilor permite acestora sa restrictioneze sau blocheze (la libera alegere) accesul membrilor in cauza, pe o perioada nedeterminata.

Decizia administratorului este definitiva, aplicabila imediat si nu poate fi contestata in nici un mod.

Reguli speciale privind sectiunea Grupuri de pe forumul Animale.ro

Pe forumul Animale.roexista sectiunea Grupuri care ofera posibilitatea infiintarii de Grupuri de Utilizatori, care astfel devin membrii Grupului respectiv. Grupurile de Utilizatori au caracter privat, dar sunt afisate public. Doar membrii unui Grup pot scrie mesaje, dar ele vor putea fi citite de orice Utilizator, chiar si de cei care nu sunt membri ai Grupului respectiv. Fiecare Grup de Utilizatori va fi denumit avand sintagma CLUB inaintea denumirii. Fiecare Grup de Utilizatori va avea un moderator al sau.

Calitatea de membru al unui Grup se obtine de catre orice Utilizator prin recomandarea moderatorului Grupului respectiv facuta catre administratorii Animale.ro, sau prin solicitarea in acest sens a Utilizatorului adresata prin utilizarea functiei Mesaje Private (Private Message) catre administratorii Animale.ro, solicitarea fiind supusa aprobarii de catre moderatorului Grupului respectiv. Este interzisa in cadrul unui Grup discutarea si referirea la Utilizatori care nu fac nu fac parte din Grupul respectiv.

Este interzisa in cadrul unui Grup utilizarea de username-uri, avatare sau semnaturi avand caracter de publicitate si care fac reclama in orice mod, cu exceptia existentei un acord prealabil al administratorilor Animale.ro.

Materialele si informatiile accesibile prin intermediul Site-ului

Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc,) apartin Netbridge si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului.

Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Netbridge si in conditiile stabilite in mod exclusiv de catre Netbridge. Astfel este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata, facuta pe un site de internet sau in orice alta parte, a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal.

Netbridge isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.

Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute la adresa: Netbridge Development S.R.L. B-dul Pierre de Coubertin nr.3-5 Sector 2, Bucuresti sau prin e-mail la adresa support@animale.ro.

Orice persoane care expediaza in orice mod informatii ori materiale catre site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor precum si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in nici un mod raspunderea Netbridge, ci numai raspunderea persoanelor respective.Toate materialele si informatiile accesibile prin intermediul site-ului sunt proprietatea Netbridge, iar drepturile (inclusiv cel de autor) corespunzatoare acestora apartin Netbridge, astfel ca orice persoane care expediaza in orice mod informatii ori materiale catre Site inteleg si accepta acest lucru prin simpla trimitere, indiferent de modalitatea de trimitere catre Site a informatiilor ori materialelor respective. In acest sens Utilizatorii Site-ului sunt de acord sa cedeze exclusiv si gratuit, in momentul trimiterii, toate drepturile de utilizare, adaptare, modificare si retransmitere a materialelor cu care au contribuit la Site si se obliga in mod expres sa nu trimita, posteze sau publice aceste materiale pe alte Site-uri fara acordul expres, scris si prealabil al Netbridge. Singura derogare admisa de la prevederea anterioara o constituie situatia in care Netbridge si persoana care a transmis catre site materiale vor fi convenit explicit ca Netbridge are dreptul de publicare pe Site pentru materialul respectiv, fara a se transmite catre Netbridge dreptul de autor. Nici un material introdus pe Site nu poate fi reprodus, copiat ori multiplicat in orice mod decat cu permisiunea scrisa si prealabila a Netbridge. Netbridge poate folosi orice material introdus pe Site in scopuri promotionale pe oricare alte site-uri sau in alte medii partenere, cu exceptia celor pentru care Netbridge a renuntat voluntar si la drepturile de autor in favoarea celor care au transmis materialele.

Limitarea raspunderii

Netbridge nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul de pe Site, pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii Site-ului. Netbridge va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.

Cu toate acestea, Netbridge nu este responsabila pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate de Utilizatori. In mod expres, Utilizatorii Site-ului sunt de acord sa exonereze de raspundere pe Netbridge pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a Site-ului.

Pentru caz de forta majora, Netbridge si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Netbridge, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva, etc.

Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure pe Netbridge si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea serviciilor Animale.ro sau orice alt aspect relationat Serviciilor Animale.ro.

Modificarea Termenilor si Conditiilor

Netbridge are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de Site sau de Serviciile Animale.ro ori prin accesarea Site-ului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a Serviciilor Animale.ro.

Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale Netbridge, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul vor fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.