Ce patiti daca mancati hrana pentru animale?

Eu sunt sigura ca nu exista stapan care sa nu fi incercat macar o data in viata lui sa guste din mancarea animalului sau.
Recunosc ca, si eu la randul meu am incercat o bobita si recompense de “ciocolata” pentru catei.
Si am ajuns la concluzia ca a manca aceste “alimente” pentru animale este la fel ca si cand as manca bucati de lemn.

V-ati gandit vreodata de ce au gustul si mirosul respective?
Ei bine, aflati ca majoritatea mancarii pentru animale este compusa din alimente pe care oamenii nu le tolereaza, precum resturile de la abator – organe, sange si maruntaie.

Majoritatea mancarii uscate sau umede pentru catei contine de asemenea si orez, grau si alte plante, ba chiar vitamine si minerale.

Administratia Medicamentelor si Alimentelor din S.U.A. (FDA - Food and Drug Administration) s-a sesizat asupra unor feluri de conserve pentru animale si le-a retras de pe piata, deoarece erau facute din “aschii si sosuri” care au cauzat insuficienta renala si moartea rapida a sute si probabil mii de animale.
Apoi, FDA s-a sesizat asupra mai multor mancaruri pentru animale, trasand problema inapoi catre glutenul din grau, un component folosit pentru a ingrosa si concentra mancarea pentru animale.

Oamenii de stiinta care au testat mancarurile pentru animale au observat prezenta unui ingredient numit melamina (substanta de ignifugare si un produs chimic din plastic) care cauzeaza pietre la rinichi, ducand chiar si la moarte.


Conform unui document federal, componentele principale cauzatoare de pietre la rinichi la sobolanii care au mancat hrana pentru animale sunt melamina si acidul uric (cunoscut ca si uree – componentul principal al urinei).


Melamina ajunsa in hrana pentru animale vanduta in America este originara din China, de la un producator de gluten de grau.
Deoarece melamina “se prezinta” ca o proteina cand este testata, adaugarea sa in hrana pentru animale poate impulsiona inselator adaugarea pentru a creste nivelul de proteine – una dintre tintele stapanilor care isi doresc o alimentatie cu multe proteine pentru animalul lor.

Conform unor studii americane, se pare ca acesta ar putea fi sfarsitul hranei pentru animale.

Prin urmare, ar fi indicat sa incercati sa alternati hrana dedicata animalelor cu alimentele consumate de voi in mod uzual.
Totodata, fiti mai precauti in momentul in care alegeti hrana pentru animalul vostru!

Articole

De vorba cu Ama despre patiseria canina

De vorba cu Ama despre patiseria canina

Cand vorbim despre animalul de companie, ajungem la concluzia ca dragostea nu cunoaste limite si bariere. De aceea, Ana Maria Petritan gateste de mai bine de 6 ani biscuiti si pateuri pentru cainele ei: “Am inceput sa gatesc pentr...

Cainii – de la inceputuri pana in prezent

Cainii – de la inceputuri pana in prezent

Originile cainelui domestic au inceput cu mii de ani in urma, o data cu imblanzirea si domesticirea catelului (Canis lupus familiaris) ce se trage din lupul gri (Canis lupus). Cainii, la inceput, au fost o sursa de hrana pentru oa...

Castreaza-ti cainele ! Primesti rechizite, alimente sau haine drept rasplata

Castreaza-ti cainele ! Primesti rechizite, alimente sau haine drept rasplata

Pe strazile orasului Giurgiu isi duc traiul mii de caini abandonati, iar zilnic alte cateva zeci de animalute sunt parasite de catre stapanii lor, conform unei declaratii a reprezentantei Asociatiei Phoenix. In ultimii doi ani, as...

Program Bucharest Pet Exhibition (27 feb - 1 mar)

Program Bucharest Pet Exhibition (27 feb - 1 mar)

A inceput prima editie BUCHAREST PET EXHIBITION! Timp de 3 zile va invitam sa vizitati primul eveniment din Romania care aduce sub acelasi acoperis trei expozitii nationale si internationale de animale, cu jurizare: expozitie nati...

Cum sa impaci cainele cu pisica

Cum sa impaci cainele cu pisica

Este interesant si provocator sa introduci un nou animal de companie in familie, cu atat mai mult cu cat ai un caine si vrei sa aduci o pisica. Este bine sa stiti ca milioane de pisici si caini traiesc in armonie si milioane de oa...

Recomandari

Sondaj

Ce talie de caine preferati?