Animale.ro

Cu animalul de companie in cabina avionului

Publicat: 02 Iul 2013 | Vizualizari: 1835

Cand planificati o calatorie cu avionul si doriti sa luati si animalul de companie este esential sa verificati daca exista vreo restrictie in privinta acestuia la destinatie, mai ales daca mergeti intr-o alta tara. Cele mai multe companii aeriene ofera informatii despre posibilitatea de a permite animale de companie la bord. Unele companii aeriene nu vor transporta sub nici o forma animalele de companie, in timp ce altele vor permite accesul acestora doar in cabina.

Asadar, unele companii aerienenupermit animalelor de companiesa calatoreascaincabina.Insa, puteti apelacompania aeriana cu care doriti sa va deplasatipentru aafla daca aceastapermite prezentaanimalelor de companiein cabina de pasageri pe timpul zborului.
Putetiafla desprepoliticilesi procedurilespecificefiecareicompanii aerienein mai multe moduri.Puteti suna laliniaaerianasiobtineinformatiide laagentulcare preia apelul sau va puteti uita, de asemenea,pe site-ul companiei aeriene pentru aobtineinformatiicu privire lapoliticile lorpentru calatoria cu animalele de companie.

In cazul in careo companie aeriana permite calatoriaanimalelor de companieincabina,atunci acestea vor fi considerate bagaj de mana si vor trebui sa respecte regulile specifice unuibagaj de mana:  • Cutia de transport a animaluluitrebuie safie suficient de micapentru ase potrivisub scaunul stapanului faraa bloca accesul oricarei alte persoanelaculoarulprincipal alavionului.

  • Cutia de transport a animalului trebuie sa fiedepozitatain mod corespunzatorpana cand si ultimul pasager isi ocupa locul, iar usile avionului sunt inchise.

  • Cutia de transporttrebuie sa ramanapozitionata in mod corespunzatorpe tot parcursul decolarii si aterizarii, precum si in intervalul de timp in care avionulse afla in miscarepesuprafata aeroportului.

  • Trebuie sa urmatiinstructiunileinsotitorului de zborcu privire ladepozitareacorespunzatoare atransportorului.
De obicei,majoritatea companiilor aerieneaupolitici si procedurispecifice de urmatpentru a asiguraunzborconfortabilpentrutoti pasageriidin avion.Acesteproceduri suplimentarepot include:  • Olista ce cuprindetipurideanimale de companie ce pot fi aduse in cabina

  • O limita anumaruluideanimale de companie admise in cabina pe un singur zbor

  • O limita anumaruluideanimale de companiecare pot insoti un proprietar inavion

  • Solicitareacaanimalele de companiesa fieinofensive, pasnice si sa nu aiba un miros neplacut

  • Solicitareacaanimalele de companiesa ramanain transportorpe durataintregului zbor

  • Solicitarea de a prezenta un certificatde sanatateemis recentpentruanimalele de companie aduse la bord


Exista, de asemenea,regulicu privirela transportul animalelor de companie incala, in functiede sezon(este preafrigintimpul ierniisipreacaldintimpul verii).
In plus, daca va ganditisa luati sicainele sau pisica in vacanta, iarcalatoriaimplicatransportul aerian, luati in considerare si faptul ca veti scoate din buzunar o suma frumusica pentru a-l lua cu voi in avion. 

Sondaj

Caini de ce merime preferati?
 
 

Rase Animale

Border Collie

Border Collie

Istoricul si originea Border Collie este originar din Northumberland, regiune de demarcatie dintre Scotia si Anglia. Se considera ca rasa ar descinde din rasele britanice vechi de caini ciobanesti si de cireada cu unele influente ale raselor de tip spaniel. Cu mult inainte ca Marea Britanie sa fie