Publicat: 28 Iul 2011 | Vizualizari: 5932
Fie ca este vorba de o dependenta de stapan, comportament violent sau o problema de autoritate, orice catel poate fi dresat fara sa fie nevoie de corectii si fara sa se ridice tonul.
Roade mobila si papucii sau zgarie podeaua
Multi stapani ajung acasa de la serviciu si isi gasesc mobila si podeaua facuta ferfenita de prietenul cel mai bun. Cu siguranta ca s-a plictisit de unul singur toata ziua, insa situatia este la fel de neplacuta.
Cateii sapa si distrug lucrurile din jur pentru ca se plictisesc, de cele mai multe ori. Pentru a rezolva problema cu podelele, se poate amenaja o cadita cu nisip, in care sa se ascunda jucarii - cainele va prefera sa sape acolo, decat sa zgarie podeaua.
Mobila poate fi acoperita cu o patura, pentru a o proteja de animal, insa o solutie mult mai buna este ca acesta sa aiba destule jucarii la dispozitie, astfel incat sa se plictiseasca.
Pentru a tine cainele departe de mobila sau papuci, e util si un spray: putina apa cu otet de mere, aplicata pe zona respectiva, il va tine departe. Exista si spray-uri speciale care tin departe animalele de zonele respective: puteti incerca spray-ul Get Off Padovan sau spray-ul anti-ros Menforsan.
Vrea sa doarma in pat
Daca este lasat sa doarma in patul stapanului cand este mic, un catel va dori sa faca asta tot timpul. Odata ce creste mare insa, stapanul va gasi ca dresajul in acest sens e o misiune imposibila.
Nu este insa imposibila daca stapanesti tehnica dresajului prin recompensa. Pentru asta, trebuie sa "te inarmezi" cu mancarea preferata a catelului si cu un prosop.
Daca pui prosopul pe pat si ii spui catelului sa se urce pe pat, acesta o va face imediat: daca asculta, acesta trebuie sa primeasca o recompensa. Ulterior, prosopul poate fi mutat intr-o alta zona a patului, iar atunci cand asculta comanda, catelul primeste o alta recompensa.
Dupa ce cainele a inteles ce trebuie sa faca, folosind aceeasi comanda ("Mergi la culcare!"), prosopul se muta pe podea sau pe patul catelului. Daca se repeta miscarea de mai multe ori, catelul va ajunge sa asocieze prosopul si comanda cu recompensa, iar data viitoare cand ii spuneti sa mearga la culcare, acesta va asculta fara probleme.
Zgarie sau musca in timp ce se joaca
Cand stapanul si catelul se joaca, nu e cazul sa existe animozitati si nici urme pe mainile stapanului. Uneori, catelul are tendinta sa muste sau sa zgarie, insa trebuie dezvatat rapid, inainte ca problema sa devina mai grava.
Cand cainele incepe sa aiba un comportament inacceptabil, e bine sa faci o pauza: iesi din camera cateva minute, sau invata sa o ignori. Daca episodul se repeta de mai multe ori, animalul va invata ca partenerul de joaca va disparea atunci cand musca sau zgarie. Aceeasi metoda functioneaza cu succes si la pisici.
Cainii de paza nu sunt acelasi lucru cu cainii de protectie. Un caine de paza isi alerteaza stapanii atunci cand se apropie strainii, dar el, de obicei, nu ataca. De asemenea, un caine de paza nu trebuie sa fie obligatoriu mare sa...
Care sunt semnele deshidratarii? Cel mai des intalnit simptom al deshidratarii este pierderea elasticitatii pielii. Daca trageti usor de piele, aceasta nu revine imediat in pozitia initiala. Un alt simptom alarmant este xerostomia...
Ingestia unei doze prea mari de aspirina, fie din tratamentul recomandat de medicul veterinar, fie accidental, cand medicamentele umane sunt lasate la indemana cainelui, poate provoca o reactie toxica in organismul cainelui, iar a...
Cancerul sau neoplazia reprezinta o transformare a celulelor normale in celule maligne anormale, modificate, care pot lua diferite forme. Unele implica dezvoltarea maselor solide sau a tumorilor, in timp ce altele afecteaza sangel...
Cauti sa gasesti alte cateva posibilitati pentru a diversifica meniul cainelui tau? Sau vrei sa ai mai multe optiuni de recompense delicioase? Ei bine, gata cu cautarile! Iti prezentam mai jos alte 10 alimente destinate oamenilor ...