Cum sa impaci cainele cu pisica

Este interesant si provocator sa introduci un nou animal de companie in familie, cu atat mai mult cu cat ai un caine si vrei sa aduci o pisica. Este bine sa stiti ca milioane de pisici si caini traiesc in armonie si milioane de oameni simt ca familia nu ar fi completa fara cel putin unul din fiecare.

In cazul in careva apareaoproblemain timp ce ii faceti cunostinta unei pisici cu un caine, aceasta este in general cauzata de caine. Sa faci uncainesio pisicasa se accepteunul pe altulpoatefi dificil. Insaexista cativa paside baza pe caresa-i parcurgeti pentru a face cele doua animale macar sa se accepte.


In niciun caz nuar trebui sapuneti cele doua animale brusc fata in fata si sa le lasati sa se descurcepe cont propriu.Aceasta metodaestemultpreastresantachiar si incele mai bune circumstante.Estede asemeneaimportant sa se tinacont de faptul caprezentarilepot fi periculoase,de obicei,pentrupisica.Uniicaini pot vedea in pisicio pradasi, chiar si aceicaini care sunt, in general, calmi si prietenosi, potreactionainstinctivlaopisicace o ia la fuga.Prezentariletrebuie sa fieatent supravegheate, cu grija sirabdare.Dacaavetiopisicasiplanificati saaducetiuncaine,incercati sa gasitiunanimaldespre care se stie ca accepta pisicile.Adaposturile sau asociatiile de salvare a animalelor care doresc saplasezepui, de cele multe oristiudacaun animalatraitcu succescuopisicasauvor face testepentru avedeamodul in care cainele respectiv se comportainprezenta uneia.


Dacaavetiuncainesiplanificati saaduceti o pisica,incepeti sa lucrati cu catelul lacapitolul "ascultarea comenzilor"inainte de sosireanoului membru. Cainele ar trebui sa se simtaconfortabilculesasisa fie suficient de bine instruitastfel incat sa stie sa raspunda la comenzi de tipul "sezi" atunci care este in lesa.


Pentruconfortul ei psihic, pisicaar trebui sa fie izolata inprimele etape ale prezentarii intr-un spatiu maimic(cum ar fibaiasauun dormitor),unde sepoate simti in sigurantain timp cese obisnuieste cusunetelesimirosulde caine.Asigurati-va ca in camera respectiva aretot ce-i trebuiesi ca membrii familiei o viziteaza regulat.Dupa catevazilein care pisica a fost "sechestrata",puneticainelein lesasi deschidetiusa de la camera in care a stat aceasta.Permiteti animalelorsa se vadaunul pe celalalt. dar nu dati voie caineluisa alungepisica,chiar sinumai in joaca.Spuneti-i cainelui sa ia pozitia "sezi" sau "culcat"in timp cepisicase obisnuieste cuprezentaluicalma.Nu fortatipisicasainteractioneze cucainele; daca ea doreste sa-l priveasca de sub pat,asa sa fie.Recompensati un comportament bunalambelor animalecu mangaierisilaude.


Specialistii recomanda sa tineticainele inlesapentrucateva saptamaniinprezentapisiciisiintotdeaunasa va asigurati caaceastaare o variantade ascapa decaine pentru a ajunge intr-ozona de siguranta.Cresteti treptat intervalul de timp in care cele doua animalestauimpreunasicontinuati sa ii incurajati,cucat mai multemangaierisilaude.Atunci candcainelenu mai esteinteresat sa verifice pisica,iarpisicase simtesuficient de sigura pentru aieside subpat,puteti indepartalesasi ii puteti lasa sase bucure de viata impreună.Cat timple va luapentru a ajunge laacest pasva depinde deanimalele implicate,pentru ca trebuie lasate fiecare sa se manifeste in ritmul lui.


Asadar, reguli de baza:


1. Asigurati-va capisica poate si are unde fugi sa se ascunda ori de cate ori doreste.


2. Asigurati-va capatrupedul canin este bine tinut in lesa si nu poate fugari pisica, idiferent daca aceasta sta pe loc sau o ia la goana.Ce trebuie sa faceti:


1. Sa nu fortati apropierea fizica intre cele doua animale.


2. Sa cunoasteti mediul din care provine animalul pe care il adoptati.


3. Sa pregatiti animalul de companie pentru noul venit, realizand dinainte de sosirea acestuia schimbarile necesare (litiera, portita, cusca, cos etc).


4. Sa anticipati viitoare reactii ale animalului deja existent in familie.Atunci cand introducetiunnouanimal de companieincasa,varsta poatefiun factor important.Asta pentru capuii de caine sunt multmai putinpericulosi pentrupisicile adulte,in timp cepisoiipotfidestul decurajosi in raport cucainii adulți. Totusi, regulile de sigurantase aplica in continuare. Candaducetiiopisicutasau un catelus, este posibil casepararea sa dureze mai multsau sa fie nevoie sa prelungitiperioada dedesupraveghere.Aceste lucruri sunt necesare deoarece puiide pisica au tendintasafuga(uncomportamentispititorpentrucaini), in timp ce catelusii vor dorisahartuiascapisica.


Succes!

Articole

Alegerea unui caine - cum ar trebui facuta?

Alegerea unui caine - cum ar trebui facuta?

Asadar, v-ati decis sa va inmulti familia cu un nou membru. Va doriti un caine. Ei bine, aflati ca multa lume isi doreste un caine, dar nu toti se gandesc inainte de a si-l cumpara ca acesta necesita timp si bani. Nu rareori, cain...

Ce sa NU ii dai de mancare catelului?

Ce sa NU ii dai de mancare catelului?

Probabil ca ati auzit peste tot ca e bine sa ii dai catelului sa manance numai mancare special facuta pentru el si cumparata din comert pe bani grei, altfel se vor intampla numai lucruri rele. Pare o minciuna promovata de companii...

Le place cainilor sa se uite la televizor?

Le place cainilor sa se uite la televizor?

Cainele are, in primul rand, vedere foarte buna de noapte. Pentru catel, e important sa detecteze toate miscarile din mediul in care traieste, chiar si cand este intuneric, motiv pentru care ochii cainilor sunt creati special pent...

Etana, catelusa care a dat nastere la 17 pui

Etana, catelusa care a dat nastere la 17 pui

Stapana catelusei, care a vegheat ca nasterea sa aiba loc in cele mai bune conditii este, evident, in al noulea cer, pentru ca de obicei cand catelusele nasc un numar foarte mare de pui, cativa nu supravietuiesc. Insa numarul de c...

Hernia ombilicala la caini

Hernia ombilicala la caini

Acest tip de hernie apare de regula la cainii nou-nascuti si presupune penetrarea unui organ prin peretele abdominal, in cazul de fata in zona ombilicala. Cauzele herniei ombilicale la caini Cele mai multe cazuri de hernie ombilic...

Recomandari

Sondaj

Ce specie de animal de companie preferati?