Animale.ro

Exista Raiul pentru caini?

Publicat: 02 Iul 2015 | Vizualizari: 12418

Exista un loc care, in fiecare zi primesc mancarea preferata si sunt rasfatati cu cele mai bune tratamente pentru blana si cu cele mai bune jucarii? Oare ce ii putem spune unui copil care vede ca a ramas fara animalutul preferat, fie el caine, pisica, sau broscuta?


In primul rand, putem spune ca multi nu sunt convinsi ca exista nici macar Raiul pentru oameni - si daca ar exista, foarte putini dintre noi am fi destul de buni pentru a intra in el. Insa cu siguranta neputinta noastra de a gasi o ancora spirituala in viata nu trebuie sa ii marcheze pe copii, iar modul in care ii explicam moartea animalului pe care l-au indragit este extrem de important.

Nu doar copiii se ataseaza foarte mult de animalutele  pe care le avem pe langa casa: chiar si pentru adulti, ideea de Rai pentru animale este extrem de atractiva. Cine nu ar dori sa stie ca, odata ajuns in viata de dupa, Grivei va fi ingrijit cum se cuvine. Dar mai ales, ca se va reintalni cu animalul iubit dupa moarte?

Nu putem sti daca exista un rai pentru animale, insa se pare ca animalele au cu siguranta experiente spirituale, asa cum au si oamenii, conform unui documentar difuzat de Discovery. Asa sustine neurolog de la Universitatea din Kentucky, Kevin Nelson, este ferm convins ca animalele stiu ce inseamna Dumnezeu.

Acestea nu pot folosi limbajul pentru a comunica ceea ce simt, de aceea nu putem sti cu exactitate ce experiente are animalul, spune Nelson, care timp de trei decenii a studiat modul in care functioneaza creierul animalelor. Pornind de la faptul ca exista similaritati intre creierul animalelor si al oamenilor, acesta a aratat ca anumite zone activate odata cu aparitia experientelor legate de spiritualitate sunt comune si ca se activeaza in diverse situatii. Acesta crede ca si animalele, ca si oamenii, atunci cand mor, pot avea senzatia ca trec printr-un tunel sau ca vad o lumina puternica.

Nu stim daca e cazul sa-l credem. Insa cei care au animale stiu foarte bine ca acestea au cu siguranta o gama larga de trairi pe care le au si oamenii: sunt fericite, triste, fac mofturi, se ataseaza de anumite persoane, sufera cand sunt parasite si pot salva viata unor oameni. Si atunci, de ce n-ar merge in Rai?

 
 

Sondaj

Cine-i mai istet?
 
 
 

Rase Animale

Bengaleza

Bengaleza

Bengaleza este o rasa hibrid de pisica domestica . Aceasta a rezultat din incrucisarea dintre o pisica domestica cu o pisica salbatica leopard din Asia (ALC) , Prionailurus bengalensis bengalensis . Istoric si origine Pisicile bengaleze de astazi provin din Statele Unite , desi stramosii lor