Expozitie canina la malul marii – C.A.C.I.B. 2009 Constanta

Spre deosebire de alti ani, cand expozitia s-a tinut la Palatul Copiilor, anul acesta evenimentul s-a desfasurat pe stadionul Vointa din Constanta.


La expozitie au fost prezenti peste 400 de caini din rase cunoscute si apreciate de crescatorii si iubitorii de animale, printre care exemplare de Terra Nova, Chow-Chow, Labrador Retriever, Dog German, Tosa Inu, Bearded Collie, Schnauzer urias, Ciobanesc Romanesc, German, Caucazian, dar si Ciobanesc Bulgar, o specie la care inca se lucreaza pentru recunoastere, precum si multe alte rase, cel putin la fel de indragite.


Corturile, umbrelele si paturile, menite sa tina soarele deoparte nu au facut fata temperaturii de peste 40 de grade, dar cu toate acestea, la expozitie s-au etalat 417 caini in prima zi si 386 in cea de-a doua, caini care s-au luptat pentru obtinerea C.A.C., C.A.C.I.B. si Best of Breed, Best of Group sau Best in Show, o data cu aceste titluri venind recunoasterea nationala si internationala a valorii cainelui si a crescatorului.


Iubitorii de animale au avut ocazia sa admire zeci de rase de caini frumosi si bine ingrijiti , atat din Romania, cat si din Bulgaria, Ucraina, Rusia, Polonia, Finlanda, Lituania, Norvegia, Estonia si Grecia. Am ramas impresionati de prezenta concurentilor straini, care au venit in numar mare, ponderea participantilor din strainatate fiind de peste 70 %.


ACh Constanta a facut eforturi considerabile pentru a organiza cat mai bine acest eveniment. Singura problema care a starnit discutii a fost caldura, parca tropicala, lipsa umbrei si a apei reci, toate acestea fiind un real motiv de disconfort pentru cei prezenti.


“Intr-adevar , au fost foarte multe discutii care nu pot spune ca nu m-au deranjat, mai ales cele care ne criticau pe noi ca si asociatie cum ca nu am facut nimic in privinta caldurii. Tin sa precizez ca noi suntem singura asociatie care am cumparat corturi si umbrele, desi nu erau suficiente pentru 500 – 600 de persoane, am facut totusi ceva. Nu am pus toate umbrelele si corturile, am stat cu ele stranse pentru ca au venit oamenii si au zis ca nu e nevoie de ele si ca daca le punem nu mai e loc pe teren.”, a dorit sa precizeze vicepresedintele organizatoric, doamna Liliana Calafus.


Cu toate acestea, micile si inerentele probleme in desfasurare unei asemenea expozitii au trecut, practic, neobservate.


Organizatorii au compensat anumite lipsuri prin prezenta arbitrilor straini cu sonoritate mare in chinologie ca Luis Pinto de Teixeira, Otto Schimpf si Stefan Sinko.


E adevarat, canicula i-a topit deopotriva pe caini si stapani, dar per total, expozitia a fost una reusita, care a multumit crescatorii de caini care au plecat acasa cu un caine "premiant".


Click aici pentru poze si impresii de la CACIB Constanta 18 – 19 iulie 2009, pe Forumul animale.ro

Articole

Fotografia de familie cu catelul - cum il faci sa

Fotografia de familie cu catelul - cum il faci sa "zambeasca"?

Fotografia de familie nu poate fi completa fara sa il includa pe Grivei sau orice alt animal care traieste impreuna cu noi. Este prietenul cel mai bun, iar amintirile pe care ni le ofera sunt deseori extrem de importante. De aceea...

Ai un caine care latra prea mult? Preia controlul!

Ai un caine care latra prea mult? Preia controlul!

De exemplu, un caine caruia nu se acorda atentia cuvenita, sau este neglijat sau plictisit, poate latra ca o modalitate de a va atrage atenția . Latratul poate aparea, de asemenea, atunci cand se simte amenintat sau simte prezența...

Cum calmam un caine hiperactiv

Cum calmam un caine hiperactiv

Hiperactivitatea unui caine poate avea multe cauze si tot atatea solutii. La multi dintre ei hiperactivitatea are drept cauza plictiseala sau lipsa de stimulare. Asa ca, in ideea de a rezolva aceasta problema, ar trebui evaluat mo...

Intoxicatia cu insecticide la caini

Intoxicatia cu insecticide la caini

Intoxicatia cu insecticide are simptome diferite in functie de substanta activa ce a otravit patrupedul. Cele mai des intalnite intoxicatii sunt provocate chiar de produsele care protejeaza caini impotriva insectelor parazitare: p...

Topul cainilor de apartament

Topul cainilor de apartament

Rase de caini Cainii traiesc in oras si la tara, in vile, in case care apartin unei singure familii sau mai multora si chiar in apartamente. Pentru unele rase, viata intr-un apartament este lipsita de griji. Daca locuiti intr-un a...

Recomandari

Sondaj

Blanuri din chinchilla?