Animale.ro

Naparlirea la caini: cum tii sub control caderea blanii

Publicat: 27 Nov 2012 | Vizualizari: 10878Cainii care locuiesc in interior naparlesc mai rar sezonier, dar caderea blanii nu scade complet, este mai degraba distribuita egal de-a lungul intregului an.

Blana pierduta la naparlire variaza in functie de starea de sanatate a cainelui, dar si in functie de varsta si de rasa. Pentru cele mai multe rase de caine cu par scurt, blana poate fi inlocuita complet in 4 luni, dar pentru rasele cu blana mai lunga, inlocuirea completa poate dura si mai mult de un an. Daca animalul tau de companie nu este pe lista de caini care nu naparlesc, afla cum poti tine sub control caderea blanii patrupedului.Cum poti controla caderea blanii

Alimentatia cainelui este factorul cel mai important pentru o blana frumoasa si rezistenta. Asigura-te ca animalul tau are parte de o dieta recomandata pentru greutatea si varsta sa, pentru a nu apela la suplimente de vitamine si minerale doar de dragul blanii.

Discuta cu medicul veterinar sau cu alti posesori ale unor exemplare din aceeasi rasa pentru a alege peria perfecta pentru cainele tau. Exista numeroase modele de perii pentru blana cainelui, iar atunci cand o folosesti pe cea potrivita, poti elimina prin ingrijire regulata cat mai multa blana. Daca animalul este periat la timp cu unealta potrivita, mai putin par ajunge pe mobila, pe covoare sau pe hainele tale.

Scurtarea blanii este recomandata pentru multe rase, dar cainii tunsi prea scurt pe timpul verii pot suferi arsuri solare la nivelul pielii. O baie la fiecare cateva luni poate ajuta la eliminarea parului in exces, astfel incat patrupedul naparleste mai putin prin casa, daca folosesti un sampon special pentru blana cainelui tau.Probleme care pot accentua naparlirea

In timpul gestatiei si al lactatiei, cateaua naparleste mai puternic, dar daca blana cade in exces fara un motiv clar, cainele poate suferi unele probleme de sanatate.

Problemele dermatologice, de la paraziti pana la arsuri solare, cauzeaza caderea blanii in exces, iar cainii care urmeaza un tratament medicamentos sau sufera de alergii alimentare pot pierde mai mult par.

Caderea excesiva a blanii este si un simptom pentru boli grave, de la cele care afecteaza sistemul imunitar pana la cancer sau boli care ataca rinichii, ficatul sau glanda tiroida. Sindromul Cushing (hipercorticism) este o alta boala ce poate cauza caderea blanii in exces.

Cum elimini matreata la cainiRase de caini care naparlesc mai putin

Cainii mici cu blana groasa si carliontata naparlesc cel mai putin, iar intre cainii mai mari care lasa mai putin par se numara rasele Irish Water Spaniel, Bedlington Terrier si Wheaten Terrier cu blana moale.

Rasele de caini care naparlesc foarte putin necesita insa o ingrijire regulata a blanii pentru prevenirea aparitiei ghemelor de blana incalcita, alaturi de tuns si bai regulate: de cateva ori pe an.


Sursa foto: Purplereaction.blogspot.com, Happypa.ws, Petsintouch.com, Wildfireridge.com

 

Sondaj

Ce rasa de pisici este preferata ta ?
 
 

Rase Animale

Brac german cu par scurt

Brac german cu par scurt

  Relatiile cu familia si casa Cainele este un excelent companion si un animal de casa care se adreseaza familiilor active. Nu este un caine recomandat persoanelor comode, inactive. Bracul german cu parul scurt tanjeste dupa miscare si activitate. Dealtfel, cainele este un companion excelent pentru