Problema cainilor fara stapan pare sa ii intereseze tot mai mult pe edilii nostri


Sectorul 1

In 2008 Primaria a infiintat Serviciul Protectia Animalelor. Rolul acestuia este de a intreprinde activitati de identificare si capturare a cainilor agresivi si de reducere a numarului de patrupede (caini si pisici) de rasa comuna aflate in proprietatea legala a cuiva, prin sterilizare gratuita.

Pana in acest an, au fost sterilizate prin Serviciul Politia Animalelor 3010 caini fara stapan si 3055 de caini si pisici cu detinatori legali.

Pe 15 ianuarie 2009 a fost deschis Centrul Teritorial de Adapostire si Protectie Temporara a animalelor fara stapan care, in prezent, poate adaposti  1000 de caini. Aici, animalele sunt sterilizate, vaccinate si microcipate.

In plus, Primaria Sectorului 1 a reusit sa ofere spre adoptie din 2009 pana in prezent un numar de 934 de caini comunitari.

Pentru anul 2013 Primaria a alocat suma de 415.000 lei pentru ingrijirea cainilor din adapost.

Sectorul 2

Primaria de sector a inceput sterilizarea cainilor fara stapan in 2008 si are un adapost in comuna Tanganu. Aici pot fi tinute 650 de animale.

Pana in 2013 au fost sterilizati 12.000 de caini comunitari.
Sector 3

Nu exista informatii referitoare la actiunile Primariei in vederea rezolvarii problemei cainilor fara stapan de pe raza acestui sector.

Sector 4

In 2011 primarul Piedone declara: “Sectorul 4 nu îşi permite construcţia de adăposturi pentru maidanezi şi nici nu are logistica necesară pentru înfiinţarea noilor direcţii de gestionare a acestei probleme”.

Acum, potrivit HotNews, reprezentantii institutiei doresc sa colaboreze cu ONG-urile in vederea sterilizarii cainilor fara stapan.

Sectorul 5

Exact in aprilie 2012, Corin Romanescu, Presedintele UNPR Sector 5 la acea data, declara:

„Viitoarea administratie din Primaria Sectorului 5 va incepe ridicarea chiar pe acest teren a unui adapost dedicat cainilor fara stapan. In doar cateva luni, aici vor fi adusi toti cainii, care vor fi intretinuti si tinuti sub control".

De atunci pana acum nu s-a intamplat nimic concret si nu pot fi gasite informatii cu privire la activitatea Primariei de rezolvare a problemei cainilor fara stapan.
Sectorul 6

Primaria de Sector are un parteneriat cu Vier Pfoten in vederea ridicarii, sterilizarii (si crotalierii), deparazitarii, vaccinarii si reteritorializarii cainilor aflati pe strada.

In 2012, au fost cheltuiti 48.640 lei pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan, potrivit HotNews, si au fost sterilizati 2500 de caini.

Pentru acest an au fost pusi deoparte 250.000 lei pentru hrana si vitamine si 500.000 lei pentru amenajarea adapostului pentru caini comunitari.

Dupa cum vedeti, unii primari incearca cel putin sa faca ceva, in timp ce altii dau vina pe lipsa banilor. In tot acest timp, cainii aflati pe strazi continua sa se inmulteasca si sa le ofere politicienilor prilej de a cheltui banii si de a cauta vinovati.

Articole

Topul cainilor de paza dintre rasele de apartament

Topul cainilor de paza dintre rasele de apartament

De secole, cainii au servit drept alarme vii si paznici. Firea lor protectoare i-a facut ideali pentru a-si alerta familia atunci cand ceva ciudat este pe cale sa se intample. In afara de faptul ca sunt buni companioni, cainii pot...

Cum calmam un caine hiperactiv

Cum calmam un caine hiperactiv

Hiperactivitatea unui caine poate avea multe cauze si tot atatea solutii. La multi dintre ei hiperactivitatea are drept cauza plictiseala sau lipsa de stimulare. Asa ca, in ideea de a rezolva aceasta problema, ar trebui evaluat mo...

Ce au in comun animalele si bacteriile?

Ce au in comun animalele si bacteriile?

Cercetatorii sunt de parere ca si cainii, pasarile, iepurii si caii pot fi de asemenea purtatori ai acestei bacterii transmisa de la animal la om. Cum se contacteaza acest virus? Animalele iau aceasta bacterie si apoi lasa urme al...

Afacerea Maidanezul

Afacerea Maidanezul

In Bucuresti si nu numai, se desfasoara o campanie de dezinformare a populatiei privind cainii fara stapan. La corturi aparute in capitala sub sloganul “Bucurestiul fara maidanezi”, trecatorilor le sunt prezentate informatii false...

Cand devine cainele adult senior?

Cand devine cainele adult senior?

Cainii imbatranesc intr-un ritm rapid si inainte de a va da seama, cel mai bun prieten al vostru ar putea fi considerat un caine senior. Pe masura ce cainele trece de la perioada de adult la cea de senior veti sesiza anumite schim...

Recomandari

Sondaj

nu violati si ucideti animalele!!!