Problema cainilor fara stapan pare sa ii intereseze tot mai mult pe edilii nostri


Sectorul 1

In 2008 Primaria a infiintat Serviciul Protectia Animalelor. Rolul acestuia este de a intreprinde activitati de identificare si capturare a cainilor agresivi si de reducere a numarului de patrupede (caini si pisici) de rasa comuna aflate in proprietatea legala a cuiva, prin sterilizare gratuita.

Pana in acest an, au fost sterilizate prin Serviciul Politia Animalelor 3010 caini fara stapan si 3055 de caini si pisici cu detinatori legali.

Pe 15 ianuarie 2009 a fost deschis Centrul Teritorial de Adapostire si Protectie Temporara a animalelor fara stapan care, in prezent, poate adaposti  1000 de caini. Aici, animalele sunt sterilizate, vaccinate si microcipate.

In plus, Primaria Sectorului 1 a reusit sa ofere spre adoptie din 2009 pana in prezent un numar de 934 de caini comunitari.

Pentru anul 2013 Primaria a alocat suma de 415.000 lei pentru ingrijirea cainilor din adapost.

Sectorul 2

Primaria de sector a inceput sterilizarea cainilor fara stapan in 2008 si are un adapost in comuna Tanganu. Aici pot fi tinute 650 de animale.

Pana in 2013 au fost sterilizati 12.000 de caini comunitari.
Sector 3

Nu exista informatii referitoare la actiunile Primariei in vederea rezolvarii problemei cainilor fara stapan de pe raza acestui sector.

Sector 4

In 2011 primarul Piedone declara: “Sectorul 4 nu îşi permite construcţia de adăposturi pentru maidanezi şi nici nu are logistica necesară pentru înfiinţarea noilor direcţii de gestionare a acestei probleme”.

Acum, potrivit HotNews, reprezentantii institutiei doresc sa colaboreze cu ONG-urile in vederea sterilizarii cainilor fara stapan.

Sectorul 5

Exact in aprilie 2012, Corin Romanescu, Presedintele UNPR Sector 5 la acea data, declara:

„Viitoarea administratie din Primaria Sectorului 5 va incepe ridicarea chiar pe acest teren a unui adapost dedicat cainilor fara stapan. In doar cateva luni, aici vor fi adusi toti cainii, care vor fi intretinuti si tinuti sub control".

De atunci pana acum nu s-a intamplat nimic concret si nu pot fi gasite informatii cu privire la activitatea Primariei de rezolvare a problemei cainilor fara stapan.
Sectorul 6

Primaria de Sector are un parteneriat cu Vier Pfoten in vederea ridicarii, sterilizarii (si crotalierii), deparazitarii, vaccinarii si reteritorializarii cainilor aflati pe strada.

In 2012, au fost cheltuiti 48.640 lei pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan, potrivit HotNews, si au fost sterilizati 2500 de caini.

Pentru acest an au fost pusi deoparte 250.000 lei pentru hrana si vitamine si 500.000 lei pentru amenajarea adapostului pentru caini comunitari.

Dupa cum vedeti, unii primari incearca cel putin sa faca ceva, in timp ce altii dau vina pe lipsa banilor. In tot acest timp, cainii aflati pe strazi continua sa se inmulteasca si sa le ofere politicienilor prilej de a cheltui banii si de a cauta vinovati.

Articole

Prevenirea dirofilariozei la animalele de companie pe timp de iarna

Prevenirea dirofilariozei la animalele de companie pe timp de iarna

Desi parazitul Dirofilaria immitis ajunge in corpul gazdei prin intepatura tantarilor, masurile de prevenire a instalarii bolii, cat si cele de gestionare a afectiunii trebuie luate pe tot parcursul anului, inclusiv in lunile de i...

Topul cainilor de salon – rasele de caini care se bucura de o viata linistita

Topul cainilor de salon – rasele de caini care se bucura de o viata linistita

Pentru voi, canapeaua poate fi un refugiu minunat, un loc in care sa-ti lasi corpul sa se cufunde. La fel este perceputa si poala ta pentru un caine de salon, o canida care, cumva si undeva, si-a dat seama ca pisicile au o idee bu...

Cu animalul de companie in cabina avionului

Cu animalul de companie in cabina avionului

Cand planificati o calatorie cu avionul si doriti sa luati si animalul de companie este esential sa verificati daca exista vreo restrictie in privinta acestuia la destinatie, mai ales daca mergeti intr-o alta tara. Cele mai multe ...

Miting de protest impotriva eutanasierii

Miting de protest impotriva eutanasierii

La scurt timp dupa ce prefectul Capitalei a anuntat prin conferinta de presa organizata marti ca a inaintat un proiect de lege catre Parlament care prevede printre altele si eutanasierea cainilor fara stapan, iubitorii de animale ...

Expozitie canina la malul marii – C.A.C.I.B. 2009 Constanta

Expozitie canina la malul marii – C.A.C.I.B. 2009 Constanta

Spre deosebire de alti ani, cand expozitia s-a tinut la Palatul Copiilor, anul acesta evenimentul s-a desfasurat pe stadionul Vointa din Constanta. La expozitie au fost prezenti peste 400 de caini din rase cunoscute si apreciate d...

Recomandari

Sondaj

Cruzimea fata de animale