Animale.ro

Topul cainilor de salon – rasele de caini care se bucura de o viata linistita

Publicat: 11 Iun 2009 | Vizualizari: 3072

Pentru voi, canapeaua poate fi un refugiu minunat, un loc in care sa-ti lasi corpul sa se cufunde. La fel este perceputa si poala ta pentru un caine de salon, o canida care, cumva si undeva, si-a dat seama ca pisicile au o idee buna - poala este SINGURUL loc in care trebuie sa stai. Aceasta afirmatie nu sustine deloc trandaveala. Voi si cainii vostri trebuie sa faceti miscare. Dar, dupa aceea, il sau o puteti lasa sa se cuibareasca in poala voastra, mangaindu-i si rasfatandu-i, in timp ce butonati plictisiti telecomanda televizorului.

Rase de cainiDaca acesta este stilul de viata care-ti place, gandeste-te la una dintre urmatoarele rase care sunt caini de "canapea" din fire. De asemenea, am inclus un ghid folositor cu cat cantareste, in general, fiecare caine in parte (un aspect important, dar adesea omis, avand in vedere ca un caine de salon isi petrece cateva ore bune in poala voastra).


Bichonul frize. Bichonul frize, castigatorul editiei 2001 a concursului Westminster Dog, nu numai ca este un caine de salon minunat, dar aceasta rasa cu blana ondulata si alba este una dintre rasele recomandate pentru persoanele cu alergii. Bichonului frize ii place sa i se acorde atentie si este foarte afectuos. Cretul acesta alb cantareste in jur de 4,5-8,2 kg.


Cavalier King Charles spaniel-ul. Regele Charles al II-lea nu a stat niciodata fara doi sau trei spanieli. La un moment dat, chiar a ordonat ca acesti spanieli sa fie acceptati in toate spatiile publice -chiar si in salile de judecata. (In alta ordine de idei, acest decrect este inca in legalitate in Marea Britanie). Cu ochii mari si un cap usor rotunjit, acest spaniel este adorabil. Blanita lui este moderat de lunga si cel mai frecvent poate fi sesizata intr-un colorit alb cu castaniu. Aceasta rasa se intelege bine cu aproape oricine din gospodarie, inclusiv cu pisicile - desi bratele voastre vor fi un pic cam aglomerate cu ambii. Cavalier King Charles spanielul cantareste in jur de 4,5-8,2 kg.


Spaniel-ul englez de jucarie. Acesta este un var al Cavalier King Charles spanielului. Spanielul de jucarie are un nas turtit in comparatie cu rasa Cavalier King Charles spaniel. Blana sa este moderat de lunga si ondulata, iar adesea poate fi intalnita in culorile rosu cu alb. Rasa are un temperament vesel, ca si varul sau, dar spanielii de jucarie sunt un pic mai timizi cu persoanele straine si in situatiile necunoscute. Acesti caini cantaresc in jur de 4-5,5 kg.


Chin-ul japonez (spanielul japonez). Descris ca elegant si in acelasi timp si comic, chinul nu este atat de bine cunoscut in Romania. Cainele este considerat o rasa de vita nobila (adresata in principal regalitatii) in Japonia, iar la noi in tara este cunoscut ca spanielul japonez. Aceasta rasa are o infatisare orientala distincta si o blana suprinzator de bogata. Capul este mare pentru marimea cainelui, iar ochii sai sunt bine distantati, conferindu-i chinului o infatisare caracteristica. Cele mai frecvente culori sunt negru si alb. Chinul este un caine al carui rol este exclusiv cel de companion. In poala ta, chinul serveste drept o excelenta modalitate de ati mentine extremitatile calde. Spanielul japonez de salon cantareste in jur de 3 kg.


Lhasa apso. Lhasa apso provine din Tibet, unde este denumit apso seng kye (cainele-leu santinela latrator). De fapt, auzul ascutit si inteligenta adorabilului lhasa apso il fac un caine de paza grozav. Totusi, rasa aceasta mititica si blanoasa este chiar mai buna ca si caine de salon. Blana lunga a acestui caine este cel mai des cafenie si trebuie pieptanata zilnic. Lhasa apso este usor de dresat si foarte prietenos, ceea ce-l face un animalut de companie ideal. Cantarind in jur de 5,5-7 kg, lhasa isi va lua obligatiile de a va inveseli zilele foarte in serios.


Maltezul (bichonul maltez). Dupa cum ii sugereaza si numele, micul maltez este originar din insula Malta, din Marea Mediterana. Se crede ca rasa ar exista de mai bine de 2800 de ani, fiind reprezentat pictural pe obiectele ceramice grecesti si epic in poemele romane. Aceasta rasa miniaturala pare fragila, dar este destul de rezistenta. Blana sa alba, lunga si curgatoare are nevoie de o intretinere zilnica. Acesti caini sunt isteti si foarte afectuosi, iar varietatea de salon cantareste circa 1,3-3,5 kg.


Pomeranianul. Daca sunteti in cautarea unui caine mititel, plin de viata si sigur pe el, tocmai l-ati gasit. Considerat a fi originar din Pomerania, Germania, pomeranianul este alert, docil, dar un companion plin de viata. Aceasta rasa mititica si compacta are o blanita destul de pufoasa si per ansamblu, seamana cu un ursulet dragalas de plus. Pomeranianul de salon cantareste in jur de 1,3-3,2 kg.


Pudelul de jucarie (canichul de jucarie). Pudelul este o rasa veche potrivit reprezentarilor picturale datand din secolul al XIII-lea. Nu le place sa fie lasati singuri si prefera compania oamenilor in locul celei a altor caini. De asemenea, rasa uraste sa fie ignorata si nu-i place sa fie considerata sau tratata ca „un simplu caine". Canichul de jucarie este cel mai mic membru al familiei de canichi si, la fel ca si verii sai, are nevoie de o cosmetizare zilnica pentru a-si mentine blana buclata neincalcita. Aceasta varietate de pudel cantareste sub 4,5 kg.


Pug-ul. Pentru un caine atat de mic, corpul pugului este indesat cu multa afectiune. Un clovn din fire, pugul cere atentie si admiratie, dar va va recompensa cu ambele intr-o mai mare masura. Fata sa este turtita, fruntea se cuteaza, iar ochii lui sunt mari. Pugul are o blana scurta care are nevoie de o minima intretinere si o coada rasucita. Le place sa se joace, dar se vor bucura cu aceeasi intensitate si de momentele de lancezeala la fel de mult ca orice alt caine. Greutatea sa corporala este situata intre 6-8,2 kg.
Shih tzu. Mandru si inteligent, shih tzu provine din Tibet si China, tari in care numele sau inseamna „caine-leu" datorita infatisarii rasei. Cainele este, de asemenea, poreclit „cainele cu fata de crizantema" datorita parului din jurul fetei care creste in toate directiile. Rasa este vioaie, curioasa si blanda. Cainii de concurs, in general, au o blana multicolora, lunga si curgatoare. Cainii de companie sunt, de regula, tunsi, ceea ce inseamna ca au nevoie de excursii periodice la frizer pentru a-i mentine intr-o forma maxima. Shih tzu de salon cantareste in jur de 3,5-4,5 kg.

 
 

Sondaj

Cum ati sa fie animalul vostru de companie!
 
 
 

Rase Animale

Ciobanesc romanesc de Bucovina

Ciobanesc romanesc de Bucovina

Daca initial rolul lor era acela de a asigura paza si protectia turmelor, in prezent Ciobanescul de Bucovina este si un indragit animal de companie. Istoric si origine Cainele Ciobanesc de Bucovina este rasa romaneasca, formata in zona muntilor Carpati, cu precadere in nord-estul tarii. Rasa a