Victoriile animalelor in 2009

Special pentru iubitorii de animale, dar si pentru cei preocupati de etica alimentatiei, site-ul Ecorazzi a realizat acest top al celor mai importante victorii obtinute de animale, de-a lungul anului 2009.

Interzicerea taierii cozilor in California

Primul dintre succesele anului 2009 este interzicerea taierii cozilor animalelor in statul California. Procedeul avea loc de regula fara utilizarea analgezicelor. Ouch, nu? Aceasta metoda este o practica obisnuita in abatoarele din SUA si total inutila. Ei bine, de acum inainte, vacutele din California nu mai au motiv de a fi agitate si suferinde.

Printre celebritatile care au militat pentru aceasta cauza se numara Kim Basinger si Alicia Silverstone.

Aceasta metoda va fi interzisa, in curand, si in celelalte state ale Americii!

Etica alimentatiei – e bine sa fii vegetarian!

Un eveniment la fel de important a fost transformarea problemelor de etica a alimentatiei intr-un subiect la ordinea zilei.
Celebra Martha Stewart a inceput sa prezinte retete de parajituri vegetariene, iar cartea lui Jonathan Safran Foer, "Eating Animals" (“Mananca animale”), a starnit multe controverse.

Obama a modificat legea referitoare la animalele pe cale de disparitie

Fostul presedinte al Americii, Bush, a trasat o multime de legi periculoase si nefavorabile in timpul mandatului sau. Una dintre ele este si aceea conform careia se permite constructia de noi proiecte fara a se discuta cu experti daca aceste lucrari nu ar ameninta specii pe cale de disparitie.

Obama a modificat aceasta lege si, astfel, un numar semnificativ de proiecte de dezvoltare au fost blocate pentru ca afectau habitatul unor specii amenintate cu disparitia.

Interzicerea inchiderea animalelor in custi

O alta victorie a animalelor a fost legea prin care se interzice inchiderea in custi a viteilor si a porcilor., lege votata de statele americane Maine si Michigan. Statul Michigan interzice, de asemenea, si custile pentru gaini.

Oregon protejeaza animalele

Cele mai multe masuri pentru protectia animalelor au fost promovate in 2009 de statul american Oregon. Astfel, aici crescatoriile de catei au fost interzise, dar si detinerea de animale exotice. In plus, caii au fost adaugati pe lista animalelor ce pot avea statutul de exemplar abandonat, iar luptele intre cocosi au fost interzise, fiind considerate un sport brutal.

Articole

Golden Retriever vs. Labrador Retriever - 5 diferente importante

Golden Retriever vs. Labrador Retriever - 5 diferente importante

Cainii din rasa Golden Retriever si Labrador Retriever, cunoscuti ca si Goldies si Labradori, ocupa deja de multa vreme primele locuri in topul preferintelor iubitorilor de caini din lumea intreaga. Crescuti ca si caini de vanatoa...

Epulisul

Epulisul

Epulisul reprezinta o tumora a ligamentului periodontal, structura care mentine dintele in loc. Epulisul este tumora orala benigna cel mai frecvent intalnita la caini. Pisicile, rareori, prezinta tumori orale benigne. Aceste tumor...

Topul raselor de caini pentru familii

Topul raselor de caini pentru familii

Atunci cand simti ca este timpul sa aduci un caine in familia ta sau atunci cand in cele din urma ai cedat la insistentele copiilor tai, alegeti rasa potrivita pentru tine si familia ta. Dar, cu atat de multe rase disponibile, car...

Cel mai mic catel din lume

Cel mai mic catel din lume

Catelul de talie mica este deseori preferat de stapanii care locuiesc in zona urbana: sunt usor de intretinut si de ingrijit si nu necesita foarte mult spatiu. In plus, indiferent cat de mic este catelul, stapanii stiu ca poate sa...

40 de lucruri distruse de caini

40 de lucruri distruse de caini

Trebuie sa iti iei un caine! Nu stii cate pierzi. Viata alaturi de el e absolut minunata! Cainele este definit ca fiind cel mai bun prieten al omului, este loial, ofera dragostea lui sincera...toate astea cand esti prin prejma lui...

Recomandari

Sondaj

Ce ar fi daca animalele abandonate,ranite sau neingrijite sa nu mai fie asa?