Victoriile animalelor in 2009

Special pentru iubitorii de animale, dar si pentru cei preocupati de etica alimentatiei, site-ul Ecorazzi a realizat acest top al celor mai importante victorii obtinute de animale, de-a lungul anului 2009.

Interzicerea taierii cozilor in California

Primul dintre succesele anului 2009 este interzicerea taierii cozilor animalelor in statul California. Procedeul avea loc de regula fara utilizarea analgezicelor. Ouch, nu? Aceasta metoda este o practica obisnuita in abatoarele din SUA si total inutila. Ei bine, de acum inainte, vacutele din California nu mai au motiv de a fi agitate si suferinde.

Printre celebritatile care au militat pentru aceasta cauza se numara Kim Basinger si Alicia Silverstone.

Aceasta metoda va fi interzisa, in curand, si in celelalte state ale Americii!

Etica alimentatiei – e bine sa fii vegetarian!

Un eveniment la fel de important a fost transformarea problemelor de etica a alimentatiei intr-un subiect la ordinea zilei.
Celebra Martha Stewart a inceput sa prezinte retete de parajituri vegetariene, iar cartea lui Jonathan Safran Foer, "Eating Animals" (“Mananca animale”), a starnit multe controverse.

Obama a modificat legea referitoare la animalele pe cale de disparitie

Fostul presedinte al Americii, Bush, a trasat o multime de legi periculoase si nefavorabile in timpul mandatului sau. Una dintre ele este si aceea conform careia se permite constructia de noi proiecte fara a se discuta cu experti daca aceste lucrari nu ar ameninta specii pe cale de disparitie.

Obama a modificat aceasta lege si, astfel, un numar semnificativ de proiecte de dezvoltare au fost blocate pentru ca afectau habitatul unor specii amenintate cu disparitia.

Interzicerea inchiderea animalelor in custi

O alta victorie a animalelor a fost legea prin care se interzice inchiderea in custi a viteilor si a porcilor., lege votata de statele americane Maine si Michigan. Statul Michigan interzice, de asemenea, si custile pentru gaini.

Oregon protejeaza animalele

Cele mai multe masuri pentru protectia animalelor au fost promovate in 2009 de statul american Oregon. Astfel, aici crescatoriile de catei au fost interzise, dar si detinerea de animale exotice. In plus, caii au fost adaugati pe lista animalelor ce pot avea statutul de exemplar abandonat, iar luptele intre cocosi au fost interzise, fiind considerate un sport brutal.

Articole

10 modalitati de a va incalzi animalutul de companie in aceasta iarna

10 modalitati de a va incalzi animalutul de companie in aceasta iarna

Brr! Este atat de frig afara! Daca trebuie sa stati afara indiferent care ar fi motivul, cel mai probabil ca de-abia asteptati sa ajungeti acasa sa va puneti pe voi un flanel moale si pufos si sa sorbiti o ciocolata fierbinte. Dar...

Ce necesitati are un catel in varsta de 6 luni

Ce necesitati are un catel in varsta de 6 luni

Catelul vostru in varsta de 6 luni are nevoie de anumite lucruri pentru a se mentine sanatos! Urmatoarea este o lista cu lucrurile recomandate pentru intretinerea starii de sanatate a unui catel in varsta de 6 luni, lista ce inclu...

Mic dictionar si ghid canin

Mic dictionar si ghid canin

Lesa Asa este denumita o banda sau o curea care se ataseaza zgarzii tale, cu ajutorul caruia iti plimbi stapanul unde ai tu chef ! Nu uita, ca atunci cand stapanul ajunge acasa de la munca sa il intampini cu lesa in gura. Daca obi...

Ingrijirea de iarna a cainilor de curte

Ingrijirea de iarna a cainilor de curte

Dupa un articol dedicat pisicilor de curte, venim cu sfaturi si pentru proprietarii de catei crescuti in afara casei. Deoarece vremea rea bate tot mai tare la usa si in zonele in care iernile pot fi aspre si dure, cainii au nevoie...

Cainii strazilor bucurestene, sterilizati gratuit

Cainii strazilor bucurestene, sterilizati gratuit

Primaria Capitalei si Asociatia Vier Pfoten au demarat o campanie de sterilizare gratuita a cainilor fara stapan din Bucuresti! In urma protocolului semnat intre Primarie si ONG, timp de sase luni de acum inainte, cainii de pe str...

Recomandari

Sondaj

Animalul cel mai frumos sau cel mai urat dar care este foarte educat?