Parc des Felins (Franta)

Scopul acestui parc zoologic este acela de a le oferi animalelor conditiile de dezvoltare specifice mediului natural, pentru a le putea spori astfel efectivul.

Parc des Felins: Scurt istoric

Parc des Felins este situat in comuna Lumigny-Nesles-Ormeaux din regiunea Seine-et-Marne si acopera o suprafata de 60 hectare. Parcul zoologic si-a deschis oficial portile la data de 14 octombrie 2006.

Initial, parcul zoologic de feline era situat in Auneau, Eure-et-Loir, unde a luat fiinta la data de 1 septembrie 1998, pe domeniul de 8 ha al castelului Auneau. Scopul acestui parc a fost de la bun inceput acela de a oferi conditii optime de trai unor specii de feline mai putin cunoscute publicului larg si amenintate cu disparitia, incurajandu-le astfel sa se reproduca pentru a le spori numarul.

In 2004, directorul parcului, Patrick Jardin, a demarat cautarile unui domeniu mai spatios pentru a adaposti numarul tot mai mare de feline. Drept pentru care, in doar 2 ani, parcul s-a mutat pe domeniul unde se afla si in prezent.

Parc des Felins: Animale

Parcul zoologic de feline adaposteste 30 de specii si subspecii diferite, totalizand un numar de 140 de feline. Totodata, parcul gazduieste si lemuri, capre, gaste si rate salbatice.

Animalele sunt grupate in patru regiuni distincte, in functie de continentul de proveninenta, astfel incat sa le poata fi asigurate conditiile de trai din mediul lor natural. Cele patru zone sunt incluse in patru circuite turistice diferite: circuitul european, circuitul african, circuitul american si circuitul asiatic.

Circuitul european debuteaza la adapostul gheparzilor si include vizita, in zona impardurita a parcului, la adapostul pisicilor salbatice si al rasilor.Circuitul african include vizite la adapostul gheparzilor, leilor Katanga, servalilor, pisicilor de nisip, pisicilor salbatice arabe, leoparzilor persani, leilor Transvaal, leoparzilor, leilor, pisicilor cu picioare negre si la cel al caracalilor.

Circuitul american debuteaza la capatul adapostului leilor Katanga si include vizite la cele ale unor feline precum ocelotii, jaguarii, pumele si jaguarundii, dintre care cele din urma se regasesc in numar foarte redus in gradinile zoologice din Europa.In cele din urma, circuitul asiatic permite turistilor sa vizite adaposturile unor feline ca tigrii de Sumatra, pisicile aurii asiatice, pisicile leopard, pisicile pescar, tigrii, tigrii siberieni sau leoparzii patati.

Parc des Felins: Program si tarife

Parcul poate fi vizitat zilnic, mai putin in perioada noiembrie - ianuarie, cand este inchis lunea. In lunile ianuarie-martie, respectiv noiembrie-decembrie, parcul este deschis intre orele 10.00 - 17.00. Primavara si vara, parcul se deschide la 9.30 si se inchide la 6.00 sau chiar la 7.30, in iulie si august.

Pretul unui bilet intreg este de 16,50 euro. Studentii, elevii si persoanele cu dizabilitati platesc 14,50 euro, copii intre 4 si 9 ani, 10 euro, copii cu dizabilitati, cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani, 7 euro, iar micutii sub 4 ani au intrarea gratuita.Foto: wikipedia.org, parc-des-felins.com, fabienjtn.e-monsite.com

Articole

Highland Wildlife Park (Scotia)

Highland Wildlife Park (Scotia)

Iubitorii de animale din specii aflate pe cale de disparitie , originare din zonele muntoase si de tundra, considera parcul din Scotia un mic colt de paradis, animat de vietuitoare fascinante. Un obiectiv indragit in egala masura ...

Skandinavisk Dyrepark, parcul ursilor polari din Danemarca

Skandinavisk Dyrepark, parcul ursilor polari din Danemarca

Parcul ofera insa numeroase atractii pentru iubitorii de animale, iar cele 45 de hectare reprezinta adapostul pentru 300 de animale din specii diferite. Skandinavisk Dyrepark: Scurt istoric Parcul Skandinavisk Dyrepark din Danemar...

Parcul national

Parcul national "Padurea Bavareza" (Germania)

Cunoscuta si sub numele Bayerischer Wald, rezervatia naturala din Padurea Bavareza face parte din cea mai mare zona de padure protejata din Europa Centrala, situata la granita Germaniei cu Cehia. Parcul national "Padurea Bavareza"...

Parcul national Donau-Auen (Austria)

Parcul national Donau-Auen (Austria)

Traversat de Dunare, fluviul in jurul caruia s-a dezvoltat parcul austriac, Donau-Auen a creat habitatul ideal pentru o bogatie de plante si animale, unele dintre ele foarte rare. Parcul national Donau-Auen: Istoric Istoria parcul...

Parcul national din Elvetia

Parcul national din Elvetia

Bogatia faunei si a florei se datoreaza in parte eforturilor reprezentatilor parcului de a pastra suprafata acestuia nealterata de om. Parcul national din Elvetia: Scurt istoric Parcul national din Elvetia este singurul din tara. ...

Recomandari

Sondaj

Rasa ta preferata este...