Animale.ro

Parc des Felins (Franta)

Publicat: 10 Oct 2012 | Vizualizari: 3575

Scopul acestui parc zoologic este acela de a le oferi animalelor conditiile de dezvoltare specifice mediului natural, pentru a le putea spori astfel efectivul.

Parc des Felins: Scurt istoric

Parc des Felins este situat in comuna Lumigny-Nesles-Ormeaux din regiunea Seine-et-Marne si acopera o suprafata de 60 hectare. Parcul zoologic si-a deschis oficial portile la data de 14 octombrie 2006.

Initial, parcul zoologic de feline era situat in Auneau, Eure-et-Loir, unde a luat fiinta la data de 1 septembrie 1998, pe domeniul de 8 ha al castelului Auneau. Scopul acestui parc a fost de la bun inceput acela de a oferi conditii optime de trai unor specii de feline mai putin cunoscute publicului larg si amenintate cu disparitia, incurajandu-le astfel sa se reproduca pentru a le spori numarul.

In 2004, directorul parcului, Patrick Jardin, a demarat cautarile unui domeniu mai spatios pentru a adaposti numarul tot mai mare de feline. Drept pentru care, in doar 2 ani, parcul s-a mutat pe domeniul unde se afla si in prezent.

Parc des Felins: Animale

Parcul zoologic de feline adaposteste 30 de specii si subspecii diferite, totalizand un numar de 140 de feline. Totodata, parcul gazduieste si lemuri, capre, gaste si rate salbatice.

Animalele sunt grupate in patru regiuni distincte, in functie de continentul de proveninenta, astfel incat sa le poata fi asigurate conditiile de trai din mediul lor natural. Cele patru zone sunt incluse in patru circuite turistice diferite: circuitul european, circuitul african, circuitul american si circuitul asiatic.

Circuitul european debuteaza la adapostul gheparzilor si include vizita, in zona impardurita a parcului, la adapostul pisicilor salbatice si al rasilor.Circuitul african include vizite la adapostul gheparzilor, leilor Katanga, servalilor, pisicilor de nisip, pisicilor salbatice arabe, leoparzilor persani, leilor Transvaal, leoparzilor, leilor, pisicilor cu picioare negre si la cel al caracalilor.

Circuitul american debuteaza la capatul adapostului leilor Katanga si include vizite la cele ale unor feline precum ocelotii, jaguarii, pumele si jaguarundii, dintre care cele din urma se regasesc in numar foarte redus in gradinile zoologice din Europa.In cele din urma, circuitul asiatic permite turistilor sa vizite adaposturile unor feline ca tigrii de Sumatra, pisicile aurii asiatice, pisicile leopard, pisicile pescar, tigrii, tigrii siberieni sau leoparzii patati.

Parc des Felins: Program si tarife

Parcul poate fi vizitat zilnic, mai putin in perioada noiembrie - ianuarie, cand este inchis lunea. In lunile ianuarie-martie, respectiv noiembrie-decembrie, parcul este deschis intre orele 10.00 - 17.00. Primavara si vara, parcul se deschide la 9.30 si se inchide la 6.00 sau chiar la 7.30, in iulie si august.

Pretul unui bilet intreg este de 16,50 euro. Studentii, elevii si persoanele cu dizabilitati platesc 14,50 euro, copii intre 4 si 9 ani, 10 euro, copii cu dizabilitati, cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani, 7 euro, iar micutii sub 4 ani au intrarea gratuita.Foto: wikipedia.org, parc-des-felins.com, fabienjtn.e-monsite.com

 
 

Sondaj

este caine sau tigru?
 
 
 

Rase Animale

Perro de Presa Canario sau Dogo Canario

Perro de Presa Canario sau Dogo Canario

Istoricul si originea Originar din Insulele Canare, Presa Canario este un caine musculos cu o personalitate puternica. Aceasta rasa a fost initial utilizata la luptele de caini si a fost creata in urma incrucisarii cainilor de cireada, acum disparuti, care fusesera adusi in Insulele Canare de catre