Animale.ro

Parcul Wildwood, sanctuarul animalelor salbatice in Kent (Marea Britanie)

Publicat: 28 Sep 2012 | Vizualizari: 5554Cu o suprafata de peste 15 hectare, Parcul Wildwood ofera diferite atractii pentru iubitorii de animale, dar si pentru cei mici. Spre deosebire de Bioparc Valencia, ce recreeaza habitate africane in Europa, parcul din Marea Britanie este dedicat conservarii animalelor salbatice native continentului. Aici pot fi observate in habitatul lor natural numeroase mamifere, de la ras si cai sabatici la sobolanul de apa, pasari, de la egrete la diferite specii de bufnite, si amfibieni.

Parcul Wildwood: Importanta

Atractie unica in Kent, parcul natural Wildwood participa la numeroase programe de conservare a naturii si a elibereaza in salbaticie un numar tot mai mare de ierbivore mari.

In afara de scopurile ecologice ale parcului din Marea Britanie, Wildwood ofera o ocazia unica pentru copii de a interactiona cu animalele salbatice si de a invata lucruri noi despre echilibrul ecosistemelor.Parcul Wildwood: Animale

In parcul Wildwood sunt gazduite peste 300 de animale salbatice din specii native, printre care si cateva specii protejate.

Speciile de mamifere mici prezente in parc includ veverita rosie, sobolanul de apa, castorul, nutria, vidra si alte specii de rozatoare mici. Ierbivorele din incinta parcului includ cerbul carpatin si mai multe specii de caprioare, inclusiv muntiacul chinezesc.

In parc pot fi observate vulpi, mistreti salbatici, lupi, pisici salbatice, dar si animale protejate ca rasul si caii salbatici adusi din stepele Rusiei, rude apropiate ale cailor salbatici din Europa de Vest ce au disparut complet in ultimele doua secole.

Diversitatea pasarilor ce pot fi observate in parc se bazeaza pe mai multe specii de pasari acvatice, de la egrete si rate salbatice pana la specii rare de ibis si batlan. Alaturi de barza, pot fi observate si numeroase specii de bufnite si cucuvele.

La capitolul reptile si amfibieni, parcul natural Wildwood gazduieste mai multe specii de broaste si soparle, alaturi de vipera si broaste testoase de apa.Parcul Wildwood: Atractii

In afara de observarea animalelor salbatice in habitatul lor natural, parcul Wildwood ofera si alte atractii pentru cei vizitatori si in mod special pentru copii: de la spatii in care pot fi foarte aproape de animale pana la jocuri speciale.

Parcul natural organizeaza numeroase evenimente de-a lungul anului, permite accesul cu biciclete si include si un restaurant si zone de picnic in aer liber.

In cadrul proiectelor de conservare a naturii, parcul ofera si ocazia de a "adopta" de la distanta un animal. Toate fondurile stranse sunt utilizate pentru intretinerea ecosistemului din Kent, iar fiecare donator are acces la o intrare gratuita in parc si primeste diferite alte informatii despre animalul adoptat.Parcul Wildwood: Program si tarife

Deschis 362 zile pe an, Parcul Wildwood are un program zilnic pentru vizitatori intre orele 10:00 si 18:00, insa accesul se incheie la ora 17:00. Pretul unui bilet pentr adulti este de 9,95 lire sterline, iar accesul copiilor costa 7,95 lire. Parcul ofera si un bilet pentru familisti, ce include accesul a doi adulti si doi copii pentru pretul de 32,5 lire.Sursa foto: Dayvisits.co.uk, Photoshelter.com, Tripadvisor.com, Wildwoodtrust.org

 
 

Sondaj

de rasa sau nu?
 
 
 

Rase Animale

Brac german cu par sarmos

Brac german cu par sarmos

  Istoricul si originea Bracul german cu par sarmos a fost creat la inceputul anilor 1900 in Germania, pentru a fi un excelent caine de vanatoare. Rasa provine din incrucisarea pointer-ului german cu alte rase. Exista unele polemici cu privire la rasele care au fost utilizate la crearea bracului