Animale.ro

8 delicii pentru pisici

Publicat: 13 Aug 2010 | Vizualizari: 5331

Cu totii iubim deliciile culinare, iar pisicile nu fac nici ele exceptie. Ce ziceti daca le-ati pregati chiar voi niste recompense culinare delicioase? Ne-am informat pentru voi, iubitorii de pisici, ce trebuie sa contina deliciile pentru ele si cum ati putea pregati chiar in bucataria voastra asemenea bunatati si, au rezultat 8 retete delicioase si sanatoase!

1. Prajiturele pentru pisici cuminti

200 grame sardine pasate
¼ cana de lapte degresat
½ cana germeni de grau

Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele intr-un bol. Luati cate o lingurita de compozitie si formati o biluta. Din toata compozitia trebuie sa va iasa aproximativ 24 de bucati. Puneti-le in tava de cuptor pe o foaie de copt unsa cu ulei ori unt si intepati-le cu o furculita. Bagati-le in cuptorul incins si lasati-le la copt, la foc mediu pana se rumenesc.

2. Bucurii cu branza

½ cana de branza rasa
2 linguri de iaurt sau smantana
un praf de faina
2 linguri de margarina / unt

Mod de preparare
Amestecati si pasati toate ingredientele, in ordinea descrisa mai sus si serviti-i "Bucuriile cu branza" reci. Pentru pregatirea acestui deliciu nu este necesara coacerea. Unele pisici nu vor fi atrase de un deliciu care nu contine carne, dar altele il vor adora.

3. Jeleuri

3 cani de supa de pui
4 ½  linguri de faina
¼ cana de morcovi taiati bucatele mici
¾ cana de carne tocata slaba (gatita) si bucati de peste

Mod de preparare
Dupa ce ati facut supa de pui lasati-o sa se raceasca in jur de doua minute. Adaugati apoi faina si amestecati. Puneti tot continutul pe foc si mestecati pana se formeaza o crema mai groasa. Adaugati apoi morcovul si carnea. Luati oala de pe foc si varsati continutul intr-un vas, dupa care puneti-i pisicii in bolul ei. Ii va placea cu siguranta!

4. Pasta de pui & sardine

1 conserva de sardine in ulei de masline
¼ cana de miez de paine
1 ou batut
2 ciocanele de pui fierte (indepartati oasele)

Mod de preparare
Scurgeti sardinele si pasati-le, dar pastrati uleiul intr-un vas pentru ca va va mai trebui. Pasta obtinuta din sardine amestecati-o cu miezul de paine si oul, pana veti obtine o pasta mai lipicioasa. Puteti adauga bucatele de carne de pui in pasta obtinuta si, de asemenea, in uleiul ramas de la sardine puteti praji alte bucati de pui pe care sa le adaugati ulterior mixturei.
Aceasta pasta se prepara foarte repede si este buna servita rece!

5. Budinca de peste

1 cana de peste
½ cana de apa
½ cana de miez de paine

Mod de preparare
Rupeti mici bucatele de peste, puneti-le la fiert intr-o oala cu apa, dupa care adaugati painea.
Amestecati 1-2 minute pana se ingroasa si luati oala de pe foc. Lasati compozitia sa se raceasca putin, dupa care serviti-i-o pisicii. De asemenea, puteti pune aceasta budinca peste hrana uscata a pisicii.

6. Mingiute de peste

3 morcovi pitici, fierti
o conserva de 450 grame de ton (scurs de uleiul de masline)
60 grame de hering gatit, fara pielita
50 grame de miez de paine sau faina de ovaz
2-3 linguri de branza rasa
½ lingurita de drojdie
1 ou batut
cateva fire tocate de iarba matei
2 linguri de pasta de tomate (nu ketchup)

Mod de preparare
Amestecati morcovii cu pestele, miezul de paine ori faina, branza, drojdia de bere, iarba pisicii, oul si pasta de tomate pana se omogenizeaza toata compozitia. Formati mingiute din compozitie si puneti-le intr-o tava de cuptor, pe o foaie de copt, dupa care bagati-le in cuptorul preincins. Coaceti 15-20 minute, verificand frecvent. In momentul in care sunt gata mingiutele capata culoarea maro-auriu. Se servesc reci.

7. Cartofi au feline

3 cani de cartofi fierti si taiati rondele
2 linguri de legume pe gratar
½ cana de branza de vaci
2 linguri de morcovi la gratar
¼ cana lapte integral
¼ cana branza rasa

Mod de preparare
Puneti primele 4 ingrediente intr-un vas yena, dupa care turnati laptele peste ele si presarati branza deasupra. Bagati 15 minute vasul in cuptor, pana cand branza se topeste si se formeaza crusta. Se serveste rece.

8. Chiftele de ton

1 conserva de ton
½ cana de orez fiert
¼ cana de ficat
2-3 fire tocate de patrunjel

Mod de preparare
Dupa ce ati scurs uleiul din conserva amestecati tonul cu restul ingredientelor. Formati 6-7 chiftelute turtite si bagati-le in frigider. Pot fi servite dupa aproximativ o ora. Cu siguranta pisica nu va face nazuri cand va gusta aceste delicii.

Speram ca pisicutele voastre sa fie incantate de aceste delicii yummy!
Tineti cont insa ca acestea nu inlocuiesc alimentatia de baza a pisicii, ci doar constituie un supliment alimentar.

 

Sondaj

Ce ar fi daca animalele abandonate,ranite sau neingrijite sa nu mai fie asa?
 
 

Rase Animale

Gordon Setter-ul

Gordon Setter-ul

Istoricul si originea Gordon setter-ul, cunoscut inital si ca Gordon Castle setter, a fost initial creat in Scotia in anii 1600 si denumit setter-ul negru cu cafeniu, sau cu puncte de foc. Gordon setter-ul era utilizat ca si caine de vanatoare scotian care lua urma si pointa vanatul de talie mica