Animale.ro

Femeia gravida nu trebuie sa renunte la pisica

Publicat: 16 Iul 2013 | Vizualizari: 1648

Toxoplasmoza este o boala cauzata de un protozor parazit numit Toxoplasma gondii, dupa numele rozatorului african la care a fost gasit. Acest parazit infecteaza o varietate foarte mare de specii si foarte multe dintre tipurile celulare ale gazdei. Aceasta bacterie se gaseste pe legume si fructe, pe carnea nefiarta si poate fi purtata si de pisica, mai exact se regaseste in fecalele pisicii si in nisipul pe care il foloseste.


Primul pas care trebuie facut este proba de sange pentru a afla daca sunteti sau nu imuna la toxoplasmoza. Daca sunteti imuna, atunci nu aveti de ce sa va ingrijorati si va puteti ocupa de pisica la fel ca pana acum.Daca nu sunteti imuna, nu va speriati. Exista mult mai multe sanse sa contactati aceasta boala de pe fructe sau legume nespalate si din carne nefiarta decat de la pisica. Oricum, pentru a preveni contactarea toxoplasmozei aveti doua optiuni:


1. Va vaccinati inainte de a ramane insarcinata avand astfel parte de imunitate impotriva bolii si bebelusul fiind protejat.


2. Daca nu ati reusit sa va vaccinati, respectati cateva reguli stricte care sa tina departe de dvs si de bebelus aceasta infectie:


a. Evitati contactul direct cu fecalele pisicii, rugand pe altcineva sa se ocupe de schmbarea nisipului


b. Daca nu are cine sa schimbe nisipul folositi obligatoriu manusi si masca faciala


c. Nisipul ar trebui schimbat in fiecare zi sau o data la doua zile (ouale de toxoplasmoza nu sunt infectioase in primele 1-5 zile)


d. Spalati foarte bine fructele si legumele pe care le consumati


e. Fierbeti foarte bine carnea pe care urmeaza sa o consumati


f. Spalati-va pe maini dupa ce ati gradinarit, ati umblat cu fructe sau legume nespalateOricum, pisica pe care o hraniti cu mancare uscata si care nu iese afara nu reprezinta risc de contaminare.


In cazul in care nu sunteti imuna la toxoplasmoza, chiar daca aveti pisica, chiar daca nu, este recomandat sa faceti analize lunar, pentru a detecta la timp o eventuala infectie.


Sursa foto: www.catster.com, palmbeachpetlovers.com

 

Sondaj

Ce animal de companie aveti?
 
 

Rase Animale

Harrier

Harrier

Istoric si origine Desi originea exacta a acestei rase nu este foarte clara , se crede ca Harrier a fost obtinut din Foxhound, fiind insa mai mic decat acesta. Rasa a existat in America inca din vremurile coloniale si a fost dezvoltata in primul rand pentru vanatoarea de iepuri de camp , extinsa la