Publicat: 30 Iun 2011 | Vizualizari: 10768
Bichon-ul este un caine ideal pentru copii, avand talie mica si o personalitate puternica. Sunt plini de viata si se adapteaza usor la orice conditii, la oameni sau la alte animale. Speranta de viata este in jur de 12-13 ani, sau chiar mai mult.
Cel mai des, cainii din aceasta rasa sufera de alergii. Insa alergiile pot fi prevenite cu usurinta, daca stapanul este atent la comportamentul cainelui. Orice manifestare neobisnuita: latral des, mancarimi sau lins blana in unele zone trebuie sa atraga atentia. Daca se constata ca animalul are vreun disconfort, trebuie dus la veterinar.
Alergiile pot sa apara din cauza unor alimente, dar si din cauza unor paraziti (alergii la muscaturile de purici) sau a poluantilor.
Ochii si urechile sunt zone sensibile la bichon frise. Pe masura ce imbatranesc, acesti caini dezvolta cataracta, ceea ce inseamna ca nu mai vad bine. In plus, sunt susceptibili la infectii ale urechilor, de aceea urechile trebuie curatate cu atentie.
Acesti caini pot avea uneori si probleme la femur, care se poate deforma in primele luni de viata (6-8 luni). Daca femurul ajunge sa fie deformat, cainele nu va merge cu usurinta si poate avea dureri mari. Problemele se pot insa rezolva cu operatie.
Bichon-ul poate avea si probleme cu dentitia, aceasta rasa fiind susceptibila la diverse afectiuni ale gingiilor si la carii. Daca bacteriile care se acumuleaza in gura ajung sa patrunda in corp, pot aparea complicatii. Din acest motiv, este nevoie ca dintii bichon-ului sa fie curatati odata pe luna si sa fie verificati de veterinar odata la sase luni.
Unele exemplare sunt afectate si de boli mai complexe. Una dintre ele este sindromul Cushing, care poate determina obezitate, modificari ale pielii, oboseala, precum si unele afectiuni ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, depresia si osteoporoza.
Bichon-ul frise mai poate fi afectat si de diabet, infectii urinare sau epilepsie. Daca este insa dus in mod regulat la veterinar, toate aceste probleme pot fi prevenite sau tratate, astfel incat sa avem un catel sanatos si fericit.
Mai des intalnita la femele decat la masculi, keraconjunctivita sicca afecteaza adesea pisicile ce sufera de herpes cronic, iar la Birmaneza poate fi o afectiune congenitala. Pisicile care sufera de sindromul ochiului uscat sunt a...
Pisica voastra tocmai ce a fatat niste pisoi adorabili, dar oare puteti spune care sunt baieti si care sunt fete? Poate fi un lucru dificil sa faceti distinctia intre organele genitale ale pisoilor de sex masculin si a celor de se...
Prezentare generala \\n Cistita acuta reprezinta o inflamatie a vezicii urinare. La pisici, cistita acuta nu are, de regula, un caracter infectios, iar cauza cea mai frecventa a simptomelor de tract urinar inferior la aceasta spec...
Sunt insa si exceptii de la regula. Mai exact, pisica poate dezvolta cateva boli foarte periculoase, care duc la moartea animalului sau necesita tratamente dificile si de lunga durata. Rabia la pisici Rabia sau turbarea este una d...
Protectia mobilei si a propriilor maini in timpul jocurilor cu animalul de companie sunt motivele care duc cel mai des la dorinta de a scurta ghearele ascutite. Obisnuirea pisicii cu taierea ghearelor tine de varsta animalului. Pi...