Animale.ro

Infectiile tractului respirator la broasca testoasa

Publicat: 19 Feb 2013 | Vizualizari: 6193

In astfel de conditii, sistemul imunitar al acestor animale este slabit si nu mai poate lupta impotriva infectiilor.

Ce sunt infectiile tractului respirator

Infectiile tractului respirator sunt afectiuni comune in randul broastelor testoase expuse la curenti de aer rece. Simptomele acestei afectiuni sunt distinctive, astfel ca sunt usor de identificat. Tratamentul este pe baza de antibiotice, care sunt prescrise doar de un medic veterinar.

Aceste infectii sunt usor de prevenit prin crearea unor conditii optime pentru dezvoltarea broastelor testoase si prin ferirea de curentii de aer rece.
Simptomele infectiilor tractului respirator

Printre simptomele infectiilor tractului respirator la broasca testoasa se numara:  • respiratie ingreunata, cu zgomote;

  • stranut zgomotos, in fazele avansate;

  • gura tinuta deschisa in majoritatea timpului;

  • capul tinut in sus;

  • rinita;

  • secretii mucoase la nivelul gurii, care formeaza adesea baloane de aer, cand broasca nu se afla in apa;

  • tuse

  • secretii nazale.De asemenea, la unele broaste testoase, infectiile tractului respirator se manifesta si prin pierderea apetitului alimentar, scaderea in greutate, letargie si pierderea echilibrului in timpul inotului.Cauzele infectiilor tractului respirator

Infectiile tractului respirator sunt cel mai adesea cauzate de aerul rece. Aceste afectiuni sunt mai comune atunci cand broastele testoase sunt tinute in acvarii neincalzite, pozitionate in zone reci. In astfel de conditii, sistemul imunitar al broastelor testoase este slabit, astfel ca bacteriile pot ataca organismul mult mai usor.

O alta cauza a infectiilor tractului respirator la broastele testoase este insuficienta de vitamina A (hipovitaminoza A), subnutritie cronica sau conditiile neigienice. In plus, pot aparea concomitent cu alte infectii.

Infectiile tractului respirator sunt cauzate si de o serie de bacterii si cuperci, printre care E.coli, Aspergilis sau Candida.

Diagnosticul infectiiilor tractului respirator

Broastele testoase care prezinta simptome precum tuse, stranut si secretii nazale trebuie transportate imediat la medicul veterinar. De obicei diagnosticul este dat dupa examinarea mucusului colectionat din cavitatea bucala.Tratamentul infectiilor tractului respirator

De obicei, tratamentul infectiilor tractului respirator la broasca testoasa consta in asigurarea unor conditii de mediu optime, concomitent cu administrarea de antibiotice prescrise de medicul veterinar. Alte tratamente pentru aceasta afectiune nu mai exista.

Antibioticele administrate frecvent pentru astfel de afectiuni sunt cele aminoglicozide, precum amikacina, care se administreaza pe cale injectabila.

In plus, brostele testoase trebuie mutate in acvarii cu apa calda si tinute in locuri ferite de curenti. In acest fel sistemul imunitar al broastei este stimulat si poate lupta mai bine impotriva infectiilor.

De asemenea, apa trebuie sa fie curata, iar broastei sa i se ofere alimente bogate in vitamine.


Surse foto: wildlifedepartment.com, npr.org, sodahead.com, welovepetsq8.com

 
 

Sondaj

Mamifere,pasari sau reptile?
 
 
 

Rase Animale

Komondor

Komondor

Istoricul si originea Marturii istorice cu privire la existenta Komondor-ului dateaza de acum cateva sute de ani, motiv pentru care este considerata o rasa de caini foarte veche. In secolul al IX-lea, Komondor-ii au fost adusi in Ungaria de catre triburile nomadice. Komondor-ii au fost utilizati pe