Animale.ro

Agresivitatea la porcusorul de Guineea

Publicat: 10 Mai 2013 | Vizualizari: 3340Forma prin care se manifesta agresivitatea cel mai des sunt muscaturile, dar cei mai multi porcusori de Guineea dau un avertisment inainte de a musca. Sunetele de amenintare, scoase prin frecarea dintilor, sunt un semn clar ca animalul este tensionat sau se afla intr-o situatie care ii displace foarte mult.

Cu putina rabdare si mai ales fara nicio pedeapsa, impulsurile agresive ale porcusorului de Guineea pot fi eliminate. Comportamentului agresiv al acestui rozator se manifesta de obicei in trei situatii: imediat dupa adoptie/mutare, atunci cand animalul este speriat si atunci cand vrea sa-si protejeze teritoriul.Hranirea porcusorului de Guineea

Agresivitatea dupa adoptie

Indiferent daca ai achizitionat porcusorul de Guineea de la un magazin specializat sau l-ai adoptat de la un crescator, rozatorul are mai multe motive pentru care este agresiv atunci cand intra intr-un mediu nou.

Orice parazit extern sau infectie a pielii ii cauzeaza animalului un disconfort mare. Animalul devine agresiv fara avertisment atunci cand este atins in locurile sensibile. Odata cu tratamentul necesar si imbunatatirea situatiei, comportamentul porcusorului de Guineea se imbunatateste treptat.

Daca a locuit intr-un spatiu foarte aglomerat, alaturi de alti porcusori, se mai poate manifesta agresiv si atunci cand il paraseste. Cand animalul a fost abuzat, este important sa-i oferi un mediu de viata linistit, in care sa se simta in siguranta. Atunci cand fuge si se ascunde cand vede ca iti apropii mana, nu insista sa-l atingi pentru a nu intari comportamentul agresiv al porcusorului.Comportamentul agresiv defensiv

Cele mai multe cazuri de agresiune sunt cauzate de o situatie pe care animalul o percepe ca fiind amenintatoare. Uneori poate fi vorba pur si simplu despre faptul ca nu este tinut in mana corect. Zgomotele puternice il streseaza pe porcusorul de Guineea, motiv pentru care nu ar trebui sa fie atins atunci cand acestea nu pot fi eliminate, ca in cazul unei furtuni cu tunete sau al unei petreceri zgomotoase.

Rozatorul poate deveni agresiv si atunci cand este tinut departe de culcus prea mult timp. Porcusorul de Guineea nu va urina cand este tinut in mana, iar faptul ca nu poate avea intimitate pentru functiile fiziologice il streseaza puternic.Agresivitatea teritoriala

Unii porcusori de Guineea sunt pur si simplu mai agresivi, iar acest lucru se explica prin instinctul teritorial. Prezent puternic si la femele si la masculi, instinctul teritorial se poate atenua prin obisnuirea animalului cu prezenta ta.

O rasplata gustoasa este intotdeauna apreciata, iar dupa ce invata ca mainile ii aduc mancare, rozatorul va fi tot mai putin agresiv fata de oameni.

Atunci cand se simt aglomerati intr-un spatiu prea mic, animalele pot fi agresive si intre ele. Daca situatia se repeta, despartirea lor temporara este cea mai buna solutie.

Indiferent de cauza agresivitatii la porcusorul de Guineea, nu uita ca poti rezolva problema fie cu rabdare, fie oferind animalului senzatia de siguranta. Orice fel de pedeapsa, fizica sau sonora, il va traumatiza si mai mult, ducand la perpetuarea comportamentului agresiv.

Sursa foto: news.com.au, pawnation.com, npr.org, zimbio.com

 

Sondaj

ti-a disparut vreu animal s-au a murit?
 
 

Rase Animale

Braziliana cu par scurt

Braziliana cu par scurt

De la „pisica strazii” a ajuns sa fie pisica de rasa pura. Aceasta este Braziliana cu par scurt (Brazilian Shorthair), o pisica de dimensiuni medii, cu ochi expresivi si jucausi. Daca sunteti in cautarea unei pisici afectuoase, care nu este agresiva si adora sa fie in preajma oamenilor, Braziliana