Animale.ro

De ce cade blana hamsterului

Publicat: 15 Mai 2013 | Vizualizari: 11199Uneori, blana hamsterului care odata cu inaintarea in varsta, dar atunci cand micul rozator prezinta si alte simptome ingrijoratoare poate fi necesara consultarea unui medic veterinar.

Descopera care sunt cauzele cele mai frecvente pentru caderea blanii la hamster si care sunt solutiile si tratamentele recomandate.Probleme comportamentale la un hamster auriu

Caderea blanii hamsterului din cauze mecanice

Hamsterul are de obicei blana mai rara vara, iar caderea blanii odata cu inaintare in varsta este un fenomen normal. Exista insa mai multe cauze mecanice care pot duce la pierderea parului din anumite zone ale corpului.

Perierea excesiva a blanii hamsterului cu un pieptene special poate cauza probleme. In cele mai multe cazuri, singurul periaj de care are nevoie rozatorul este pentru descalcirea blanii.

Atunci cand hamsterul locuieste intr-o cusca cu bare metalice, frecarea de ele poate cauza in timp pierderea blanii. Si instinctul de sapat poate fi uneori exagerat, si duce la rarirea blanii in jurul fetei hamsterului.

Daca blana cade se rareste mai ale in jurul cozii si al fundului, problema pot fi alti hamsteri care locuiesc in aceeasi cusca. Cand acestea sunt cauzele pentru caderea blanii, solutiile sunt limitate: despartirea hamsterilor si renuntarea la periajul blanii.Caderea blanii cauzata de probleme dermatologice

Alopecia cauzata de diferite probleme dermatologice poate fi tratata cu succes folosind un sampon special sau antibiotice.

Orice infectie cu paraziti, de la capuse pana la acarierni sau alti ectoparaziti, cauzeaza hamsterului mancarimi puternice. Deoarece se scarpina cu o intensitate tot mai mare, blana poate cadea in zonele afectate. Pielea rosie sau iritata este un semnal de alarma ca hamsterul ar trebui consultat de un medic veterinar.

Specialistul ii poate prescrie tratamentul necesar, dar este necesara dezinfectarea custii si a tuturor obiectelor atinse de hamster pentru a preveni revenirea problemei.

Caderea blanii hamsterului ca semnal pentru deficiente nutritionale

In multe cazuri, blana se rareste si cade in unele zone ale corpului hamsterului din cauza deficientelor nutritionale. Daca rozatorul nu are suficiente vitamine si proteine in dieta, blana sa va suferi.

Problema apare mai ales la hamsterii care au o alimentatie foarte bogata in seminte, in special seminte de floarea soarelui. Deficientele complexului de vitamine B si cele proteice pot fi tratate prin diversificarea meniului hamsterului: cereale integrale, branza, iaurt, oua fierte si cat mai multe legume proaspete.Caderea blanii ca simptom de boala

Cazurile in care rarirea blanii este cauzata de o alta problema de sanatate sunt mai dificil de rezolvat. Dereglarile la glanda tiroida si complicatiile renale pot duce la caderea blanii.

Limfomul, cancer care incepe la nivelul sistemului imunitar, include si caderea blanii printre simptomele sale. Cele mai multe tumori la hamster sunt insa benigne si numai 4% dintre ele sunt asociate tipurilor de cancer.


Sursa foto: hamsterfanciers.com, southernhamsterclub.co.uk, madabouthamsters.com

 

Sondaj

animal care e trist....
 
 

Rase Animale

Terra Nova

Terra Nova

Istoricul si originea Originea acestei rase, asemeni altora, este intens disputata. Unii spun ca Terra Nova provine din cainii-ursi de origine scandinava, iar altii sunt de parere ca din molossi adusi de vikingi. Nu este exclus ca “reteta” sa fi cuprins si ceva sange de Leonberger, Ciobanesc de