10.000 de caini si pisici de rasa vor fi sterilizati gratuit

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a votat marti, 26 februarie, un proiect care vizeaza eliminarea gratuita a maxim 10.000 de caini si pisici de rasa mixta care au proprietari.

Costurile vor fi suportate de Autoritatea pentru protectia si supravegherea animalelor (ASPA), care va organiza procedura de achizitie pentru aceste servicii, a informat Mediafax local. Conform proiectului, valoarea unei interventii de sterilizare poate ajunge la 235 RON pentru caini si 150 RON pentru pisici.

Proiectul are ca scop reducerea abandonului animalelor, deoarece unii proprietari decid sa isi abandoneze doar cainii sau pisicile (sau catelusii sau pisoiii) pe strazi.
\\r\\n\r\n

Primaria Bucuresti planifica recensamantul animalelor de companie

\r\n\\r\\nPrimaria Bucuresti cauta sa efectueze un recensamant pentru animale de companie, potrivit unui proiect care va fi discutat joi, 24 octombrie, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a informat News.ro.

Daca proiectul se va derula, recensamantul va fi facut de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Proprietarii de animale de companie vor trebui sa declare toate informatiile referitoare la animalele lor: rasa, culoare, dimensiune, sex, varsta si nume.

Proiectul urmareste sa ajute la gestionarea reproducerii animalelor de companie, sa previna abandonarea acestora si sa ii constientizeze pe proprietarii de animale de companie.

Recensamantul, primul de acest fel care va fi efectuat, va dura doi ani pana la finalizare si ar incepe 30 de zile dupa aprobarea proiectului. ASPA ar lucra cu Politia locala pentru acest lucru.

Datele culese la recensamant vor fi inregistrate intr-un registru al animalelor de companie. Agentii de recensamant urmeaza sa vina la casele oamenilor de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 20:00.

Proprietarii au, de asemenea, obligatia de a anunta decesul animalului de companie sau de a le da, astfel incat ASPA sa-l poata inregistra in baza de date. in acelasi timp, proprietarii sunt obligati sa anunte ASPA daca primesc un animal de companie nou sau daca acestia au nascut.

Refuzul de a furniza date sau de a furniza date eronate sau incomplete poate fi amendat cu sume cuprinse intre 500 RON (105 EUR) si 1.000 RON (210 EUR), conform proiectului. Daca proprietarii de animale de companie nu anunta ASPA, in termen de 15 zile de la eveniment, ca animalul lor a nascut, pot primi o amenda cuprinsa intre 400 RON (84 EUR) si 600 RON (126 EUR).

Se estimeaza ca 11 milioane de animale de companie sunt in Romania: 4 milioane de caini si 4,2 milioane de pisici, conform informatiilor prezentate in proiect. In Bucuresti, se estimeaza ca o familie din trei are un animal de companie.
\\r\\n

Articole

Prietenul la nevoie se cunoaste: gestul incredibil al unei broaste testoase VIDEO

Prietenul la nevoie se cunoaste: gestul incredibil al unei broaste testoase VIDEO

.. infaptuita de o alta broasca testoasa! Mai precis, reptila cu inima de aur a dat peste o surata care, cum, necum, se rasturnase si ramasese imobilizata-n loc. Dand dovada nu doar de compasiune, ci si de o reala inteligenta, bro...

8 curiozitati despre iepurele urias belgian

8 curiozitati despre iepurele urias belgian

Un indragit animal de casa, in pofida dimensiunilor sale, iepurele urias belgian are o istorie invaluita in mister. Descopera cateva curiozitati despre dragalasul rozator in randurile urmatoare! 1. Fara a i se cunoaste cu exactita...

Legea eutanasierii in 14 zile a fost declarata constitutionala

Legea eutanasierii in 14 zile a fost declarata constitutionala

Dupa ce dimineata, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a anuntat ca decizia va fi comunicata pana la ora 14.00, se pare ca au luat-o destul de usor si au dat-o publicitatii in jurul orei 12.00. Potrivit acestei ...

Doua broaste testoase

Doua broaste testoase "divorteaza" dupa 115 ani de casnicie

Femela este cea care a intentat "divortul", adoptand un comportament agresiv fata de mascul. Broastele testoase Bibi si Poldi au format un cuplu solid timp de mai bine de un secol. Insa, recent, ingrijitorii gradinii zoologice Kla...

7 animale esentiale pentru supravietuirea speciei umane

7 animale esentiale pentru supravietuirea speciei umane

Din pacate, oamenii au adus multe prejudicii mediului natural in ultimele sute de ani, punand in pericol numeroase specii de vietuitoare, unele dintre ele ajungand sa fie pe cale de disparitie. Iata care sunt acele animale care fa...

Recomandari

Sondaj

de rasa sau nu?