10 sfaturi pentru achizitionarea unei pasari de companie

Detinerea unei pasari de companie nu este o chestiune simpla. Unii papagali pot trai 50-60 de ani, asa ca alegeti cu atentie: achizitionarea din impuls a unui exemplar poate avea repercusiuni care sa dureze o viata intreaga. Desi nu exista un anumit numar de lucruri pe care sa trebuiasca sa le retineti inainte de a cumpara o pasare, iata 10 aspecte care nu ar trebui niciodata trecute cu vederea.

1. Este acest tip de pasare potrivita pentru tine? Asigura-te ca stii care sunt motivele pentru care-ti doresti o pasare si de asemenea, asigura-te ca pasarea pe care ti-o alegi le satisface. Cu alte cuvinte, daca capacitatea de a vorbi este importanta pentru tine, atunci asigura-te ca iti achizitionezi o pasare care are acest potential.


2. Ia in considerare speranta medie de viata a pasarii, care variaza de la 10 la 60 de ani, in functie de specie. Chiar iti doresti un animalut de casa care poate trai mai mult decat tine?


3. Odata ce te-ai decis la o specie de pasari care intruneste toate necesitatile tale, gandeste-te daca tu i le poti satisface pe ale ei. Anumite specii sunt extrem de sociabile si au nevoie de interactiune, precum si de un dresaj regulat.


4. Cel care iti vinde pasarea are o reputatie buna? Intereseaza-te de seriozitatea acestuia intreband alti proprietari de pasari, medici veterinari si organizatiile de protectie a animalelor. Multi cumparatori afla abia dupa achizitionarea pasarii ca vanzatorul are o reputatie indoielnica.


5. Vanzatorul are o locatie fixa in care sa-l poti regasi in cazul in care ai nevoie de ajutor? Pasarile sunt adesea vandute la piatele ambulante sau la marginea drumului - ceea ce nu este bine, daca veti dori sa mai regasiti vanzatorul vreodata.


6. Vanzatorul iti ofera vreo garantie? Fii suspicios cu orice vanzator care nu-ti ofera nicio asigurare cu privire la starea de sanatate a pasarii.


7. Care este sursa acelei pasari? A fost ea crescuta la nivel local? Este crescatorul disponibil pentru un set de intrebari? Importul multora dintre specii a incetat cu ani in urma, dar inca mai merge prin contrabanda.


8. Esti familiarizat cu cerintele nutritionale ale acestei pasari, in mod particular? Anumite specii au nevoi speciale. De exemplu, pasarile Mynah (mierlele indiene) au nevoie de o dieta saraca in fier. Un alt lucru de retinut este modul de prezentare al dietei pasarii respective. In cea mai mare parte, dietele din seminte sunt lipsite de valoare nutritiva. Intreaba daca pasarea deja consuma o hrana adecvata. Daca nu, ea va trebui schimbata cu una corecta. Tine minte ca trecerea unei pasari varstnice de la o dieta la alta este destul de dificila.


9. Este aceasta pasare sanatoasa? Nu exista nicio modalitate de a raspunde la aceasta intrebare fara un examen veterinar de specialitate. In primul rand, asigura-te ca pasarea pare normala - ca ochii ei sunt limpezi si stralucitori, penajul ei este curat si neafectat si ca pasarea per ansamblu pare vioaie si reactiva. Cat mai curand posibil, stabileste-ti o consultatie la medicul tau veterinar astfel incat pasarea ta sa fie verificata minutios.


10. Este casa ta pregatita pentru pasarea respectiva? Ai o colivie adecvata pentru aceasta? Este dispusa aceasta intr-o locatie corespunzatoare - intr-un loc usor de abordat, insorit si departe de curentii de aer? Ai aranjat stinghiile corect? Ce zici de niste jucarii si alte accesorii?


Devenind un proprietar de pasari informat inainte de achizitionarea unei pasari te va ajuta sa transformi aceasta experienta intr-una fericita si plina de satisfactii.


 


 

Articole

Cum transporti o pasare

Cum transporti o pasare

Secretul pentru a transporta cu succes o pasare este pregatirea temeinica. Fie ca vrei sa iei pasarea cu tine in vacanta sau ca iti muti domiciliul, calatoriile pot fi foarte stresante pentru pasarile de companie, indiferent de ma...

Prima pereche de panda gemeni din acest an s-a nascut in China

Prima pereche de panda gemeni din acest an s-a nascut in China

Puii de panda urias s-au nascut in Rezervatia Naturala Wolong, in sud-vestul provinciei Sichuan din China , sambata seara . Primul pui s-a nascut la 4:54 , iar cel de- al doilea dupa 10 minute . Mama si-a tinut primul pui in brate...

Zebra australiana: ingrijirea in perioada de reproductie

Zebra australiana: ingrijirea in perioada de reproductie

In captivitate, zebrele australiene se reproduc cu succes atunci cand au la dispozitie o colivie mare, dar si un cuib special amenajat. Imperecherea zebrelor australiene Daca masculul si femela de zebra australiana au fost tinuti ...

Exista depresia si pesimismul la animale?

Exista depresia si pesimismul la animale?

Un studiu recent, publicat in revista "Biologia azi" arata ca pana si albinele au uneori comportamente caracteristice depresiei si pot da semnale de pesimism, in unele situatii. Cercetatorii nu pot spune cu exactitate daca micutel...

Legatura incredibila dintre un barbat si o pasare salbatica

Legatura incredibila dintre un barbat si o pasare salbatica

O traducere aproximativa a ceea ce spune omul priteneului sau, pasarea: "Vino aici. Vino aici, hai sa vorbim mai aproape de camera de filmat, da? Stai, vino aici. Bea putin, da? Asa, uitat-te aici. Hai aici, hai in fata camerei, f...

Recomandari

Sondaj

Esti de acord cu noua lege care impune eutanasierea cainilor fara stapan?