Animale.ro

5 obiecte periculoase pe care trebuie sa le tii departe de pisica ta

Publicat: 05 Nov 2014 | Vizualizari: 2695

Protejeaza sanatatea adoratei tale pisicute si tine-o departe de urmatoarele cinci obiecte!

1. Plante toxice

Exista o sumedenie de plante superbe, pe care le cultivi in apartament in ghivece sau de frumusetea carora te bucuri ori de cate ori primesti un buchet, dar care nu ii fac deloc bine pisicutei tale. Printre altele, ar trebui sa te feresti sa tii in casa sau, cel putin, ar fi indicat sa amplasezi ghivecele/vazele cat mai departe de zonele in care pisica are acces, urmatoarele plante:  • crini

  • crizanteme

  • azalee si rhododendroni

  • leandri

  • cyclamen

  • amaryllis

  • bulbi de narcise si lalele

  • palmieri sago
Tine cont de faptul ca pana si polenul florilor anumitor plante din aceasta lista, cum este cazul crinilor, este deosebit de toxic pentru pisici, prin urmare ia masurile necesare pentru ca felina ta sa nu aiba de suferit.2. Gheme si ate

Iti sunt familiare desenele in care pisicutele se joaca fericite cu gheme de ata. In realitate, insa, aceste "jucarele" inofensive risca sa ii cauzeze felinei probleme severe de sanatate, precum o obstructie gastrointestinala.

Nu lasa, asadar, la indemana pisicii tale gheme de ata, papiote, ata dentara si alte lucrusoare similare care ar putea fi inghitite cu usurinta si, mai grav, uneori chiar impreuna cu acul care le insoteste!3. Elastice de borcan si de par

Nu se stie exact de ce, dar banalele elastice de borcan si de par sunt extrem de interesante in ochii pisicilor! Asa se face ca, daca le lasi la indemana lor, nu vor pregeta sa se napusteasca asupra lor si sa se joace zi-lumina. Problema este ca, asa cum se intampla si in cazul ghemelor de ata, micile elastice de par risca sa fie inghitite si sa cauzeze probleme intestinale potential grave atunci cand nu pot fi eliminate. In cel din urma caz, este necesara o interventie chirurgicala pentru a remedia problema.

4. Dopuri de urechi

Mici, colorate si usor de ratacit - dopurile de urechi sunt si ele periculoase pentru pisica ta, din motivele expuse anterior. Si mai riscant este faptul ca, in cazul dopurilor de urechi folosite, acestea devin si mai atractive pentru feline prin simplul fapt ca emana un miros inedit - specific cerumenului - care pare sa fie deosebit de interesant pentru pisici.

De aceea, este vital sa tii dopurile de urechi mereu in acelasi loc, departe de accesul pisicilor casei, si sa ii inveti chiar si pe cei mai mici membri ai familiei sa le depoziteze corespunzator.

5. Produse folosite la curatenia casei

Produsele pe care le folosesti la curatenia casei sunt adesea toxice si pentru om, astfel ca pericolul este cu atat mai mare pentru pisici. Cand faci curat, asigura-te ca felinele nu au acces in incaperea in care te afli pana cand nu duci curatenia la bun sfarsit si substantele nocive sunt eliminate complet din ecuatie.

De asemenea, este esential sa depozitezi cat mai bine si produsele folosite la intretinerea masinii personale, cum este cazul antigelului, extrem de toxic pentru pisici.
Foto: kittygrass.com, wikia.nocookie.net, cats.lovetoknow.com, imgarcade.com

 
 

Sondaj

Boxer sau Pechinez
 
 
 

Rase Animale

English Pointer

English Pointer

English pointer-ul, cunoscut de asemenea si ub numele simplu de "pointer", este un caine de vanatoare renumit si foarte admirat. Dupa ce ia urma prazii, pointer-ul se opreste instinctiv si pointeaza. Cand cainele se afla in pozitia de pointare, ramane neclintit cu nasul orientat in directia in care