5 ritaluri bizare de imperechere ale animalelor

Daca unele animale devin agresive si duc o adevarata lupta in sezonul de imperechere, altele isi schimba sexul sau inverseaza complet rolurile din cuplu.

1. Albinele se sacrifica pentru regina

Ciclul reproductiv la albine este fascinant si compelx. Regina se reproduce selectiv, intr-o celula speciala, dedicata numai ei, si este hranita cu laptisor de matca de catre celelalte albine pentru a se maturiza sexual.

O regina virgina, care va supravietui maturitatii fara sa fie omorata de rivalele ei, se va imperechea cu circa zece trantori selectati din cateva mii, prezenti in colonie. Contrar aparentelor, acestia nu sunt deloc privilegiati deoarece testiculele lor explodeaza in timpul imperecherii, iar trantorii mor...de dragul reginei.

2. Cimpanzeul este impotriva agresivitatii

Pentru anumite specii de cimpanzei, violenta nu este un mod de a rezolva conflictele in legatura cu procurarea mancarii sau apararea teritoriului. In loc sa se lupte, cimpanezii prefera sa faca sex. De fapt, cercetatorii au descoperit ca intreaga structura a societatii lor pare sa se invarta in jurul sexului.

Cimpanzeii folosesc sexul ca mod de salut, ca mod de rezolvare a unor dispute, ca mod de impacare dupa lupte sau ca favoruri pentru schimbul de mancare. Comportamentele cu substrat sexual au loc chiar si intre doi cimpanzei de acelasi sex, iar scenele in care isi mangaie organele sexuale unul altuia sunt destul de frecvente.

3. Girafele trec prin incercari grele

In cazul girafelor, a afla daca femela este in perioada fertila este o misiune cu adevarat grea pentru mascul. Acesta trebuie sa faca tot ce-i sta in putina pentru a o determina sa urineze, dupa care este nevoit sa guste urina femelei si sa ia singur decizia daca este momentul potrivit pentru imperechere.

Seductia este faza urmatoare, insa aceasta etapa depinde mai mult de femela. Tot ce trebuie sa faca masculul este sa o urmeze pana ce ea cedeaza si accepta partida de sex.

Poluarea fonica afecteaza comunicarea dintre animale

4. Delfinii au un libidou alarmant

Sexualitatea delfinilor este plina de surprize. Acestia au un penis retractabil si, de parca nu ar fi indeajuns, ei il pot folosi ca pe o mana, pentru a explora obiecte.

In plus, delfinii au un libidou foarte mare si se pot imperechea de nenumarate ori pe zi. Cu toate acestea, delfinilor le trebuie maxim 12 secunde pentru a ejacula.

Iar daca nu sunt destule femele disponibile in jur, delfinii au o imaginatie destul de bogata incat sa imite partide de sex cu orice gasesc in cale (stanci, pietre sau chiar broaste testoase). In plus, daca un grup de masculi intalnesc o femela singura, deseori o vor forta sa se imperecheze cu ei.

5. Capusele sunt incestuoase

Capusele sunt printre singurele vietutitoare care se nasc active din punct de vedere sexual. De fapt, la numai cateva secunde dupa ce se nasc, masculii isi cauta surorile si se imperecheaza cu ele.


[[foto:http://www.neatorama.com/2007/04/30/30-strangest-animal-mating-habits/]]

Articole

Este Rottweilerul un caine bun pentru familia ta?

Este Rottweilerul un caine bun pentru familia ta?

Instictul lor natural de paznici, spiritul de turma si inteligenta evidenta i-a ajutat sa devina azi, una dintre cele mai populare rase din caminele de pretutindeni. Dar oare este cea mai buna idee sa aduci un Rottweiler intr-o fa...

Naparlirea la serpii de companie

Naparlirea la serpii de companie

Completa sau partiala, lepadarea pieii trebuie supravegheata atent pentru a se desfasura fara probleme. Aspecte importante ale naparlirii la reptile Naparlirea este un proces firesc pe care il traverseaza toate reptilele si nu se ...

O catea isi salveaza puiul de la inec (Video)

O catea isi salveaza puiul de la inec (Video)

In filmulet, o catelusa Golden Retriever reuseste sa isi salveze puiul adorabil care risca sa se inece intr-o piscina. Vazandu-si odrasla cum se zbate, catelusa sare in apa si se foloseste de trup si de bot pentru a-si salva catel...

Cei mai batrani parinti inaripati traiesc in Australia

Cei mai batrani parinti inaripati traiesc in Australia

Angajatii rezervatiei  Paultons Park, in care traiesc pasarile, au fost surprinsi de proaspatul descendent - Willow -  mai ales ca varstele inaintate ale celor doi i-au facut sa creada ca sunt deja "pensionari". Gerben are 33 de a...

Top conceptii gresite despre animale

Top conceptii gresite despre animale

Cu toate acestea, desi poate parea surprinzator la prima vedere, nu sunt putine cele care, de fapt, nu sunt nimic mai mult decat mituri fara baza reala. Iata-le pe cateva dintre cele mai comune. 1. Bufnitele sunt pasari inteligent...

Recomandari

Sondaj

Rasa ta preferata este...