Animale.ro

Alarmant! In lume mai exista doar 6 rinoceri albi de nord!

Publicat: 27 Oct 2014 | Vizualizari: 1215

In prezent, mai exista doar 6 exemplare, toate in captivitate, in urma cu cateva zile murind Suni, ultimul mascul considerat suficient de tanar pentru a se putea imperechea.

Suni avea 34 de ani si, potrivit reprezentantilor rezervatiei Ol Pejeta din Kenya, a murit din cauze naturale. Masculul a fost primul exemplar de rinocer alb de nord nascut in captivitate in 1980 la Gradina Zoologica Dvůr Králové din Cehia.

Suni, alaturi de alti trei rinoceri, a fost mutat in 2009 in rezervatia kenyana, pentru ca mediul ceva mai apropiat de cel natural sa ii favorizeze imperecherea. Din pacate, rinocerii nu s-au imperecheat nici in mod natural, nici in urma eforturilor ingrijitorilor.

Omul este principalul responsabil pentru declinul alarmant al numarului de rinoceri albi de nord. In anii '60, existau aproximativ 2000 de exemplare, insa vanatoarea ilegala, cat si reducerea habitatului natural le-au grabit pieirea.

Ceva mai bine o duce subspecia de sud a rinocerului alb, in prezent estimandu-se ca exista aproximativ 17.000 de exemplare.


Foto: thinkbrigade.org

 

Sondaj

Esti de acord cu noua lege care impune eutanasierea cainilor fara stapan?
 
 

Rase Animale

Anatolian Sheperd - Ciobanescul Anatolian

Anatolian Sheperd - Ciobanescul Anatolian

Ciobanescul anatolian este considerat de multi ca fiind cel mai bun caine de paza din intreaga lume, in special in ceea ce priveste vitele. Cu origini stravechi in Turcia, aceasta rasa este menita sa reziste climatelor aspre si vietii nomadice. Din acest motiv, ciobanescul anatolian prefera sa