Animale.ro

Camuflaj inedit: ea este pasarea care se deghizeaza in... omida! FOTO

Publicat: 05 Feb 2015 | Vizualizari: 1729

Vorbim totusi despre o pasare care nu se pierde, gratie penajului sau, printre frunze si scoarta copacilor, ci se camufleaza in... omida veninoasa!

Laniocera hypopyrra, o pasare care traieste in padurea amazoniana din Peru, adopta acest camuflaj iesit din comun in stadiul de pui - la maturitate, penajul sau este absolut banal.Cat este micuta, insa, aspectul de omida veninoasa - si comportamentul aferent - o protejeaza eficient impotriva pradatorilor. Omizile respective fac parte din familia Megalopygidae pe care pradatorii, precum maimutele si serpii, le recunosc ca fiind toxice si pe care, asadar, le evita.

Acest mecanism de aparare s-a dezvoltat ca urmare a faptului ca puii acestei specii de pasari cresc lent, iar parintii lor nu ii pot supraveghea in permanenta, fiind ocupati sa le asigure hrana.


Foto: Santiago David-Rivera via newscientist.com

 

Sondaj

Animal la apartament sau la curte?
 
 

Rase Animale

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier-ul, bine cunoscut pentru pletele lungi, curgatoare, este o rasa mititica, dar robusta. Initial, utilizat pentru vanarea sobolanilor, Yorkie este un animal de companie faimos. Yorkshire Terrier-ul a fost una dintre cele 10 rase de catei ale anului 2005.   Istoricul si originea Rasa