Animale.ro

Care este cel mai potrivit animal de companie pentru copii

Publicat: 15 Apr 2020 | Vizualizari: 813

Să ai un animal de companie acasă implică spațiu, timp și implicit responsabilitate din partea tuturor membrilor familiei. Însă, contrar acestora, beneficiile de a avea un animal de casă sunt majore, mai ales pentru copii. Dacă ești în căutarea unui animal de companie potrivit pentru copilul tău, iată câteva recomandări!

Pe lângă un partener de joacă perfect, animalele de companie pot fi și prietenul de nădejde al celor mici. Împreună pot învăța lucruri noi și pot descoperi adevăratele bucurii ale vieții. Nu puține studii au demonstrat până acum faptul că efectele unui animal de companie sunt semnificative pentru dezvoltarea abilităților sociale ale copiilor. Așadar, dacă ai descoperit anunțuri animale și nu te poți decide ce animăluț să iei acasă, iată câteva recomandări!

De ce să alegi un câine drept animal de companie

Printre cele mai potrivite rase de câini pentru copii se numără: Labrador, Beagle, Golden Retriever, Poodle sau Buldog francez. Nu sunt câini agresivi, ba din contră, tot ce așteaptă de la stăpânii lor este grijă, iubire și atenție. Sunt loiali, protectori și extrem de jucăuși cu stăpânii lor.

De ce să alegi o pisică drept animal de companie

Se știe deja faptul că pisicuțele adoră atenția și, cine poate oferi mai multă atenție și iubire unui animal, dacă nu copiii? Pisicile sunt mai temperamentale decât câinii, sunt iubitoare, dar șirete uneori, însă își respectă și iubesc stăpânul necondiționat. Se atașează foarte repede de copii și se adaptează ușor oricărui mediu. Nu sunt violente, dar se sperie ușor, iar astea le-ar putea face să reacționeze neașteptat uneori. Printre cele mai recomandate rase de pisici pentru copii se numără: pisica Britanică cu păr scurt, Abisiniană, Persană, Birmaneză și Maine Coon.

Papagal - animalul de companie preferat de copii

Dacă spațiul din locuință îți permite, atunci, cu siguranță, ar trebui să aveți drept animal de companie un papagal. Aceștia interacționează cu copiii, sunt jucăuși, energici și puși pe distracție în fiecare zi. Pentru a-l responsabiliza pe cel mic, poți să-i atribui lui sarcina de a-l îngriji și de a-i face curățenie.

Nu uita că orice animal de companie are nevoie de vizite medicale frecvente care să-i asigure o viață sănătoasă alături cu voi. Îngrijirea blănii, dar și toaletarea sunt acțiuni importante pe care trebuie să i le faci animalului de companie pentru a fi întotdeauna vesel și iubitor.

Timpul petrecut în aer liber împreună cu animalul de companie poate înlătura stările de anxietate ori depresie și îți poate îmbunătăți viața socială.

 

Sondaj

Mancare pisicute
 
 

Rase Animale

Havanez

Havanez

Considerati "clovnii veseli", cainii Havanezi sunt foarte sociabili si adora sa stea in preajma oamenilor. Havanezul este considerat de unii ca fiind o rasa noua. Dar, de fapt, aceasta rasa a fost prezenta de mult timp si a fost, doar recent redescoperita. Ravnita de regalitatea cubaneza, Havanezul