Cat timp poti lasa animalul de companie singur?

Afla cat timp poti lasa animalul de companie singur, inainte ca absenta ta sa-i dauneze.

Chiar daca asiguri animalului hrana si apa necesara, nevoia de socializare ramane nesatisfacuta in absenta ta. Tine cont si de personalitatea animalului tau atunci cand hotarasti cat timp poate fi lasat singur.

Cat timp poate sta cainele singur?

Animal social, cainele nu face fata perioadelor lungi in care este lasat singur. Cei mai multi caini vor manca rapid toata mancarea pe care o lasi, apoi vor suferi de foame.

In cazul cainilor adulti, este recomandata scoaterea lor la plimbare de doua ori pe zi, in timp ce catelusii sau cainii batrani necesita chiar trei plimbari pe zi pentru a preveni situatia neplacuta in care cainele isi face nevoile in casa.

Cainii lasati singuri pot distruge mobila si pot deranja vecinii cu latraturi continue. Daca esti plecat pentru mai mult de cateva zile, este recomandat sa duci cainele in grija unui apropiat in care ai incredere.

Invata-ti cainele sa stea singur acasa

Cat timp poate sta pisica singura?

Pisicile adulte sunt in general independente si se pot descurca fara probleme pana la trei zile in singuratate. Inainte sa pleci, asigura-te ca-i lasi hrana si apa suficienta.Poti chiar sa-i asiguri inca o litiera.

Nu este indicat sa lasi pisica sa iasa din casa cat timp esti plecat, chiar daca acest lucru face parte din rutina ei. Un vecin sau un prieten poate face o vizita o data la doua zile in cazul pisoilor sau al pisicilor batrane.

Cat timp poti lasa o pasare singura?

De la papagali la canari, pasarile sunt animale sociale, pe care nu este recomandat sa le lasi singure mai mult de o zi. Roaga un prieten sau un vecin sa gazduiasca pasarea cat timp lipsesti de acasa.

Chiar daca le lasi hrana si apa suficienta, pasarile pot darama recipientele atunci cand se agita din cauza singuratatii.

Cat timp poti lasa pestii singuri?

Daca ai un sistem de iluminare al acvariului care poate fi programat pentru pornire si oprire la anumite ore, poti lasa pestii mai mult timp singuri fata de alte animale de companie.

Cumpara un sistem de hranire automata a pestilor, ce le poate asigura mancarea necesara pestilor adulti pana la o saptamana. Daca insa curentul este intrerupt si apa nu mai este filtrata corespunzator, pestii pot muri dupa mai multe zile.

Cat timp poti lasa rozatoarele singure?

Hamsterii, porcii de guineea sau alte rozatoare de companie incep sa sufere de plictiseala dupa aproximativ trei zile chiar daca si in compania unui partener din aceeasi specie.

Aceste animale se pot deshidrata cu usurinta daca varsa vasul de apa chiar dupa plecarea ta. Din acest motiv, este recomandata achizitionarea unui dispersor special pentru apa, care nu poate fi golit cu usurinta.

Daca lipsesti mai mult de trei zile, roaga un prieten sa viziteze animalele, sa le scoata din cusca pentru putina miscare si sa le schimbe asternutul.


Sursa foto: baxterboo.com

Articole

6 explicatii uluitoare pentru obiceiurile bizare ale animalelor

6 explicatii uluitoare pentru obiceiurile bizare ale animalelor

Si lumea necuvantatoarelor abunda in exemple de practici, aparent iesite din comun, carora insa oamenii de stiinta le-au gasit cateva explicatii fascinante. Iata povestea din spatele a sase obiceiuri inedite ale animalelor! 1. Cro...

Aproape 1500 de caini au fost inregistrati la ASPA in ultima luna in Bucuresti

Aproape 1500 de caini au fost inregistrati la ASPA in ultima luna in Bucuresti

Desi a trecut abia o luna de la aprobarea Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind controlul reproductiei cainilor in Capitala,potrivit careia persoanele fizice si juridice care detin caini mai mari de patru...

Zebra Australiana este considerata o pasare ideala

Zebra Australiana este considerata o pasare ideala

Zebra australiana, Taeniopygia guttata, originara din tinuturile exotice ale Africii, Madagascarului, Noii Guinee, sud-estul Asiei, Australiei si insulelor din Pacific. Denumirea sa provine de la coloritul penajului. Datorita ingr...

Sectorul 6 combate daunatorii vegetali cu solutii toxice

Sectorul 6 combate daunatorii vegetali cu solutii toxice

Primaria Sectorului 6 va efectua aceste tratamente in perioada 5 - 9 august 2013 in parcurile din sector si la nivelul aliniamentelor stradale pentru a combate: acarienii, afidele si fainarele. Serviciul de Control Activitati Publ...

Top 5 omizi de-a dreptul adorabile, dar cat se poate de periculoase!

Top 5 omizi de-a dreptul adorabile, dar cat se poate de periculoase!

De altfel, multe dintre ele sunt atat de spectaculoase, incat sunt greu de ignorat. Uneori, si din cauza faptului ca iti pot da dureri atroce daca le atingi! Iata-le pe cele mai simpatice omizi de care ar fi bine insa sa te tii de...

Recomandari

Sondaj

te desparti greu de animalele care ti-au murit?