Animale.ro

Crezi ca pescarusii sunt plictisitori? Nici pe departe! Iata 7 curiozitati fascinante!

Publicat: 24 Sep 2014 | Vizualizari: 7862

Tot ele sunt si zburatoarele pe care te-ai enervat cumplit cand ai constatat ca ti-au furat, fara nerusinare, mancarea din farfurie... In orice caz, cum probabil nu stii prea multe despre pescarusi, te invitam sa descoperi cateva curiozitati interesante!

1. In celebrul film de semnat de Alfred Hitchcock, "Pasarile", ingrozitoarele zburatoare care ataca oameni sunt pescarusi. Si daca te intrebai daca aceste pasari pot adopta comportamente de acest tip si in viata reala, ei bine, da. Nu de putine ori, pescarusii au fost responsabili de atacuri sangeroase asupra oamenilor, care s-au lasat cu rani la cap sau chiar cu decesul victimelor!

Si mai sinistru este faptul ca pescarusii nu ataca doar oamenii, ci si balenele care ies la suprafata: pasarile pur si simplu le ciugulesc carnea!2. Pentru ca reputatia lor sa fie si mai teribila, nu putini sunt pescarusii care se dedau la acte de canibalism, mergand pana la a-si manca propriile odrasle! De cele mai multe ori, insa, prefera puii vecinilor.

3. O specie de pescarus, care nu se evidentiaza prin nimic la prima vedere, este capabila de ispravi de-a dreptul incredibile. Vorbim despre Larus glaucescens, pescarusul care se infrupta cu stele de mare ale caror dimensiuni ating 15 cm (in conditiile in care trupul pasarii nu depaseste 70 cm)! Sa mai spunem ca steaua de mare in cauza (Pisaster ochraceus) are si trupul acoperit cu asperitati?4. Evolutia i-a inzestrat pe pescarusi cu cateva trasaturi si abilitati interesante. Spre exemplu, stiai ca ciocul pasarilor este prevazut, in cazul unui numar mare de specii, cu proeminente inchise la culoare de care puii se folosesc pentru a-si repera parintii? In plus, aceleasi proeminente le folosesc tot puilor pentru a-si determina parintii sa regurgiteze mancarea inghitita pentru ca ei sa se poata hrani.

Nu in ultimul rand, fiind pasari marine, pescarusii nu au intotdeauna acees la apa dulce. De aceea, in interiorul ciocului lor au un filtru cu care colecteaza sarea din apa marii inainte de a o bea!

5. Cea mai mica specie de pescarus din America de Nord poarta numele de pescarusul lui Bonaparte. Pasarea a fost botezata astfel nu dupa numele marelui conducator francez, ci dupa acela al varului sau nelegitim, Charles Lucien Bonaparte.6. Cea mai mare specie de pescarus din lume este pescarusul negru (Larus marinus) care seamana cu un mic vultur - are o anvergura a aripilor de 1,5 metri! La polul opus se situeaza pescarusul mic (Larus minutus), cel mai mic din lume, cu o anvergura a aripilor de doar 50 cm!
7. Desi nu sunt prea multi, pradatorii pescarurilor exista, totusi, si includ vulturii de mare si vulturii plesuvi. Acestia vaneaza pasarile insfacandu-le, dupa care le sufoca sau le ineaca. Insa se poate intampla ca pescarusii sa fie vanati si de animalele marine, cum a fost cazul unei astfel de pasari din Victoria, Canada, care a fost insfacata de o... caracatita, care apoi a tras-o in adancuri...

Foto: ibc.lynxeds.com, birdskorea.org, wikimedia.org, enfo.agt.bme.hu, grahamowengallery.com

 
 

Sondaj

Blanuri din chinchilla?
 
 
 

Rase Animale

Leonberger-ul

Leonberger-ul

Leonberger-ii si-au castigat reputatia in intreaga lume ca si caini de companie extraordinari. Leonberger-ii adora sa fie considerati membrii ai familiilor lor. Sunt caini incredibil de loiali si-si iubesc membrii familiilor lor fara a face vreo exceptie. \\\\n Istoricul si originea \\\\n Istoria