Cum mentii sub control algele in acvariuAtunci cand conditiile sunt prielnice, de la substante nutritive in exces pana la lumina soarelui sau peste 10 ore de lumina artificiala pe zi, algele se inmultesc rapid si afecteaza apa din acvariul tau. Afla cum mentii sub control algele in acvariu si cum previi inmultirea lor excesiva.

Tipuri de alge

Cele mai raspandite alge in acvariile noi sunt cele de substrant, care cresc sub forma unui strat maroniu pe fiecare obiect din acvariu si pe plante.

Algele albastre pot fi recunoscute dupa stratul albastru-verzui cu care acopera pietrele, substratul si frunzele plantelor din acvariu. De cele mai multe ori, aparitia lor este insotita de un miros de apa statuta.

Algele rosii, cunoscute si sub denumirea de "alge barboase", sunt de obicei introduse in acvariu odata cu plante noi si dezvoltarea lor este favorizata de un pH ridicat al apei din acvariu.

In cazul algelor verzi, identificarea lor este mai problematica. Exista alge verzi filamentoase, care apar cand exista conditii foarte bune in acvariu, algele verzi de tip "pensula" si "vata" sau algele verzi unicelulare, care sunt deosebit de rezistente si sunt introduse de obicei cu hrana vie.

Cum mentii sanatatea pestilor de acvariuAlgicidele pentru acvariu

Cea mai simpla solutie pentru eliminarea algelor in exces din acvariu este folosirea algicidelor ce se gasesc in comert, eficiente impotriva algelor verzi filamentoase, a celor albastre si a celor de substrat.

Cele cu actiune lenta sunt cele mai usor de folosit. In cazul algicidelor cu actiune rapida, eficienta lor poate scade inainte de a distruge definitiv algele. Din acest motiv, poate fi repetat tratamentul cu jumatate din doza recomandata.

Algicidele afecteaza si plantele din acvariu, care pot suferi pagube importante in functie de intensitatea produselor. Dupa cele mai multe algicide se recomanda schimbarea apei pentru eliminarea toxinelor reziduale.Algele in acvariu: prevenire

Conditiile bune in acvariu limiteaza aparitia algelor, iar pestii in numar redus si hraniti moderat creeaza un mediu care nu este de obicei propice pentru alge. Acvariul nu trebuie expus niciodata la lumina directa a soarelui, atat pentru a preveni inmultirea algelor cat si pentru sanatatea pestilor.

O solutie buna pentru controlul algelor pe termen lung sunt pestii sanitari are se hranesc cu alge sau melcii care pot deasemenea sa le tina sub control.

Un nivel ridicat de nitrati, fosfati si silicati favorizeaza inmultirea excesiva a algelor. Metodele de reducere a substantelor nutritive din apa includ folosirea de apa deionizata sau de rasini absorbante, create si comercializate special pentru acest scop.

Filtrarea corecta a apei din acvariu, schimburile dese de apa, dar nu in detrimentul sanatatii pestilor, si rascolirea periodica a substratului sunt alte sunt ale masuri de prevenire eficiente impotriva excesului de alge din acvariu.


 


Sursa foto: Tropical-fish-pictures.blogspot.com, Aquariumslife.com, Hubimg.com

Articole

11 lucruri interesante care te vor ajuta sa vezi purcelusii cu alti ochi

11 lucruri interesante care te vor ajuta sa vezi purcelusii cu alti ochi

Iata 11 motive: 1. Porcii sunt perfect capabili sa joace jocuri video. Si nu, nu vorbim acum despre atingerea la intamplare a unor butoane, ci despre manevrarea unei manete in mod inteligent! Iar daca un porc poate invata fara pro...

Cele mai nepotrivite rase de caini pentru copii

Cele mai nepotrivite rase de caini pentru copii

Chiar daca toti cainii pot fi iubitori, rasele foarte active, cu tendinte agresive genetice sunt mai adecvate adultilor. Descopera, in continuare, cateva dintre rasele de caini nepotrivite pentru copii! Comportamentul unui caine e...

Descriere Teckel

Descriere Teckel

Teckelul, hartuitor de talie mica, un neobosit vanator la vizuina, un foarte pretios tovaras al vanatorului, este un adevarat maestru, un veritabil “mare” caine de vanatoare. Este o adevarata capodopera prin polivalenta sa: excele...

Un pitbull gasit aproape orb si-a revenit complet dupa 5 luni de ingrijiri (FOTO)

Un pitbull gasit aproape orb si-a revenit complet dupa 5 luni de ingrijiri (FOTO)

Din fericire, patrupedul, o corcitura de pitbull, a fost salvat, iar in prezent traieste alaturi de o familie iubitoare si de un "frate", pitbullul Keiko. La inceputul anului, Arwen, o catelusa de 10 ani, a fost gasita in curtea u...

Top poze cu pisicute care s-au aciuat in cele mai improbabile locuri

Top poze cu pisicute care s-au aciuat in cele mai improbabile locuri

Si cum adorabilele feline sunt maestre de neintrecut la strecurarea in locuri improbabile, te invitam sa descoperi cateva astfel de ipostaze in care au fost surprinse simpaticele pisici! Fara cap si fara coada Iubirea pisicilor pe...

Recomandari

Sondaj

omul sau animalul