Cum protejam animalele de companie de purici si capuse?

Fiecare proprietar de animale de companie își dorește să țină căpușele și puricii departe de prietenul necuvântător și cât mai departe de propria casă.

Atunci când infestarea cu astfel de paraziți se produce, va dura foarte mult timp să scapi de această problemă și apoi să poți ține lucrurile din nou sub control. Însă dacă iei câteva măsuri de precauție poți preveni invazia acestora de la bun început.

Sunt multe metode pe care le poți aplica pentru a ține puricii și căpușele departe de companionul tău. Unele dintre acestea au legătură cu spațiul în care tu și animalul de companie locuiți.

Amenajeaza și întreține cât mai bine grădina

Primul pas pe care îl poți face este să îți aperi proprietatea de invazia puricilor și capușelor. Dacă stai la casă și ai grădină, acordă o mare importantă întreținerii acesteia. Vegetația bogată și iarba înaltă sunt locuri care favorizează apariția paraziților, de aceea trebuie să tunzi regulat gazonul și să cureți resturile de vegetație. Cu cât spațiul din grădină este mai liber și mai aerist cu atât mediul va fi mai puțin propice înmulțirii dăunătorilor. Lumina soarelui și curenții de aer din grădină distrug rapid larvele de purici.

Prevenția, esențială pentru sănătatea animalelor

Prevenția este una dintre cele mai puternice arme pe care stăpânii animalelor de companie o au la îndemână. Când ai un câine sau o pisică și acest animăluț obișnuiește să stea mai mult în casă, o metodă eficientă o reprezintă zgărzile antiparazitare care se poartă 24 de ore din 24 și care țin la distanță căpușele și puricii și au chiar și rol în eliminarea dăunătorilor, dacă aceștia ajung să invadeze blana patrupedului.

Baia periodică a animalului de companie cu șampon împotriva puricilor și căpușelor, periatul zilnic și verificarea blănii de fiecare dată când vine de afară sau de la joacă sunt alți pași importanți în prevenție, pe care stăpânii de animale de companie ar trebui să îi urmeze pentru a avea companioni cât mai sănătoși și veseli.

Păstrează curățenia în casă

A avea purici și căpușe în casă nu înseamnă că locuința ta este murdară. Dar dacă acorzi o atenție deosebită anumitor zone, poți face dăunătorii mai puțin bineveniți. De exemplu, covorul este un loc în care puricii și căpușele se instalează frecvent, așadar acesta trebuie aspirat cel puțin o dată pe săptămâna. La fel de important este ca periodic să speli și să cureți toate obiectele care îi aparțin câinelui sau pisicii. Culcușul, jucăriile, bolurile de mâncare sunt locuri care pot ajunge să fie invadate de dăunătorii care mai apoi se vor muta în blana animalului tău de companie.

Zgarda antiparazitară, cel mai simplu și eficient mod de prevenție

Sunt multe metode disponibile pe piață care te ajută să ții la distanță puricii și căpușele de blana animalului tău de companie. În funcție de rasă și stilul de viață, greutate, mediul în care trăiește un câine sau o pisică, o anumită metodă de prevenție și tratament este mai eficientă. Însă zgarda antiparzitară rămâne în topul preferințelor celor mai mulți proprietari de animale de companie. Pentru ca un câine sau o pisica să poată purta acest dispozitiv nu este nevoie nici să consulți medicul veterinar și nici să îți faci probleme că ar interfera cu alte medicamente sau soluții împotriva căpușelor și puricilor. Zgarda antiparazitară Foresto se fixează simplu la gâtul animalului și acesta o va purta continuu timp de 8 luni, chiar și atunci când este spălat. Zgarda antiparazitară poate fi folosită în primul rând pentru a preveni infestarea cu purici sau căpușe, dar și are și rol de tratament în cazul în care infestarea se produce.

În funcție de talia câinelui poți alege Zgarda Foresto L sau Zgarda Foresto S, modele disponibile în pet shop online MegaPet.ro.

Articole

Sfaturi utile de curatare a danturii animalelor de companie

Sfaturi utile de curatare a danturii animalelor de companie

Problemele periodontale la animale au aceleasi simptome ca si la oameni: de la tartru si gingivita, pana la inflamatii severe si caderea dintilor. Animalele de talie mica sunt mult mai predispuse la probleme dentare decat cele de ...

7 lucruri de-a dreptul bizare din lumea animalelor. Tu le stiai?

7 lucruri de-a dreptul bizare din lumea animalelor. Tu le stiai?

Curiozitatile despre animale abunda in asa masura incat s-ar putea scrie sute de pagini despre vietuitoarele necuvantatoare si tot ar mai ramane volume intregi de lucruri inedite de spus! Iata, deci, de ce am adunat alte sapte luc...

Top 5 omizi de-a dreptul adorabile, dar cat se poate de periculoase!

Top 5 omizi de-a dreptul adorabile, dar cat se poate de periculoase!

De altfel, multe dintre ele sunt atat de spectaculoase, incat sunt greu de ignorat. Uneori, si din cauza faptului ca iti pot da dureri atroce daca le atingi! Iata-le pe cele mai simpatice omizi de care ar fi bine insa sa te tii de...

La ce sa ne asteptam de la un catelus in varsta de 16 saptamani

La ce sa ne asteptam de la un catelus in varsta de 16 saptamani

La varsta de 4 luni, cateii au dentitia complet dezvoltata si rosul devine o problema. De asemenea, in acest stadiu de dezvoltare, adesea, cateii manifesta accese de „nebunie” si periodic gonesc de nebuni prin casa, lovindu-se de ...

In vizita la medic: cum asiguri confortul animalului de companie

In vizita la medic: cum asiguri confortul animalului de companie

In cazul in care iti doresti ca procesul sa devina unul mult mai confortabil atat pentru prietenul necuvantator, cat si pentru tine, iata ce masuri ai putea lua! Transportul cu masina Este posibil sa fii remarcat ca, de fiecare da...

Recomandari

Sondaj

Ce animal este mai usor de intretinut?