Cum sa amenajezi un terariu pentru serpi

Care sunt aspectele de care ar trebui sa tii cont la amenajarea terariului, afla in continuare!

De ce ai nevoie pentru a amenaja un terariu pentru serpi?

Pentru a amenaja cu succes o casuta pentru viitorul tau animal de companie, este important sa dispui de urmatoarele:

- terariu

- un vas (mare) de apa

- sistem de incalzire

- bucati de ziare, rumegus, pamant, nisip etc.

- o creanga

- un termometru

- un higrometru

- un capac rezistent

Dimensiunile terariului

Dimensiunile terariului sunt foarte importante, astfel incat sarpele tau sa beneficieze de conditiile optime pentru a se dezvolta armonios, fara sa intampine probleme pe masura ce creste. Studiaza, asadar, specia pe care o procuri inainte de a o aduce acasa si afla care sunt dimensiunile acesteia la maturitate. Un sarpe masiv va necesita un terariu pe masura, in timp ce un sarpe mic nu va implica investitia intr-un spatiu de dimensiuni mari.

Substratul terariului

Specia de sarpe pentru care optezi va decide si tipul de substrat pe care le il include in terariu. Astfel, in functie de aceasta, vei putea amenaja casa reptilei tale cu pamant, nisip sau bucati de ziare. Un sarpe care, in natura, se ascunde in nisip, va necesita un astfel de material in terariu, in timp ce serpii mari se vor simti excelent pe pietris.

Incalzirea terariului

Intrucat sarpele este un animal cu sange rece, acesta se va baza pe sursele de caldura exterioare pentru a se incalzi. Cum procedezi in acest caz? Alege sa imparti terariului intr-o zona "rece" si una "calda" pentru ca sarpele sa o aleaga, in functie de necesitatile sale, pe aceea care ii este favorabila intr-un anumit moment. In zona "calda" plaseaza un sistem de incalzire adecvat (pernute electrice etc.) care sa iti permita reglarea temperaturii in functie de nevoile sarpelui. Tine cont de faptul ca anumite specii au nevoie de temperaturi ridicate, de aceea nu uita sa te interesezi in prealabil care este intervalul optim de temperatura pentru animalul de companie ales.

Atunci cand stabilesti sursele de incalzire pentru terariul sarpelui tau, nu uita sa achizitionezi si un termometru si un higrometru - ambele iti vor fi de ajutor pentru a-i oferi reptilei tale conditii excelente de trai.

Vasul cu apa

Sarpele tau va avea nevoie si de un vas de apa, adesea suficient de mare incat sa se poata balaci in el. Pentru ca substratul terariului sa nu aiba de suferit, asigura-te ca vasul este umplut doar pe trei sferturi. Daca sarpele tau are dimensiuni reduse, poti adauga in terariu un bol de apa mic, simplu, de tipul celor in care oferi hrana animalelor de casa.

Supraalimentarea reptilelor - Prevenirea problemelor de sanatate asociate obezitatii

Obiecte suplimentare

In functie de specia de sarpe pe care o achizitionezi, nu uita sa decorezi corespunzator terariul. Serpii de mari dimensiuni vor aprecia o creanga pe care sa se poata incolaci. De asemenea, celor mai multe specii le place sa se ascunda, asa ca nu uita sa plasezi si obiecte suficient de mari pentru a permite reptilei sa se piteasca ori de cate ori doreste. La fel de bine, poti insera un obiect gaurit, in interiorul caruia sarpele sa se poata strecura.

Sursa foto: petcoscoop.com

Articole

O prietenie iesita din comun

O prietenie iesita din comun

Pisicuta Cleo si bufnita Forbi s-au cunoscut la o varsta frageda si de atunci sunt inseparabili.  

Un caine pregatit pentru iarna.

Un caine pregatit pentru iarna.

    Cainele tau e pregatit pentru iarna? \\n     Dupa o vara deosebit de calduroasa, iata ca a venit si frigul. Schimbarea temperaturii implica grija suplimentara pentru cainele tau. Cum il poti pregati pentru iarna? \\n     In pr...

Ce se intampla cand o leoaica da cu ochii de cel care a crescut-o VIDEO

Ce se intampla cand o leoaica da cu ochii de cel care a crescut-o VIDEO

O dovada in plus ca leii, desi feline fioroase si agresive adesea, au o inima de aur si nu sunt nimic mai mult decat niste pisicute iubitoare ceva mai mari: o leoaica, crescuta in captivitate, are o reactie incredibila cand, dupa ...

6 explicatii uluitoare pentru obiceiurile bizare ale animalelor

6 explicatii uluitoare pentru obiceiurile bizare ale animalelor

Si lumea necuvantatoarelor abunda in exemple de practici, aparent iesite din comun, carora insa oamenii de stiinta le-au gasit cateva explicatii fascinante. Iata povestea din spatele a sase obiceiuri inedite ale animalelor! 1. Cro...

Cea mai moderna gradina zoologica din Romania s-a deschis la Oradea

Cea mai moderna gradina zoologica din Romania s-a deschis la Oradea

Pana in 2008 Gradina Zoologica oradeana adapostea animalele in spatii mici, pe o suprafata de aproximativ  3,5 hectare, insa acum, cu ajutorul finantarilor, spatiul s-a dublat. Lucrarile de amenajare si modernizare au inceput efec...

Recomandari

Sondaj

Rasa ta preferata este...