Animale.ro

Cum va mentineti cainele in forma?

Publicat: 01 Nov 2007 | Vizualizari: 1208

Dimineata, cand va grabiti la munca, sau seara, cand va intoarceti obositi sunteti probabil tentat sa sariti peste aceasta activitate sau sa o faceti la repezeala. Din pacate acest lucru are repercursiuni grave pentru sanatatea cainelui.

Chiar daca ai putin timp de petrecut alaturi e cainele tau, poti sa-l valorifici la maxim pentru sanatatea lui, neuitand sa va simtiti bine in acelasi timp. Astfel, pentru a nu limita toata miscarea de care are parte cainele dumnevoastra la cele 10-20 de minute de plimbare zinica, puteti apela la cateva trucuri simple:

1. Faceti-i un program de lucru!

Cainii au nevoie de o rutina in desfasurarea activitatilor, adica de o ordine destul de precisa in care acestea se desfasoara si se asteapta sa fie indeplinite la aceleasi ore si in aceeasi ordine. De aceea va trebui sa-i stabiliti un program de joaca.

Repartizarea acestui program, este bine sa fie facuta in doua reprize de cate 15 minute: una dimineata inainte de a pleca la serviciu si una dupa-amiaza sau imediat dupa ce va intoarceti de la munca. In acest fel, programul dumneavoastra de munca nu va fi afectat foarte mult, iar cainele va fi fericit sa se joace mai des.

Programarea de dimineata a unei activitati pentru mentinerea sanatatii fizice este necesara deoarece, asemanator copiilor, cainii devin distructivi atunci cand au o cantitate prea mare de energie pe care doresc sa o consume: rosul mobilei sau al pantofilor. De asemenea daca se simt neglijati, vor face orice ca sa atraga atentia. De aceea plimbarea de dimineata ii va consma acest surplus de energie.

2. Implicati toata famlia

Nu lasati toata responsabilitatea legate de plimbare si joaca pe seama unui singur membru al familiei. Tot programul sau de exercitiu fizic depinzand de timpul unei singure persoane, cresc sansele de a ramane fara. De asemenea imparte atributiile in functie de preferite. In acest fel ele vor fi facute cu placere, lucru receptat in mod pozitiv de catre caine. In plus pentru un copil e mai sigur sa e joace cu cainele in curea casei decat sa il plimbe pe strada.

3. Impartiti indatoririle cu un vecin

Faceti echipa cu un alt vecin care are caine. Nu numai ca plimband cainii impreuna, activitatea devine mai interesnta, dar te poate ajuta plimband ambii caini in zilele in care esti foarte ocupat. 4. Mentineti-va si dumnevoastra in forma impreuna cu el

Momentele petrecute alaturi de cainele dumneavoastra au rezultate pozitive atat la nivel fizic si cat si psihic. Atunci cand iesiti la alergat in parc sau mergeti in week-end la munte, luati si cainele cu dumneavoastra. Va va distrage de la problemele cotidiene fiind pentru dumneavoastra o sursa de relaxare, deconectare si energie. In acelasi timp si el va avea parte de exercitiul de care are nevoie.

5. Fiti creativ!

La fel ca si in cazul oamenilor, o ideea eficienta ar fi sa inlocuiti liftul cu urcatul si coboratul pe scari. Nu uitati atunci cand il plimbati sa il puneti din cand in cand sa seada pentru a educa atentia si a schimba tipul miscarilor. Daca este prea frig pentru joaca afara trebuie sa gasesiti jocuri potrivite pentru interior. Puteti sa incercati sa ii aruncati mingea in susul si in josul scarilor sau de-a lungul holului, pentru a o aduce inapoi. Asta desigur daca vecinii nu se supara.

6. Apelati la cineva care are timp

Daca posibilitatile financiare va permit, puteti sa angajati un tanar sa plimbe cainele in locul dumneavoastra.

Exercitiul zilnic este necesar la toate varstele. In cazul puilor, de exemplu, ajuta la o constructie osoasa rezistenta, imbunatateste circulatia sangelui si mareste speranta de viata. Cu putina creativitate puteti include exercitiul fizic intr-un mod eficient in rutina zilnica, atat a cainelui, cat si a dumnavoastra..

 
 

Sondaj

Ce parere ai despre gradinile zoo?
 
 
 

Rase Animale

Bichon Frise

Bichon Frise

  Istoric si origine Bichonul Frise a aparut prima data in sec. XIV, prin incrucisarea intre Barbet Water Spaniel si Poodle . El a fost comercializat de marinarii Spanioli si a devenit cainele favorit curtilor regale Franceze in secolul XVI. El a fost un caine foarte popular, folosit si in